Opava – Skalica 1:0 (kon.) | Poprad – Stal M. sk 0:0 (kon.)
koniec
FK Poprad
0:0 (0:0)
Stal Mielec
Sobota 24.02.2018, 12:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas
     
    V druhom polčase mala hra podobný scenár. Pár náznakov šancí na oboch stranách, i keď možno navrch mali Popradčania, ktorí boli párkrát aj bližšie ku gólu.

    Ďakujeme vám za pozornosť, príjemnú sobotu aj v spoločnosti nášho portálu vám želá Lukáš Rastislav Ovšonka. (13:49:00)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Medakov center odhlavičkoval Palša, no lopta skončila len na vrchnej sieti bránky.
     
    89
    Medak si už pripravoval loptu na center na pravej strane, no faulom ho zastavil Soljić. Poprad získava štandardku a je to azda jedna z posledných možností na zakončenie.
     
    87
    Urbanič si nerozumel v kombinácii s Medakom. Problém bolo aj to, že Medak sa pošmykol a už sa nestihol vrátiť po loptu.
     
    85
    Tak teraz si hosťujúci Szymon Przystalski poriadne pomohol faulom na Šašinku, ktorý štartoval do sľubného protiútoku po pravej strane. Przystalski ho potiahnutím za dres eliminoval.
     
    84
    Marciniec prihral Swedrowskemu po pravej strane, no cez Kicu sa následne už hostia nepresadili. Získavajú však rohový kop.
     
    83
    Šašinka vo vzdušnom súboji loptu nezachytil a nepodarilo sa to ani Jančovi.
     
    82
    Kukoľ zahrával štandardku z pravej strany, no domácim sa už následne nepodarilo zakončovať.
     
    80
    Striedanie v tíme Stal Mielec: z ihriska odchádza Leandro, prichádza Przystalski.
    Striedanie v tíme Stal Mielec: z ihriska odchádza Cholewiak, prichádza ?.
     
    79
    Kukoľ zahrával rohový kop, ktorý však nedošiel k jeho spoluhráčom. Futbalisti Mielecu si vlastnú šestnástku postrážili.
     
    78
    Vladimír Kukoľ sa ocitol v obrovskej šanci po autovom vhadzovaní Janča. Hostia na neho akosi zabudli, Kukoľ pálil spred malého vápna, no jeho delovka trafila iba brankára Majeckeho!
     
    76
    Banaszewski vyštartoval dopredu po ľavom krídle, no nepodarilo sa mu dostať sa do šestnástky.
     
    75
    Popradčania potom vyrazili do rýchleho protiútoku, Šašinka naštartoval na útočnej polovici Zošáka, no toho sklzom od lopty odstavil Kiercz.
     
    75
    Prvý rohový kop Swedrowskemu nevyšiel, loptu odrazil Horodník, následne to skúšal rovnaký hráč opäť, no tiež sa to nepodarilo.
     
    73
    Striedanie v tíme Stal Mielec: z ihriska odchádza Nowak, prichádza Marciniec.
    Striedanie v tíme Stal Mielec: z ihriska odchádza Grodzicki, prichádza Swedrowski.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Horváth, prichádza Holiš.
     
    72
    Kukoľ centroval loptu z pravej strany smerom do šestnástky, no tam si ju nik nezachytil.
     
    71
    Kukoľ z pravej strany nasmeroval prihrávku pred hranicu vápna, kde pribehol obranca Slavomír Kica, no svoju strelu nasmeroval iba vedľa bránky.
     
    70
    Hosťujúci Martin Dobrotka ostal ležať na trávniku po jednom zo súbojov. Je však v poriadku a bude pokračovať v hre.
     
    69
    Cholewiak posielal z ľavej strany center do pokutového územia, ktorý však nik z jeho spoluhráčov nezachytil. Malec si už pripravuje loptu na odkop od brány.
     
    67
    Jančov dlhý aut z ľavej strany smeroval síce do pokutového územia, no spoluhráči ho už nedokázali spracovať.
     
    66
    Popradčania zahrávali rohový kop, ktorý však príležitosť na zakončenie nepriniesol. Hostia sa bezpečne ubránili.
     
    64
    Hostia striedali opäť. Na trávnik sa dostal Martin Dobrotka s Dominikom Sadzawickim. Z hry boli stiahnutí Arkadiusz Górka a Mateusz Gancarczyk.
     
    63
    Striedanie v tíme Stal Mielec: z ihriska odchádza Jakub Arak, prichádza Dejan Djermanović.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Michal Horodník, prichádza Denis Jančo.
     
    62
    Nowak odcentroval loptu z rohového kopu, no Popradčania sa v pokutovom území dobre rozostavili a lopte nedovolili preniknúť.
     
    61
    Kukoľ prihral loptu Zošákovi pred pokutovým územím, no Zošák následne taktiež spadol, ale faul sa nepískal.
     
    59
    Duje Medak šiel s loptou do šestnástky a snažil sa vypracovať si príležitosť na zakončenie. Po kontakte s protihráčom však spadol, no a hlavný rozhodca ho odmenil žltou kartou za filmovanie.
     
    58
    Kiercz prihrával v strede poľa Górkovi, ktorý sa však pošmykol a o loptu prišiel. Popradčania toto mierne zaváhanie využiť nedokázali.
     
    56
    Leandro pekne presunul hru na opačnú stranu ku Cholewiakovi. Hostia však v rohu ihriska o loptu prišli a Popradčania ju iba jednoducho poslal na útočnú polovicu.
     
    54
    Hostia vyštartovali do rýchleho protiútoku, ktorý viedol Cholewiak. Počkal si na spoluhráčov, posunul loptu po šírke na ľavú stranu Arakovi, ale jeho ľahká strela nenarobila Majeckemu ťažkosti.
     
    53
    Poprad získal štandardku, ktorú centrom rozohral Duje Medak. Zo šestnástky hlavičkoval Šuľa a Majecki bol donútený boxovať.
     
    52
    Horodník odcentroval loptu z rohového kopu. Domáci futbalisti sa však do zakončenia nedostali. K dispozícii však majú ďalší roh.
     
    51
    Domácim sa bezpečne podarilo ubrániť rohový kop súpera. Loptu odhlavičkoval preč zo šestnástky Jakub Šašinka, ktorý vypomohol defenzíve.
     
    50
    Kiercz vybehol po pravom krídle a posúval loptu do vnútra vápna. Arak si ju však nespracoval, hostia ale získavajú rohový kop.
     
    49
    Jakub Arak sa dostal do gólovej príležitosti! Prenikol do šestnástky a strieľal z tesnej blízklosti, no trafil aj tak iba do Maleca.
     
    47
    Hostia to hneď skúšali na domácu bránu. Brazílčan Leandro vybehol po ľavej strane a centroval do šestnástky, no tam nikto z jeho spoluhráčov už nezakončoval.
     
    46
    Oba tímy cez polčasovú prestávku uskutočnili nejaké zmeny v zostavách, za domácich nastúpili Urbanič a Šašinka, za hostí na trávnik prišiel Banaszewski.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase sme videli priemerný futbal, oba tímy si vytvorili nejaké náznaky šancí, no svedkom gólu v prvých 45 minútach sme neboli.
    Druhý polčas sa začne približne o 13:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    43
    Center Rafała Grodzickieho z obrannej polovice nezachytil nik z jeho spoluhráčov. Rozohráva brankár Malec.
     
    41
    Arak si chcel naraziť na hranici šestnástky loptu s Nowakom, no táto kombinácia im veľmi nevyšla. Centrom z pravej strany to skúšal ešte Gancarczyk, ale Šuľa tento center odrazil.
     
    39
    Nowak centrom na útočnú polovicu vysunul Mateusza Cholewiaka, ktorý si prihrávku spracoval a aj vystrelil a skóroval, no už jeho spracovanie bolo v ofsajdovom postavení.
     
    38
    Sobczak vybehol s loptou dopredu, ale hneď pri prvej prihrávke si nerozumel s Bartoszom Nowakom. Popradčania sa stihli vrátiť dozadu a akciu súpera eliminovať.
     
    36
    Šesták vysunul po ľavej strane Horodníka, ktorý ešte pred bránkovou čiarou stihol odohrať loptu, no iba priamo do rúk poľského brankára.
     
    34
    Kukoľ z pravej strany posielal center do šestnástky, kde však mal len dvoch spoluhráčov. Napokon loptu bezpečne zachytil brankár Majecki.
     
    32
    Nowak poslal z ľavej strany prihrávku dopredu na Leandra, ktorý ju dával do vnútra pokutového územia, ale tento priestor si pozorne strážili domáci hráči.
     
    31
    Kukoľ sa snažil presadiť sa z pravej strany, no svojimi kľučkami cez Leandra a Soljića neprešiel. Následne zahrávali domáci rohový kop, ale príležitosť si nevytvorili.
     
    30
    Na Kicov center do šestnástky si už zbiehal Kopúnek, ale v súboji proti Leandrovi sa mu nepodarilo presadiť sa.
     
    28
    Kica si spracoval loptu na ľavej strane a snažil sa ju presunúť priamočiaro Horodníkovi. Neprihral mu dobre a lopta preťala až bránkovú čiaru.
     
    27
    Domácim hráčom veľmi rohový kop nevyšiel. Loptu potom za pokutovým územím získal Kica, ale poslal ju oblúčikom do územia nikoho.
     
    26
    Zošák bežal s loptou popri postrannej čiare. V šestnástke si už pýtal prihrávku Kukoľ, napokon ju aj dostal a okamžite pálil. Majecki vyrazil loptu na rohový kop.
     
    25
    Grodzicki presúval hru dopredu smerom ku Gancarczykovi, no pre neho to bol napokon pridlhý pas. Aut získalo mužstvo Popradu.
     
    23
    Šesták vysúval po pravom krídle Kukoľa, lenže v bežeckom súboji domáci futbalista neuspel proti hosťujúcemu Leandrovi, ktorý sa lopty zmocnil a prihral ju dozadu brankárovi Majeckemu.
     
    22
    Kukoľov center z pravej strany do šestnástky našiel v pokutovom území hlavičku Lukáša Horvátha, no ten už zakončoval z ofsajdu.
     
    21
    Popradčania získali loptu po faule súpera v strede poľa. Šuľa však úplne pokazil rozohrávku, lopta letela nezmyselne do autu.
     
    20
    Nowakov center do šestnástky nebol veľmi osožný, Arak bol bránený protihráčmi, a tak zakončovať rozhodne nemohol.
     
    18
    Hráči Mielecu vymysleli jednoduchú rýchlu akciu. Nowak vysunul na hrote Araka, ktorý si len spracoval loptu na hranici šestnástky a ľavačkou strieľal k ľavej žrdi. Malec sa za loptou natiahol, ale strela bola aj tak nepresná.
     
    17
    Horváthov center na ľavú stranu nebol veľmi dobrou voľbou. Kica bol od lopty ďaleko a takisto aj Šesták. Hostia majú teda aut.
     
    16
    Medak prihrával do vnútra pokutového územia Kukoľovi, no ten si už loptu na strelu nepripravil. Domáci to potom skúsili znovu, ale Horodníkova prihrávka bola ofsajdová.
     
    15
    Hostia šikovne zahrali rohový kop. Hráči boli neustále v pohybe a načasovali si spoločne svoj pohyb, čím spôsobili menší chaos vo vápne. Loptu si napokon spracoval Sobczak a dával ju k žrdi, no Cholewiak ju už doraziť nestihol.
     
    14
    Arak po ľavom krídle naštartoval Leandra, ktorý bežal, čo mu len sily stačili, no loptu sa mu aj tak nepodarilo dobehnúť. Mielec však ostane na útočnej polovici, k dispozícii má roh.
     
    13
    Nowak si nerozumel v strede poľa s Górkom. Loptu vybojoval Medak a pokojne ju posunul dozadu Palšovi. Popradčania začnú zo zadných radov.
     
    11
    Palšov dlhý nákop našiel pri rohovej zástavke Kicu, ktorý posielal loptu do pokutového územia. Pribehol k nej Šesták, ale nohou ju poslal ponad bránu.
     
    10
    Popradčania mierne napadli rozohrávku súpera, ktorý však zvláda túto sťaženú situáciu a nenechá sa vyľakať. Pri lopte hosťujúci obrancovia.
     
    9
    Hostia sa dostali do vápna, Arak prihral loptu do šestnástky Mateuszovi Cholewiakovi. Jeho delovka z voleja však vôbec presne mierená nebola.
     
    8
    Teraz to Soljić nemyslel zle s dlhou prihrávkou dopredu, na ktorú si už nabiehal Arak. Veľmi si však nerozumeli, lopta bola až veľmi prudká a zachytil ju iba brankár Malec.
     
    7
    Poprad si vypracoval prvý strelecký pokus. Pár metrov spoza pokutového územia vypálil Kamil Kopúnek. Jeho delovka bola prudká, ale letela ďaleko vedľa pravej žrde.
     
    6
    Horodník rýchlo zahral aut po nedorozumení medzi hosťujúcim Gancarczykom a Górkom. Popradčania sa však už k strele nedostali.
     
    5
    Horodník dokázal vypichnúť loptu Górkovi, no od kopačky sa mu odrazila iba za postrannú čiaru a z toho bude aut pre hostí.
     
    4
    Grodzicki nakopol loptu vzduchom dopredu. Snažil sa ju zachytiť Arak, ale proti Palšovi veľa času na spracovanie nemal. Napokon o ňu síce prišiel, ale jeho tím ju získal naspäť.
     
    3
    Szymon Sobczak vybehol po pravej strane ihriska a chcel poslať loptu do šestnástky. Veľmi mu to však nevyšlo, lopta letela absolútne mimo a následne bude rozohrávať brankár Malec.
     
    2
    Arak po ľavej strane vysunul šikovne Leandra, ktorý dlhým centrom do vnútra pokutového územia hľadal Araka, no jeho hlavička nebola presná.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti Stalu Mielec. Hneď sa aj dostali k prvej streleckej príležitosti. Spoza šestnástky pálil Jakub Arak, no mieril vedľa pravej žrde.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Kukoľ, Šuľa, Palša, Kica, Zošák, Medak, Kopúnek, Horodník, Šesták, Horváth
    Náhradníci: Knurovský – Jančo, Holiš, Urbanič, Gallovič

    Stal Mielec: Majecki – Kiercz, Lenadro, Sobczak, Cholewiak (C), Gancarczyk, Górka, Soljić, Arak, Grodzicki, Nowak
    Náhradníci: Dobrotka, Swedrowski, Sadłocha, Djermanović, Sadzawicki, Marciniec, Banaszewski, Kozioł

    Rozhodca: Dzivjak – Šoltys, Zemčák.
     
    Oba tímy už máme na trávniku. Popradčania nastúpia v bielych dresoch, hostia v modrých.
     
    Srdečne vás vítam pri sledovaní on-line prenosu z prípravného zápasu. Slovenský druholigista FK Poprad privíta v NTC Poprad na pravé poludnie o 12:00 zástupcu druhej poľskej najvyššej súťaže FKS Stal Mielec. Pre oba tímy to bude zároveň aj generálka na jarnú časť sezóny.

    Popradskí futbalisti prezimovali v tabuľke na sľubnom 5. mieste so ziskom 31 bodov a skóre 28:13. Dokopy odohrali zatiaľ 17 zápasov, pripísali si 9 výhier, 4 remízy a rovnako 4 prehry. Druhá liga je v tejto sezóne veľmi vyrovnaná, a to najmä vďaka opätovnému reorganizovaniu súťaže a vytvorenia celoslovenskej ligy. Vedúca Skalica má momentálne 34 bodov a Poprad na ňu stráca len tri body. Popradčania sa v doterajšom priebehu prípravy predstavili proti rôznym celkom z rôznych líg aj krajín. Zahrali si na turnaji vo Frýdku-Místku, ktorému podľahli 3:0. Valašské Meziřící Poprad porazil 7:3, takisto aj Prostějov 5:0. Poprad následne na ihrisku v Tatranskej Lomnici porazil Vyšné Opátske 4:0, v Podbrezovej s fortunaligistom remízoval 1:1 a následne opäť v Tatranskej Lomnici zdolal Liptovský Hrádok 6:0 a neskôr aj Nowy Targ 6:2. Popradčania následne odcestovali pod Dubeň, kde si sily zmerali s Áčkom MŠK Žilina, ktoré prekvapujúco porazili 2:4 a následne sa Popradčania na sústredení v Turecku stretli s tromi celkami z troch rôznych krajín. So srbským FK TSC Bačka-Topolra prehrali 2:4, s MTK Budapešť 3:1 , no v poslednom zápase sústredenia porazili ruský Sibir Novosibirsk 2:1.

    Poľský FKS Stal Mielec pôsobí v druhej najvyššej poľskej súťaži, ktorá je označená ako 1. divízia. V zimnej časti sa Mielecu darilo vcelku dobre. Po 19 zápasoch je v tabuľke na 5. pozícii so ziskom 31 bodov a na vedúcu Chojniczanku stráca len štyri body. Stal Mielec odštartoval zápasovú zimnú prípravu 20. januára. Sttal Cracovii podľahol 1:3, následne porazil Stal Stalowu Wolu 2:3, následne zvíťazil v prípravnom turnaji po výhre nad Rzeszówom a Lwówom 2:0. Stal Mielec následne odcestoval na sústredenie do Turecka, kde PFC Montana podľahol 1:0, zvíťazil nad FK Akzhayik Uraľsk 0:1, nad FK Kyran Šymkent takisto 0:1 a v dvojzápase s poľským Bielsko-Biala remízoval najprv 2:2 a potom 0:0. Na Stal Mielec zajtra čaká pod Tatrami mužstvo FK Poprad a následne sa už Mielec bude koncentrovať na prvé kolo po zimnej prestávke v druhej najvyššej poľskej súťaži.

    Zajtra to bude v zápase náročné pre obe mužstvá najmä z hľadiska poveternostných podmienok. Teplota v čase zápasu sa má pohybovať okolo -7 stupňov Celzia a na štadióne bude teda poriadne chladno. Veríme však, že zvládneme priniesť plnohodnotný on-line prenos. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly:

    Karty:   59. Medak (PPD) – 85. Przystalski (SMI)


    FK Poprad: Malec – Kukoľ, Šuľa, Palša, Kica, Zošák, Medak, Kopúnek, Horodník, Šesták, Horváth
    Náhradníci: Knurovský – Jančo, Holiš, Urbanič, Gallovič, Šašinka

    Stal Mielec: Majecki – Kiercz, Leandro, Sobczak, Cholewiak (C), Gancarczyk, Górka, Soljić, Arak, Grodzicki, Nowak
    Náhradníci: Dobrotka, Swedrowski, Sadłocha, Djermanović, Sadzawicki, Marciniec, Banaszewski, Kozioł, Przystalski

    Rozhodca: Dzivjak – Šoltys, Zemčák