Japonsko – Ukrajina 1:2 (kon.) | Rusko – Francúzsko 1:3 (kon.) | Švajčiarsko – Panama 6:0 (kon.)
Čierna Hora – Turecko 2:2 (kon.) | Egypt – Grécko 0:1 (kon.) | Maďarsko – Škótsko 0:1 (kon.)
Dánsko – Čile 0:0 (kon.) | Senegal – Bosna 0:0 (kon.) | Tunisko – Kostarika 1:0 (kon.)
Pobr. Slonoviny – Moldavsko 2:1 (kon.) | Slovinsko – Bielorusko 0:2 (kon.) | Luxembursko – Rakúsko 0:4 (kon.)
Rumunsko – Švédsko 1:0 (kon.) | Nemecko – Brazília 0:1 (kon.) | Poľsko – J. Kórea 3:2 (kon.)
Belgicko – Saudská Arábia 4:0 (kon.) | Anglicko – Taliansko 1:1 (kon.) | Kolumbia – Austrália 0:0 (kon.)
Španielsko – Argentína 6:1 (kon.)
koniec
Čierna Hora
2:2 (1:2)
Turecko
cz Utorok 27.03.2018, 19:10 • Stadion Pod Goricom (Podgorica) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:10.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hráči si opět plní reprezentační povinnosti, přičemž se v dnešním zápase zaměříme na souboj mezi Černou Horou a Tureckem.
     
    Černá Hora

    Fotbalisté Černé Hory předváděli v základní skupině velmi sympatické výkony, které nakonec nepřinesly kýžený postup na Mistrovství světa. Domácímu celku dnešního utkání se absolutně nepovedli poslední dva zápasy, ve kterých nezískal ani bod. Na druhou pozici se poté posunulo Dánsko, které navíc postoupilo na samotný turnaj. Černá Hora se opírala o velmi efektivní útok, jenž měl na kontě průměr dvou branek na zápas. Nejlepším střelcem tohoto celku byl Stevan Jovetič, který nasázel sedm branek.
     
    Turecko

    Na druhé straně stojí fotbalisté Turecka, kterým se absolutně nepovedla kvalifikace a ve své skupině skončili až na čtvrté příčce. Turecko celkem nasbíralo patnáct bodů, nicméně manko na druhé Chorvatsko bylo pětibodové. Hostující tým dnešního utkání doplatil na mizernou formu z posledních čtyř zápasů, ve kterých získal pouze čtyři body. Turci měli na kontě čtrnáct vstřelených branek, naopak o jednu branku méně poté inkasovali.
     
    Úvodní sestavy:

    Černá Hora: Petkovič – Vešovič, Savič, Tomaševič, Simič – Marušič, Vukčevič – Ivanič, Beciraj, Ščekič – Jankovič
    Náhradníci: Božovič, Mugoša, Mijatovič, Stojkovič, Mijuškovič, Klimenta, Kojaševič, Jovovič, Bakič, Boljevič, Haksabanovic

    Turecko: Babacan – Söyüncü, Ayhan, Yokuslu, Kaldirim – Topal, Tekdemir – Ünder, Calhanoglu, Yazici – Tosun
    Náhradníci: Kirikintili, Ünal, Malli, Kahveci, Gürler, Akbaba, Kocuk, Celik, Potuk, Demirok, Bayram.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Turecko se okamžitě usadilo s míčem v blízkosti středového kruhu, kde roztočilo sérii krátkých přihrávek. Balón je v tuto chvíli na noze Ayhana.
     
    4
    Také Černohorci se poprvé seznámili s kulatým nesmyslem, se kterým si to namířilo po pravém křídle. Tam ale výborně zasáhl Kaldirim.
     
    5
    Jankovič zpracovával balón zády k brance, avšak proti důraznému protihráči ho neudržel. Posléze je ale pískáno ve prospěch domácích.
     
    6
    K rozehrávce volného kopu se postavil forvard Jankovič, jehož nabídka nabrala pořádnou výšku. Nakonec jí ale odklidil pozorný Tekdemir.
     
    7
    Petkovič odkopával od své svatyně, načež se jeho kolegové dopustili útočného faulu. Naopak byl faulován hostující Ayhan.
     
    8
    Kapitán Savič přešel s míčem přes obrannou polovinu, avšak poté poslal na levou stranu příliš pomalou přihrávku. Turci vystihli rozehrávku.
     
    9
    Beciraj se po autovém vhazování opřel důrazným způsobem do protihráče a je opět pískáno. Turecko bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    10
    Následně přeletěl další z řady centrovaných pokusů přímo k Tekdemirovi, který se k zakončení vůbec nedostal. Petkovič v poklidu zasáhl proti centru.
     
    11
    Na druhé straně se po vysoké nabídce natahoval Jankovič, posléze ale na jistotu zahrál Ayhan. Černá Hora má k dispozici úvodní rohový kop.
     
    11
    I tentokráte se k míči postavil Jankovič, jehož nebezpečný centr nadělal hostující obraně pořádné problémy. Nakonec to však zvládla na jedničku.
     
    11
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Jenomže na opačné straně přichází trest v podobě první branky! Domácí obrana naprosto zapomněla na CENGIZE ÜNDERA, který zcela osamocený na zadní tyči překonal Petkoviče.
    11. ÜNDER - 0:1
     
    12
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, v tuto chvíli jsou na řadě domácí. Ti se po rozehrávce okamžitě usadili na útočné polovině.
     
    13
    Jenomže hra domácích hráčů je zatím hodně nepřesná a také pomalá. Netrvalo dlouho a zaútočil také soupeř, Babacan se ale dostal jako první k míči.
     
    14
    Tomaševič se neodhodlal k ničemu individuálnímu, nýbrž ještě spolupracoval se Šimičem. Jeho dalekonosný nákop skončil až za čárou.
     
    15
    Babacan se tak v krátkém časovém sledu dostal znovu ke kulatému nesmyslu, přičemž s rozehrávkou od branky nikterak nespěchal.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Kaan Ayhan (Turecko).
     
    17
    Černohorci dostali k dispozici další přímý kop, tentokráte z levé strany. Jankovič mířil k zadní tyči, kde se nakonec k hlavičce nedostal Tomaševič.
     
    18
    Naopak hostující celek se pokusil zahrozit z protiútoku, který ale skončil hodně rychle. Yazici nepřešel ani prvního bránícího hráče.
     
    19
    Na hrací ploše se začíná celkem přiostřovat. Další nedovolený zákrok byl spáchán na Ayhana, který se svíjí v bolestech na hřišti.
     
    20
    Hodně zbytečná ztráta míče v podání kapitána Topala věnovala hrací předmět zpět do moci Černé Hory. Domácí hráči budou vhazovat.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím nabízí hodně bojovný fotbal. Stále to jsou hosté, kdo se před několika minutami dostal do vedení.
     
    22
    Také Turecko si vybojovalo úvodní rohový kop, ke kterému se postavil Calhanoglu. Rozehrávka nakrátko ale nebyla tím pravým ořechovým.
     
    23
    V opačném pokutovém území si Jankovič tak dlouho připravoval balón ke střele, až byl nakonec sražen za brankovou čáru.
     
    23
    Calhanoglu se zbavil svého strážce, kterým byl Vukčevič a po krátkém tahání za dres se poroučel k zemi. Jednoznačný faul na hráče AC Milán.
     
    24
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Hosté standardní situaci přetavují v druhou branku! Na nadýchaný centr si naskočil OKAY YOKUSLU, jehož hlavička zapadla přesně k tyči.
    24. YOKUSLU - 0:2
     
    29
    Stále sledujeme tentýž obrázek hry, ve kterém se domácí hráči nemohou dostat k ničemu vážnějšímu. Naopak Turecko je v tuto chvíli hodně konsolidované.
     
    30
    Ünder si počkal na náběh Ayhana, který málem pláchl po pravém křídle. Včas ale zakročil Tomaševič, jehož skluz byl v rámci pravidel.
     
    31
    Za pokutovým územím si přichystal střelecký pokus Calhanoglu a brankář Petkovič měl velké problémy. Odražený míč nakonec odklidila obrana na roh.
     
    32
    Rozehrávku si vzal na starost Yazici, jehož centr padající na malé vápno skončil v náruči Petkoviče. Domácí brankář okamžitě rozehrál.
     
    33
    Hlavní sudí má v prvním poločase velké množství práce. Tentokráte skončil na zemi střelec druhé branky Yokuslu, který byl evidentně faulován.
     
    34
    Vešovič chtěl na levém křídle oslovit Becirajem, tento úmysl ale hravě přečetl kapitán Topal. Černohorci se ale přibližují k šestnáctce.
     
    35
    Hráči v červeném kompletu si vzali na starost další rohový kop. Ten tentokráte našel hlavu Saviče, který ve velké šanci trefil pouze protihráče.
     
    36
    Pokutovým územím Turecka nyní létá jeden centr za druhým. Beciraj se po jednom z nich natahoval, nakonec na něj vůbec nedosáhl.
     
    37
    Vešovič si navedl míč na pravou nohu a poté se chystal vypálit. Ihned mu pod nohy přiletěl protihráč, následně se pískáno ve prospěch domácích.
     
    38
    Jankovič opět mířil k zadní tyči, odkud míč propadl zpět na malé vápno. Opět se Turecko rychle přemístilo a kulatý nesmysl odkoplo do bezpečné.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    44
    Vypadá to, že žádnou další branku v prvním poločase už neuvidíme. Domácí se sice ještě snaží, Babacan je ale stále proti.
     
    45
    Černá Hora právě vstřelila branku!
    Těsně před odchodem do kabin je sníženo! Tomaševič měl na levé straně spoustu prostoru k ideálnímu centru, na který si naskočil MIRKO IVANIČ. Na následnou hlavičku byl Babacan krátký!
    45. IVANIČ - 1:2
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo hned tři branky. Nejdříve se Turecko dostalo do dvoubrankového vedení, avšak poté domácí pořádně zatlačili svého soupeře a výsledkem byla kontaktní branka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Okay Yokoslu, přichází Irfan Kahveci.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se Černá Hora dostala k autovému vhazování na útočné polovině, avšak Tomaševič poslal míč zpět za středový kruh.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Žarko Tomaševič (Černá Hora).
     
    50
    Marušič se hodně sympatickým způsobem dostal až k hranici šestnáctky, odkud pořádně vystrašil Babacana. Ten vytasil důležitý zákrok.
     
    51
    Calhanoglu se pokoušel prodat kolem Saviče, který ale uplatnil své bohaté zkušenosti a navíc vybojoval aut pro svoje barvy.
     
    52
    I tentokráte je pískáno. Tentokráte se za hlavu drží Jankovič, kterého taktickým faulem musel zastavit Yazici. Černá Hora okamžitě rozehrála.
     
    53
    Zničehonic se Calhanoglu mohl dostat do velké příležitosti, avšak míč mu nakonec sjel z kopačky a zakončení bylo příliš slabé.
     
    54
    I další přihrávka měla směřovat na Calhanoglua, který s tímto úmyslem zřejmě nepočítal. Možná i proto se jako první dostal k míči Marušič.
     
    55
    Zatím hodně nevýrazný hostující forvard Tosun se pokoušel vyhoupnout do vzduchu pro nakopávaný míč, ten ale hlavou vůbec netrefil.
     
    56
    Novic v sestavě anglického Evertonu konečně uspěl v hlavičkovém souboji, avšak poté se Yazici při nadějném protiútoku příliš unáhlil.
     
    57
    Černá Hora si vyzkoušela rozehrávku už šestého rohového kopu. Ten tentokráte směřoval na malé vápno, kde v tutové šanci minul Šimič.
    57. Velká šance domácích.
     
    58
    Turecko pochopitelně nikam nepospíchá a své akce vede hodně pozvolně. Nyní dokázal Ayhan v souboji se Šimičem vybojovat autové vhazování.
     
    59
    Propadnuvší míč se dostal do moci kapitána Saviče, který okamžitě přenesl těžiště hry na levou stranu. Tomaševič ale vrátil míč až k Petkovičovi.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Marko Šimič (Černá Hora).
     
    61
    Marušič se s trochou štěstí dostal až do pokutového území, odkud cpal centr pod sebe. Ten byl lehce zablokován a k Becirajovi se vůbec nedostal.
     
    62
    Zároveň se nám časomíra dostala za hodinu hry a domácí stále usilují o vyrovnávací branku. Turecko je ale v posledních vteřinách aktivnější.
     
    63
    Tady to zavánělo další žlutou kartou. Ünder si totiž zcela jasně přidržel protihráče, který mohl spěchat do nadějného protiútoku.
     
    64
    Brankář Babacan měl na odkop od své branky hodně času, i přesto ho poslal pouze do zámezí. Domácí se tak stěhují zpět k balónu.
     
    67
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Mirko Ivanič, přichází Stefan Mugoša.
     
    68
    Černá Hora se absolutně nemůže dostat k ničemu vážnějšímu, pokutové území soupeře je střežené velmi dobře.
     
    69
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Hakan Calhanoglu, přichází Serdar Gürler.
     
    70
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Yusuf Yazici, přichází Emre Akbaba.
     
    71
    Po Ayhanově autovém vhazování se nedovoleným zákrokem prezentoval Tomaševič. Turecko tak zůstane opět u míče.
     
    72
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky a domácí se stále marně pokoušejí vstřelit druhou branku. Obrana soupeře je zatím proti.
     
    73
    Marušičův úmysl byl hravě přečten Kaldirim, který posléze kombinoval s Babacanem. Výsledkem je razantní odkopnutí na druhou stranu.
     
    74
    Hostující stoper Soyuncu se chystal nakopnout míč na druhou stranu, najednou pod něj přiletěl Mugoša, který pochopitelně fauloval.
     
    75
    Kaldirim si vzal na starost autové vhazování, která poslal zpět k pokutovému území. Turecko chce nadějný výsledek spíše ubránit.
     
    76
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Cenk Tosun, přichází Enes Ünal.
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Hasan Ali Lakdirim, přichází Ömer Bayram.
     
    77
    Po přechodu přes půlící čáru se střídající Akbaba ocitl na zemi, neboť mu o kopačku zavadil jeden z protihráčů. Černá Hora je čím dál více agresivnější.
     
    78
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Cengiz Ünder, přichází Yunus Malli.
     
    79
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Adam Marušič, přichází Filip Stojkovič.
     
    80
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Fatos Beciraj, přichází Vladimir Jovovič.
     
    81
    Kahveci si to namířil podél autové čáry, nicméně na jeho vzdušný centr nereagoval nikdo ze spoluhráčů. Hosté ale zůstávají u míče.
     
    82
    Utkání se nám dostalo do poslední desetiminutovky a stále se obrázek hry příliš nemění. Černá Hora to bude mít postupem času čím dál více složitější.
     
    83
    Domácí hráči měli k dispozici volný kop z dobré pozice. Načechraný centr ale stačila obrana Turecka odklidit z velkého vápna.
     
    84
    Snad poprvé se s míčem seznámil hostující forvard Ünal, jenž dokonce vybojoval autové vhazování pro svůj celek.
     
    85
    Na opačné straně se Jovovič ještě pokoušel zachytit neposedný balón na hrací ploše, což se mu podařilo tak z části.
     
    86
    Druhý poločas nabízí o poznání méně záživnější podívanou, než ten první. K vidění nebylo moc střeleckých pokusů, navíc jsme neviděli ani jednu branku.
     
    87
    Černá Hora právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! STEFAN MUGOŠA měl za šestnáctkou příliš prostoru, míč si přehodil na svojí silnější nohu a poté nedal brankáři šanci.
    87. MUGOŠA - 2:2
     
    88
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Stefan Savič, přichází Aleksandar Boljevič.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Marko Jankovič, přichází Emrah Klimenta.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Konec! Turecko nakonec neuhlídalo dvoubrankové vedení a dnešní utkání tak končí remízou 2-2. Výsledek je zřejmě zasloužený pro obě strany, neboť jsme téměř celý zápas sledovali vyrovnanou podívanou. (20:59:55)

    David Suchý

    Góly: 45. Ivanič, 87. Mugoša – 11. Ünder, 24. Yokuslu

    Karty:   49. Tomaševič (CHO), 60. Šimič (CHO) – 16. Ayhan (TUR)


    Čierna Hora: Petkovič – Vešovič, Savič (C), Tomaševič, Simič – Marušič, Vukčevič – Ivanič, Beciraj, Ščekič – Jankovič
    Náhradníci: Božovič, Mugoša, Mijatovič, Stojkovič, Mijuškovič, Klimenta, Kojaševič, Jovovič, Bakič, Boljevič, Haksabanovic

    Turecko: Babacan – Söyüncü, Ayhan, Yokuslu, Kaldirim – Topal (C), Tekdemir – Ünder, Calhanoglu, Yazici – Tosun
    Náhradníci: Kirikintili, Ünal, Malli, Kahveci, Gürler, Akbaba, Kocuk, Celik, Potuk, Demirok, Bayram