Sparta Praha – Jungadler Mannheim 7:5 (kon.) | IHS Riga – Zürich 5:2 (kon.) | HC Slovan – Yantar Moskva 4:3 (1:0 po s.n.)
North American Select – Třinec 5:4 (kon.) | Davos – Sparta Praha 2:6 (kon.) | Eisbären – IHS Riga 2:4 (kon.)
HC Slovan – Jungadler Mannheim 1:4 (kon.) | Zürich – North American Select 9:1 (kon.)
koniec
North American Select
5:4 (3:2, 0:2, 2:0)
HC Oceláři Třinec
cz Sobota 07.04.2018, 11:30 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Memoriál Jana Marka (U18) • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    AMERICAN SELECT – TŘINEC

    Tým složený z hráčů Kanady a Ameriky na turnaji předvádí střídavé výkony. Z úvodní porážky od Eisbären si hráči North American Select vzali poučení a ve druhém hracím dnu vyválčili alespoň kýžený bod. Bylo tomu v utkání s Rigou, které dospělo až do desáté série samostatných nájezdů, v nichž výběr Select prohrál poměrem 2:3.

    Třinečtí Oceláři si v turnaji aktuálně procházejí menším turbulentním obdobím. Slezané mají zatím na kontě dvě porážky a dvě výhry. Vůbec první bodový triumf Třinečtí zaznamenali v utkání s Rigou, které nepovolili ani gól a po dvoubodovém příspěvku Jonáše Petereka zvítězili 2:0. Naposledy však nestačili na německý Eisbären Berlín, kterému podlehli 1:4.
     
    Hezké hokejové poledne. Sedmý ročník Memoriálu Jana Marka už naplno rozjel svůj třetí hrací den a na řadu přichází další dvojice zápasů. My se tentokrát zaměříme na utkání mezi týmy North American Select a HC Oceláři Třinec. Utkání vypukne v 11:30 hodin a vy máte možnost být u toho!
     
    Úvodní sestavy:

    North American Select: Kaufman Shibley) – Smith, Sebrango, Novák, Bieniek, Stansfield, Peterson, Urban, Merkovsky, Oberfuchshuber, Royce, Petras, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford.

    HC Oceláři Třinec: Lambert (Zeithamel)– Homola, Bulava, F. Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hrůzek, Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Wardas, Stročka.

    Rozhodčí: Vidim – Fuis, Zeliska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Třinečtí vyhráli úvodní vhazování a ženou se dopředu. Útočníci Třince vybojovali kotouč pro Bulavu, který prověřil Kaufmanna.
     
    01:42
    O první nápor se pokusili také hráči z Ameriky. Lambert byl připraven na svém místě a puk lapil do své výstroje.
     
    02:20
    Mituchoč chtěl rychle rozehrát z vlastního obranného pásma, což se mu ale nepodařilo. Na druhé straně moli jít domácí do akce dva na dva, ale blíže u puku byli hráči s drakem na hrudi.
     
    03:22
    Oceláři se po vyhraném vhazování dostali do své první velké šance v tomto utkání. Střelu jednoho z obránců se snažil dorážet Čmiel, ale Kaufmann bravurně zasáhl.
     
    03:37
    North American Select vstřelili gól!
    Netrvalo to dlouho a máme tu první branku tohoto utkání. Český útočník TOMÁŠ URBAN najel s pukem za modrou čáru a krásnou střelou přes obránce pokořil brankáře Lamberta poprvé. Bez asistence.
     
    04:23
    Třinečtí se však pokouší o odpověď. Tommy Wardas ve středním pásmu dostal puk pouze na paty, a tak jen nahodil na brankáře Kaufmanna.
     
    05:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Ocelářům se opravdu daří vyrovnat! Stebel vyslal střelu od modré čáry, Kaufmann vyrazil puk pouze před sebe a tam stál připravený ONDREJ RYBNIKÁR, který bez problémů uklidil kotouč za brankáře Select. Asistence: Filip Stebel.
     
    05:27
    North American Select vstřelili gól!
    Ale dnešní soupeř nešetří střelbou a zejména v efektivitě prozatím září! TOMÁŠ URBAN ujel všem Ocelářům po pravé straně kluziště a střelou na vzdálenější tyč překonal Lamberta. Asistence: Donovan Sebrango, Filip Novák.
     
    07:45
    Oceláři zamkli svého soupeře v útočném pásmu a snaží se opět vyrovnat. Před brankou Kaufmana nyní operoval Jonáš Peterek, ale kotouč za gólmanova záda nedokázal dorazit.
     
    08:48
    Znovu v akci Tomáš Urban. Select bleskurychle přešel útočnou modrou čáru a brankář Lambert musel být opět ve střehu.
     
    09:06
    Po hákování jednoho z hráčů American Select bude nařízeno trestné střílení, které pojede faulovaný Filip Stebel!
     
    09:06
    Filip Stebel se rozjel rychle, nic nevymýšlel a zakončil. Svoji střelu chtěl namířit mezi betony Kaufmanna, který však jeho úmysl přečetl a sklapl betony včas.
     
    10:02
    Jonáš Peterek teď uplatnil svoje výškové parametry, když mezi třemi protihráči dokázal operovat s pukem a na holi. Avšak hned za modrou čárou ho beci Select odzbrojili.
     
    10:46
    A zase v akci Jonáš Peterek. Třinecký forvard nyní udělal výbornou kličku, tím se zbavil jednoho obránce. Poté nahrával před branku na Čmiela, ale do přihrávky prvního jmenovaného zasáhla hůl Stansfielda.
     
    11:39
    Třinečtí vyhráli buly ve svém obranném pásmu a ihned se přesunuli před Kaufmanna. Tommy Wardas se rozhodl střílet a brankář Select přerušil hru.
     
    12:43
    Čmiel ve spolupráci s Peterekem dělali domácí obraně problémy s rozehrávkou, na modré byl ještě připraven střílet Bulava, ale k tomu se už kotouč nedostal.
     
    13:26
    North American Select vstřelili gól!
    Hokejisté Select se však opět prosazují a utíkají svému soupeři na rozdíl dvou branek! Peterson objel branku, přihrál na neobsazeného DONOVANA SEBRANGA, který pohotovou střelou rozvlnil síť za Lambertem. Asistence: Dylan Peterson.
     
    14:18
    První vyloučení tohoto zápasu je na světě. Ryan Stansfield se provinil hákováním, a odsedí si tak dvě minuty na trestné lavici.
     
    15:09
    Třinečtí hráči mačkají svého soupeře v útočném pásmu. Brankář Kaufmann nyní vychytal dvě jasné tutovky, a drží tak dvoubrankový náskok svého týmu.
     
    15:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tento zápas zatím přináší velmi divokou první třetinu. Oceláři se dokázali na delší dobu usadit před Kaufmannem a výsledkem toho je vstřelený gól. Hrůzek nabil na modré čáře FILIPU CIENCIALOVI, který schovanou střelou prostřelil brankáře Select. Asistence: Filip Hrůzek, Štěpán Macháček.
     
    17:12
    Třinečtí se tlačí za vyrovnáním, obrana American Select zatím nedělá větší hrubky ve svém pásmu. Oba týmy střídají a posílají na led čerstvé síly.
     
    18:09
    Cayden Royce trochu vystrašil Lamberta, kterému trochu podjely brusle, ale třinecký brankář měl nakonec štěstí, jelikož střela šla o dobrý metr vedle.
     
    19:12
    U puku znovu Oceláři. Jonáš Peterek velmi rozvážně poslal kotouč ze středního pásma na své spoluhráče do jízdy, přihrávka ale nebyla moc přesná a hra se zase obrací na druhou stranu.
     
    19:40
    Jeden z hráčů ve výběru Select se odhodlal projít přes tři bránící protihráče, ale to se mu nepodařilo. Třinecký obránce David Homola přečetl hru a odpálil puk do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme mohli být svědky velmi zajímavé podívané. K vidění bylo celkem pět branek, z toho tři dali hráči American Select a dvě Oceláři. Za domácí se postupně prosadili dvakrát Tomáš Urban a Donovan Sebrango. Na třinecké straně naopak mířili do černého Ondrej Rybnikár a také Filip Cienciala. Do druhé třetiny tak půjdou Oceláři se ztrátou jednoho gólu.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:19 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Úvodní vhazování prostřední třetiny vyhráli Třinečtí, kteří se okamžitě pouštějí do útočení. Homola ve středním pásmu našel Sarrorryho, ten se však daleko s pukem nedostal.
     
    21:20
    Oceláři opět zahrozili a byla z toho slušná šance. Dva hráči v červených dresech připravili střeleckou pozici pro Čmiela, který však branku netrefil.
     
    22:10
    Hrůzek ještě udržel kotouč na modré čáře a Oceláři mohli pokračovat v tlaku. Chovaniak ještě bojoval u branky Kaufmanna, ale bez úspěchu.
     
    22:42
    Výběr Select se konečně vymanil z třineckého sevření. Avšak hra se vrátí do jejich obranného pásma po zásahu vysokou holí jednoho z domácích.
     
    23:08
    Peterek čekal na pravém kruhu, jestli k němu puk doputuje. Nakonec se tak stalo, avšak kotouč nepříjemně poskakoval, tak třinecký forvard se k zakončení nedostal.
     
    23:46
    Na druhé straně se vydal útočit Lepera, jehož ránu srazili třinečtí beci mimo dosah brankáře Lamberta. Pokračuje se ve hře.
     
    24:28
    Třinečtí hráči vytvořili na soupeřově brankovišti pořádný závar, ale vyrovnání z toho nebylo. Kaufmann si s dorážkami Třineckých poradil na jedničku a puk přikryl pod svoji lapačku.
     
    25:13
    Třinec se drží v útočném pásmo a nepouští hráče American Select na kotouč. Po dalším vyhraném vhazování se puk ocitl před brankou Kaufmanna, kde dorážel Sebrango. Třinecký obránce dopadl stejně jako jeho další nástupce Filip Novák.
     
    25:18
    Trenéři American Select na tlak Ocelářů reagují oddechovým časem. Po kratičké pauze tak budeme pokračovat v útočném pásmu Třince.
     
    26:03
    Třinečtí byli v další velké šanci, ale poté přišel faul Filipa Stebela, který si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    26:28
    Hráči American Select sice zavezli kotouč do útočné třetiny, ale poté ztratili puk na modré čáře a Samuel Sarrory ujížděl sám na Kaufmanna. Třinecký útočník volil rychlou střelu zápěstím, kterou však Kaufmann zastavil.
     
    27:33
    Oceláři se brání výtečně a když už Select zajede do útočného pásma, Třinečtí nedovolují jim najíždět do střeleckých pozic. Nyní se povedlo vyhodit Hrůzkovi, Třinečtí mohou vystřídat.
     
    28:05
    Oceláři své oslabení ubránili, ale nyní se budou muset opět bránit při faulu Tommyho Wardase.
     
    28:19
    Přesilová hra výběru Select trvala jen pár vteřin. Hráči American udělali opět chybu na útočné modré, Čmiel se ocitl v situaci dva na jednoho a byl faulován Dylanem Petersonem, který od rozhodčích vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    29:25
    Mojmír Petráš výborně držel puk v útočném pásmu, avšak byl tam sám, čehož Oceláři využili a puk mu odebrali.
     
    30:19
    Všichni hráči opustili svá místa na trestné lavici a už skáčou na led. Obě mužstva tak mají po nějaké době zase plný počet hráčů na ledě.
     
    30:48
    Další obrovská šance Třince na vyrovnání! Štěpán Macháček měl už od středního pásma volnou cestu k zakončení, svůj samostatný nájezd ale neprovedl nejlépe. Kaufmann si na jeho střelu počínal dobře.
     
    31:28
    Mituchovič musel rychle přišlápnout zpět do obranného pásma, kam směřoval vyhozený kotouč. Třinecký obránce vše zvládl na výbornou.
     
    31:59
    Dvířka na trestné lavici u týmu Select se znovu otevírají. Tentokrát na trestnou lavici usedne Matthew Oberfuchshuber, který dostal dvě minuty za hrubost.
     
    32:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Třinečtí svou početní výhodu využívají a srovnávají se svým soupeřem krok! Peterek našel před brankou volného SAMUELA SARRORYHO, který nekompromisní ranou propálil Kaufmanna. Začínáme od začátku. Asistence: Jonáš Peterek, Matouš Čmiel.
     
    33:24
    Třinečtí byli velmi blízko dalšímu gólu. Otto Jurzyca dostal přesnou přihrávku na volej a puk se skrz Kaufmannovu výstroj dokutálel těsně vedle pravé tyčky!
     
    34:26
    Jonáš Peterek zavezl kotouč do útočného pásma středem, avšak Select se okamžitě osvobozuje vyhozením puku zpět do střední třetiny.
     
    34:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se poprvé v tomto utkání dostávají do vedení! SAMUEL SARRORY dostal přihrávku přesně do jízdy, udělal bekhendový blafák, na který byl brankář Kaufmann už krátký. Bez asistence.
     
    35:30
    Hráči American Select se trochu osmělili a už zase mají obrovskou chuť útočit na Lambertovu branku. Dylan Peterson byl sám na levém křídle, jeho pokus dokázal třinecký gólman vytěsnit špičkou své lapačky.
     
    36:42
    Hra má neskutečné tempo a u puku nyní byli zase třinečtí hráči. Tommy Wardas se už řítil na Kaufmanna, nakonec se rozhodl vypálit až z bezprostřední blízkosti, ale tuhle střelu si brankář Select pohlídal.
     
    37:58
    Jonáš Peterek opět předvedl svoje ofenzivní choutky, když projel do útočného pásma přes mezikruží a pak ještě hledal svou přihrávkou spoluhráče. Nechybělo mnoho a Kaufmann by měl těžkou pozici na zákrok.
     
    39:17
    Hůrzek teď výborně přibrzdil útok soupeře, avšak hráči Select se o pár chvil později dostali k puku v útočném pásmu a nastřelili tyčku!
     
    39:40
    Select se ještě pokouší založit jeden protiútok na branku soupeře, ale marně. Druhá třetina se v poklidu dohraje v rohu kluziště středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka patřila týmu ze Slezska. Oceláři nastoupili ve velmi svižném tempu a po aktivním začátku se jim dostavila odměna dvou vstřelených branek. Samuel Sarrory byl tím hlavním strůjcem, když zařídil obě dvě branky Třince ve druhé třetině. Oceláři si tak vedení 4:3 přenesou do třetí části hry.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:09 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hokejisté výběru Select vstupují do třetí třetiny aktivně. Tomáš Urban obkroužil celé střední pásmo, ale puk už mají na holích třinečtí Oceláři.
     
    41:12
    Hned v první minutě tu máme další vyloučení. Donovan Sebrango je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    41:45
    Oceláři kombinují v útočném pásmu a snaží se rozjet svou přesilovou kombinaci. Teď ale puk třineckým obráncům utíká až do středního pásma.
     
    42:34
    Čmiel za brankou soupeře dobře udržel kotouč na své hokejce, z čehož těžili jeho spoluhráči. Brankář Kaufmann zasáhl, a navíc se bude znovu vylučovat.
     
    42:51
    Přesilová hra Třince záhy končí, jelikož dvě minuty za hrubost vyfasoval útočník Matouš Čmiel.
     
    43:12
    Vyloučený Sebrango naskakuje zpět do hry a tým z Ameriky bude mít možnost zkrácené přesilové hry.
     
    44:07
    Hráči Select rychle zavezli kotouč do útočné třetiny, jeden z útočníků přenechal puk obránci Filipu Novákovi, který však mířil nad branku.
     
    44:41
    Na ledě je znovu dnes dvougólový útočník Tomáš Urban, domácí chvíli byli v útočném pásmu, ale teď se už k puku dostávají Třinečtí.
     
    44:51
    Matouš Čmiel se ihned zapojil do hry, čímž zrušil signalizované zakázané uvolnění. Oceláři svoje oslabení přečkali a už hrají s pěti hráči na ledové ploše.
     
    45:50
    Wardas objel branku soupeře a nahrával na modrou čáru Filipu Ciencialovi. Třinecký obránce si střelu rozmyslel a ještě poslal kotouč zpět do obranné třetiny domácích.
     
    46:38
    Teď už mají pevně na holích puk hráči ve výběru Select, ale třinecké napadání je dnes opravdu velmi obstojné.
     
    47:12
    Třinečtí beci chtěli rychle rozehrát kotouč na svoje útočníky, což se nepovedlo. Přihrávka mířila přesně mezi dva forvardy, a hlavní sudí tak píská zakázané uvolnění.
     
    48:01
    David Homola tvrdě vypálil od modré čáry, Kaufmann neviděl, ale mrzet ho to nemusí. Střela šla mimo branku.
     
    48:19
    North American Select vstřelili gól!
    Hokejisté Select se necelých dvanáct minut vyrovnávají! TOMÁŠ URBAN najel do dvou protihráčů, sám si dokázal poradit a rychlou střelou překonal Lamberta. Český útočník tímto gólem navíc zkompletoval hattrick! Bez asistence.
     
    49:11
    Stansfield nyní dobře udržel kotouč na hranici útočné modré čáry, ale v hloubce pásma nikdo v bílém nebyl.
     
    50:03
    Lukáš Králík byl sám v útočném pásmu, a tak se rozhodl udělat kličku do středu kluziště, jeho střela z mezikruží byla zablokována.
     
    50:45
    Třinečtí pokazili přečíslení tři na dva, avšak k puku se ještě mohl dostat Jonáš Peterek. Proti přesile dvou protihráčů neměl šanci uspět.
     
    51:24
    Velká šance na straně Select! Royce byl chvíli sám před Lambertem, z bezprostřední blízkosti ale trefil pouze třineckého brankáře.
     
    52:08
    Tommy Wardas přerušil soupeřův atak ve středním pásmu. Následně byla odpískána přihrávka rukou, vhazování ve středním pásmu.
     
    52:33
    Rybnikár bojoval v prostoru u střídaček o kotouč, ukořisti se jej nakonec však nepodařilo. Na druhé straně útočil Sebrango, který však nevystřelil.
     
    53:32
    Hra nyní přináší velké množství osobních soubojů od obou mužstev. Macháček střílel od modré čáry na vzdálenější tyčku, puk se však mezi tři tyče nevešel.
     
    54:09
    Mituchovič ve středním pásmu posunul puk na Petereka, ten byl ale v jízdě vzad, a tak nemohl pokračovat v dobré rychlosti na Kaufmanna.
     
    54:57
    Oba týmy střídají, rozebíhá se poslední pětiminutovka třetí třetiny. Hráči teď předvádí velice ofenzivní hokej.
     
    55:35
    Easton Ryan nabral rychlost ve středním pásmu, proti dvou hráčům v červených dresech neuspěl. Brankář Lambert vyrazil kotouč před sebe, kde byl třinecký obránce.
     
    56:19
    North American Select vstřelili gól!
    Tak tohle je velká rána pro Třinec! Ještě před tímto gólem připravil obrovskou šanci Peterekovi Macháček, první jmenovaný střílel do prázdné branky, ale trefil pouze beton Kaufmanna. Naopak na druhé straně se opět zaskvěl TOMÁŠ URBAN, který dnes vstřelil už čtyři branky! Asistence: Szymon Bieniek, Adam Smith.
     
    57:41
    Bulava udržel kotouč na modré čáře, předal ho Macháčkovi, který ještě hledal svého spoluhráče na opačné straně modré čáry. Neúspěšně.
     
    58:58
    Oceláři se snaží prodrat skrz střední pásmo, přes dobře fungující defenzivu soupeře se jim to zatím příliš nedaří.
     
    59:37
    Třinečtí trenéři si vyžádali oddechový čas na poradu a zkusí to se šesti hráči v poli!
     
    59:53
    Oceláři však nevyhráli vhazování a tohle si už Select bez problémů pohlídá.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina opět nabídla dobrou hokejovou podívanou, ve které se více dařilo týmu Select. Hlavním strůjcem vítězství byl zase Tomáš Urban, který vstřelil obstaral dvě branky a celkově čtyři. North American Select tak vítězí na třineckými Oceláři 5:4.
     
    Ode mě je to pro dnešek už definitivně všechno. Nyní přijměte naší pozvánku na odpolední zápas Davos – Sparta, v němž sparťané budou útočit na čtvrtou výhru v řadě a celkové první místo ve skupině A. Mějte se hezky a přeji příjemný zbytek soboty. Na počtenou! (13:46:02)

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 4. Tomáš Urban, 6. Tomáš Urban (Donovan Sebrango, Filip Novák), 14. Donovan Sebrango (Dylan Peterson), 49. Tomáš Urban, 57. Tomáš Urban (Szymon Bieniek, Adam Smith) – 5. Ondrej Rybnikár (Filip Stebel), 16. Filip Cienciela (Filip Hrůzek, Štěpán Macháček), 33. Samuel Sarrory (Jonáš Peterek, Matouš Čmiel), 35. Samuel Sarrory


    North American Select: Kaufman (Shibley) – Smith, Sebrango, Novák, Bieniek, Stansfield, Peterson, Urban, Merkovsky, Oberfuchshuber, Royce, Petras, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford.
    HC Oceláři Třinec: Lambert (Zeithamel) – Homola, Bulava, F. Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hrůzek, Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Wardas, Stročka.

    Rozhodca: Vidim – Fuis, Zeliska