Žrebovanie štvrťfinále LM (kon.) | Žrebovanie štvrťfinále EL (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie štvrťfinále Ligy majstrov

Piatok 16.03.2018, 12:00Žrebovanie súťaží
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne presunieme do Nyonu, kde prebehne žrebovanie štvrťfinále Ligy majstrov. Žreb a tak aj tento prenos sa začína o 12:00!

    Najsledovanejšia súťaž na svete sa presúva v tomto ročníku do svojej ďalšej fázy, na rad príde štvrťfinále. Medzi osmičku najlepších sa prebojovali teda celky, ktoré lepšie zvládli svoje osemfinálové zápasy a majú tak šancu zabojovať o postup do semifinále.

    Do štvrťfinále Ligy majstrov sa prebojovali nasledovné tímy:
    Liverpool FC (ENG)
    Real Madrid (ESP)
    Juventus FC (ITA)
    Manchester City (ENG)
    AS Rím (ITA)
    Sevilla FC (ESP)
    Bayern Mnichov (GER)
    FC Barcelona (ESP)

    Samotný zoznam účastníkov teda naznačuje, že nech žreb dopadne akokoľvek, môžme sa určite tešiť na veľmi zaujímavé stretnutia. Ako napokon celý žreb dopadne, môžte sledovať prostredníctvom nášho online textového prenosu, ktorý vám sprostredkuje komentátor Miroslav Revaj.
     
    Prajem príjemné piatkové popoludnie všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku žrebovania štvrťfinále Ligy majstrov vo švajčiarskom Nyoene už veľa času neostáva, v sídle UEFA je teda už všetko pripravené, čaká sa len na aktérov tohto žrebovania.

    Pred samotným začiatok si ešte môžme povedať niečo málo o pravidlách losovania: v osemfinále proti sebe nemohli nastúpiť mužstvá z rovnakej základnej skupiny a ani z rovnakej krajiny. Teraz to však už možné je! Tím, ktorý bude vylosovaný ako prvý, tak bude mať v prvom zápase výhodu domáceho prostredia.

    Najväčším prekvapením je určite taliansky AS Rím, ale určite sa to záverečnej osmičky dostal zaslúžene. Španielsky celok FC Sevilla predvádzal v posledných sezónach vynikajúce výsledky v Európskej lige a určite môže zamiešať postupové karty z hľadiska postupu do semifinále.

    Toľko teda na úvod, čo chvíľa už očakávame priebeh samotného žrebu. Sprevádzať vás ním prostredníctvo nášho prenosu bude Miroslav Revaj.
     
    12:03
    Pedro Pinto, ktorý nás bude sprevádzať žrebom štvrťfinále je už prítomný na pódium a prihovára sa všetkým zúčastnením priamo v dejisku žrebu, ale aj k divákom pri TV obrazovkách.
     
    12:03
    Momentálne sú na veľkoplošnej obrazovke premietané vizitky všetkých účastníkov štvrťfinále Ligy majstrov pre tento ročník. Môžme si ich teda ešte raz zopakovať:

    Liverpool FC (ENG)
    Real Madrid (ESP)
    Juventus FC (ITA)
    Manchester City (ENG)
    AS Rím (ITA)
    Sevilla FC (ESP)
    Bayern Mnichov (GER)
    FC Barcelona (ESP)
     
    12:04
    Takisto je pripomenuté, že finále Ligy majstrov sa uskutoční tento rok v Kyjeve, teda na Ukrajine. Na pódium už prichádza Giorgio Marchetti, ktorý je riaditeľom súťaží UEFA.
     
    12:05
    Giorgio Marchetti takisto privítal všetkých a pogratuloval všetkým tímom, ktoré sa prebojovali do štvrťfinále Ligy majstrov. Takisto pripomenul významnú métu Lionela Messiho, ktorý v osemfinálovom zápase proti Chelsea dosiahol svoj 100. gól v Lige majstrov.
     
    12:08
    Po úvodných slovách riaditeľa súťaží prichádza na pódium Andriy Shevchenko, ktorý je ambasádorom tohto ročníka Ligy majstrov.
     
    12:09
    Už určite legenda ukrajinského futbalu takisto pogratuloval všetkým tímom, ktoré sa prebojovali do tejto fázy turnaja. Zároveň spomína aj na svoju futbalovú kariéru a opisuje aj jednotlivé stretnutia, ktoré sa doposiaľ v tomto ročníku Ligy majstrov odohrali.
     
    12:11
    Andriy Shevchenko sa už teší na finálové stretnutie, ktoré sa odohrá v Kyjeve. Po krátkych otázkach na ktoré odpovedal si opäť berie hlavné slovo riaditeľ súťaže Giorgio Marchetti.
     
    12:12
    Ten napokon ešte raz pripomenul všetkých účastníkov a prichádza sa už k dôležitému momentu a to k samotnému žrebu!
     
    12:13
    Prvým vylosovaným celkom je FC Barcelona.
     
    12:14
    Uvidíme súboj španielskeho a talianskeho futbalu! FC Barcelona sa stretne pri AS Rím. Prekvapenie štvťfinálne tak má pred sebou veľmi náročnú úlohu.
     
    12:15
    Ďalším vylosovaným mužstvom je Sevilla. Opäť je to tak španielsky celok, ktorý už netrpezlivo čaká na svojho súpera.
     
    12:16
    A aj pre toto prekvapenie štvrťfinále je tu veľmi náročná prekážka! Sevillu totižto čaká Bayern Mníchov.
     
    12:17
    Ako ďalšie mužstvo je vylosovaný taliansky Juventus Turín! Taliansky celok tak už čaká na svojho súpera.
     
    12:17
    Budeme svedkami veľmi zaujímavej konfrontácie! Juventus Turín sa stretne s Realom Madrid!
     
    12:17
    Takže je už jasné, že posledná dvojička bude z Anglicka. Zaujímavú konfrontáciu teda zvedie Manchester City a Liverpool FC! Uvidíme teda, kto túto konfrontáciu zvládne lepšie ale isté už teda je, že Anglicko bude mať svojho zástupcu v semifinále.
     
    12:18
    Štvrťfinálové dvojice:
    Liverpool FC (ENG) – Manchester City (ENG)
    Juventus FC (ITA) – Real Madrid (ESP)
    Sevilla FC (ESP) – Bayern Mníchov (GER)
    FC Barcelona (ESP) – AS Rímm (ITA)
     
    12:19
    Žrebovanie štvrťfinále Ligy majstrov bolo práve ukončené!
     
    Losovanie je teda už na konci, poznáme štvrťfinálové dvojice pre tento ročník Ligy majstrov. Uvidíme vzájomnú konfrontáciu anglického futbalu či veľký súboj Juventusu a Realu Madrid. FC Barcelona dostala z tejto ponuky najpriechodnejšieho súpera a uvidíme, ako si s úspešným celkom Európskej ligy poradí Bayern Mníchov.

    To je už na teraz všetko, ale približne o 13:00 sa ešte začne žreb štvrťfinále Európskej ligy. Ja vám teda ďakujem za pozornosť a a prajem pekný deň. Priebehom žrebu štvrťfinále Ligy majstrov vás sprevádzal Miroslav Revaj. (12:23:03)

    Miroslav Revaj

    Štvťfinálové dvojice:
    Liverpool FC (ENG) - Manchester City (ENG)
    Juventus FC (ITA) - Real Madrid (ESP)
    Sevilla FC (ESP) - Bayern Mníchov (GER)
    FC Barcelona (ESP) - AS Rím (ITA)