Nitra – Nové Zámky 4:1 (kon.) | Zvolen – Žilina 4:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
4:1 (1:1, 2:0, 1:0) Stav série: 2:0
HC MIKRON Nové Zámky
Piatok 16.03.2018, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HK Nitra a HC Mikron Nové Zámky. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00!

    Najvyššia hokejová súťaž – Tipsport liga sa už presúva do play-off. Včera boli na programe prvé zápasy v sérii hrané na štyri víťazné stretnutia. Jednou zo štvrťfinálových dvojíc je aj Nitra a Nové Zámky.

    Prvé stretnutie dopadlo lepšie pre domáci celok, ktorý do bodky naplnil úlohu papierového favorita a uštedril svojmu súperovi vysoký debakel v podobe 8:1! Dnes je teda na programe druhé stretnutie, v ktorom sa očakáva podobný priebeh, ale v play-off sa môže stať naozaj čokoľvek a každý zápasy je vždy iný.

    HK Nitra sa do play-off dostala z prvej pozície, keď dokázala nazbierať až 112 bodov. Liga bola však nesmierne vyrovnaná a do posledných zápasoch v základnej skupine nebolo jasné, kto z akého miesta pôjde. Napokon prvé mieste pripadlo Nitre a dostala tak v podstate najprijateľnejšieho súpera z 8. pozície.

    HC Mikron Nové Zámky až do posledného zápasu bojovali o miestenku v play-off. V poslednom kole hrali na diaľku o túto pozíciu s Liptovským Mikulášom a napokon tento boj lepšie zvládli Nové Zámky, ktoré zdolali práve svojho súpera v play-off a vyhli sa tak ťažkým bojom o záchranu.

    V celej tejto sérii je Nitra jednoznačným favoritom a neočakáva sa, žeby sa domáci neprebojovali do semifinále. Naznačilo to aj prvé stretnutie, z ktorého si hostia musia vziať ponaučenie. Uvidíme teda, ako dopadne druhé stretnutie a za akého stavu sa séria presunie do Nových Zámkov.

    Toto stretnutie vám z pozície komentátora nášho prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lawson – Mezei, Rais, Milam J., Ordzovenský, Versteeg, Milam T., Rýgl, Kutálek – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – Macík, Ručkay J., Ručkay H. – Kovacs, Bradley, Csányi

    HC Mikron Nové Zámky: Romančík – Husák, Novák, Plašil, Hruška, Jass, Salija, Šimek, Tužinský – Hřebejk, Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Rehák, Lorraine

    Rozhodca: Peter Lokšík, Vladimír Goga – Lukáš Kacej, Peter Rojík – Peter Macko
     
    Príjemný podvečer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku druhého zápasu play-off medzi mužstvami HK Nitra a HC Mikron Nové Zámky už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Včerajšie stretnutie sa nieslo v jasnej réžii domácej Nitry, ktorá zdolala svojho súpera 8:1! Celkovo je Nitra favoritom tejto série a teda uvidíme, za akého stavu sa séria presunie do Nových Zámkov. Toto stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Peter Lokšík, Vladimír Goga – Lukáš Kacej, Peter Rojík – Peter Macko. Nitra Aréna je tak už na všetko pripravená, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak už čoskoro môže začať!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Prvá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, úvodné buly vyhrala domáca Nitra.
     
    00:56
    Domáci sa ihneď usadili v útočnom pásme, pred bránkou hostí sa do zakončenia dostával Paulovič, ale napokon sa prezentoval iba nepresnou prihrávkou na svojich spoluhráčov.
     
    01:16
    Hostia prenikli do útočného pásma a prvé zakončenia na bránku domácich vyslal Saulietis. Jeho pokus však až na Lawsona neprešiel. Nové Zámky však ešte ostávajú v útočnom pásme.
     
    01:45
    Salija bol teraz poslaní čisto k ľadu, úvod zápasu sa nesie vo veľkom nasadení z oboch strán a oba celky si nič len tak ľahko nedarujú.
     
    02:09
    Macík zakončoval na hosťujúcu bránku, ale Romančík bol pozorný a puk vyráža do bezpečia. Nové Zámky tak idú do rýchleho protiútoku.
     
    03:21
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Lorraine – 2 min., faul lakťom).
     
    03:46
    Nitra dala gól!

    Rýchly gól domácich hokejistov, ktorí tak využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia 1:0! Nitra sa dobre usadila v útočnom pásme a rozbehla úspešnú kombináciu, pred bránkou hostí získal puk MATEJ PAULOVIČ a krásne z otočky prekonáva Romančíka.
    Asistencie: Michal Krištof, Branislav Mezei.
     
    04:38
    Aj naďalej má však hra rýchly spád, útočné výpady sa striedajú na oboch stranách. Hostia sa teda vôbec nevzdávajú a snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať.
     
    05:11
    Ďalšie zakončenie na bránku hostí predviedol Jakub Ručkay, ale jeho strelu vyrazil Romančík do bezpečia a následne hostia vyvážajú puk do bezpečia.
     
    06:39
    Nové Zámky sa teraz držia v útočnom pásme, domáci sa tak nachádzajú pod menším tlakom, ale všetko zatiaľ zvládajú úspešne.
     
    07:16
    Teraz však mali domáci hokejisti veľké šťastie! Husák pálil od modrej čiary, jeho strelu pred bránkou domácich ešte tečoval Hřebejk, ale puk skončil len na tyčke Lawsonovej brány.
     
    07:56
    Nitra sa presúva do útočného pásma a sú to teraz domáci hokejisti, ktorí hrajú aktívnejšie. Zatiaľ sa tak v úvode zápasu máme na čo pozerať, snáď to vydrží čo najdlhšie.
     
    08:34
    Hostia však teraz vytlačili kombináciu domácich preč zo svojho pásma, ale Nitra sa opäť vydáva smerom dopredu. Hra má tak aj naďalej veľmi rýchly spád.
     
    08:53
    Nové Zámky založili rýchly protiútok, najprv sa do zakončenia dostal Jass a potom aj Fábry, ale v oboch prípadoch dobre zasiahla obrana domácich hokejistov.
     
    09:38
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Kovacs – 2 min., hákovanie).
     
    10:00
    Domáci tak hrajú prvé oslabenie v tomto zápase, ale Nitra zatiaľ všetko úspešne zvládla a puk posiela cez všetky čiary do bezpečia.
     
    10:35
    HC Nové Zámky dali gól!

    Nové Zámky využívajú presilovku a tak vyrovnávajú na 1:1! Hostia sa vrátili späť do útočného pásma, od modrej to skúsil na bránku domácich Husák a urobil to veľmi dobre, pretože jeho strelu tečoval úspešne LUKÁŠ JURÍK a puk skončil za Lawsonovim chrbtom.
    Asistencie: Patrik Husák, Vladimír Škoda.
     
    11:35
    Začíname tak v tomto stretnutí odznova, hra sa postupne vyrovnáva a oba celky podnikajú nebezpečné útočné výpady. Uvidíme teda, čo všetko nás do konca prvej tretiny ešte čaká.
     
    12:26
    Ďalšie zakončenie na bránku domácich vyslal Škoda, ale puk si do svojej lapačky ukryl brankár Lawson. Nové Zámky tak získavajú buly v útočnom pásme.
     
    13:03
    Jurík sa odhodlal k strele od modrej čiary, ale jeho strela na bránku domácich neprešla. Následne však Nitre nevyšiel prechod do útoku a tak hostia ostávajú v útočnom pásme.
     
    13:29
    Krištof zachytil nepresnú prihrávku a potiahol tak svoj celok pred bránku hostí, ale následne zo strany domácich neprišlo už nič zaujímavého. Hra sa teraz presúva do obranného pásma Nitry.
     
    14:51
    Dlhšiu dobu sa teraz hostia držali v tesnej blízkosti domácej bránky, ale ani z ich strany neprišlo žiadne zakončenie. Dopredu sa tak už snaží preraziť domáci celok.
     
    15:09
    Pri puku je aj naďalej domáci celok, ktorému sa však nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Hostia sa okamžite snažia o vysoké napádanie a získať tak puk na svoje hokejky.
     
    15:39
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Fábry – 2 min., hákovanie).
     
    15:49
    Domáci hrajú druhú presilovku v zápase a Romančík musel ihneď zasahovať! Jameson Milam sa dostal k nebezpečnej strele od modrej, ale jeho zakončenie výborne zneškodnil brankár hostí.
     
    16:49
    Polovička z domácej presilovky už uplynula, domáci sa držia v útočnom pásme, ale hosťom sa teraz darí vyhadzovať puky do bezpečia.
     
    17:02
    Krištof sa teraz tlačil do zakončenia, ale to mu napokon umožnené nebolo. Pomaly sa už bude končiť táto početná výhoda domácich hokejistov.
     
    17:35
    Nitra však ešte kombinuje v útočnom pásme, ale nedarí sa jej vyslať presnú strelu na Romančíkovu bránku. Zrejme to už hostia ustoja.
     
    17:39
    Hostia v plnom počte.
     
    17:59
    Pomaly sa už blíži záver prvého dejstva, stav v Nitre je vyrovnaný 1:1 podobne ako aj priebeh hry na ľadovej ploche. Pred nami sú však ešte celé dve tretiny.
     
    18:26
    Domáci sa presúvajú do útočného pásma, ale aj naďalej sa hostia úspešne bránia. Navyše si Nitra musí dávať pozor na rýchleho protiútoky svojho dnešného súpera.
     
    18:38
    A presne tomu tak aj bolo. Po rýchlom protiútoku sa do zakončenia dostal Šille, ale so slabším zakončením nemal brankár Lawson žiadne problémy. Hostia však získavajú buly v útočnom pásme.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina tohto zápasu, ktorá tak mala úplne iný priebeh ako tomu bolo včera. Nitra síce rýchlo využila v úvode prvej tretiny presilovku a zásluhou Pauloviča vyhrávala 1:0, ale podobne aj Nové Zámky využili svoju početnú výhodu a Jurík tak upravil na predbežných 1:1! Celkovo sledujeme vyrovnaný hokej, šance sú na oboch stranách.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhá tretina, ktorá sa začne približne o 18:53!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Druhá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, buly vyhrali hostia z Nových Zámkov, ale puk už rýchlo strácajú.
     
    20:48
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mikúš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    21:00
    Hostia rozbiehajú svoju ďalšiu presilovku v tomto zápase. Domácim sa však podarilo puk posunúť do stredného pásma, ale tlak hostí pokračuje ďalej.
     
    21:16
    Šimun sa dostal k dobrej prihrávke, ale nedokázal ho už usmerniť do odkrytej časti domácej brány! Následne domáci vyhadzujú puk cez všetky čiary do bezpečia.
     
    21:48
    Polovička z hosťujúcej početnej výhody už uplynula, Nové Zámky sa teraz len veľmi ťažko prebíjajú do útočného pásma. Nitra tak zvláda túto početnú nevýhodu až na menší výkyv na výbornú.
     
    22:36
    Stále sa hosťom nedarí usadiť sa poriadne v útočnom pásme, ich presilovky tak už bude čo chvíľa minulosťou. Nitra opäť posiela puk do bezpečia.
     
    22:48
    Domáci v plnom počte.
     
    23:07
    Avšak, hostia sa po skončení presilovky usadili v útočnom pásme a tak sú teraz domáci hokejisti pod menším tlakom. Lawson však vážnejšie zasahovať nemusel.
     
    23:46
    Opäť sa však Nové Zámky dostávajú do útočného pásma, domáci sa tak aj naďalej musia mať na pozore a vyvarovať sa chybám. Hostia sa teraz snažia hrať okolo mantinelov.
     
    23:57
    Na ľadovej ploche teraz ostáva ležať hosťujúci Hruška, ktorý musí byť v opatere lekárov. Hra sa tak teraz na chvíľu musela prerušiť, z domácich tribún sa okamžite ozýva piskot.
     
    24:17
    V hre sa už pokračuje ďalej, do útočného pásma sa presúva domáci celok. Dlhšiu dobu sme už nevideli zakončenie na jednu či druhú bránu.
     
    24:50
    Zmenil to však teraz Mezei, ale jeho nevydarená strela neponúkla nič zaujímavého. Nitra však opäť preberá aktivitu na svoje hokejky.
     
    25:36
    Hostia sa dostali do rýchleho protiútoku, následne sa dostali pred bránku domácich kde sa snažil strelu od Vargu tečovať jeho spoluhráč Fábry a po tejto situácii sa strhla menšia šarvátka.
     
    25:41
    Vhazdovalo sa v strednom pásme. K puku sa dostáva domáci celok, ktorý sa už snaží niečo nebezpečné vymyslieť, ich dnešný súper im to však neumožňuje.
     
    26:04
    Do útočného pásma však teraz preniká hosťujúci celok, do zakončenia sa následne dostal Šimek, ale puk skončil len na hokejkách domácej obrany. Hostia však opäť útočia.
     
    26:54
    Ani sa zatiaľ nechce veriť, že Nové Zámky včera inkasovali osem gólov. Dnes sú viac než vyrovnaným súperom, ale pred nami je ešte dostatok času a stať sa môže čokoľvek. Zrejme budú rozhodovať maličkosti.
     
    27:26
    Dubec teraz pekne potiahol puk pred domácu bránku, následne nenápadne zakončil a hostia ešte ostali v tlaku, ale nepresná strela od Reháka napokon vyháňa hostí preč z útočného pásma.
     
    27:47
    Nitre teraz nevyšiel prechod do útočného pásma a domáci hokejisti sa previnili iba zakázaným uvoľnením. Hra sa tak presúva pred brankára Lawsona.
     
    28:01
    Aj naďalej je ha veľmi vyrovnaná nebezpečnejšie situácie v druhej tretiny mali však zatiaľ Nové Zámky. Uvidíme teda, čo nám ešte druhá tretina ponúkne.
     
    28:11
    Nitra dala gól!

    Domáci získali po zakázanom uvoľnení buly v útočnom pásme, k puku sa na modrej dostal Ordzovenský, jeho strelu vyrazil brankár Romančík iba pred seba a nikým nekrytý MAREK SLOVÁK puk dorazil za chrbát brankára hostí – 2:1!
    Asistencia: Peter Ordzovenský.
     
    29:11
    Tak som to zrejme zakríkol. Nitra teraz dokázala vyťažiť z minima maximum a ujíma sa opäť vedenia o jeden gól. Do konca druhej tretiny je však ešte dostatok času tak ako aj do konca celého stretnutia.
     
    30:03
    Nové Zámky sa snažia o čo najrýchlejšiu odpoveď, ale nedarí sa im teraz usadiť sa v útočnom pásme. Navyše domáci vysoko napádajú ich rozohrávku.
     
    30:45
    Nitra sa teraz previnila zakázaným uvoľnením a tak získavajú hostia buly v útočnom pásme. Zrejme sa ešte do konca druhej tretiny máme na čo tešiť.
     
    31:06
    Hostia neustále hrozia nebezpečnými výpadmi do útočného pásma, takže sa domáci musia mať na pozore. Nitra sa však nemá kam ponáhľať, vyhráva tesným rozdielom 2:1!
     
    32:41
    Po rýchlom brejku domácich sa do zakončenia na bránku hostí dostal Macík, ale Romančík vytiahol úspešný zákrok lapačkou. Nitra však ešte ostáva v útočnom pásme.
     
    33:10
    Domáci teraz vyvíjali veľký tlak na svojho súpera, Romančík teda radšej hru prerušil. Nové Zámky sa tak ešte budú musieť brániť vo svojom pásme.
     
    33:17
    Nitra sa radovala z gólu na 3:1, ktorý dosiahol Ordzovenský, ale ten napokon uznaný nie je pre postavenie hráča v bránkovisku. Z opakovaných záberov to však jasné nie je, z tribún sa na adresu rozhodcov ozýva veľký piskot.
     
    33:17
    Rozhodcovia ešte prichádzajú k domácej striedačke a o celej situácii debatujú s trénerom Antonínom Stavjaňom. Gól však určite platiť nebude, aj keď to vyzeralo byť všetko v poriadku.
     
    33:29
    Hra už teda plynie ďalej, domáci sa držia v útočnom pásme. Čo chvíľa sa už blížime k závere druhej tretiny, predbežný stav hovorí v prospech domácich 2:1!
     
    33:48
    K puku sa však už dostávajú hostia, ale momentálne kombinujú vo svojom pásme. Domáci sa tak okamžite snažia o vysoké napádanie a prebrať tak puk naspäť na svoje hokejky.
     
    34:13
    Nitra sa však presunula pred bránku svojho dnešného súpera, ľahké nahodenie predviedol Blackwater, ale brankár Romančík bol pozorný a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    34:23
    Hostia sa teraz nemôžu vymaniť zo svojho pásma, domáci už viackrát zamestnali brankára Romančíka. Nitre určite takáto hra vyhovuje, pred koncom druhej tretiny tak stále vyhrávajú o jeden gól.
     
    34:40
    Veľká šanca na strane domácich! Jass sa snažil vyviesť puk preč z obranného pásma, ale jeho prihrávka bola veľmi nepresná, následne sa pred bránkou hostí dostal do stopercentnej šance Krišotf, ale puk posiela iba do brankára Romančíka.
     
    35:03
    Do konca druhej tretiny ostáva približne 5 minút, hra sa postupne znova vyrovnáva. Nové Zámky však teraz majú problém s prechodom do útočného pásma.
     
    35:42
    Hra sa však teraz veľmi kúskuje, uvidíme ďalšie vhadzovanie v strednom pásme. To zrejme domácim hokejistom vyhovuje, aj keď ich vedenie je len veľmi tesné.
     
    36:30
    Nitra a s pukom presúva do svojho pásma, domáci sa teraz nikam neponáhľajú. Hostia zatiaľ iba vyčkávajú, čo si na nich ich súper pripraví.
     
    37:05
    Domáci sa teraz usadili v útočnom pásme, hostia sú tak pod tlakom. Nitrania sa však nemôže prepracovať až do zakončenia na Romančíkovu bránku.
     
    37:16
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Varga – 2 min., sekanie).
     
    37:26
    Nitra rozbieha v závere druhej tretiny ďalšiu presilovku, ale ich súper sa dokázal veľmi rýchlo oslobodiť.
     
    38:05
    Táto presilovka domácim vôbec nevychádza, len ťažko sa Nitra dostáva do útočného pásma. Svoj ďalší útok musí zakladať spoza svojej bránky.
     
    38:11
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Fábry – 2 min., nedovolené bránenie + 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    38:16
    Domáci hrajú presilovku 5 na 3! Opäť sa však hosťom podarilo puk vyhodiť do bezpečia.
     
    38:46
    Nitre sa ani vo výhode o dvoch hráčov nedarí usadiť v útočnom pásme. Hostia tak zatiaľ zvládajú početnú nevýhodu úspešne.
     
    39:01
    Nitra dala gól!

    Tak som to zakríkol! Nitra sa dokázala usadiť v útočnom pásme pri presilovke 5 na 3, od modrej prišla prihrávka na Troy Milama, ktorý okamžite pálil na bránku hostí, Romančík vyrazil puk pred seba a MATEJ PAULOVIČ sa prezentoval úspešnou dorážkou – 3:1!
    Asistencie: Troy Milam, Branislav Mezei.
     
    39:45
    Blackwater mohol navýšiť domáce vedenie! Nitra sa stále drží v útočnom pásme, pretože hrá presilovku o jedného hráča. Do dobrej pozície sa po úspešnej kombinácii dostal domáci útočník, ale jeho pokus skončil len na brankárovi Romančíkovi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme napokon videli dva góly domácich hokejistov, aj keď hra bola vyrovnaná a nebezpečnejšie pôsobili hostia. V 29. minúte sa však dokázal presadiť Slovák a v presilovke 5 na 3 pridal svoj druhý gól v tomto zápase Paulovič. Nitra tak vyhráva po dvoch tretinách nad Novými Zámkami 3:1!

    Uvidíme, čo nám ponúkne posledná tretia tretina, ktorá sa začne približne o 19:59!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak už čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhrala Nitra, ktorá má ešte pár presilovkových sekúnd.
     
    40:11
    Hostia v plnom počte.
     
    40:48
    K zakončeniu na bránku hostí sa od modrej dostal Mezei, ale brankár Romančík si poradil aj s následnou dorážkou a hru tak prerušuje. Nitra získava buly v útočnom pásme.
     
    41:06
    Tento útok hosťujúceho celku je zastavení pre postavenie mimo hru.
     
    41:41
    Macík sa odhodlal k individuálnemu prieniku, následne sa dostal aj do zakončenia na bránku hostí, ale trafil len hornú tyčku! Teraz tak stálo šťastie na strane hostí.
     
    42:06
    Všetko je však ešte otvorené, domáci síce majú náskok o dva góly, ale stať sa môže čokoľvek. Jednoznačne sa však jedná o zaujímavejšie stretnutie, ako tomu bolo včera.
     
    43:20
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mikúš – 2 min., hákovanie).
     
    43:30
    Hostia hrajú presilovku a majú tak šancu streliť kontaktný gól. Domáci sa však okamžite oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    44:20
    Nové Zámky sa však teraz len veľmi ťažko dostávajú do útočného pásma, domáci sa bránia úspešne a prvú polovičku oslabenia úspešne ustáli.
     
    45:01
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hruška – 2 min., napadnutie).
     
    45:05
    Počet síl na ľade sa tak vyrovnal a hostia tak strácajú presilovku. Za pár sekúnd sa navyše budú musieť brániť presilovke domácich hokejistov.
     
    45:20
    Domáci v plnom počte. Nitra hrá skrátenú presilovku 5 na 4!
     
    45:59
    Nitra sa už usadila v útočnom pásme, ale nemôže sa momentálne dostať k strele. Nové Zámky tak dobre bránia svoje pásmo.
     
    46:01
    Hostia sa aj naďalej bránia úspešne, vyhadzujú puk cez všetky čiary do bezpečia. Nitra tak zakladá ďalší útok spoza svojej bránky.
     
    46:54
    Blackwater mal ďalšiu príležitosť na navýšenie domáceho vedenia! Ordzovenský po krásnej akcii poslal puk na svojho spoluhráča, ale ten už nedokázal z výbornej pozície presne zakončiť.
     
    47:01
    Hostia v plnom počte.
     
    48:27
    Dlhšiu dobu sa hrá teraz bez prerušenia, hra má celkom slušné tempo, skóre zápasu sa však stále nemení a to znamená, že Nitra postupne smeruje za druhým víťazstvom v tejto sérii.
     
    49:18
    Momentálne sú častejšie pri puku domáci hokejisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať. Uvidíme teda, či prídu do konca tretej tretiny ešte nejaké zaujímavé momenty.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva približne 10 minút, aj naďalej je pri puku domáci celok. Hostia sa ešte snažia o vysoké napádanie, ale kombinácia domácich je teraz veľmi presná.
     
    50:49
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., podrazenie).
     
    51:16
    Hostia ešte získavajú šancu na kontaktný gól! Pri početnej nevýhode sa k strele na bránku domácich odhodlal Škoda, ale Lawson bol pozorný.
     
    51:49
    Nové Zámky hrajú túto početnú výhodu veľmi dobre, Lawson už musel viackrát zasahovať. Nitra však stále odoláva a drží vedenia o dva góly.
     
    52:16
    Nitra vyhadzuje puk cez všetky čiary do bezpečia a tak hostia zakladajú ďalší útok spoza svojej bránky.
     
    52:39
    Záver presilovky však už hosťujúcemu celku nevychádza, zrejme sa tak už domáci dokážu ubrániť.
     
    52:49
    Domáci v plnom počte.
     
    53:07
    K puku sa dostávajú domáci hokejisti a snažia sa už o prienik do útočného pásma. Hostia sa tak teraz musia brániť v čase, keď potrebujú nutne útočiť.
     
    53:47
    Čo chvíľa sa už priblížime ku koncu tretej tretiny, domáci sú aj naďalej vo výhodnejšej pozícii. Nové Zámky sa však ešte nevzdávajú a skúšajú útočiť.
     
    53:57
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Kutálek – 2 min., sekanie).
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Novák – 2 min., hrubosť).
     
    53:57
    Za menšiu šarvátku išli na trestnú lavicu každý hráč z tímu. Sledujeme tak hru štyri na štyri, ale pri puku sa nachádza domáci celok.
     
    54:26
    Novým Zámkom už veľa času veru neostáva, navyše pri takomto počte hráčov je pri puku aj naďalej domáci tím. Hostia sa však stále snažia ešte niečo vymyslieť.
     
    54:47
    Domáci majú záver tretej tretiny pod svojou kontrolou, zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, žeby sme boli svedkami ešte nejakej drámy zo strany hosťujúceho celku.
     
    55:13
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Zbořil – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    55:18
    Sledujeme teda zaujímavú presilovku domácich 4 na 3, ale Nitra momentálne kombinuje iba vo svojom pásme.
     
    55:57
    Domáci s 5 hráčmi, Nové Zámky so 4 hráčmi.
     
    56:22
    Nitra dala gól!

    Je definitívne rozhodnuté! Aj túto presilovku dokázala domáca Nitra využiť, keď spoza bránky našiel Paulovič presnou prihrávkou MARTINA RÝGLA a ten presnou strelou prekonáva Romančíka – 4:1!
    Asistencia: Matej Paulovič, Tomáš Mikúš.
     
    56:48
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Versteeg – 2 min., krosček).
     
    57:06
    Hostia tak ešte hrajú v závere zápasu presilovku, ale majú problémy preniknúť do útočného pásma.
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    58:48
    Domáci v plnom počte.
     
    59:30
    O osude zápasu je už rozhodnuté, Nitra získava aj druhé domáce víťazstvo a dostáva sa tak do lepšej pozície pred zápasmi v Nových Zámkach.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine pridali domáci ešte jeden gól, opäť počas presilovky a tak vyhrávajú toto stretnutie 4:1! Nové Zámky však predviedli zlepšený výkop oproti včerajšku a dlho boli v hre o víťazstvo. Napokon sa však na stranu domácich priklonilo väčšie šťastie a hlavne Nitra trestala vylúčenia svojho súpera.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:39:48)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 4. Paulovič (Krištof, Mezei), 29. Slovák (Ordzovenský), 40. Paulovič (T. Milam, Mezei), 57. Rýgl (Paulovič, Mikúš) – 11. Jurík (Husák, Škoda)


    HK Nitra: Lawson – Mezei, Rais, Milam J., Ordzovenský, Versteeg, Milam T., Rýgl, Kutálek – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – Macík, Ručkay J., Ručkay H. – Kovacs, Bradley, Csányi
    HC MIKRON Nové Zámky: Romančík – Husák, Novák, Plašil, Hruška, Jass, Salija, Šimek, Tužinský – Hřebejk, Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Rehák, Lorraine

    Rozhodca: Peter Lokšík, Vladimír Goga – Lukáš Kacej, Peter Rojík – Peter Macko
    Nitra 4 0 Nové Zámky
    #1 Štvrtok 15.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 8:1
    #2 Piatok 16.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 4:1
    #3 Pondelok 19.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 4:5 koniec po predl.
    #4 Utorok 20.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 1:3