Eibar – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sevilla – Valencia 0:2 (kon.) | Getafe – Levante 0:1 (kon.)
Malaga – Barcelona 0:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:2 (0:1)
Valencia CF
Sobota 10.03.2018, 16:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase mala Sevilla ešte niekoľko náznakov, ktorými chcela vyrovnať, ale nepodarilo sa jej to. Naopak, Valencia pokračovala vo svojej hre založenej na protiútokoch. A práve z takého protiútoku aj padol druhý gól, keď sa v 68. minúte po druhýkrát presadil Rodrigo.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:10:36)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Valencia už pokojne kráča za ziskom troch bodov z tohto zápasu a jej náskok sa na piatu Sevillu ešte navýši.
     
    90+3
    Valencia získala rohový kop, ktorý však už zahrá iba tak fakticky. V šestnástke stojí iba jediný hráč v červenožltom drese.
     
    90+2
    Rohový kop zahrávala Sevilla, ale loptu priamo bezpečne do rúk zachytil brankár Neto.
     
    90+1
    Nadstavuje sa až päť minút.
     
    90
    Valencia mala rozohrávku na útočnej polovici. Tu už je však vidieť aj poľavenie od Seville a Valencia si v pokoji rozohrá túto loptu.
     
    88
    Z trávnika musel Gabriel Paulista pomôcť dvíhať svojho spoluhráča. Valencia už v týchto chvíľach aj takýmito naťahovačkami zbiera cenné sekundy.
     
    87
    Ezequiel Garay si tentokrát proti Correovi pomohol nepríjemným zákrokom, za ktorý dostáva aj žltú kartu.
     
    85
    Banegov center smerom do šestnástky bezpečne do rúk zachytil brankár Rico a Valencia pokračuje v hre.
     
    84
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza José Gayá, prichádza Toni Lato.
     
    84
    Banega si pýtal kartu po zákroku protihráča Solera, ktorý ho atakoval. Nakoniec získava Sevilla štandardku.
     
    82
    Hosťujúci Carlos Soler sa začal pridržiavať za svoj lýtkový sval. Pochopiteľne, v predchádzajúcom súboji utrpel úder od Correu, ktorý dostáva aj žltú kartu.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Luis Muriel, prichádza Sandro Ramírez.
     
    81
    Na opačnej strane sa do príležitosti dostal Goncalo Guedes. Pálil z hranice pokutového územia, ale priestor bránky netrafil.
     
    80
    Muriel zachytil loptu v šestnástke, posunul ju za vápna Vázquezovi, ktorý okamžite vypálil, no nemieril do priestoru brány.
     
    79
    Sevilla začína vyvíjať čoraz väčší tlak na bránku súpera, ale Valencia zo zabezpečenej obrany zatiaľ zvláda úspešne odolávať atakom.
     
    78
    Dlhý center až k šestnástke si chcel spracovať Rodrigo Moreno, ale lopta mu nakoniec z kopačky ušla.
     
    77
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Geoffrey Kondogbia, prichádza Ferrán Torres.
     
    76
    Kondogbia sa šikovne pretláčal cez protihráčov, ale nepekne ho faulom poslal k zemi Banega. Následne bude Kondogbia aj vystriedaný.
     
    75
    Muriel na ľavej strane pretláčal, ale prihrávku už následne nedokázal posunúť na Joaquína Correu.
     
    73
    Futbalisti Seville sa opäť "nasáčkovali" pred šestnástku svojho súpera a prihrávali si loptu. Príležitosť si však tentokrát nevytvorili. Valencia sa zatiaľ veľmi sebaisto bráni.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Pablo Sarabia, prichádza Wissam Ben Yedder.
     
    70
    Dlhý center na útočnú polovicu sa ešte podarilo zachytiť Murielovi, ale nie veľmi na dlhú dobu. Valencia sa dokázala ihneď zorganizovať v obrane a loptu rýchlo získať späť.
    68. Rodrigo (VAL) - 0:2
     
    68
    Valencia dala gól!
    Valencia zvyšuje svoje vedenie a pohodlne kráča za ziskom troch bodov! Opäť sa ideálne uvoľnil RODRIGO MORENO, ktorý si spracoval prihrávku a utekal sám na bránku. Počkal si, zamieril a k ľavej žrdi prekonal brankára Rica!
     
    67
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Simone Zaza, prichádza Carlos Soler.
     
    66
    Valencia mala možnosť zahrávať rohový kop. Futbalisti Seville sa však bez problémov ubránili a rozohrávať v pokoji môže brankár Sergio Rico.
     
    64
    Escudero sa z ľavej strany nedostal k centru. K tejto hernej činnosti ho totižto nepustil krajný obranca Gabriel, loptu odpálil čo najďalej.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Joaquín Correa.
     
    62
    Pablo Sarabia dostal loptu do pokutového územia, ale bol od nej odstavený a možno to ani nebolo veľmi čistým spôsobom.
     
    60
    Proti Vázquezovi sa nedovoleným spôsobom previnil Kondogbia a je prvým kartovo potrestaným hráčom Valencie.
     
    59
    Na opačnej starne bolo po dlhšej dobe rušno. Rodrigo sa uvoľnil na hranici pokutového územia a vystrelil. Rico nemal loptu ihneď pod kontrolou, musel podniknúť aj poistný zákrok.
     
    57
    Muriel sa tlačil dopredu po ľavom krídle, no bol vytlačený protihráčmi do rohu ihriska. Následne si futbalisti Seville ešte prihrávali, ale Banega už potom nedokázal nič vymyslieť.
     
    55
    Nolito sa pretlačil cez protihráča a následne loptu centrom dal do vnútra šestnástky, no domácim sa už nepodarilo pokračovať v dobre rozbehnutej akcii.
     
    53
    Nolito sa ocitol v príležitosti, keď sa po štandardke dostal do skvelej hlavičkovej príležitosti, no brankár Neto predviedol výborný zákrok.
     
    52
    Banega sa snažil vymyslieť ďalšiu prihrávku na svojich spoluhráčov, no veľmi sa mu to nepodarilo. Sevilla však ešte stále je s loptou na útočnej polovici.
     
    51
    Escudero teraz veľmi podcenil situáciu na ľavej strane. Loptu odstrelil ďaleko brány a rozohrávať bude brankár Neto.
     
    50
    Rodrigo sa dostal dopredu po ľavom krídle a podarilo sa mu aj vystreliť z ľavej strany. Jeho pokus však smeroval iba do brankára Sergia Rica.
     
    48
    V pokutovom území sa šikovne uvoľňoval Franco Vázquez, ktorý napokon aj vypálil, ale mieril veľmi nepresne.
    47. Éver Banega (SEV)
     
    47
    Za loptou šikovne utekal domáci Muriel a dostal sa až pred brankára Neta. Následne spoza pokutového územia šikovne vypálil domáci Nolito, ktorého delovku gólman Neto už musel vyrážať.
     
    46
    Odštartoval nám druhý polčas, do ktorého nastúpili oba tímy v pôvodnej zostave. Valencia mala výkop, ale už aj o loptu rýchlo prišla.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase sme boli svedkami naozaj výborného futbalu, ktorý priniesol príležitosti na oboch stranách. Z otváracieho gólu sa ale tešili hostia, v 25. minúte sa presadil Rodrigo.
    Pokračujeme zhruba o 15 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Guedes šiel dopredu po ľavej strane, ešte spätne získal loptu a uvoľnil sa pred ním priestor. Do zakončenia však ísť nemohol, pískal sa faul.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45
    Rodrigo posunul loptu smerom dopredu na uvoľneného Zazu, ktorému sa aj podarilo vystreliť, ale trafil iba bočnú sieť.
     
    44
    Valencia už v prvom polčase asi nechce veľmi nič unáhliť a rozhodne chce ísť do kabíny za momentálne pre ňu priaznivého stavu.
     
    43
    Valencii sa podarilo získať štandardnú situáciu, ktorú však hostia zahrávali iba cez prihrávku.
    42. Luis Muriel (SEV)
     
    42
    Luis Muriel sa však následne chcel odčiniť. Vytvoril vynikajúcu príležitosť. Presadil sa po ľavej strane, vnikol do šestnástky, zastavil svoj pohyb, šiel mierne k stredu a ľavačkou trafil brvno!
     
    40
    Žltú kartu za predchádzajúcu situáciu dostal ešte aj Luis Muriel.
     
    40
    Súboje sa začínajú priostrovať. Najprv na útočnej polovici hlavný rozhodca zrejme prehliadol zákrok na Muriela. Svojho spoluhráča chcel pomstiť Gabriel Mercado, ktorý si zákrokom pomohol proti Rodrigovi a nekompromisne dostal žltú kartu.
     
    39
    Goncalo Guedes sa tlačil dopredu po ľavej strane, ale nepodarilo sa mu napokon dôjsť ani do pokutového územia.
     
    37
    Vázquez sa šikovne pretlačil po pravej strane až do vnútra pokutového územia, ale tesne pred bránkou stroskotal. Jeho prihrávku už nik z jeho spoluhráčov nespracoval.
     
    36
    Coquelin to teraz mierne protihráčom vrátil a ako svoju obeť si vybral Mercada, proti ktorému si v hlavičkovom súboji pomohol faulom.
     
    35
    Coquelin už prechádzal cez Sergia Escudera. Kapitán Seville si však pomohol nedovoleným zákrokom a šikovne ho potiahol za dres. Zo štandardky centroval Parejo, ale iba do protihráčov. Escudero dostáva aj žltú kartu.
     
    34
    Ďalšia príležitosť z rohového kopu pre domácich. Toto už bolo trošku nebezpečnejšie, uvoľniť sa dokázal Mercado, ale Neto loptu odkopol.
     
    33
    Z nasledujúceho rohového kopu sa domáci veľmi nepresadili. Banegova lopta na hranicu šestnástky síce našla spoluhráča, ale ten už veľmi pohotovo nereagoval.
    32. Pablo Sarabia (SEV)
     
    32
    Domáci to teraz opäť dobre skúšali z pravej strany. Pablo Sarabia sa zbavil protihráča, loptu získal N'Zonzi a prudko vypálil. Neto musel ľavou rukou okamžite vyrážať.
     
    31
    Aj napriek aktívnemu začiatku zo strany domácej Seville taktovku nad zápasom po strelenom góle prebrali práve hostia. Sevilla však ďalej drží viac loptu na svojich kopačkách, aspoň to tak teda opticky vyzerá.
     
    30
    Na opačnej strane to individuálnymi kľučkami skúšal Goncalo Guedes, ktorý prenikol do vápna, ale k zakončeniu sa neuvoľnil.
     
    29
    Po prihrávke Nolita z ľavej strany pred bránku nastal pred Netom menší závar. Vázquezova strela nebola veľmi nebezpečná a následne sa Muriel už nepresadil, keďže Neto ako prvý zachytil loptu.
     
    28
    Banega naštartoval po pravom krídle Layúna, ktorý stihol dobehnúť loptu. Sevilla ešte zahrávala aut, ale úspech to potom neprinieslo.
     
    27
    Futbalisti Valencie bezpečne zablokovali Banegov center od zastávky. Následne mali domáci ešte jeden pokus a Lenglet bol v šestnástke nepríjemne poslaný k zemi. Nedovolené zákroky tam však neboli, aspoň podľa hlavného arbitra.
     
    26
    Sevilla sa ihneď pokúša o odpoveď. Vázquez prihral Sarabiovi do šestnástky, ale ten veľmi nemal priestor na dobré zakončenie, a tak sa s loptou vrátil dozadu. Sevilla získala center.
    25. Rodrigo (VAL) - 0:1
     
    25
    Valencia dala gól!
    Valencia sa dostáva do vedenia! Výborný center zo stredového kruhu si na pravom krídle spracoval RODRIGO MORENO, ktorý obehol obrancu, vnikol do šestnástky a prízemnou strelou k pravej žrdi rozvlnil sieť!
     
    24
    Valencia vyrazila dopredu, ale pokus spoza šestnástky smeroval vedľa bránky a rozohrávať bude Sevilla.
     
    23
    Obrovská šanca pre Sevillu! Muriel sa dokázal pekne uvoľniť po prihrávke, prenikol až pred bránku, ale už v sklze nedokázal presne zakončiť.
     
    21
    Z hranice šestnástky výborne vypálil Nolito. Jeho delovka smerovala k ľavej žrdi a aj preto sa musel brankár Neto poriadne za loptou natiahnuť. Vyrazil ju však bezpečne.
     
    21
    Sevilla následne zahrávala loptu zo štandardky. Aktérom bol Banega, ale príliš sa jeho center neujal. Valencia prehustila priestor pri hranici vápna a loptu zablokovala.
     
    20
    Banegov center smeroval bližšie k bráne. V prevahe tam však boli hráči Valencie, ktorí postrážili svoju bránku.
     
    19
    Luis Muriel si šikovne zabiehal za súperovu obranu a bola mu aj poslaná lopta, lenže Valencia sa bezpečne ubránila. Je tu roh pre domácich.
     
    18
    Pozor si musel dať domáci brankár. Gayá poslal šikovný center do vnútra šestnástky, ktorý dokázal hlavičkovať Zaza a brankár Rico musel vytiahnuť pohotový zákrok, pretože sa tam blížil už aj Rodrigo.
     
    16
    Parejo nechtiac pristrčil Banegu, ktorý využil aj niečo zo svojho filmového umenia a poriadne tento zákrok prifarbil. Slovne napomenutý bol práve Banega.
     
    15
    Strelou spoza pokutového územia to vyskúšal Franco Vázquez, jeho rana však letela vysoko ponad bránu.
     
    13
    Valencia sa zatiaľ nedostala k výraznej príležitosti. Sevilla zatiaľ od začiatku zápasu diktuje tempo hry a súpera k ničomu veľmi nepúšťa. Hostia však trpezlivo vyčkávajú.
     
    12
    Sarabia si šikovne nabiehal poza obrancov a snažil sa spracovať si dlhý center zo zadných radov. Napokon dvojica hráčov Valencie bola úspešnejšia.
     
    11
    Layún centrom hľadal v pokutovom území Sarabiu, ktorý však bol dosť ďaleko od lopty a spracovať si ju nedokázal.
     
    9
    Kondogbia získal loptu po nie veľmi vydarenej rozohrávke domácich. Okamžite s loptou vyšprintoval smerom ku šestnástke, ale ďalej sa už presadiť nedokázal.
     
    8
    Pabo Sarabia si spracoval loptu na pravej strane, ale cez Josého Gayu už prejsť nedokázal. Rozohrávať bude hosťujúci brankár Neto.
     
    7
    Domáci si teraz trochu nerozumeli. Muriel čakal prihrávku presne na kopačku, no dostal ju napokon do behu a rýchlo zareagovať nedokázal.
     
    6
    A hostia po dlhšom čase vyrazili do protiútoku. Gabriel Paulista po pravej strane naštartoval Rodriga, ale čiarový rozhodca napokon odmával ofsajd.
     
    5
    Nolito bol približne v strede poľa faulovaný Coquelinom a Sevilla získala štandardku. Centroval ju Banega, no v pokutovom území sa Valencia ubránila.
     
    4
    Layún vnikol do vápna, ale ďalej sa mu nepodarilo nájsť nikoho zo svojich spoluhráčov. Valencia na chvíľu získala loptu, ale prišla o ňu na polovici ihriska.
     
    3
    Domáci to skúšali opäť. Šikovný Murielov center z ľavej strany smeroval do šestnástky, lenže nik z jeho spoluhráčov ho nezachytil. Sevilla sa naďalej drží pri lopte.
     
    2
    Vázquez posielal nízky center z pravej strany smerom do pokutového územia. Obrancovia Valencie boli správne postavení a dokázali loptu zachytiť.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti domácej Seville, ktorí začínajú útočiť v prvom polčase zľava doprava. Hosťujúca Valenca hrá sprava doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú pripravené v útrobách štadióna, aby vyšli na trávnik. Sevilla sa dnes predstaví v bielych dresoch a hosťujúca Valencia v červenožltých.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: S. Rico – Layún, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Banega – Sarabia, F. Vázquez, Nolito – Muriel.
    Náhradníci: Soria – Arana, Ben Yedder, Correa, Pizarro, Sandro Ramírez, Kjaer.

    Valencia CF: Neto – Gabriel, Garay, Murillo, Gayá – Coquelin, Parejo (C), Kondogbia, Guedes – Rodrigo, Zaza.
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Vietto, Lato, Soler, Torres, Montoya.

    Rozhodca: De Burgos – Díaz, Núñez.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo šlágra 28. kola španielskej La Ligy, ktorým bude stretnutie tímov FC Sevilla a Valencia CF. Stretnutie sa na štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána začína o 16:15 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FC Sevilla
    Futbalisti Sevilly sa momentálne nachádzajú na 5. pozícii v tabuľke so ziskom 45 bodov, ktoré im zaručuje účasť v skupinovej fáze Európskej ligy pre budúci ročník, no Sevilla to ešte nemá isté. Pred šiestym Villarrealom má len štvorbodový náskok a zároveň na svojho dnešného súpera Valenciu stráca bodov až osem. Sevilla má v posledných piatich zápasoch celkom slušnú bilanciu, a to štyri výhry a jedna prehra. Poradila si Gironou 1:0, s Las Palmas 1:2, následne prišla domáca prehra s Atléticom Madrid 2:5 a naposledy dve výhry: v Málage 0:1 a doma nad Athleticom Bilbao 2:0.

    Valencia CF

    Valencia sa statočne drží na 4. mieste tabuľky španielskej Primera División, kde má aktuálne na konte 53 bodov a na tretí Real Madrid stráca iba jediný bod. Na vedúcu Barcelonu je však strata oveľa väčšia, až 16-bodová. Valencia predviedla v posledných piatich zápasoch La Ligy taktiež veľmi stabilné výkony, štyrikrát zvíťazila a raz remízovala. Porazila Levante 3:1, Málagu 1:2, Real Sociedad 2:1, remízovala s Bilbaom 1:1 a naposledy si pripísala víťazstvo nad Realom Betis 2:0.

    Jedno vzájomné stretnutie medzi Sevillou a Valenciou sme v tejto sezóne už videli. Stalo sa tak 21. októbra, kedy Valencia na domácom trávniku Sevillu porazila vysoko 4:0 a Sevilla má teda Valencii v tomto stretnutí čo vracať.

    Srdečne vás teda pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 25. Rodrigo, 68. Rodrigo

    Karty:   35. Escudero (SEV), 40. Mercado (SEV), 40. Muriel (SEV), 82. Correa (SEV) – 60. Kondogbia (VAL), 87. Garay (VAL)


    FC Sevilla: S. Rico – Layún, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – N'Zonzi, Banega – Sarabia (71. Ben Yedder), F. Vázquez, Nolito (63. Correa) – Muriel (81. Sandro Ramírez).
    Náhradníci: Soria – Arana, Ben Yedder, Correa, Pizarro, Sandro Ramírez, Kjaer.

    Valencia CF: Neto – Gabriel, Garay, Murillo, Gayá (84. Lato) – Coquelin, Parejo (C), Kondogbia (77. Torres), Guedes – Rodrigo, Zaza (67. Soler).
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Vietto, Lato, Soler, Torres, Montoya.

    Rozhodca: De Burgos – Díaz, Núñez