J. Kórea – Honduras 2:0 (kon.) | Bosna – Čierna Hora 0:0 (kon.) | Turecko – Irán 2:1 (kon.)
Portugalsko – Tunisko 2:2 (kon.) | Taliansko – Saudská Arábia 2:1 (kon.) | Francúzsko – Írsko 2:0 (kon.)
koniec
Turecko
2:1 (1:0)
Irán
cz Pondelok 28.05.2018, 20:15 • Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, Istanbul • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (22:20:35)
     
    Je dobojováno! Přípravné utkání mezi Tureckem a Íránem končí vítězstvím domácích fotbalistů 2:1. O obě branky Turků se postaral Cenk Tosun a v obou případech se trefil pár minut po začátku poločasů. Íránci se gólově prosadili až v nastaveném čase, kdy nařízenou penaltu precizně proměnil Ashkan Dejagah a stanovil tím finálovou podobu skóre.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté chvíli po rozehrávce vybojovali míč a přesunuli se na útočnou polovinu. Ke střele z dálky napřáhl předchozí úspěšný střelec Dejagah, ale Kirintiliho branku tentokrát netrefil.
    90+2. Ashkan DEJAGAH - 2:1
     
    90+2
    Írán právě vstřelil branku!
    Uzbecký rozhodčí pochopitelně nařídil rohový kop, k jehož rozehrávce se postavil ASHKAN DEJAGAH a poslal míč ze svého pohledu do levého dolního rohu.
    90+1. Penaltový zákrok Bayrama
     
    90+1
    Červenou kartu dostává Ömer Bayram (Turecko). Hráč Akhisaru Belediyespor tak vydržel na hřišti jen pět minut.
     
    90+1
    Pouraliganji prodloužil centr k vzdálenější tyči na Ghoddose, jehož hlavičku Kirintili vyrazil jenom na dalšího z Íránců. Ten okamžitě dorážel a na brankové čáře trefil ruku Bayrama, jenž za zmaření gólové šance dostává rovnou červenou kartu.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se přidávají tři minuty.
     
    90
    Çağlar Söyüncü byl ve správný čas na potřebném místě a Ebrahimiho prudký centr z levého křídla odehrál do autu na rohový kop.
     
    89
    Jiskřičku hostující naděje na vyrovnání mohl vykřesat Alireza Jahanbakhsh, nicméně solidní pokus třicetiletého útočníka Heerennveenu branku o kousek minul.
     
    87
    Ghoddos pokazil dozadu mířící přihrávku a může být hodně rád, že pomezní rozhodčí chybně odmával ofsajd unikajícího Serbesta.
     
    86
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Hasan Ali Kaldirim, přichází Ömer Bayram.
     
    84
    Jeden z íránských obránců se natlačil před Kaldirima, který místo zpracování míče fauloval. Následuje postupná rozehrávka hostů.
     
    82
    A opět se nehraje. Tentokrát kvůli tomu, že na trávníku zůstává ležet Yokuşlu. Hráč Trabzonsporu inkasoval tvrdý úder do pravé tváře.
     
    81
    Hra se v posledních minutách vesměs zastavila, ani jeden z trenérů rozhodně nešetří se střídáními a podobně využívají širokou lavičku.
     
    80
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Sardar Azmoun, přichází Reza Ghoochannejhad.
     
    78
    Azmoun přihrál více doleva na Ebrahimiho, ale jeho centr letěl přesně k obranné linii Turků, kteří s ním neměli žádné větší potíže.

    Michal Břuchanský

    Góly: 5. Tosun, 50. Tosun – 90+2. Dejagah (pen.)

    Karty:   43. Akbaba (TUR) – 72. Chesmi (IRN)   90+1. Bayram (TUR)


    Turecko: Kirintili – Özbayraklı, Ayhan, Söyüncü, Kaldirim (86. Bayram) – Ünder (46. Gürler), Topal (77. Bulut), Akbaba (58. Özyakup), Yokuşlu, Yazici (65. Türüç) – Tosun (77. Serbest).
    Náhradníci: Tekin, Bolat – Bayram, Gürler, Özyakup, Bulut, Çelik, Tekdemir, Türüç, Karaman, Malli, Kahveci, Ersoy, Serbest, Özcan.

    Irán: Beiranvand – Rezaeian, Chesmi, Pouraliganji, Mohammadi – Ansarifard (67. Dejagah), Hajsafi (58. Amiri), Shojaei (67. Ebrahimi) – Jahanbakhsh (75. Torabi), Azmoun (80. Ghoochannejhad), Taremi (58. Ghoddos).
    Náhradníci: Abedzadeh, Mazaheri – Amiri, Dejagah, Ebrahimi, Ezzatollah, Ghoddos, Gholizadeh, Ghoochannejhad, Hosseini, Khanzadeh, Montazeri, Torabi.

    Rozhodca: Kovalenko – Serazitdinov, Usmanov (všichni Uzbekistán)