Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (1:0 po s.n.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 1:4 (kon.) | Barys – Omsk 3:4 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – Jekaterinburg 0:3 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Nižnekamsk 3:2 (kon.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.)
Togliatti – Soči 2:3 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 2:5 (kon.) | Novgorod – Viťaz 2:1 (po pr.)
Petrohrad – Čerepovec 1:0 (1:0 po s.n.) | S.Moskva – D. Moskva 4:3 (kon.) | Riga – Helsinki 3:1 (kon.)
HC Slovan – Dinamo Minsk sk 4:2 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
3:4 (3:1, 0:2, 0:1)
Avangard Omsk
cz Štvrtok 01.03.2018, 14:30 • Kazachstan Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Také Astana nyní hraje v šesti, protože Karlsson již usedl na střídačku.
    59:00 Semjon KOŠELEV - 3:4
     
    59:00
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Hostům risk bez brankáře vyšel a jsou velmi blízko k postupu do play off, což určitě nevidí rádi v Novosibirsku! Po objetí brány našel Maxim Minejev ideálně najetého SEMJONA KOŠELEVA, který z bezprostřední blízkosti dává možná klíčový gól Omsku. Asistence: Maxim Minejev, Maxim Čudinov.
     
    58:26
    Dominik Furch je na střídačce a hosté to zkouší v šesti lidech v poli.
     
    55:10
    A vzápětí přichází další šance Omsku, ovšem rovněž nevyužitá. Tentokrát to byl Nikolaj Lemťugov, komu se z předbrankového prostoru nepodařilo protlačit puk přes Karlssonův beton až do klece Astany.
     
    54:46
    Tak to byla opravdu nadějná pozice pro Avangard! Kirill Semjonov dostal nabito v ideální šanci v prostoru levého kruhu, ale svou ranou z první trefil pouze připraveného Karlssona.
     
    42:15
    Žajlauov již usedá za katr, kde si bude odpykávat dvě minuty ta podražení.
    34:27 Kirill SEMJONOV - 3:3
     
    34:27
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tento gól již však platí a Omsku se podařilo dosáhnout kýženého srovnání! Ránu Kugryševa od modré čáry Karlsson vyrazil jen před sebe přímo na hůl KIRILLA SEMJONOVA, jenž puk z bezprostřední blízkosti bekhendem doklepl do sítě. Asistence: Dmitrij Kugryšev, Jevgenij Medvěděv.
     
    34:19
    Omsk však nyní bude mít příležitost ke srovnání. Menší trest za vražení na hrazení vyfasoval Roman Savčenko.
     
    32:58
    Domácí nyní dopadli stejně jako Omsk v první periodě! Roman Starčenko při přečíslení dva proti jednomu přihrával před bránu na Nigela Dawese, ke kterému se touš přes hostujícího obránce nakonec dostal a domácí kapitán jej poté z bezprostřední blízkosti již dotlačil za brankovou čáru. Jenže sudí po poradě s videem gól neuznávají a hosté si tak mohou oddechnout.
     
    27:10
    Roman Starčenko vzápětí oslabuje Barys, jelikož dostává menší trest za držení.
    26:48 Danil FAJZULLIN - 3:2
     
    26:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk se prosazuje podruhé v dnešní zápase a přichází tak velmi důležité snížení! Všichni na ledě si nyní mysleli, že Čudinov bude pálit od modré čáry, ale ten místo toho našel prudkým pasem na levé straně DANILA FAJZULLINA, který z velkého úhlu trefuje úplně prázdnou bránu Astany. Asistence: Maxim Čudinov a Jevgenij Medvěděv.
    19:32 Jaroslav JEVDOKIMOV - 3:1
     
    19:32
    Astana právě vstřelila branku!
    Barys v závěru dějství naděluje soupeři gól do šatny! Makljukov dostal kotouč ke zcela volnému JAROSLAVU JEVDOKIMOVOVI, který z mezikruží nahodil puk bekhendem na bránu a ten možná trochu překvapivě skončil až za Furchovými zády. Český gólman nyní asi nebude mít úplně čisté svědomí. Asistence: Alexej Makljukov,
     
    17:54
    Maxim Berezin posléze usedá na trestnou lavici, kde si bude odpykávat dvě minuty za nedovolené bránění a Barys nyní bude hrát přesilovku 4 na 3.
     
    16:35
    Jenže síly na ledě se záhy vyrovnají. Menší trest za vysokou hůl inkasuje Nigel Dawes.
     
    16:28
    Maxim Minejev posílá Omsk do čtyř a Astana si tak zahraje první přesilovou hru. Minejebu bude pykat dvě minuty za hákování.
     
    09:50
    Hosté se již radovali z vyrovnání, avšak předčasně! Ilja Michejev předvedl v plné parádě svůj důraz, když se zpoza brány natlačil před Karlssona a nakonec za jeho záda dokázal i s trochou štěstí procpat kotouč. Gól však ještě zkoumal videorozhodčí a ten ho zřejmě kvůli faulu na brankáře doporučil neuznat.
     
    09:26
    Střídání v týmu Avangard Omsk: ze hřiště odchází Oleg Šilin, přichází Dominik Furch.
    09:26 Ivan KUČIN - 2:1
     
    09:26
    Astana právě vstřelila branku!
    A tohle je komplikace pro Avangard, protože v krátké chvíli inkasuje podruhé! Roman Starčenko skvěle prostrčil kotouč do útočného pásma, kam se po levé straně vřítil IVAN KUČIN, jenž svou trefou vyhání Šilina z brány. Asistence: Roman Starčenko a Nigel Dawes.
    07:35 Alexej MAKLJUKOV - 1:1
     
    07:35
    Astana právě vstřelila branku!
    Barys však nezůstává dlouho pozadu a začínáme opět od začátku! Vynikající pas ze své poloviny namířil do útočného pásma Michajlis. Po něm se natahovala hned dvojice domácích hráčů a nakonec to byl ALEXEJ MAKLJUKOV, kdo z levého kruhu prostřeluje Šilina v bráně Omsku. Asistence: Nikita Michajlis, Darren Dietz.
    03:08 Kirill SEMJONOV - 0:1
     
    03:08
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk nabídnutou přesilovku bleskově využívá a dostává se do důležitého vedení! Ilja Michejev našel od modré čáry u pravé tyče KIRILLA SEMJONOVA, jenž si kotouč stáhl před Karlssona, načež zakončil přesně mezi jeho betony. Asistence: Ilja Michejev a Jevgenij Medvěděv.
     
    02:46
    Nyní však bude Omsk hrát první přesilovku. Na dvě minuty za nedovolené bránění usedá na trestnou lavici domácí Muratov.

    Radomír Fukala

    Góly a asistencie: 8. Makljukov (Michajlis, Dietz), 10. Kučin (R. Starčenko, Dawes), 20. Jevdokimov (Makljukov) – 4. Semionov (Michejev, Medvedev), 27. Fajzullin (Čudinov, Medvedev), 35. Semionov (Kugryšev, Medvedev), 59. Košelev (Minejev, Čudinov)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Kudrjavcev) – M. Semjonov, Savčenko, Makljukov, Dietz, Lipin, Polochov, Orechov, Ryspajev – Kučin, R. Starčenko, Dawes – Sagadejev, Jevdokimov, Michajlis – Markelov, Grents, Žajlauov – Gurkov, Danijar, Muratov.
    Avangard Omsk: Šilin (10. Furch) – Menšikov, Medvedev, Minejev, Čudinov, Berezin, Děrvuk, Chochlov – Fajzullin, Stas, A. Galimov – Semionov, Košelev, Michejev – Kugryšev, Fisenko, Lemťugov – Chochriakov, Sundström, Perežogin.

    Rozhodca: Gofman, Oskirko – Viljugin, Šeljanin