Kanada – Česko 2:3 (1:2 po s.n.) | J. Kórea – Švajčiarsko 0:8 (kon.) | OŠ z Ruska – USA 4:0 (kon.)
Slovinsko – Slovensko sk 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
Južná Kórea
0:8 (0:1, 0:2, 0:5)
Švajčiarsko
Sobota 17.02.2018, 08:40 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Ešte prišla veľká šanca na domácej strane! Swift sa dostal do samostatného úniku na bránku Švajčiarska, ale brankár Hiller si dokázal postrážiť svoje čisté konto.
    Enzo Corvi (SUI) - 0:8
     
    55:10
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari predviedli ďalší rýchly útočný výpad do útočného pásma, po peknej výmene puku sa k strele dostal ENZO CORVI a jeho pokus aj so šťastím skončil v domácej bránke – 0:8!
    Asistencie: Grégory Hofmann, Félicien Du Bois.
    51:24 Pius Suter (SUI) - 0:7
     
    51:24
    Švajčiarsko dalo gól!

    Je tu teda ďalší gól švajčiarskej reprezentácie, ktorá si tak vylepšuje svoju štatistiku v počte strelených gólov, ktorá môže byť v konečnom dôsledku veľmi dôležitá. Od modrej čiary sa odhodlal k strele Geering, jeho strelu napokon úspešne tečoval PIUS SUTER – 0:7!
    Asistencie: Patrick Geering, Andres Ambühl.
     
    51:24
    V domácej bránke končí ďalší puk, ale rozhodca sa ešte musí poradiť s videom, či strelný gól nebol dosiahnutý vysokou hokejkou!
     
    47:32
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Félicien Du Bois – 2 min., sekanie).
     
    47:13
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Andres Ambühl – 2 min., podrazenie).
     
    47:11
    Vylúčenie v tíme Južná Kórea (U-sang Paj – 2 min., držanie).
    46:45 Reto Schäppi (SUI) - 0:6
     
    46:45
    Švajčiarsko dalo gól!

    Sung-Je Park, ktorý nahradil v bránke Daltona si dlho čisté konto neudržal, prichádza ďalší gól Švajčiarska! V strednom pásme získal puk na svoju hokejku RETO SCHÄPPI, ktorý sa dostal následne do prečíslenia, úspešne prenikol až pred domácu bránku a prestrelil domáceho brankára – 0:6!
    Asistencie Cody Almond, Patrick Geering.
     
    45:17
    Striedanie v tíme Južná Kórea: z ihriska odchádza Matt Dalton, prichádza Sung-Je Park.
    45:17 Pius Suter (SUI) - 0:5
     
    45:17
    Švajčiarsko dalo gól!

    Je tu piaty gól švajčiarskej reprezentácie! Švajčiarsko sa už doslova baví hokejom, po peknom prechode do útočného pásma poslal Ambühl puk na PIUSA SUTERA a ten peknou strelou pod brvno dáva gól na 0:5 z pohľadu domácej reprezentácie!
    Asistencie: Andres Ambühl, Simon Moser.
    43:50 Thomas Rüfenacht (SUI) - 0:4
     
    43:50
    Švajčiarsko dalo gól!

    Krátko po skončení domácej presilovky sa Švajčiarsko ihneď presunulo do útočného pásma, úspešnú prihrávku si prebral THOMAS RÜFENACHT, ktorý predviedol krásnu sťahovačku pred brankárom Daltonom a puk poslal do jeho bránky – 0:4! Gól to bol naozaj veľmi pekný a švajčiarsky hokejista ho aj patrične oslavoval.
    Asistencie: Ramon Untersander, Cody Almond.
     
    41:46
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Félicien Du Bois – 2 min., sekanie).
     
    39:51
    Švajčiarsko aj v oslabení dokázalo zaútočiť, pred bránkou domácich sa do zakončenia dostal Blum, ale brankára Daltona sa mu prekonať nepodarilo, aj keď to bolo len veľmi tesné!
     
    39:27
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Dominik Schlumpf – 2 min., držanie).
     
    36:42
    Južná Kórea predviedla pekný prechod do útočného pásma, následne sa k puku dostal Swift, ale jeho pokus len tesne míňa bránku švajčiarskej reprezentácie!
    35:55 Pius Suter (SUI) - 0:3
     
    35:55
    Švajčiarsko dalo gól!

    V domácej bránke končí tretí puk a zrejme je tak akýkoľvek odpor Južnej Kórey prelomený. Švajčiarsko sa teraz výborne usadilo v útočnom pásme, úspešnú prihrávku si na svoju hokejku prevzal PIUS SUTER, naznačil že pôjde za domácu bránku, ale napokon u pravej tyčky pretlačil puk do bránky – 0:3!
    Asistencia: Fabrice Herzog.
     
    34:22
    Až teraz sa do lepšej príležitosti dostalo Švajčiarsko, ale strela od Ambühla skončila len na pozornom brankárovi Daltonovi! Presilovka Švajčiarska sa už pomaly napĺňa.
     
    32:40
    Vylúčenie v tíme Južná Kórea (U-sang Paj – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    29:35
    Teraz domáci poriadne pritlačili na svojho súpera, Švajčiarsko malo čo robiť aby sa ubránilo. Hiller čelil hneď trom či štyrom nebezpečne vyzerajúcim pokusom domácich, ale puk v bránke Švajčiarska neskončil.
    27:36 Félicien Du Bois (SUI) - 0:2
     
    27:36
    Švajčiarsko dalo gól!

    Napokon však prichádza druhý gól Švajčiarska v tomto zápase! Nenápadnú strelu vyslal na domácu bránku FÉLICIEN DU BOIS, jeho strela prepadla za brankára Daltona a puk prekročil bránkovú čiaru. Brankár Dalton ešte reagoval a puk vytiahol z bránky, ale rozhodca po konzultácii s videom správne tento gól Švajčiarska uznal – 0:2!
    Bez asistencie.
     
    27:05
    Prvá väčšia šanca domácich hokejistov, Ki-song Kim sa dostal k odrazenému puku, ale brankára Hillera neprekonal, aj keď mal švajčiarsky brankár problémy s týmto zákrokom!
     
    19:18
    Vylúčenie v tíme Južná Kórea (Bryan Young – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    14:19
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Tristan Scherwey – 2 min., podrazenie).
    10:23 Dennis Hollenstein (SUI) - 0:1
     
    10:23
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiarsky tlak napokon vyústil v očakávaný gól! Švajčiari sa teraz dobre usadili v útočnom pásme, Dalton si najprv pripísal ďalší úspešný zákrok, ale spoza bránky domácich prišla prihrávka na DENISA HOLLENSTEINA a ten už puk úspešne pretlačil do domácej bránky – 1:0!
    Asistencia: Gaetan Hass, Romain Loeffel.
     
    08:20
    Ďalší výborný zákrok brankára domácich Daltona! Hofmann sa dostal k odrazenému puku a mal pred sebou odkrytý priestor domácej bránky, ale puk poslal len do betónov Daltona.
     
    07:20
    Teraz však Dalton predviedol výborný zákrok! Schäppi sa dostal tesne pred bránkou domácich do zakončenia, ale brankár Dalton predviedol výborný zákrok a puk vyrazil do bezpečia.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 11. Hollenstein (Haas, Loeffel), 28. Du Bois, 36. Suter (Herzog), 44. Rüfenacht (Untersander, Almond), 46. Suter (Ambühl, S. Moser), 47. Schäppi (Almond, Geering), 52. Suter (Geering, Ambühl), 56. Corvi (Hofmann, Du Bois)


    Južná Kórea: Dalton (46. Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Regan, Ton-ko I, Jong-čon So, Plante, Hjon-ho O – Ki-song Kim, Sang-uk Kim, Testwuide (A) – Swift, Radunske, Min-Ho Čo (A) – Won-čong Kim, U-sang Paj (C), Sang-u Šin – Jong-čon I, Jin-Hui Ahn, Sang-hun Šin – Čin-kjo Pak.
    Švajčiarsko: Hiller (Stephan) – E. Blum, Untersander, Furrer (C), Loeffel, Geering, Du Bois, Schlumpf – Praplan, Hollenstein, Haas – Ambühl (A), Suter, S. Moser (A) – Hofmann, Scherwey, Corvi – Rüfenacht, Schäppi, Herzog – Almond.

    Rozhodca: Jan Hribik (CZE), Aleksi Rantala (FIN) – Miroslav Lhotský (CZE), Fraser McIntyre (USA)