NY Islanders – Tampa Bay 6:7 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:3 (kon.) | Carolina – Arizona 6:5 (kon.)
Columbus – Florida 4:0 (kon.) | Detroit – Washington 0:1 (kon.) | Ottawa – Edmonton 2:6 (kon.)
Nashville – Toronto 2:5 (kon.) | Chicago – Vancouver 2:5 (kon.) | Colorado – LA Kings 1:7 (kon.)
San Jose – Vegas 2:1 (po pr.)
koniec
Ottawa Senators
2:6 (0:1, 0:1, 2:4)
Edmonton Oilers
cz Piatok 23.03.2018, 00:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:40 Connor MCDAVID - 2:6
     
    56:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Akce pokračovala, Nugent-Hopkins na útočné modré přenechal puk CONNORU MCDAVIDOVI, jenž si najel ze strany k brankovišti, zamíchal pukem a střelou na vzdálenější tyč znovu rozesmutnil brankáře Andersona. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Darnell Nurse.
    54:23 Filip CHLAPÍK - 2:5
     
    54:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí snižují a je to premiérová branka FILIPA CHLAPÍKA v NHL! Tomu se podařilo tečovat střelu Mariána Gáboríka od modré a usměrnit kotouč mezi betony Talbota! Asistence: Marián Gáborík, Bobby Ryan.
     
    46:34
    Aby toho na bedra Ottawy nebylo málo, Smith dostává další trest za nesportovní chování.
    46:34 Drake CAGGIULA - 1:5
     
    46:34
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Začíná to vypadat na debakl. DRAKE CAGGIULA využil přihrávky Milana Lucice a trefil se za záda trochu bezmocného Andersona, jemuž puk propadl pod betonem. Asistence: Milan Lucic, Pontus Aberg.
     
    45:35
    Krátce po vhazování se vylučuje na straně Ottawy. Dvě minuty obdržel Smith za hru vysokou holí.
    45:29 Ty RATTIE - 1:4
     
    45:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje! McDavid využil své průbojnosti a rychlosti, zmocnil se puku a před brankovištěm přihrál do křídla na TY RATTIEHO, jenž i se štěstím dostal kotouč nad rameno Andersona. Asistence: Connor McDavid, Darnell Nurse.
    44:51 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:3
     
    44:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Radost Ottawy trvala jen osm vteřin. Během nich McDavid našel RYANA NUGENTA-HOPKINSE, který se prosadil z prostoru mezi kruhy a propálil Andersona. Asistence: Connor McDavid.
    44:43 Matt DUCHENE - 1:2
     
    44:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali kontaktního gólu a využité přesilovky! Hosté se po vyhození pokusili zformovat k obraně, ale MATT DUCHENE dostal výbornou přihrávku na střed, prosadil se skrz dva obránce a prostřelil Talbota. Asistence: Cody Ceci, Thomas Chabot.
     
    43:43
    Senators se dostali ve výhodě do náporu, Gáboríkovy přihrávky od modré čáry si nacházely adresáty, ale ani Borowiecki, ani Ceci Talbota nepřekonali. Po přerušení odchází na dvě minuty Ethan Bear za držení.
     
    36:45
    Vyhodit se podařilo i tentokrát, ale Harpur poslal vysoký oblouček mimo led a to znamená zdržování hry a dvě minuty. Dvojnásobná přesilovka pro Edmonton.
     
    35:07
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Filip Chlapík – 2 min., držení).
     
    27:57
    Přesilovou hru si zahraje také Edmonton. Dvě minuty za sekání obdržel Pageau.
    25:10 Connor MCDAVID - 0:2
     
    25:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    CONNOR MCDAVID založil útočnou akci ve vlastním pásmu, předal puk Rattiemu, který po přejetí útočné modré přihrál Nugentu-Hopkinsovi k levému mantinelu a z jeho hokejky vzešla finální přihrávka na volného McDavida, na něhož obrana Ottawy zcela zapomněla. McDavid si zpracoval puk mezi kruhy a prostřelil Andersona. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Ty Rattie.
     
    21:24
    První vyloučení v utkání. Dvě minuty za nedovolené bránění vyfasoval Lucic a Ottawa si zahraje přesilovku.
     
    18:56
    Puljujarvi na levém křídle útočného pásma vymyslel výbornou přihrávku mezi kruhy na najíždějícího Lucice, jehož klepnutí do puku Anderson se štěstím vyrazil.
    08:23 Drake CAGGIULA - 0:1
     
    08:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Po chybě Hoffmana, který nedokázala vyhodit puk, se hosté dostali k nečekané příležitosti, kterou využil DRAKE CAGGIULA. Tomu se podařilo dorazit za brankovou čáru střelu Aberga, jež propadla Andersonovi za záda do brankoviště. Asistence: Pontus Aberg, Darnell Nurse.
     
    05:41
    Strome dostal přihrávku do volného prostoru za kruhy a zela před ním volná dálnice až k Andersonovi. Jeho nájezd s kličkou do pravé strany však brankář Ottawy přečetl a puk vyrazil.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 45. Duchene (Ceci, Chabot), 55. Chlapík (Gáborík, B. Ryan) – 9. Caggiula (Åberg, Nurse), 26. McDavid (Nugent-Hopkins, Rattie), 45. Nugent-Hopkins (McDavid), 46. Rattie (McDavid, Nurse), 47. Caggiula (Lucic, Åberg), 57. McDavid (Nugent-Hopkins, Nurse)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Ceci, Chabot, Claesson, Borowiecki, Harpur, Wolanin – Hoffman, Duchene, Dzingel – Pyatt, Z. Smith, Pääjärvi – B. Ryan, Pageau, M. McCormick – Burrows, Chlapík, Gáborík.
    Edmonton Oilers: Talbot (Montoya) – A. Larsson, Nurse, Bear, Russell, Benning, Auvitu – Rattie, McDavid, Nugent-Hopkins – Åberg, Draisaitl, Caggiula – Puljujärvi, R. Strome, Lucic – Pakarinen, Khaira, Slepyšev.

    Rozhodca: Hebert, Brenk – Tobias, Driscoll