Česko – OŠ z Ruska 0:3 (kon.) | Kanada – Nemecko 3:4 (kon.)
koniec
Kanada
3:4 (0:1, 1:3, 2:0)
Nemecko
Piatok 23.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské Hry - muži • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:53
    Nemecko si berie oddychový čas!
     
    58:20
    Poulin je späť na striedačke, Kanada je v útočnom pásme a vytvára enormný tlak na svojho súpera!
     
    57:38
    Poulin ostáva už na striedačke, Kanada získava buly v útočnom pásme! Kanada hrá tak už absolútny vabang v takomto čase, už zrejme javorové listy nemajú na čo čakať.
     
    54:22
    Vylúčenie v tíme Kanada (Christian Thomas – 2 min., sekanie).
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Christian Ehrhoff – 2 min., hrubosť).
     
    50:53
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Frank Hördler – 2 min., podrazenie).
    49:42 Derek Roy (CAN) - 3:4
     
    49:42
    Kanada dala gól!

    Pre takéto momenty sa oplatí hokej sledovať! Kanada rýchlo využíva presilovú hru a strieľa kontaktný gól! Kanada sa dobre umiestnila v útočnom pásme, k puku sa dostal DEREK ROY a jeho nahodenie aj so šťastím skončilo za Aus den Birkenom – 3:4!
    Asistencia: Chris Lee.
     
    49:15
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Matthias Plachta – 2 min., krosček).
     
    49:15
    Veľa nechýbalo a v nemeckej bránke mohol skončiť aj tretí gól. V skrumáži sa zle zorientoval Plachta a takmer si puk poslal do svojej bránky. Aus den Birken bol ale pozorný, Nemecko však bude hrať v oslabení.
     
    43:21
    Dominik Kahun však trestné strieľanie nepremenil! Poulin predviedol dôležitý zákrok a nepustil tak puk za svoj chrbát. Kanada je tak stále v hre, ale musí sa podobným situáciám vyvarovať.
     
    43:21
    Kahun bol pri nájazde na kanadskú bránku faulovaní a tak uvidíme trestné strieľanie v prospech Nemecka!
    42:42 Mat Robinson (CAN) - 2:4
     
    42:42
    Kanada dala gól!

    Toto presne Kanada potrebovala! Rýchly gól v druhej tretine ich vracia určite späť do zápasu. Thomas získal puk a potiahol ho do útočného pásma, následne našiel pred nemeckou bránkou MATA ROBINSONA, ktorý predviedol pekný blafák a prekonal tak Aus den Birken – 2:4! Asistencie: Christian Thomas, Chris Lee.
     
    39:59
    Obrovská smola na nemeckej strane! Seidenberg sa sekundu pred koncom druhej tretiny odhodlal k strele od modrej a jeho strela skončila na kanadskej tyčke! Kanada tak mala veľké šťastie.
     
    38:47
    Vylúčenie v tíme Kanada (René Bourque – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    37:39
    Veľká šanca pre Nemecko! Schütz potiahol puk pred kanadskú bránku, následne poslal puk na druhú stranu k Reimerovi, ale ten ho už do bránky nedostal, pretože Poulin vytiahol vynikajúci zákrok a výrazne tak podržal svoj celok.
     
    34:56
    Veľká šanca Kanady v oslabení! Lapierre sa dostal do úniku na nemeckú bránku, ale Aus den Birken je dnes veľkou oporou svojho tímu a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    32:59
    Vylúčenie v tíme Kanada (Gilbert Brulé – 5 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + osobný trest do konca zápasu, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    32:59
    Wolf ostáva po údere od Bruleho ležať na ľade a to je veľmi nepríjemný obrázok. Jednalo sa o likvidačný zákrok a nemecký hokejista tento zápas určite nedohrá, okamžite mu tlieska celé hľadisko. Takisto v tomto zápase konči aj Brule.
    32:31 Patrick Hager (GER) - 1:4
     
    32:31
    Nemecko dalo gól!
    Nemecký sen pokračuje ďalej! Bleskovo využitá presilovka, po vyhratom buly sa dostal puk na hokejku Plachtu, jeho strelu však úspešne tečoval PATRICK HAGER a vedenie Nemecka je opäť trojgólové – 1:4!
    Asistencie Matthias Plachta, Felix Schütz.
     
    32:28
    Vylúčenie v tíme Kanada (Eric O'Dell – 2 min., hákovanie).
     
    30:40
    Nemecko sa odhodlalo zaútočiť aj v oslabení! Goc sa po prečíslení dostal do zakončenia na kanadskú bránku, ale jeho strela ju len tesne minula.
     
    29:31
    Vylúčenie v tíme Nemecko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    29:13
    Raymond sa ocitol sám pred brankárom Nemecka, ale Aus den Birken včas vytasil svoj betón a zachránil svoj tím od druhého inkasovaného gólu! Kanada sa však stále drží v útočnom pásme.
     
    28:17
    Kanada dala gól!

    Kanada využíva presilovú hru a znižuje tak na rozdiel dvoch gólov! Po dobrom rozostavení v útočnom pásme sa puk dostal k GILBERTOVI BRULÉMU a ten úspešnou strelou prekonal brankára Nemecka – 1:3!
    Asistencie: Chris Lee, Maxim Noreau.
    28:17 Gilbert Brulé (CAN) - 1:3
     
    27:30
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Yannic Seidenberg – 2 min., hrubosť).
    26:49 Frank Mauer (GER) - 0:3
     
    26:49
    Nemecko dalo gól! Fantázia v pohybe! Kanada opäť ľahko stratila puk v útočnom pásme, takže Nemecko išlo okamžite do protiúroku. Pred kanadskú bránku potiahol puk Goc, ktorý naznačil strelu, ale následne zvolil úspešnú prihrávku na FRANKA MAUERA a ten z tesnej blízkosti prekonal Poulina – 0:3!
    Asistencie: Marcel Goc, David Wolf.
     
    23:21
    Nemecko dalo gól!
    Prichádza druhý gól Nemecka! Kanada stratila puk v útočnom pásme a tak išlo okamžite smerom dopredu Nemecko, Hager našiel výbornou prihrávkou MATTHIASA PLACHTU a ten sa z nádejnej pozície nemýlil – 0:2!
    Asistencia: Patrick Hager.
    23:21 Matthias Plachta (GER) - 0:2
     
    15:14
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Patrick Hager – 2 min., podrazenie).
    14:43 Brooks Macek (GER) - 0:1
     
    14:43
    Nemecko dalo gól!
    Nemci využívajú presilovku 5 na 3 a ujímajú sa tak prekvapivého vedenia o jeden gól! Nemecko sa dobre rozostavilo v obrannom pásme, po výbornej prihrávke sa puk dostal na hokejku BROOKSA MACEKA a ten presnou strelou k tyčke nedal kanadskému brankárovi žiadnu šancu – 0:1! Asistencia: Dominik Kahun.
     
    13:19
    Vylúčenie v tíme Kanada (René Bourque – 2 min.).
     
    13:19
    Vylúčenie v tíme Kanada (Linden Vey – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    12:29
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Felix Schütz – 2 min., napadnutie).
     
    10:09
    Zaujímavá šanca pre Nemecko! Nemci po ubránení presilovky svojho súpera okamžite vyrazili do útočného pásma, k tvrdej strele sa dostal Hordler a jeho pokus Poulin len s veľkou námahou kryje.
     
    07:53
    Vylúčenie v tíme Kanada (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    03:50
    Prvá veľká šanca tohto zápasu! Nemecko spravili chybu vo svojom pásme, k puku sa dostal Roy, ale sám pred brankárom Aus den Birkeneom zaváhal, keď puk poslal len do jeho betónov. Nemecký brankár tak výrazne podržal svoj celok.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 29. Brulé (Lee, Noreau), 43. M. Robinson (Thomas, Lee), 50. Roy (Lee) – 15. Macek (Kahun), 24. Plachta (Hager), 27. Mauer (Goc, Wolf), 33. Hager (Plachta, Schütz)


    Kanada: Poulin (Peters) – M. Robinson, Lee (A), Noreau, Ch. Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery – Brulé, Roy (A), R. Bourque – Thomas, Kelly (C), Raymond – Ebbett, Vey, Wolski – Lapierre, O'Dell, Klinkhammer – Kozun.
    Nemecko: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Ehrhoff (A), M. Müller, Y. Seidenberg, J. Müller, Hördler, Krupp – Reimer, Hager (A), Ehliz – Plachta, Goc (C), Kink – Macek, Kahun, Wolf – Mauer, Fauser, Schütz – Noebels.

    Rozhodca: Jozef Kubuš (SVK), Timothy Mayer (USA) – Fraser McIntyre (USA), Alexander Otmakhov (RUS)