Fínsko – Rusko 5:4 (kon.) | USA – Švédsko 1:3 (kon.) | Francúzsko – Slovensko sk 1:7 (kon.)
Švajčiarsko – Kanada 0:5 (kon.)
koniec
USA
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Švédsko
Nedeľa 22.04.2018, 12:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    Vyzeralo to tak, že stretnutie sa skončí po riadnej hracej dobe nerozhodne, ale v posledných okamihoch stretnutia zaúradoval Lukas Wernblom a dvomi gólmi rozhodol o výhre Švédska. Ja sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť! Stretnutie komentoval Filip Sabo. (14:57:32)
     
    Koniec zápasu.
    59:56 Lukas Wernblom (SWE) - 1:3
     
    59:56
    Švédsko dalo gól!
    Gól strelil LUKAS WERNBLOM. Asistencie Oskar Bäck.
    Gól do prázdnej brány štyri sekundy pred koncom podčiarkuje víťazstvi Švédov! Druhý raz po sebe sa presadil Wernblom a je tak hrdinom tohoto zápasu!
     
    59:20
    Tak tento presný zásah bol ako studená sprcha pre Američanov a na vyrovnanie im už nezostáva veľa času!
    58:26 Lukas Wernblom (SWE) - 1:2
     
    58:26
    Švédsko dalo gól!
    Gól strelil LUKAS WERNBLOM. Asistencie Adam Ginning, Filip Johansson.
    Zdá sa, že Švédsko tesne pred koncom duelu rozhodlo o svojom víťazstve! Prudká rana z prvej a puk skončil v sieti. Gól ešte musel odobriť video rozhodca, ale Švédi sa nakoniec môžu radovať!
     
    56:24
    Vylúčenie v tíme USA (Jonathan Gruden – 2 min., držanie).
     
    55:46
    Blížime sa do samého záveru zápasu a hra je stále vyrovnaná. Brankári sú v tomto stretnutí oporami a zdá sa, že uvidíme predĺženie.
     
    54:34
    Zbytočná strata puku v útočnom pásme a Nikola Pašić už musí korčulovať späť do obranného pásma, pretože hrozilo prečíslenie Američanov.
     
    53:30
    Švédsky brankár má teraz plné ruky práce a nevie kam skôr skočiť. Konečne sa jeho spoluhráčom podarilo vyhodiť puk z obranného pásma a môže si vydýchnuť.
     
    52:36
    Do sľubnej pozície sa dostal Oliver Wahlstrom, ale švédsky brankár predviedol nádherné presunutie sa k druhej tyčke a tento pokus zneškodnil!
     
    52:14
    Američania sa zásluhou Joela Farabea dostávajú do útočného pásma a už sú rozostavený. Kombinujú popri mantinely, ale stále sa nemôžu dostať do zakončenia.
     
    51:20
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Linus Nässén – 2 min., sekanie).
     
    50:39
    Švédi sú v posledných minútach oveľa aktívnejší, ale tento prechod do útoku im nevyšiel. Dopustili sa zakázaného uvoľnenia a hra sa tak presťahuje pred ich brankára.
     
    49:48
    Dobrá strela, ktorú od modrej čiary vyslal David Gustafsson skončila len na pravom betóne brankára USA a k odrazenému puku sa opäť dostávajú Švédi.
     
    48:49
    Vo skvelej palebnej pozícii sa ocitol Oskar Bäck a americký brankár musel predviesť naozaj krkolomný zákrok, aby zachránil svoj tím od inkasovaného gólu!
     
    48:25
    Švédskeho brankára sa pokúsil ohroziť Jack Hughes, ale pozorný Olof Lindbom nemal s týmto pokusom najmenší problém. Pripísal si tak ďalší úspešný zákrok do štatistík.
     
    47:59
    V posledných minútach je to viac boj ako hokejové divadlo a hráči musia o každý puk tvrdo bojovať.
     
    46:39
    Stav stretnutia sa nemení ani po tejto strele z hokejky Fredrika Granberga. Puk napálil iba do betónov muža v maske a od nich sa odrazil do rohu klziska.
     
    45:38
    Silou to teraz skúsil Nils Hoglander a snažil sa doslova pretlačiť puk z bránkovú čiaru. Americký brankár si dal pozor a výborne pokryl celé bránkovisko.
     
    44:57
    Tempo hry nám postupne upadlo a tímy sa nikam neponáhľajú. Obe mužstvá si uvedomujú, že prípadná chyba by mohla rozhodnúť celý zápas.
     
    43:29
    Strelou spoza kruhov sa prezentoval Jacob Wise, ale švédsky brankár bol pozorný a zrazil puk do rohu klziska.
     
    42:40
    Američania skúšajú jednoduchý prechod do útoku a nahadzujú puk na zadný mantinel. Švédi si však dali pozor a veľmi rýchlo sa ho dokázali zmocniť.
     
    41:35
    Na začiatku tretej tretiny pôsobia aktívnejším dojmom Švédi. Uvidíme však, či sa im túto aktivitu podarí pretaviť do streleného gólu.
     
    40:32
    Veľmi odvážne sa vybral Jonatan Berggren medzi troch hráčov súpera, ale tento únik bol už vopred odsúdený na neúspech.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Čaká nás ďalšia prestávka a počas druhej tretiny sme sa gólu nedočkali. Do poslednej tretiny teda vstúpime za nerozhodného stavu. Podarí sa niektorému z mužstiev nakloniť misky váh na svoju stranu?
    Strely na bránu 22 – 27!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:23
    Ďalší zákrok amerického brankára prišiel tento raz betónom. Nakoniec zakryl puk lapačkou a radšej prerušil hru.
     
    38:28
    Obrovské zmätky v americkom bránkovisku a bezmocný Drew Deridder vôbec nevedel, kde je puk. USA malo veľké šťastie, keď sa Švédom nepodarilo pretlačiť puk za bránkovú čiaru!
     
    36:59
    Po tvrdom zákroku sme svedkami ďalšej presilovej hry, ale opäť má rovnaký scenár. Do šance sa počas oslabenia dostali Američania, ale Olof Lindbom výborne zasiahol.
     
    35:20
    Vylúčenie v tíme USA (Ty Emberson – 2 min., napadnutie zozadu + 10 min. osobný trest, napadnutie zozadu). Trest odpyká Jonathan Gruden.
     
    34:50
    Nikola Pašić sa snažil na dvakrát prekonať amerického brankára, ale Drew Deridder potvrdil, že je vo forme a v tomto stretnutí je takmer bezchybný.
     
    33:51
    Američania už sú rozostavený v obrannom pásme súpera a snažia sa dostať k strele. Hokejisti Švédska však aktívne bránia a strela stále neprichádza.
     
    32:50
    Paradoxne zatiaľ najväčšiu šancu počas presilovej hry USA mal ich súper, keď sa do zakončenia natlačil Axel Andersson, ale americký brankár vyrazil puk ramenom nad bránu.
     
    32:12
    Vylúčenie v tíme Švédsko (David Gustafsson – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    32:00
    Po dobre zvládnutom oslabení sú aktívnejší Švédi a snažia sa dostať puk za chrbát amerického brankára. Drew Deridder však chytá výborne a je oporou svojho mužstva.
     
    30:40
    Ani mužstvo Ameriky nepredvádza počas početnej výhody oslnivý výkon. V druhej tretine je táto herná situácia skôr slabinou oboch tímov.
     
    29:31
    Vylúčenie v tíme Švédsko (David Gustafsson – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    28:44
    Švédsky brankár si pripisuje jeden zákrok za druhým. Zatiaľ je oporou svojho mužstva, keď si poradil aj s touto strelou z hokejky Camerona Yorka.
     
    27:36
    Tak teraz Američania zvýšili obrátky a ich súper má veľké problémy. Hokejisti Švédska sa nedokážu dostať von z obranného pásma a tlak USA pokračuje.
     
    26:25
    Američania predviedli krásnu kombináciu a na jej konci bol Bode Eichwede-Wilde. Zakončenie však nevyšlo podľa predstáv a úspešný zákrok si na svoje konto pripisuje Olof Lindbom.
     
    24:36
    Ani táto presilová hra nevyšla Švédom podľa predstáv a prakticky ani neohrozili súperovho brankára. Druhá tretina sa zatiaľ hrá vo vlažnejšom tempe.
     
    24:20
    Skvelú prácu počas oslabenia odviedol Jacob Pivonka. Zaviezol puk do pásma Švédska a aj proti trom súperom dokázal nazbierať cenné sekundy v rohu pri mantinely.
     
    23:25
    Vylúčenie v tíme USA (Patrick Giles – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    21:59
    V akcii sme videli opäť švédskeho brankára. Olof Lindbom si poradil s týmto pokusom od modrej čiary a aj keď mu puk vypadol, tak na druhý pokus dokázal zažehnať nebezpečenstvo.
     
    21:08
    Američania zvládli oslabenie a v rovnovážnom stave sa už tlačia do ofenzívy. Švédi majú problém dostať sa z obranného pásma.
     
    20:26
    Počas vlastného oslabenia sa do veľmi slušnej pozície dostal Joel Farabee. Tvrdá strela však smerovala nad bránu a Olof Lindbom nemusel zasahovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Zaznela siréna a máme tu prvú prestávku. V prvej tretine sme videli využitú presilovú hru na každej strane a tak je stav stretnutia nerozhodný. Na začiatku druhej tretiny bude Švédsko dohrávať početnú výhodu a tak má skvelú šancu na strelenie ďalšieho gólu. Prihlásime sa opäť po prestávke!
    Strely na bránu 9 – 16
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:36
    Tím USA sa oslobodil aj počas tejto presilovej hry Švédska a zdá sa, že ich hru v oslabení preruší prestávka.
     
    19:07
    Vylúčenie v tíme USA (Mattias Samuelsson – 2 min., napadnutie).
     
    18:13
    Američanom sa v oslabení darí vyhadzovať puku až na opačnú stranu ihriska. Švédom presilová hra vôbec nevychádza a zatiaľ ani neohrozili maskovaného muža v bránke USA.
     
    17:00
    Vylúčenie v tíme USA (Mattias Samuelsson – 2 min., držanie).
     
    16:24
    Veľmi odvážne sa teraz Jonatan Berggren natlačil priamo pred amerického brankára, ale Drew Deridder dokázal zabrániť puku, aby sa dostal za bránkovú čiaru a podržal svoj tím!
     
    15:08
    Hokejisti Švédska sú stále nasťahovaný v útočnom pásme a Američania majú problém vyhodiť puk. Hra sa však odohráva iba pri mantineloch a Švédi sa nedokážu dostať do streleckej pozície.
     
    14:14
    Švédi sa teraz usadili v obrannom pásme USA a snažia sa rozostaviť. Nakoniec prichádza strela od modrej čiary, ale Adam Ginning minul cieľ. Puk skončil iba za bránou Drewa Deriddera.
     
    13:36
    K strele spoza pravého kruhu sa odhodlal K'Andrew Miller. Švédsky brankár si však dal pozor a letiaci puk schoval vo svojej lapačke.
     
    12:50
    Útoky sa prelievajú z jednej strany na druhú a hra sa divákom v Rusku musí páčiť. Mladíci predvádzajú dobrý hokej a je vidieť, že sa stretli dva skvelé tímy.
     
    11:54
    Amerika sa snažila o rýchlu odpoveď a Joel Farabee sa ocitol v dobre pozície. Strela mu však vôbec nesadla a ani netrafil priestor medzi tromi tyčami.
    10:51 David Lilja (SWE) - 1:1
     
    10:51
    Švédsko dalo gól!
    Gól strelil DAVID LILJA. Asistencie Lukas Wernblom, Oskar Bäck.
    Aj Švédsko dokázalo využiť presilovú hru a stav stretnutia je vyrovnaný. Medzi kruhmi zostal osamotený David Lilja a dokázal prestreliť zatiaľ dobre chytajúceho amerického brankára. Na tento pokus však nestačil a hokejisti Švédska sa môžu radovať!
     
    10:37
    Švédi začali presilovú hru veľmi aktívne a Drew Deridder sa musí mať v bránke na pozore! Tento pokus od modrej čiary dokázal zastaviť a puk mu uviazol niekde vo výstroji. Hra musí byť prerušená.
     
    09:02
    Vylúčenie v tíme USA (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Ty Emberson.
     
    08:19
    Sme svedkami rýchleho hokeja a prevahu má zatiaľ mužstvo USA. Môže za to aj zlý vstup Švédska do zápasu a zbytočné vylúčenia, dôsledkom čoho už inkasovali.
     
    07:08
    Strela od modrej čiary a pred bránou sa snažil o dorážku Cole Caufield. Maskovaný muž Švédska bol však pripravený a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    06:24
    Američanom sa nepodaril prechod do útoku dlhou prihrávkou a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa tak bude v ich obrannom pásme pred brankárom Deridderom.
     
    05:33
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Linus Nässén – 2 min., držanie hokejky).
     
    04:28
    Americký brankár Drew Deridder predviedol skvelý zákrok betónom, keď sa k strele zo strednej vzdialenosti dostal Nils Hoglander.
     
    03:45
    Švédi sa snažia odpovedať, ale obrana USA stojí na pevných nohách. Američania dobre bránia stredné pásma a nedovoľujú súperovi dostať sa na dostrel brány.
     
    02:25
    USA dalo gól!
    Gól strelil OLIVER WAHLSTROM. Asistencie Jack Hughes, Joel Farabee.
    Mužstvo USA sa dostáva veľmi rýchlo do vedenia, keď využíva prvú presilovú hru v zápase. Oliver Wahlstrom si fantasticky nakorčuloval do voľného priestoru a po milimetrovej prihrávke poslal puk za chrbát bezmocného brankára!
    02:25 Oliver Wahlstrom (USA) - 1:0
     
    01:26
    Vylúčenie v tíme Švédsko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Adam Boqvist.
     
    01:24
    Prvý vážnejší zákrok si pripísal na svoje konto Lindbom, keď vyrážačkou zneškodnil tvrdú ranu z hokejky Wahlstroma.
     
    00:28
    Hokejisti Švédska sa ihneď po úvodnom vhadzovaní snažili dostať do pásma súpera, ale obrana USA dobre zapracovala.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Súboj medzi USA a Švédskom sa o malú chvíľu začne! Stretnutím vás bude sprevádzať Filip Sabo.
     
    Úvodné zostavy:

    USA: Deridder (Knight) – Emberson, M. Samuelsson (C), Eichwede-Wilde, Stastney, York, Miller, A. Samuelsson – Hughes, Gruden (A), Wahlstrom – Wise, Caufield, Farabee – Hain, Turcotte, Giles – Weiss, DeBoer, Pivonka (A) – Janicke.

    Švédsko: Lindbom (Eliasson) – A. Boqvist, Ginning (C), Björnfot, Lundkvist, Granberg, Johansson, Andersson – D. Gustafsson, Berggren, Pašić – Grewe, Nässén, Westfält – Bäck, Hoglander, Wernblom (A) – Fagemo, Olofsson (A), Jakobsson – Lilja.

    Rozhodca: Mollard (SUI), Nikolic (AUT) – Hynek (CZE), Šalagin (RUS).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

    Filip Sabo

    Góly a asistencie: 3. Wahlstrom (Hughes, Farabee) – 11. Lilja (Wernblom, Bäck), 59. Wernblom (Ginning, Johansson), 60. Wernblom (Bäck)


    USA: Knight (Deridder) – Emberson, M. Samuelsson (C), Eichwede-Wilde, Stastney, York, Miller, A. Samuelsson – Hughes, Gruden (A), Wahlstrom – Wise, Caufield, Farabee – Hain, Turcotte, Giles – Weiss, DeBoer, Pivonka (A) – Janicke.
    Švédsko: Lindbom (Eliasson) – A. Boqvist, Ginning (C), Björnfot, Lundkvist, Granberg, Johansson, Andersson – D. Gustafsson, Berggren, Pašić – Grewe, Nässén, Westfält – Bäck, Hoglander, Wernblom (A) – Fagemo, Olofsson (A), Jakobsson – Lilja.

    Rozhodca: Mollard (SUI), Nikolic (AUT) – Hynek (CZE), Šalagin (RUS)