Tímové preteky sk Víťaz: Švajčiarsko (kon.)
koniec udalosti
Tímové preteky

Víťaz: Švajčiarsko

Sobota 24.02.2018, 03:00Zimné olympijské hry - Alpské lyžovanie
     
    7-3
    Bohužiaľ, Veronika Velez-Zuzulová nepotvrdila úlohu favoritky. Lena Dürrová vyhrala s obrovským prehľadom a nevyzerá to s nami dobre. Andreas Žampa musí predviesť životný výkon.
     
    7-2
    Je to paráda. Nechceme byť škodoradostní, ale zaváhanie Alexandra Schmida nás potešilo. Nemec spadol pred menším skokom, a tak Adam Žampa napriek slabému úvodu získal pre Slovensko druhý bod.
     
    7-1
    Výborne! Petra Vlhová získava dôležitý bod pre naše farby. Bolo to však nesmierne tesné. Marina Wallnerová bojovala do posledných metrov, ale napokon v cieli stratila dve stotinky sekundy.
     
    5-4
    Filip Forejtek nedokončil svoju jazdu, a tak je český koniec realitou. Alex Vinatzer získava pre Taliansko rozhodujúci bod, a tak si favorit počká na lepšieho z ďalšej dvojice medzi Francúzskom a Kanadou.
     
    5-3
    Česko ešte zabojovalo. Martina Dubovská sa postarala o mierne prekvapenie. Chiara Costazzová nezvládla záverečný úsek trate, stratila 22 stotín sekundy, a tak ešte nespečatila taliansky postup.
     
    5-2
    Ondřej Berndt nemal najlepší štart, čím výrazne uľahčil pozíciu pre Riccarda Tonettiho. Český pretekár napokon svoju jazdu ani len nedokončil, a tak budú naši západní susedia zrejme čoskoro z hry von.
     
    5-1
    Česko-taliansky súboj sa začína lepšie pre krajinu z Apeninského polostrova. Irene Curtoniová sa dlho hľadala, ale Gabriela Capová nedokázala využiť nie najlepšiu jazdu talianskej favoritky. Prehrala o 0,18 sekundy.

    Miroslav Kováčik

    Semifinálové dvojice:
    Rakúsko - Nórsko
    Francúzsko - Švajčiarsko
    Štvrťfinálové dvojice:
    Rakúsko - Švédsko
    Veľká Británia - Nórsko
    Taliansko - Francúzsko
    Nemecko - Švajčiarsko
    Osemfinálové dvojice:
    Rakúsko – Južná Kórea
    Švédsko – Slovinsko
    USA – Veľká Británia
    Nórsko – Olympijskí športovci z Ruska
    Taliansko – Česká republika
    Francúzsko – Kanada
    Nemecko – Slovensko
    Švajčiarsko – Maďarsko