Žrebovanie semifinále Európskej ligy (kon.) | Žrebovanie semifinále Ligy majstrov (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie semifinále Európskej ligy

Piatok 13.04.2018, 12:00Žrebovanie súťaží
     
    Semifinálovej dvojice Európskej ligy:

    Olympique Marseille – FC Red Bull Salzburg

    Arsenal FC – Atlético Madrid

    Žreb semifinále Európskej ligy teda úspešne prebehol a my sme spoznali semifinálové dvojice. Program v Nyone bude pokračovať o 13:00, keď prebehne žrebovanie semifinále Ligy majstrov. Aj pri tomto prenose sa na vás teší Miroslav Revaj. (12:16:28)
     
    12:13
    Žrebovanie semifinále Európskej ligy sa práve skončilo!
     
    12:12
    Éric Abidal ešte prevzal do svojich rúk práve spomínanú trofej pre víťaza Európskej ligy, ktorá poputuje do Francúzska, kde sa odohrá finále. Kto bude jeho účastníkom sa dozvieme po semifinálových stretnutiach.
     
    12:11
    Ako prvý bol vytiahnutý londýnsky celok, takže Arsenal začne hrať doma ako prvý. O týždeň sa potom odohrá odveta vo Španielsku. Dvojica Arsenal a Atlético Madrid sú naopak najväčšími favoritmi na zisk trofeje.
     
    12:10
    No a za súpera mu bol vyžrebovaný FC Red Bull Salzburg. Proti sebe sa teda stretnú takzvaní papierový outsideri. Už teraz je teda jasné, že druhú dvojicu bude tvoriť Arsenal a Atlético Madrid. Otázkou ostáva, kto začne ako prvý doma.
     
    12:09
    Prvým vylosovaním mužstvom je práve Olympique de Marseille.
     
    12:08
    Giorgio Marchetti ešte raz pripomenul všetkých účastníkov semifinále. Losovať sa bude bez žiadneho obmedzenia. Prvý zápas sa odohrá 26. 4 a odvtedy sú naplánované na 3.5. 2018.
     
    12:07
    Éric Abidal už takisto prišiel na pódium. Aj on zhodnotil s jeho pohľadu štvrťfinálové zápasy a privítal všetkých účastníkov. Podotkol, že je rád že sa do semifinále dostalo aj Marseille, ako zástupca Francúzska.
     
    12:06
    No a je ním Éric Abidal! Takisto si aj jeho pripomenieme krátkym videom.
     
    12:05
    Giorgio Marchetti takisto pripomenul aj ostatné zápasy štvrťfinále, spomenul všetky výsledky. O malú chvíľu sa teda môžme tešiť na samotný los, pri ktorom bude asistovať aj ambasádor tohto ročníka Európskej ligy.
     
    12:04
    Na pódium je už prítomné Giorgio Marchetti, ktorý bude realizovať tento žreb. Aj on takisto pogratuloval všetkým semifinalistom a pripomenul skvelé zápasy a hlavne famózny obrat Salzburgu, takisto veľkú prestrelku Marseille s Lipskom.
     
    12:02
    Momentálne na veľkej obrazovke prebieha video-vizitka všetkých semifinalistov. Pripomíname, že finále sa uskutoční v Lyone, teda vo Francúzsku. Práve táto krajina má ešte svojho zástupcu v podobe Olympique de Marseille.
     
    12:01
    V úvode privítal moderátor všetkých prítomných a pogratuloval všetkým tímom, ktoré sa prebojovali do semifinále. Pripomenul veľmi zaujímavé štvrťfinálové stretnutia a podotkol, že kvalita Európskej ligy naďalej rastie.
     
    Pedro Pinto, ktorý je moderátorom tohto žrebu je už prítomný na pódiu a tak sa o malú chvíľu žreb semifinále Európskej ligy začne!
     
    Príjemné dopoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. V Nyone je už všetko pripravené na dnešný žreb, ako prvá sa začne losovať Európska liga.

    Pripomeňme si zoznam účastníkov semifinále:
    Atlético Madrid (ESP)
    Arsenal FC (ENG)
    Olympique de Marseille (FRA)
    FC Red Bull Salzburg (AUT)

    Uvidíme teda, čo osud tohto žrebu spojí dokopy, črtajú sa určite zaujímavé stretnutia.

    Textovým prenosom vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na žrebovanie semifinále Európskej ligy, ktoré sa uskutoční už tradične v Nyone, teda v hlavnom stánku UEFA. Žreb by sa mal začať o 12:00 a s ním aj spoločne tento prenos.

    Vo štvrtok prebehli odvetné zápasy štvrťfinále Európskej ligy. Aj v tomto prípade sme boli svedkami veľmi zaujímavých stretnutí a ďalšieho veľkého prekvapenia.

    Salzburg dokonale zvládol domácu odvetu a vyradil Lazio. Prvý zápas v Taliansku však Lazio vyhralo 4:2 a tak sa zdalo, že o postupujúcom je rozhodnuté. V 55. minúte zápasu v Rakúsku Lazio dalo gól na 1:0 a svoje šance tak ešte viac posilnil. Potom však prišla gólová kanonáda rakúskeho celku, ktorý tak po výsledku 4:1 a celkovom skóre 6:5 postupuje ďalej.

    K ďalšej senzácii siahali futbalisti CSKA Moskva. Arsenal vyhral prvé stretnutie doma 4:1 a odveta tiež mala byť len formalitou. Po chybách v obrane však Moskva dala dva góly a na svete bola veľká dráma. Arsenal to však úspešne zvládol, dokázal vyrovnať na 2:2 a potupuje tak pohodlne ďalej.

    Náročnú úlohu malo pred sebou Marseille. Francúzsky celok prehral prvé stretnutie s Lispkom na jeho pôde 1:0 a tak doma muselo doháňať túto stratu. Jeho súper však otváral skóre aj v tejto odvete a tak pred Marseille stála ešte náročnejšia úloha. Napokon však domáci strelili 5 gólov a vyhrali toto stretnutie celkovo 5:2 a postupujú tak do semifinále.

    Dráma sa ešte konala v Portugalsku. Atl. Madrid si priviezlo výhru 2:0 a tak ešte nebolo o ničom rozhodnuté. Sportingu sa podradilo streliť gól v 28. minúte, ale viacej presných zásahov už neprišlo a tak ďalej ide španielsky celok.

    Od 12:00 sa teda začne v Nyone žreb semifinálových dvojíc Európskej ligy. O jeho priebehu vás prostredníctvom nášho prenosu bude informovať komentátor Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:00.

    Miroslav Revaj