Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec po predl.
Rusko
4:5 (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)
Kanada
Štvrtok 17.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:57 Ryan O'Reilly (CAN) - 4:5
     
    64:57
    Kanada dala gól!
    Je rozhodnuté, druhým postupujúcim sa stáva Kanada! Rusi na tomto turnaji končia. O všetko sa postaral RYAN O'REILLY, ktorý puk šikovne umiestnil do Šestorkinovej siete. Asistencie: Connor McDavid, Aaron Ekblad.
     
    63:35
    Oddychový čas Kanady.
     
    63:35
    Vylúčenie v tíme Rusko (Kirill Kaprizov – 2 min., sekanie).
     
    58:01
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 9017 divákov.
     
    57:08
    Darcy Kuemper sa musí mať napriek tomu na pozore. Rusi puk zaviezli prakticky až pred bránkovisko, odkiaľ skúsili strieľať. Kanadský gólman svoju reprezentáciu podržal.
    54:34 Arťom Anisimov (RUS) - 4:4
     
    54:34
    Rusko dalo gól!
    Tak sa na to pozrime. Tretia tretina nám prináša nielen nádherný hokej, ale aj množstvo gólov. O jeden sa teraz postaral ARŤOM ANISIMOV, ktorý opätovne vyrovnáva. 4:4. Asistencie: Michail Grigorenko, Nikita Zajcev.
    52:36 Pierre-Luc Dubois (CAN) - 3:4
     
    52:36
    Kanada dala gól!
    Ruská defenzíva si teraz zrejme vzala dovolenku. Prvá strela Šestorkinovi z lapačky vypadla, čo využil na okamžitú gólovú dorážku PIERRE-LUC DUBOIS. Tento gól ide jednoznačne na tričko obrany, ktorá gólmanovi absolútne nepomohla. Asistencia: Tyson Jost.
     
    51:11
    Na opačnej strane zakončoval od modrej čiary pravdepodobne Pavel Bučnevič. Jeho rana ešte Kuemperovi vypadla, čo znamenalo pre Kanadu výrazné komplikácie. Gól ale napokon nepadol.
     
    50:50
    Obrovský tlak Kanady, z ktorého ale gól nepadol. Opäť bol v šanci Mathew Barzal, ktorý sa teraz dostal do samostatného úniku. Fanstastický Igor Šestorkin teraz podržal svoju reprezentáciu.
    48:44 Nikita Zajcev (RUS) - 3:3
     
    48:44
    Rusko dalo gól!
    Dlho sa z vedenia Kanaďania netešili. Pred Kuemperom teraz stál jeden z ich hráčov, ktorý gólmanovi clonil. Jendoduché nahodenie od mantinelu tak skončilo až v sieti. Presadil sa SERGEJ ANDRONOV. Asistencie: Nikita Zajcev, Nikita Šošnikov.
    47:11 Kyle Turris (CAN) - 2:3
     
    47:11
    Kanada dala gól!
    A to ju teraz môže poriadne mrzieť. Na opačnej strane to totiž Kanada urobila jednoducho a opätovne sa ujala vedenia. Z medzikružia prepálil Šestorkina JADEN SCHWARTZ. Asistencia: Kyle Turris.
    37:38 Alexander Barabanov (RUS) - 2:2
     
    37:38
    Rusko dalo gól!
    Rusko najskôr dokázalo zahodiť nemožné, keď neskórovali jeho osamotení dvaja hráči pred Kuemperom. Následne ale ešte v pásme ostalo, čo využil na vyrovnávajúci presný zásah ALEXANDER BARABANOV. Asistencia: Jevgenij Dadonov.
     
    34:08
    Vylúčenie v tíme Kanada (Joel Edmundson – 2 min., držanie).
    32:59 Arťom Michejev (RUS) - 1:2
     
    32:59
    Rusko dalo gól!
    Rusi zareagovali na tento gól výborne a sami skórovali. Všetko odštartovalo zakončenie, na ktoré Darcy Kuemper nevidel. Kanadský gólman bol následne vo veľkých problémoch, keď sa pred jeho bránkoviskom ocitlo viacero hráčov. Využil to ARŤOM MICHEJEV. Asistencie: Arťom Anisimov, Nikita Zajcev.
    31:51 Ryan Nugent-Hopkins (CAN) - 0:2
     
    31:51
    Kanada dala gól!
    Kanaďania si puk v pásme niekoľkokrát posunuli. Napokon sa rozhodli strieľať z ľavej strany, Šestorkin na toto zakončenie zareagovať nedokázal. Skóroval RYAN NUGENT-HOPKINS, opäť však vyslal fantastickú prihrávku McDavid. Asistencie: Connor McDavid, Colton Parayko.
     
    30:47
    Vylúčenie v tíme Rusko (Sergej Andronov – 2 min., podrazenie).
     
    29:30
    Vyzeralo to nádejne, na Arťoma Anisimova totiž smeroval medzi kruhy zaujímavý puk. Síce sa k nemu nedostal, Rusi si ale náledne vypracovali obrovský tlak. Puk lietal zo všetkých strán a Darcy Kuemper mohol byť rád, že v jeho sieti neskončil.
     
    13:25
    Už to platiť nemuselo. Za kruhmi ostal trestuhodne zabudnutý Brayden Schenn, ktorý skúsil strelu z otočky. Puk len zadunel na zadnom mantineli.
     
    11:36
    Vylúčenie v tíme Rusko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Pavel Bučnevič.
     
    07:55
    Mohlo to byť 0:2! Pred Šestorkinom sa teraz zjavili dvaja Kanaďania, ktorí si medzi sebou puk ešte posunuli. Našťastie pre Rusko strela v sieti neskončila.
    06:13 Michail Grigorenko (RUS)
     
    06:13
    V šanci sa ocitli aj Rusi, ktorí to skúšali strelou k bližšej žrdi. Tú si ale Darcy Kuemper dokázal postrážiť. Arťom Anisimov to však nemyslel vôbec zle, veľa do gólu nechýbalo.
     
    04:45
    Kanada dala gól!
    Už ale bezgólový stav neplatí. Connor McDavid prenechal puk COLTONOVI PARAYKOVI, ktorý to skúsil delovkou od modrej čiary. Šestorkin nemal najmenšiu šancu na úspešný zákrok. Asistencie: Connor McDavid, Jordan Eberle.
    04:45 Colton Parayko (CAN) - 0:1
     
    02:55
    Vylúčenie v tíme Rusko (Sergej Andronov – 2 min., podrazenie).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 33. A. Michejev (Anisimov, N. Zajcev), 38. Barabanov (Dadonov), 49. Andronov (N. Zajcev, Šošnikov), 55. Anisimov (Grigorenko, N. Zajcev) – 5. Parayko (McDavid, Eberle), 32. Nugent-Hopkins (McDavid, Parayko), 48. Schwartz (Turris), 53. Dubois (Jost), 65. R. O'Reilly (McDavid, Ekblad)


    Rusko: Šestorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Bereglazov, Chafizullin – N. Gusev, Dacjuk (C), Kaprizov – Grigorenko, Anisimov, Bučnevič – Barabanov, Kablukov, Dadonov (A) – Šošnikov, Andronov (A), A. Michejev – Šalunov.
    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Schwartz, Turris, R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Jost, Dubois, Jo. Bailey – Horvat, Barzal, Pageau – Eberle.

    Rozhodca: Lemelin (AUT), Rantala (FIN) – Oliver (USA), Sormunen (FIN)

    Diváci: 9017