Tampa Bay – Buffalo 7:5 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 4:0 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.)
Anaheim – Dallas 5:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 5:0 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Ottawa Senators
cz Sobota 07.04.2018, 01:35 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:53 Patric HÖRNQVIST - 4:0
     
    56:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Crosby převzal kotouč na modré čáře, namířil si to po pravém křídle a přenechal kotouč do tandemu. Tam si jej převzal PATRIC HÖRNQVIST, jenž přesně mířenou ranou propálil brankáře Andersona a upravil tak stav duelu na 4:0. Asistence: Sidney Crosby a Kris Leteang.
    46:55 Phil KESSEL - 3:0
     
    46:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Po střele Shearyho se Anderson nedokázal dostat do ideální pozice a měl tak co dělat, aby vyrazil puk po střele od modré čáry, následně se octl v leže na pravé straně své branky a už když se u kotouče zjevil Riley Sheahan, tak to vypadalo, že bude překonán potřetí. Sheahan ale našel lépe postaveného PHILA KESSELA, jenž uklidil puk od odkryté branky. Asistence: Riley Sheahan a Jamie Oleksiak.
    27:31 Jake GUENTZEL - 2:0
     
    27:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je pech pro hostujícího brankáře! Schultzova rána byla zblokována do zadního hrazení, kde do kotouče bekhendem plácl JAKE GUENTZEL a o beton brankáře Andersona dostal puk do sítě. Asistence: Justin Schultz a Olli Määttä.
    21:25 Sidney CROSBY - 1:0
     
    21:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY opět předvedl svou genialitu a posílá svůj tým do vedení! Po nepřesné střele se k domácímu kapitánovi odrazil puk za branku Andersona. Domácí lídr se rozhodl nastřelit vracejícího se Andersona a o jeho betony dostává puk do branky. Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin

    Kryštof Severa

    Góly a asistencie: 22. Crosby (Kessel, Malkin), 28. Guentzel (J. Schultz, Määttä), 47. Kessel (Sheahan, Oleksiak), 57. Hörnqvist (Crosby, Letang)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Dumoulin, Letang, Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Guentzel, Crosby, Rust – Hagelin, Malkin, Hörnqvist – Sheary, Sheahan, Kessel – Aston-Reese, Jooris, Kühnhackl.
    Ottawa Senators: C. Anderson (D. Taylor) – Borowiecki, Chabot, Harpur, Ceci, Claesson, Wolanin – Hoffman, Duchene, White – Burrows, Pageau, B. Ryan – Pääjärvi, Z. Smith, Pyatt – M. McCormick, Chlapík, Dzingel.

    Rozhodca: Rank, Morton – Kovachik, Suchánek