Leganés – Sevilla 2:1 (kon.) | Barcelona – Bilbao 2:0 (kon.) | Villarreal – Atlético Madrid 2:1 (kon.)
Vigo – Malaga 0:0 (kon.) | Real Madrid – Girona 6:3 (kon.)
koniec
CD Leganés
2:1 (1:0)
FC Sevilla
Nedeľa 18.03.2018, 12:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vitaj pri sledovaní španielskeho futbalu! Nedeľňajšie popoludnie už tradične patrí La Lige a my sa spolu pozrieme na zápas, v ktorom domáce mužstvo CD Leganés bude hostiť FC Sevilla! Nenechajte si tento súboj ujsť a sledujte ho priamo s nami!
     
    CD Leganés sa nachádza na 15. mieste so ziskom 33 bodov. Stred tabuľky je veľmi vyrovnaný a medzi jednotlivými tímami sú minimálne bodové rozostupy. Leganés pred dvomi týždňami v povinnej jazde proti Maláge získali tri body, ale v predošlom kole podľahli Athleticu Bilbao na jeho pôde o dva gól. Najlepším strelcom tímu je s piatimi gólmi Gabriel, ale ten pre zranenie nebude trénerovi k dispozícii.
     
    FC Sevilla sa nachádza na piatom mieste tabuľky so ziskom 45 bodov. Piate miesto zaručuje priamy postup do skupinovej fázy Európskej ligy. Lenže v hre o túto miestenku je reálne ešte ďalších päť mužstiev. Sevilla po dvoch víťazstvách obišla minulý víkend bodovo naprázdno, keď doma podľahla o dva góly Valencii. Až traja hráči majú zhodne po šesť gólov na svojom konte a tak bude zaujímavé sledovať, kto z nich sa odpúta a pomôže svojmu tímu získať dôležité body.
     
    Posledný vzájomný zápas dopadol lepšie pre Sevillu, ktorá zvíťazila na svojom trávniku v pomere 2:1. Bude úspešná aj v tomto stretnutí?
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico – R. Pérez, Gabriel – El Zhar, Eraso, Omar – N. Amrabat.
    Náhradníci: Champagne – Gumbau, Beauvue, Carnero García, dos Santos, Naranjo, Muňoz.

    FC Sevilla: S. Rico – Layún, Kjaer, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Banega – Sarabia, F. Vázquez, Nolito – Ben Yedder.
    Náhradníci: Soria – Arana, Muriel, Pizarro, Mercado, Sandro Ramírez, Roque.

    Rozhodca: Alberola – Hernández, Cerdán.
     
    Hráči oboch mužstiev v sprievode rozhodcov už nastupujú na trávnik. Domáci budú hrať v modro-bielej kombinácii, hostia zvolili červené dresy.
     
    Výkop zaobstarajú futbalisti Leganés. Zápas sa môže začať!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci to skúšajú dlhou loptou za obranu Seville, ale Nordin Amrabat robil čo mohol, aby ju zachytil na hracej ploche, žiaľ pre domáce mužstvo sa mu to nepodarilo.
     
    3
    Sergio Escudero si vyšliapol na súpera a pri preberaní lopty mu uštedril poriadny úder lakťom. Hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Seville.
     
    4
    Franco Vázquez sa snažil vysunúť v šestnástke svojho spoluhráča, ale nahrávka prišla o niečo neskôr ako mala a Pablo Sarabia sa už nachádzal v ofsajde, čo neuniklo postrannému rozhodcovi.
     
    5
    Prvý rohový kop zahrávalo domáce mužstvo. Center na prednú tyč bol odvrátený a následná slabá strela spoza šestnástky skončila v náručí brankára Sergia Rica.
     
    6
    Futbalisti Leganés kombinujú na vlastnej polovici a snažia sa založiť novú ofenzívnu akciu. Hostia majú výborný pohyb a nepúšťajú svojho súpera do nebezpečných priestorov.
     
    7
    Krásna akcia domácich po ľavej strane a Nordin Amrabat sa už rútil sám na brankára. Z uhla vyslal prízemnú strelu a tá prešla za chrbát Sergia Rica. Tesne na bránkovej čiare však zasiahol vracajúci sa Clément Lenglet a zabránil čistému gólu!
     
    8
    Domácim dnes kombinačná hra svedčí a robí hosťom veľké problémy.
    8. Nordin Amrabat (LGS)
     
    9
    Nebezpečný center do pokutové územia Seville, ale Nordin Amrabat bol zablokovaný a nedostal sa k hlavičke.
     
    10
    Faul na Wissama Ben Yeddera a priamy kop pre tím FC Sevilla. Lopta sa nachádza asi 30 metrov od brány. Uvidíme, ako hostia naložia s touto štandardnou situáciou.
     
    11
    Tvrdá strela triafa len dobre postavený obranný múr a domáci sa vysúvajú z vlastnej polovice ihriska.
     
    12
    Držanie lopty 41% – 59%!
     
    13
    Futbalisti Seville sú dlhší čas s loptou na kopačkách na súperovej polovici, ale nedokážu sa dostať bližšie k bráne Ivána Cuéllara.
     
    14
    Z pravej strany centroval Miguel Layún, ale obrana Leganés si s týmto pokusom poradila a odpratala loptu do bezpečia.
     
    15
    Domáci to skúšajú aj dlhými loptami, na ktoré si dobre zbieha najmä Nordin Amrabat, ktorý hrá zatiaľ výborný zápas.
     
    16
    Šťastie z väčšej diaľky skúsil Nolito, ale jeho strelecký pokus bol zablokovaný a uvidíme rohový kop Seville.
     
    17
    Dlhá lopta od rohovej zástavky nikoho v červenom drese v pokutovom území Leganés nenašla a domáci sa bez problémov ubránili.
     
    18
    Nordin Amrabat sa predieral cez dvojicu protihráčov ako lev a jeho úsilie prinieslo domácim možnosť zahrávať rohový kop.
     
    19
    Zmätky v šestnástke FC Sevilla a zdalo sa, že tam prišlo k faulu na jedného z domácich hráčov, ale ešte predtým píska hlavný rozhodca ofsajd.
     
    20
    Tvrdá zrážka dvoch mužov a Miguel Layún zostáva na trávniku. Dimitris Siovas je v poriadku a už sa s bolestivou grimasou dvíha aj hosťujúci hráč.
     
    21
    Strely na bránu 2 – 0!
     
    22
    Nordin Amrabat si výborne zakryl loptu a doslova si vypýtal faul v strede ihriska. Stretnutie nám pomaly naberá na obrátkach.
     
    23
    Pablo Sarabia sa rozčuľuje po verdikte rozhodcu a ten ho musí upokojovať. Treba však dodať, že hosťujúci hráč mal pravdu a lopta sa za postrannú čiaru odrazila od ruky domáceho hráča.
     
    24
    Prvá vážnejšia šanca hostí! Pablo Sarabia s počkal v šestnástke na loptu a skúša obstreliť domáceho brankára. Iván Cuéllar si však dal pozor a dobrú strelu dokázal vyraziť.
     
    25
    Na oboch stranách sme videli po jednej vážnejšej šanci, ale na gól stále čakáme. Dočkáme sa ho ešte v prvom polčase?
    25. Pablo Sarabia (SEV)
     
    26
    Hráči Leganés sa dožadovali odpískania faulu v blízkosti šestnástky hostí, ale píšťalka rozhodcu zostáva nemá.
     
    27
    Ďalší strelecký pokus z kopačky Nordina Amrabata. Tento raz si dal Sergio Rico pozor a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    28
    Hra sa odohráva prevažne v strede poľa a momentálne sa nič zaujímavého nedeje. Obe mužstvá trápia nepresnosti v rozohrávke.
     
    29
    Tvrdá zrážka dvoch hráčov a horšie to vyzerá s domácim obrancom. Po krátkom prerušení sú už obaja na nohách a v stretnutí budú pokračovať.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu zápasu a hrá sa v celkom svižnom tempe. Jediné, čo duelu chýba je gólové korenie.
     
    31
    Domáci sa previnili proti pravidlá a hostia budú zahrávať štandardnú situáciu z väčšej vzdialenosti.
     
    32
    Center do pokutového územia odvrátil hlavou Dimitris Siovas a hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    33
    Ani z tejto situácie však neprišlo ohrozenie brány a domáca obrana sa môže v pokoji sformovať, kedže bude vhadzovať CD Leganés.
     
    34
    Center na zadnú žrď, ktorý padal do brány a Sergio Rico mal čo robiť, aby ho dokázal vytesniť. Nasledovať bude rohový kop Leganés.
     
    35
    Najprv hlavou a potom nohou skúšal šťastie Dimitris Siovas, ale ani jeden pokus nemieril do priestoru brány. Rozohrávať sa bude od brány FC Sevilla.
     
    36
    Rohové kopy 3 – 2!
     
    37
    Z ťažkého uhla sa snažil vypáliť Pablo Sarabia, ale jeho pokus skončil len na vrchnej sieťke. Strela bola však zrazená a uvidíme ďalší rohový kop.
     
    38
    Rohové kopy nie sú silnou stránkou ani jedného mužstva. Ani teraz sme sa nedočkali ohrozenia brány, navyše zostal na zemi ležať jeden z domácich hráčov.
     
    39
    Prvý polčas sa nám pomaly blíži ku koncu a stále čakáme na otvárací presný zásah.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Sergio Escudero (FC Sevilla).
     
    41
    CD Leganés bude mať ďalšiu možnosť ohroziť bránu po centri od rohovej zástavky. Podarí sa im konečne niečo vymyslieť?
     
    42
    Tím Leganés práve strelil gól! Gól strelil UNAI BUSTINZA.
    Ako keby som to privolal. Roh rozohraný na krátko a center na zadnú tyč. Tam bol osamotený stopér Unai Bustinza a v záklone sa mu podarilo prehlavičkovať Sergia Rica. Domáci zadák svojím druhým gólom v sezóne otvára skóre duelu.
    42. Unai Bustinza (LGS) - 1:0
     
    43
    Nakoniec sme sa predsa len dočkali ešte v prvom polčase a CD Leganés strelil svojmu súperovi typický gól do šatne.
     
    44
    Jasličky dostal Miguel Layún a center z ľavej strany skončil len na vrchnej sieťke brány Sergia Rica. Škoda, že to jeho menovcovi Diegovi Ricovi teraz nevyšlo.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Spokojnejší odchádzajú do šatne domáci futbalisti a FC Sevilla bude musieť v druhom polčase doháňať gólovú stratu na súpera. Tesne pred prestávkou sa presadil Unai Bustinza a naklonil tak misky váh na stranu domácich.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Nordin Amrabat bol ťahaný za dres, ale neprehľadný súboj posúdil hlavný rozhodca ako faul domáceho hráča, čo sa nepáči divákom na tribúnach.
     
    48
    Center na zadnú žrď zablokoval Joseba Zaldúa len na rohový kop. Lopta trafila bočnú sieť a takmer skončila v bráne domácich.
     
    49
    Loptu od rohovej zástavky poslal do šestnástky Éver Banega, ale ani jemu sa nepodarilo nájsť nikoho v červenom drese. CD Leganés sa bez problémov ubránili štandardnej stuácii súpera.
     
    50
    Na lavičke hostí vidíme pohyb a niektorí z hráčov sa už poctivo rozcvičujú. FC Seville by striedanie mohlo pomôcť oživiť hru.
     
    51
    V druhom polčase vidíme zatiaľ množstvo faulov a nepresností na oboch stranách. Zdá sa, že domáci sa do ofenzívu už veľmi nepohrnú.
     
    52
    Dimitris Siovas si postrážil súboj s protihráčom a vyprevadil loptu z hracej plochy. Iván Cuéllar bude rozohrávať od svojej brány.
     
    53
    Fauly 3 – 4!
     
    54
    FC Sevilla kombinuje na polovici súpera a snažia sa nájsť voľný priestor na prihrávku, ale domáci poctivo bránia.
     
    55
    CD Leganés by sa dnešným víťazstvom posunuli až o tri miesta nahor. Sevilla by naopak stratila už akúkoľvek šancu dostihnúť Real Madrid a kvalifikovať sa do skupinovej fázy Ligy Majstrov.
     
    56
    Domácim sa darí odolávať nákop FC Sevilla a vyrážajú do nebezpečných protiútokov.
     
    57
    Nepríjemný kopanec do tváre dostal Nordin Amrabat, ale na počudovanie sa hlavný rozhodca do píšťalky nefúkol.
     
    58
    Ofenzívnu akciu hostí zhatila ďalšia nepresnosť a tak uvidíme len ďalší odkop o brány Ivána Cuéllara.
     
    59
    Dnešné stretnutie sleduje 10 037 divákov.
     
    60
    Už máme za sebou hodinu hry a takmer vypredaný Estadio Municipal de Butarque sleduje zaujímavý súboj, v ktorom sú zatiaľ bližšie k víťazstvu futbalisti CD Leganés.
     
    61
    Podľa rozhodnutia rozhodcov sa Nolito nachádzal v ofsajde, ale toto rozhodnutie nebolo správne.
     
    62
    Rovnaká situácia ako pred pár sekundami a opäť sa zdá, že sa Nolito v ofsajde nenachádzal. Hosťujúci hráč sa na hlavného rozhodcu veľmi hnevá.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Sandro Ramírez.
     
    64
    Nervy pracujú a zbytočne teraz provokuje divákov jeden z rozcvičujúcich sa hráčov hosťujúceho mužstva. Už ho však prišiel upokojiť aj hlavný rozhodca.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Nordin Amrabat (CD Leganés).
     
    66
    Striedajúci Sandro Ramírez padá na hranici šestnástky domáceho mužstva a hlavný rozhodca, ktorý stál blízko okamžite rozpažil.
     
    67
    Unai Bustinza mohol dať svoj druhý gól v zápase! Po rohovom kope sa opäť ocitol osamotený, ale Sergio Rico dobre zakročil a podržal svoj tím!
     
    68
    Domáci sa v posledných okamihoch dostávajú častejšie na dostrel brány hostí. Mužstvo Seville začalo hrať veľmi pasívne, čo sa im môže vypomstiť.
     
    69
    Tím Leganés práve strelil gól! Gól strelil JAVI ERASO.
    Domáci pridávajú druhý gól! Strata lopty v strede poľa, prízemný center z ľavej strany na ktorý si fantasticky nabehol Javi Eraso. Vracajúci sa Steven N'Zonzi zaostával a domáci hráč krásnou strelou do rohu brány nedal Sergiovi Ricovi najmenšiu šancu.
    69. Javi Eraso (LGS) - 2:0
     
    70
    Zostáva nám už len dvadsať minút do konca stretnutia a domáci majú pohodlné vedenie o dva góly Hostia sa navyše v posledných momentoch úplne vytrácajú z ihriska.
     
    71
    Už sa pripravuje striedanie na strane hostí a tréner Seville verí, že to naštartuje jeho zverencov k zlepšenému výkonu.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Luis Muriel.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Pablo Sarabia (FC Sevilla).
     
    74
    FC Sevilla cez týždeň vyradila slávny Manchester United v Lige Majstrov po famóznom výkone, ale dnes proti CD Leganés výrazne zaostáva.
     
    75
    Striedajúci Luis Muriel si doslova vypýtal faul a hostia budú zahrávať štandardnú situáciu z diaľky.
     
    76
    Steven N'Zonzi vysiela slabú hlavičku, ktorá končí iba v náručí domáceho brankára. Iván Cuéllar skúsene upokojuje hru a s rozohrávkou sa nikam neponáhľa.
     
    77
    Držanie lopty 35% – 65%!
     
    78
    Žltú kartu dostáva Dimitris Siovas (CD Leganés).
     
    78
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Sergio Escudero, prichádza Guilherme Arana.
     
    79
    Hosťujúci tréner už vyčerpal všetky možnosti na striedanie a už mu zostáva iba veriť svojim zverencom, že ešte dokážu s nepriaznivým vývojom niečo spraviť.
     
    80
    Futbalisti CD Leganés naďalej pokračujú v aktívnej hre a vyzerá to tak, že tento zápas dovedú do víťazného konca.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Steven N'Zonzi (FC Sevilla).
     
    81
    Veľmi bezduchý výkon mužstva FC Sevilla práve v momentoch, kedy by si mali vytvoriť záverečný tlak a zdramatizovať stretnutie. Pri lopte u však domáci futbalisti.
     
    82
    Hostia to už skúšajú dlhými loptami, ale vo vzduchu kraľujú defenzívny muži v modro-bielych dresoch.
     
    83
    Center z pravej strany zneškodnil Iván Cuéllar a zbiera cenné sekundy pomalou rozohrávkou. Diváci na Estadio Municipal de Butarque ho odmeňujú hlasným potleskom.
     
    84
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Pablo Sarabia (FC Sevilla).
     
    85
    Pablo Sarabia definitívne pochoval nádeje hostí na vyrovnanie. Zbytočný faul a hosťujúceho hráča môže mrzieť najmä fakt, že si nezahrá v ďalšom zápase proti FC Barcelona.
     
    86
    Domáci brankár Iván Cuéllar zbiera všetky centre hráčov FC Sevilla a vo vzduchu pôsobí veľmi isto.
     
    87
    Na Estadio Municipal de Butarque panuje výborná atmosféra a domáci fanúšikovia už spievajú oslavné chorále. Futbalisti CD Leganés zaslúžene získajú tri body.
     
    88
    Ďalší istý zákrok vo vzduchu predviedol Iván Cuéllar a obrovský potlesk putoval na jeho adresu. Zdá sa, že domáci budú prvý raz striedať v tomto stretnutí.
     
    89
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza Claudio Beauvue.
     
    90
    Strela z uhla, ktorá nemohla zaskočiť domáceho brankára. Vyzerá to tak, že dnes mu hostia čisté konto v samom závere nepokazia.
     
    90
    Sevilla dala gól! Gól strelil MIGUEL LAYÚN.
    Tak predsa sa hostia dočkali! Podobná situácia ako pred malou chvíľou a strela z uhla končí v sieti. Hostia aj v oslabení dokázali znížiť na rozdiel jedného gólu.
    90. Miguel Layún (SEV) - 2:1
     
    90+1
    Tak záver stretnutia ešte môže byť dramatický, ale domáci tréner sa chystá tlak hostí rozkúskovať striedaniami.
     
    90+2
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Gabriel, prichádza Ezequiel Muňoz.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Domáci to nakoniec dokázali! CD Leganés zdolalo FC Sevilla a dá sa povedať, že zaslúžene. Domáci sa ujali vedenia tesne pred prestávkou a svoj náskok dokázali navýšiť. Do kariet im zahralo aj vylúčenie Pabla Sarabiu. Hostia však aj v oslabení dokázali znížiť, ale na vyrovnanie im čas nezostal. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem krásny zvyšok víkendu!
     
    Držanie lopty: 35 % : 65 %.
    Strely na bránku: 6:4.
    Strely mimo: 6:4.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 15:11. (13:51:31)

    Filip Sabo

    Góly: 42. Bustinza, 69. Eraso – 90. Layún

    Karty:   65. N. Amrabat (LGS), 78. Siovas (LGS) – 40. Escudero (SEV), 73. Sarabia (SEV), 80. N'Zonzi (SEV)   84. Sarabia (SEV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 15:11.
    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico – R. Pérez, Gabriel (90+2. Muňoz) – El Zhar, Eraso, Omar – N. Amrabat (89. Beauvue).
    Náhradníci: Champagne – Gumbau, Beauvue, Carnero García, dos Santos, Naranjo, Muňoz.

    FC Sevilla: S. Rico – Layún, Kjaer, Lenglet, Escudero (78. Arana) – N'Zonzi, Banega – Sarabia, F. Vázquez (72. Muriel), Nolito (63. Sandro Ramírez) – Ben Yedder.
    Náhradníci: Soria – Arana, Muriel, Pizarro, Mercado, Sandro Ramírez, Roque.

    Rozhodca: Alberola – Hernández, Cerdán

    Diváci: 10 037