Japonsko – Ukrajina 1:2 (kon.) | Rusko – Francúzsko 1:3 (kon.) | Švajčiarsko – Panama 6:0 (kon.)
Čierna Hora – Turecko 2:2 (kon.) | Egypt – Grécko 0:1 (kon.) | Maďarsko – Škótsko 0:1 (kon.)
Dánsko – Čile 0:0 (kon.) | Senegal – Bosna 0:0 (kon.) | Tunisko – Kostarika 1:0 (kon.)
Pobr. Slonoviny – Moldavsko 2:1 (kon.) | Slovinsko – Bielorusko 0:2 (kon.) | Luxembursko – Rakúsko 0:4 (kon.)
Rumunsko – Švédsko 1:0 (kon.) | Nemecko – Brazília 0:1 (kon.) | Poľsko – J. Kórea 3:2 (kon.)
Belgicko – Saudská Arábia 4:0 (kon.) | Anglicko – Taliansko 1:1 (kon.) | Kolumbia – Austrália 0:0 (kon.)
Španielsko – Argentína 6:1 (kon.)
koniec
Kolumbia
0:0 (0:0)
Austrália
cz Utorok 27.03.2018, 21:00 • Craven Cottage (London) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hráči si opět plní reprezentační povinnosti, přičemž se v dnešním zápase zaměříme na souboj mezi Kolumbií a Austrálií.
     
    Kolumbie

    Fotbalisté Kolumbie měli do posledního zápasu nejistou postupovou pozici, kterou se jim nakonec podařilo uhájit. Výsledkem totiž bylo postavení na čtvrtém místě, avšak na první nepostupovou příčku činil pouze jednobodový náskok. Kolumbie se trápila v posledních zápasech, neboť z posledních pěti utkání zvítězila pouze v jediném. Domácí celek dnešního utkání se nebývale trápil v ofenzívě, která měla na kontě jednadvacet vstřelených branek.
     
    Austrálie

    Podobnou cestičku na Mistrovství světa absolvovali fotbalisté Austrálie, kteří museli vydat pořádné úsilí ke kýženému postupu. Druhou fázi kvalifikace zvládla Austrálie na jedničku, neboť ve skupině ztratila body pouze v jediném zápase. Následná třetí fáze byla o dost složitější. Austrálie nakonec skončila na třetím místě, čímž si alespoň zajistila následnou baráž. Právě posledním krůčkem před postupem na Mistrovství světa byl dvojzápas se Sýrií. Austrálie uhrála v prvním zápase sympatickou remízu 1:1, čímž si tak vytvořila lepší postupovou pozici. Následná odveta ale skončila úplně stejným výsledkem a na řadu přišlo prodloužení. To nakonec lépe zvládla Austrálie, konkrétněji o postupu rozhodl forvard Tim Cahill.
     
    Úvodní sestavy:

    Kolumbie: Ospina – Arias, Zapata, Murillo, Mojica – Barrios, Aguilar – Uribe, Rodríguez, Bacca – Falcao
    Náhradníci: Fabra, Mina, C. Sánchez, Borja, D. Zapata, Izquierdo, Lerma, Chará, D. Sánchez, Moreno, Espinosa, Quintero, Muriel, Vargas, Cantillo

    Austrálie: Jones – Behich, Degenek, Milligan, Risdon – Luongo, Jedinak – Leckie, Rogić, Nabbout – Jurić
    Náhradníci: Šušnjar, Wright, Brillante, Meredith, Vuković, Petratos, Ryan, Irvine, Rukavytsya, Troisi, Cahill, Kruse.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Kolumbie, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Po Barriosově nepřesném odkopu se míč snesl pouze ven z hrací plochy. Behich je okamžitě připraven k autovému vhazování.
     
    4
    Následně se k autovému vhazování postavil Risdon, avšak Leckie si ho neodkázal ideálně zpracovat. Arias zvolil razantní odkop.
     
    5
    Leckie se pokoušel uvolnit hezkou patičkou, na kterou ale nereagoval žádný z jeho kolegů. Naopak musel v obraně zasahovat Luongo.
     
    6
    Australané to zkusili nakopávaným míčem na pravou stranu, kde se ale nepohyboval nikdo ve žlutých dresech. Míč má na kopačce Mojica.
     
    7
    Úvodní šance zápasu! Jones se nepředvedl zrovna jistým vyběhnutím z branky, avšak hlavičkující Uribe poslal míč těsně vedle.
    7. Uribe hlavičkoval těsně vedle.
     
    8
    Na druhé straně se málem Jurič dostal k sólovému úprku, který ale dokázal včas vyřešit Zapata. Kolumbijci budou pokračovat v držení míče.
     
    9
    K Ospinovi se snesl nakopávaný míč, který se stal snadnou kořistí brankáře londýnského Arsenalu. Na druhé straně se Bacca vůbec nedostal k balónu.
     
    10
    Rodríguez měl s míčem hodně prostoru a následně se ještě rozhodl roztáhnout hru na Mojicu. Jeho přízemní centr ale narazil do Behicha.
     
    11
    Následně tentýž hráč opět operoval na své oblíbené straně, načež ho včas stačil dostoupit Behiche. Další aut pro Kolumbii.
     
    12
    Austrálie to zkoušela přes levou stranu, kde ale Rogič nevyzral hned na prvního bránícího hráče. Míč doskákala pouze do zámezí.
     
    13
    Arias měl velké problémy s napadajícím Nabboutem, který podle výroku sudího nefauloval. I tak budou Kolumbijci vhazovat.
     
    14
    Rodríguezova zablokovaná přihrávka směřovala k Falcaovi, který ještě před čárou poslal míč do náruče pozorného Jonese.
     
    15
    Austrálie se nyní zdržela trochu déle na útočné polovině, avšak ani v tentokráte jsme se nedočkali zakončení. Nabbout totiž přišel o míč.
     
    16
    V úvodu utkání zatím sledujeme plnou řadu nepřesností a také osobních soubojů. Ani jedno z mužstev se nemůže dostat k souvislejší práci s míčem.
     
    17
    Velmi důležitý zákrok vytasil Zapata, jenž Juričovi nevěnoval téměř žádný prostor. Austrálie ale zůstane u míči, bude vhazovat.
     
    18
    Rogič se rychlostně dostal za záda Ariase a poté poslal k šestnáctce zpětnou přihrávku. Luongova rána byla sražena vedle branky.
     
    19
    Logicky tak následoval rohový kop, který si vzal na starost právě Luongo. Míč směřoval na malé vápno, kde ve vzduchu zafungoval Aguilar.
     
    20
    Lackie si to po pravém křídle pokoušel namířit až do vápna, ještě před ním ho odzbrojil Zapata. Kolumbijci jsou stále pod tlakem.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím nabízí fotbal plný nepřesností. Doposud největší šanci zápasu spálil Kolumbijec Uribe.
     
    22
    Je pískáno. Na hrací ploše totiž skončil Barrios, kterého povalil k zemi napadající Leckie. Jednoznačný faul australského forvarda.
     
    23
    Mojica se postavil k rozehrávce volného kopu, který ale rozehrál po zemi. Následně se tentýž hráč dostal do těžké situaci, kterou dokázal zvládnout.
     
    24
    Aktivní Mojica na nic nečekal a okamžitě po převzetí přihrávky centroval do šestnáctky. Tato nabídka ale doplachtila na hruď Degeneka.
     
    29
    Momentálně sledujeme lehce nezáživnou pasáž utkání, která nenabízí nic moc zajímavého. Hraje se převážně uprostřed hrací plochy.
     
    30
    S dalším dosti nevybíravým zákrokem přispěchal Leckie, jenž rukama povalil k zemi Mojicu. Kolumbie okamžitě rozehrála standardku.
     
    31
    Před Rodríguezem čekala zajímavá pozice z volného kopu. Současný hráč Bayernu ještě nahrával Mojicovi, po jehož centru zakončoval Murillo vedle.
     
    32
    Zároveň máme za sebou čtvrt zápasu, který nám zatím nabízí celkem vyrovnanou partii. Oba brankáři ale zatím neměli moc práce.
     
    33
    Menší zdravotní problémy měl Jurič, který nakonec musel opustit hrací plochu. Mezitím jeho kolegové sportovně odevzdali balón.
     
    34
    Aguilar se podíval vpřed a hezkým centrem našel naběhnuvšího Falcaa. Kolumbijský forvard se ale v době nahrávky nacházel v ofsajdu.
     
    35
    Uribe vytasil náramně čistý skluz, díky kterému se Kolumbie mohla dostat do nadějného brejku. Vše ale pokazil příliš pomalý Rodríguez.
     
    36
    To už bylo o poznání lepší. Mojica zastihl míč na hrací ploše a přesným centrem našel Rodrígueze. Tomu se ale připletl balón mezi nohy.
     
    37
    Bacca našel křížem pokutovým územím Aguilara, který udělal dobrý kontakt s míčem, avšak poté ho stačil dostoupit Degenek.
     
    38
    Austrálie sevřela svého soupeře u jeho vlastního vápna a na poslední chvíli musel zakročit Murillo. Následovat bude rohový kop.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Vypadá to, že branku v prvním poločase neuvidíme. Konec úvodního dějství se totiž blíží a ani jeden z celků se nemůže dostat do ničeho vážnějšího.
     
    44
    Tohle už bylo nebezpečné! Jurič napřáhl z velkého úhlu a jeho projektil jen o vlásek minul vzdálenější tyč.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní poločas, který nám bohužel nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, která se ale odehrávala spíše ve středu hrací plochy. Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Miguel Borja.
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Abel Aguilar, přichází Jefferson Lerma.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Austrálie. TI budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Po Risdonově autovém vhazování se Rogič hnal do velké šance, tu mu ale zmařil jeden z bránících hráčů. Austrálie bude zahrávat rohový kop.
     
    49
    Rozehrávku si vzal opět na starost Luongo, který poslal polovysoký centr na přední tyč. Tam ale číhal pozorný stoper Murillo.
     
    50
    Také Kolumbie má za sebou sérii několika přihrávek, díky kterým se dostala až k šestnáctce. Střídající Borja si ještě šel vyřídit předchozí situaci s protihráčem.
     
    51
    Vše musel uklidňovat až hlavní sudí, který ale nevytáhl žádný kartónek. Naopak se Kolumbie dostala k rohovému kopu, který nebyl vůbec povedený.
     
    52
    Tohle už ale za zmínku stálo! Kulatý nesmysl se dostal přesně k Borjovi, jehož zakončení nůžkami skončilo těsně nad brankou.
    52. Borja zacílil těsně nad.
     
    53
    V tuto chvíli je hra přerušena, neboť na zemi zůstali hned dva protihráči. Hůře to vypadá s Murillem, který je v péči lékařského personálu.
     
    54
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Óscar Murillo, přichází Yerry Mina.
     
    55
    Lodivod Kolumbie musel využít dalšího střídání, Murillo byl po předchozím souboji natolik otřesen, že musel být odnesen na nosítkách.
     
    56
    Jedinak chtěl uklidnit hru, avšak místo toho pouze ztratil balón. Bleskurychlý přechod Kolumbijců sice skončil v síti, branka ale nebyla uznána kvůli ofsajdu.
     
    57
    Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že se jednalo o velmi citlivé rozhodnutí pomezního. Avšak předchozí výrok byl pravdivý.
     
    58
    Rodríguez se postavil k rozehrávce volného kopu zhruba z pětatřiceti metrů a jeho nabídka nebyla špatná. Nikdo z kolegů ale nedotlačil míč do sítě.
     
    59
    V posledních minutách sledujeme pouze jednu polovinu hřiště. Kolumbie totiž výrazně přidala a soupeř se v tuto chvíli pouze brání.
     
    60
    Akce na jeden dotek nakonec vyústila v přihrávku na Uribeho, který se z velmi dobré pozice nedokázal prosadit.
     
    61
    Po Minově odvrácení míče se soupeř dostal k rohovému kopu. Luongova exekuce našla Leckieho, který byl přihrávkou příliš zaskočen.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního zápasu. Nyní se Austrálii konečně podařilo přejít vlastní polovinu.
     
    63
    Velká šance Rodrígueze! Bývalý záložník Realu Madrid si naběhl na přihrávku na zadní tyč, kterou poslal pouze do Vukoviče.
    63. Rodríguez mířil doprostřed.
     
    63
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Tomi Jurič, přichází Tim Cahill.
     
    64
    Je toto možné? Tuto otázku si jistě v hlavě promítá také zakončující Borja, který ve stoprocentní šanci trestuhodně minul.
    64. Borja hlavičkoval vedle.
     
    69
    Celkem nenápadný Bacca se pokoušel postupovat vpřed po levém křídle, kde mu ale cestu dokázal zatarasit bránící Risdon.
     
    70
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Matteus Uribe, přichází Yimmi Chara.
     
    71
    Luongo se drze prodral až do pokutového území, kde ale zamířil pouze do Ospiny. Každopádné hodně sympatický průnik.
     
    72
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Ve druhém poločase sledujeme o poznání ofenzivnější podívanou.
     
    73
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Andrew Nabbout, přichází Robbie Kruse.
     
    74
    Rodríguez rozehrával další rohový kop, po kterém se za pokutovým územím dostal k míči Chara. Jeho rána ale nebyla vůbec povedená.
     
    75
    Austrálie měla jedinečnou možnost zahrozit z přečíslení, celou akci ale doslova zazdil Rogič, který ještě posléze sám fauloval.
     
    76
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází José Izquierdo.
     
    77
    Mojica vhazoval od levé autové čáry, načež si svým hodem vybral naběhnuvšího Barriose. Ten ale ztratil míč, Rogič ale mířil hodně vedle branky.
     
    78
    Střídající Izquierdo se okamžitě zapojil do ofenzivního výpadu svého celku, který skončil odvrácením míče z pokutového území.
     
    79
    Tak pozor, Borja totiž upadl těsně za šestnáctkou a hlavní sudí nařídil přímý kop pro Kolumbii. Je tu velká šance otevřít skóre zápasu.
     
    80
    Tak nakonec vůbec nic. Rodríguezova exekuce skončila pouze na dobře postavené zdi a stále jsme se první branky nedočkali.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá už jen závěrečná desetiminutovka. Kolumbie je i nadále hodně nebezpečná a soupeř se musí neustále bránit.
     
    82
    Arias si vyměnil míč s Borjou, který ale nepropasíroval míč na místo určení. Včas totiž zakročil Milligan, jenž odvrátil balón na rohový kop.
     
    82
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Tom Rogič, přichází James Troisi.
     
    83
    To je neskutečná smůla! Borja si našel na malém vápně ideální prostor k hlavičce, avšak svojí střelu poslal pouze do tyče.
     
    83
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Giovanni Moreno.
     
    84
    Ariasovi se ještě podařilo zachytit balón na vymezeném prostoru a následně přihrál na volného Morena. Kolumbijci to zkouší středem.
     
    85
    Jenomže akce nejsou zrovna rychlé, navíc se soupeř stačí vracet k vlastní šestnáctce. Do konce zápasu zbývá už jen několik minutek.
     
    86
    Je tu pokutový kop pro Kolumbii.
    86. Penaltový zákrok.
     
    86
    Borja (Kolumbie) neproměňuje pokutový kop.
     
    86
    Borja si dnešní zápas nedá za rámeček. Mimo zahozené šance spaluje i pokutový kop, který poslal pouze do rukavice Vukoviče.
     
    87
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Mathew Leckie, přichází Nikita Rukavytsya.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Massimo Luongo, přichází Jackson Irvine.
     
    90+3
    Neskutečné, neskutečné, neskutečné! Morenův střílený centr našel kopačku Borjy, který v další ložence trefil tyč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní zápas nakonec končí bezbrankovou remízou, což je vzhledem k předváděné hře Kolumbie ve druhém poločase hodně překvapivě. Kolumbijci si vytvořili celou řadu vyložených šancí, které ale neustále zahazovali. Vrcholem všeho byla neproměněná penalta. (22:52:26)

    David Suchý

    Góly:

    Nepremenená penalta: 86. Borja (CLM), brankár Vukovič zneškodnil


    Kolumbia: Ospina – Arias, Zapata, Murillo, Mojica – Barrios, Aguilar – Uribe, Rodríguez, Bacca – Falcao
    Náhradníci: Fabra, Mina, C. Sánchez, Borja, D. Zapata, Izquierdo, Lerma, Chará, D. Sánchez, Moreno, Espinosa, Quintero, Muriel, Vargas, Cantillo

    Austrália: Jones – Behich, Degenek, Milligan, Risdon – Luongo, Jedinak – Leckie, Rogić, Nabbout – Jurić
    Náhradníci: Šušnjar, Wright, Brillante, Meredith, Vuković, Petratos, Ryan, Irvine, Rukavytsya, Troisi, Cahill, Kruse