Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Fínsko
2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Švajčiarsko
Štvrtok 17.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:30
    Fíni sú už v šestici na ľadovej ploche a rozvíjajú svoj záverečný kolotoč, aby vyrovnali.
     
    54:57
    Säteri zachránil svoj tím v ďalšej šanci Švajčiarov. Rod si nakorčuľoval po puk na ľavom kruhu a vystrelil. Fínsky gólman vykryl strelu hruďou.
     
    51:40
    Pekka Jormakka šikovne prešiel cez celé klzisko po ľavom krídle, natlačil sa až tesne pred Genoniho, ale napokon mieril vedľa brány.
    48:20 Mikko Rantanen (FIN) - 2:3
     
    48:20
    Fínsko dalo gól!
    Fínsko hneď v úvode strieľa gól v presilovej hre a v početnej prevahe ešte bude pokračovať! Aho prihral z ľavého kruhu pred bránku Savinainenovi, ktorý ešte naservíroval z prvej MIKKOVI RANTANENOVI a ten prekonal Genoniho spomedzi kruhov!
    Asistencie: Veli-Matti Savinainen, Sebastian Aho.
     
    47:22
    Pre Fínov sa črtá ideálna možnosť na zníženie. Kedy, ak nie teraz. Dve plus dve minúty dostáva Michael Fora za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    44:10
    Vo veľkej brejkovej príležitosti bol na opačnej strane Timo Meier, ktorý sám vykorčuľoval na brankára Säteriho, no blafákom a ani z následnej dorážky ho neprekonal!
     
    38:38
    Druhé švajčiarske vylúčenie v priebehu prostrednej časti. Kevin Fiala dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    34:54
    Kivisto si nakorčuľoval po ľavom krídle do dobrej pozície. Genoni vyrazil pred seba, kde už bol Marko Anttila, no nedokázal doraziť presne do brány!
    33:08 Grégory Hofmann (SUI) - 1:3
     
    33:08
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak takýto priebeh druhej tretiny by čakal asi málokto! Simon Moser si nakorčuľoval po pravom krídle a z kruhu veľmi takticky vystrelil na Säteriho betón, od ktorého sa puk odrazil na hokejku GREGORYHO HOFMANNA a ten úspešnou dorážkou zvýšil švajčiarske vedenie!
    Asistencie: Simon Moser, Michael Fora.
    32:32 Joël Vermin (SUI) - 1:2
     
    32:32
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari pokračujú úspešne a dostávajú sa do vedenia! JOEL VERMIN vybojoval puk v rohu klziska, drzo sa natlačil pred bránku a spomedzi kruhov prekvapil Säteriho strelou pomedzi betóny. Bol aj faulovaný, no avizovaný trest sa samozrejme ruší.
    Asistencia: Timo Meier.
     
    29:54
    Hneď o rýchlo odpoveď sa pokúsili Suomi. Aho našiel prihrávkou Savinainena, ktorý to skúsil spomedzi kruhov. Ešte tam mal príležitosť na dorážku Teräväinen, no nepresadil sa. Tak naozaj sledujeme hektické okamihy na oboch stranách.
    29:13 Enzo Corvi (SUI) - 1:1
     
    29:13
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti vyrovnávajú po veľmi krásnej akcii! Niederreiter vykorčuľoval až k modrej čiare a potom perfektnou prihrávkou prihral pred bránkou Fialovi, ktorý bol v obrovskej šanci, no blafák mu nevyšiel. Preto prišiel s dorážkou pomôcť ENZO CORVI, ktorý trafil presne!
    Asistencie: Kevin Fiala, Nino Niederreiter.
     
    25:29
    Prichádza vôbec prvé vylúčenie v tomto zápase. Timo Meier dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    23:16
    Fiala perfektne nabil na ľavý kruh, kde bol pripravený na strelu Enzo Corvi. Ten okamžite delovkou z prvej pálil do protipohybu Säteriho, ktorý však dokázal vytiahnuť svoju lapačku.
     
    22:12
    Müller vypálil z modrej čiary. Säteri vyrazil len pred seba, kde už číhal útočník Timo Meier, no z dorážky nedokázal premiestniť puk za chrbát fínskeho gólmana!
    07:01 Markus Nutivaara (FIN) - 1:0
     
    07:01
    Fínsko dalo gól!
    Tak napokon Fíni predsa len ako prví udierajú gólovo v tomto zápase! Tantanen vybojoval puk v rohu klziska, posunul puk Koivistovi, ktorý perfektnou prihrávkou pred bránku našiel MARKUSA NUTIVAARU a ten z prvej vypálil do Genoniho bránky.
    Asistencie: Miikka Koivisto, Mikko Rantanen.
     
    03:11
    Koivisto peknou priamou prihrávkou medzi kruhy našiel Tolvanena, ktorý bol síce v oblúku, no mal obrovskú možnosť. Trafil však Genoniho iba priamo do betónov.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 8. Nutivaara (Koivisto, Rantanen), 49. Rantanen (Savinainen, Aho) – 30. Corvi (Fiala, Niederreiter), 33. Vermin (Meier), 34. Hofmann (S. Moser, Fora)


    Fínsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Mikael Granlund (C), Tolvanen, Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Kapanen, Jormakka, Manninen – Anttila, Mäenalanen, Pesonen – Palola.
    Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Diaz (C), Josi (A), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Fiala, Niederreiter (A), Corvi – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, S. Moser, Haas – Baltisberger, Schäppi, Rod – Scherwey.

    Rozhodca: Jeřábek, Reneau – Lazarev, Lhotský