USA – Kanada 4:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
USA
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Kanada
Nedeľa 20.05.2018, 15:45 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:

    Príspevok, ktorý zdieľa @onlajny,

     
    Skončil sa dnešný zápas o tretie miesto na 82. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji, v ktorom si sily merali reprezentácie USA a Kanady. Lepšie vyšiel Amerike, ktorá si tak po výhre v pomere 4:1 bude môcť na krk zavesiť tretí najcennejší kov šampionátu.

    Najlepší hráči v dnešnom zápase:

    v tíme USA: Chris Kreider
    v tíme Kanady: Curtis McElhinney

    Pre túto chvíľu vám ďakujem za pozornosť. Rozhodne nám ale ostaňte verní aj naďalej, už o 20:15 si priamo z Royal Areny priblížime finálový zápas medzi Švédskom a Švajčiarskom. Do tej doby sa s vami lúči Lukáš Pancurák. (18:03:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Prebieha záverečná minúta. O päťdesiat sekúnd začnú Spojené štáty americké oslavovať zisk bronzových medailí.
    58:18 Chris Kreider (USA) - 4:1
     
    58:18
    USA dalo gól!
    Už nemali javorové listy nad čím premýšľať, iná možnosť nebola. Každopádne, Amerika strieľa aj štvrtý gól, druhý do prázdnej bránky. Postaral sa o to CHRIS KREIDER.
     
    58:01
    Kanada sa pokúsi o vyrovnanie, aj keď prehráva o dva góly. Jej bránka je opäť prázdna.
    57:45 Anders Lee (USA) - 3:1
     
    57:45
    USA dalo gól!
    Je to spečatené. Bronz si z turnaja odvezie Amerika, všetko potvrdil gólom do prázdnej bránky ANDERS LEE. Asistencia: Charlie McAvoy.
     
    57:28
    Colton Parayko musí zbierať puk v strednom pásme, odkiaľ bude zakladať útočnú akciu. Kanada hrá už bez gólmana.
     
    56:57
    Obrovská šanca Kanady na vyrovnanie! Ocitol sa v nej pravdepodobne Ryan O'Reilly, avšak teraz stáli pri Američanoch všetci svätí. Puk totiž do ich siete neprepadol.
     
    Vedeli ste?
    Dánsko sa člení na celkovo päť regiónov. Z hľadiska počtu obyvateľov je najväčším z nich región Hovedstaden s hlavným mestom Kodaň. Podľa údajov z roku 2013 tu žije 1 736 889 obyvateľov. Z hľadiska rozlohy je najväčším regiónom Midtjylland s hlavným mestom Viborg. Má rozlohu 13 142 km².
     
    56:40
    Čas na vyrovnanie sa Kanade poriadne kráti, navyše sa javorové listy nedokážu dostať do šance. Obom celkom padne vhod reklamná prestávka, počas ktorej si rozdajú taktické pokyny.
     
    55:13
    Anders Lee sa dostal do samostatného úniku, v ktorom mohol americké víťazstvo spečatiť. Nepodarilo sa mu to, Curtis McElhinney totiž jeho strelu vyrazil.
     
    54:30
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 111 divákov. Do jej vypreadania chýbalo 379 lístkov.
    53:21 Nick Bonino (USA) - 2:1
     
    53:21
    USA dalo gól!
    Tá nasledujúca už ale áno. Amerika sa dostáva po druhýkrát v zápase do vedenia. K vyrazenému puku sa dostal NICK BONINO, ktorý zakončoval prakticky do prázdnej bránky. Asistencia: Patrick Kane.
     
    53:16
    Will Butcher prenikol do pásma individuálne a puk posunul spoluhráčom. Následné zakončenie Curtisa McElhinneya neprekvapila, gólom sa táto situácia neskončila.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 27. Kreider (DeBrincat, D. Larkin), 54. Bonino (P. Kane), 58. Lee (McAvoy), 59. Kreider – 39. Vlasic (Horvat, Turris)


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – J. Gaudreau, Bonino, Atkinson – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Milano, Coleman, D. Ryan – T. Thompson.
    Kanada: McElhinney (Kuemper) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Chabot – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Beauvillier, Barzal, R. O'Reilly (A) – Horvat, Turris, Pageau – Jost, Jo. Bailey, Dubois – Eberle.

    Rozhodca: Kaukokari (FIN), Kubuš (SVK) – Lhotský (CZE), Suominen (FIN)

    Diváci: 12111