Tampa Bay – Buffalo 7:5 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 4:0 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.)
Anaheim – Dallas 5:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 5:0 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
St. Louis Blues
cz Sobota 07.04.2018, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:49 Patrik BERGLUND - 1:4
     
    58:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    PATRIK BERGLUND se na pravém křídle dvakrát snažil bekhendem nahodit puk do útočného pásma a druhý pokus od modré čáry zamířil do prázdné brány! Hattrick pro útočníka Blues!
     
    57:07
    Carter Hutton vyrazil střelu Chicaga z pravého kruhu a Jean-François Bérubé naskočil na střídačku!
     
    56:30
    Patrick Kane dostal dvě minuty krosček, zatímco Alex Pietrangelo za sekání. Bude se hrát ve hře 4 na 4.
    55:47 Kyle Brozdiak v obrovské šanci nedokázal zvednout puk!
     
    55:47
    Patrick Kane nepříjemně vystřelil z pravého kruhu po zakázaném uvolnění Blues, jenže Carter Hutton puk levým ramenem vyrazil za svou bránu a dobře zakročil!
     
    54:03
    Kyle Brodziak se ocitl u pravé tyče v obrovské šanci a už zvedal puk pod horní tyč, jenže jeho střelu z úhlu dokázal Jean-François Bérubé vleže senzačně vyrazit!
     
    53:07
    Blake Hillman nebezpečně vystřelil z vrcholu mezikruží, Carter Hutton se ale mezi betony překonat nenechal!
    52:40 Jaden SCHWARTZ - 1:3
     
    52:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Brayden Schenn za bránou vybojoval puk a krásnou přihrávkou zpoza ní našel v mezikruží JADENA SCHWARTZA, který bez přípravy nad lapačkou Jeana-Françoise Bérubéa zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Blues dnes poprvé vedou o dvě branky. Asistence: Brayden Schenn.
     
    51:44
    Carter Hutton skvělým zákrokem zneškodnil střelu Hawks z pravého kruhu pro vhazování a jeden z hráčů Chicaga poté tvrdě narazil na hrazení. Komerční přestávka.
     
    49:34
    Dmitrij Jaškin se snažil u pravé tyče natřikrát prosadit, jenže ztroskotal na levém betonu Jeana-Françoise Bérubéa, který hru přerušil!
    48:24 Patrik BERGLUND - 1:2
     
    48:24
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jean-François Bérubé vyrazil nahození Kylea Brodziaka od modré čáry, jenže na vzdálenější levé tyči puk ze vzduchu dorazil puk do brány PATRIK BERGLUND, který pouhých 16 sekund po vyrovnávacím gólu Chicaga vstřelil stylově svůj 16 gól v letošní sezóně NHL a vrátil Blues rychle ztracené vedení! St. Louis vede 2:1. Asistence: Kyle Brodziak a Robert Bortuzzo.
    48:08 Erik GUSTAFSSON - 1:1
     
    48:08
    Chicago právě vstřelilo branku!
    ERIK GUSTAFSSON v levém kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím, která na přední tyči mezi vyrážečkou a pravým betonem prošla Carterovi Huttonovi do sítě! Chicago krátce po reklamní přestávce vyrovnalo k radosti fanoušků v United Center. Asistence: Patrick Kane a Nick Schmaltz.
    47:49 Jean-François Bérubé přečkal obrovský závar St. Louis!
     
    47:49
    Před bránou Chicaga vznikl obrovský závar, ani jeden z trojice hráčů St. Louis se ale nedokázal u pravé tyče prosadit. Jean-François Bérubé podržel Chicago fantastickými zákroky nad vodou! Komerční přestávka.
     
    46:45
    Chris Butler z vrcholu levého kruhu nahodil puk před bránu, kde ho dobře tečoval Vladimír Sobotka, jenže Jean-François Bérubé dokázal puk levým betonem zastavit!
    45:42 Jean-François Bérubé předvedl senzační semafor!
     
    45:42
    Jean-François Bérubé vyrazil ránu Coltona Parayka z vrcholu levého kruhu a na opačné straně útočného pásma pálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování Vladimir Tarasenko, který mířil střelou s příklepem bez přípravy do bližšího horního rohu brány, Jean-François Bérubé ale předvedl parádní semafor!
     
    45:11
    Andreas Martinsen vyfasoval dvě minuty za podražení a St. Louis má šanci navýšit své jednobrankové vedení.
     
    31:05
    Patrick Kane dobře vystřelil v levém kruhu z úhlu, jenže Carter Hutton puk na přední tyči krásně vyrazil lapačkou před sebe a poté ho rychle zmrazil, aby nepustil soupeře k dorážce.
     
    30:08
    Vladimír Sobotka byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Chicago si po reklamní přestávce zahraje přesilovou hru.
    28:12 Vladimir Tarasenko si v šanci ukopl puk levou bruslí
     
    28:12
    Brayden Schenn z levého kruhu krásně přihrál před bránu, kam si najížděl Vladimir Tarasenko, jenže puk se od jeho levé brusle odrazil do náruče Jeana-Françoise Bérubéa!
    27:00 Dylan Sikura nebyl daleko od vyrovnání na 1:1
     
    27:00
    Alex DeBrincat z pravého křídla krásně přenesl hru doleva, kde si najel na puk Dylan Sikura a střelou zápěstím mířil ke vzdálenější pravé tyči, Carter Hutton ale puk ukryl v lapačce!
     
    26:27
    Jaden Schwartz se dostal na vrcholu levého kruhu k bekhendové střele, která mířila k přední tyči, Jean-François Bérubé ji ale skvěle vyrazil pravým betonem!
     
    23:49
    Victor Ejdsell na levém křídle od hrazení práskl do puku a jeho střela s příklepem mířila nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Carter Hutton ji ale lapačkou vyrazil!
    18:17 Patrik BERGLUND - 0:1
     
    18:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    PATRIK BERGLUND v mezikruží skvěle tečoval čepelí hole nahození Joela Edmundsona od modré čáry a puk vedle levého betonu Jeana-Françoise Bérubéa zamířil těsně nad ledem k pravé tyči! Blues se v závěru první části ujali v United Center krátce před přestávkou vedení! Asistence: Joel Edmundson a Kyle Brodziak.
     
    17:55
    Jean-François Bérubé se ani nadvakrát nenechal překonat v blízkosti své pravé tyče brány po střelách Blues z ostrého úhlu a na řadu přichází krátká komerční přestávka!
    10:07 Alex DeBrincat se ocitl před bránou ve velké šanci!
     
    10:07
    Carter Hutton za bránou špatně rozehrál a po přihrávce zpoza ní se před bránou ocitl v obrovské šanci Alex DeBrincat, který v mezikruží bez přípravy vypálil s příklepem a mířil k levé tyči, jenže Hutton Carter puk vyrazil a svou chybu napravil!
    03:55 Alex Pietrangelo ve velké šanci bekhendem minul puk!
     
    03:55
    Vladimir Tarasenko napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke krásné střele zápěstím, kterou Jean-François Bérubé vyrazil vyrážečkou, a u levé tyče se dostal k bekhendové dorážce Alex Pietrangelo, jenže puk vůbec netrefil! Hra byla přerušena.
     
    03:31
    Vladimir Tarasenko z pravého křídla vlétl před bránu, kde nedokázal puk zasunout mezi betony Jeana-Françoise Bérubéa!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 49. E. Gustafsson (P. Kane, Schmaltz) – 19. Berglund (Edmundson, Brodziak), 49. Berglund (Brodziak, Bortuzzo), 53. Schwartz (B. Schenn), 59. Berglund


    Chicago Blackhawks: Bérubé (J. Glass) – Keith (A), Seabrook (A), E. Gustafsson, C. Murphy, Hillman, Oesterle, Rutta – Saad, Schmaltz, P. Kane – Anisimov, Martinsen, Sikura – Ejdsell, DeBrincat, Sharp (A) – Hinostroza, Kämpf.
    St. Louis Blues: C. Hutton (Husso) – Edmundson, Pietrangelo (C), Dunn, Parayko, Ch. Butler, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Tarasenko (A) – Berglund, Brodziak, Steen (A) – Jaškin, Sobotka, T. Thompson – Sošnikov, Barbašev, Thorburn.

    Rozhodca: Brad Watson, Brad Meier. Čároví: Derek Amell, Trent Knorr

    Diváci: 22218