Kanada – Česko 2:3 (1:2 po s.n.) | J. Kórea – Švajčiarsko 0:8 (kon.) | OŠ z Ruska – USA 4:0 (kon.)
Slovinsko – Slovensko sk 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
Južná Kórea
0:8 (0:1, 0:2, 0:5)
Švajčiarsko
Sobota 17.02.2018, 08:40 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Aj tretia tretina sa napokon niesla v jasnej réžii Švajčiarska, ktoré pridalo v tejto časti hry ešte 5 gólov a tak vyhráva toto stretnutie jednoznačným pomerom 8:0! Južná Kórea však predviedla v tomto zápase aj svetlé momenty, mala nejaké tie strelecké pokusy a pár krá to vyzeralo z ich strany aj veľmi nebezpečne. Švajčiarsko však naplnilo úlohy favorita tohto zápasu a teší sa tak z dôležitých troch bodov.

    Program hokejového turnaja ZOH 2018 v Pchjongčchangu dnes ešte samozrejme bude pokračovať, od 13:10 sa môžme doma na Slovensku tešiť na zápas našej reprezentácie so Slovinskom! V prípade triumfu našich chlapcov a výhry OŠR nad USA (zápas sa hrá v rovnakom čase) môžme skončiť v základnej skupine B na prvom mieste a priamo tak postúpiť do štvrťfinále!

    Oba zápasy vám samozrejme sprostredkujeme na našom športovom portáli. Zápas našich chlapcov so Slovinskom vám opäť sprostredkuje Miroslav Revaj a zápas OŠR a USA vám priblíži kolega Ján Vojtaššák.

    Zatiaľ teda prajem pekný zvyšok dňa! (11:02:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:15
    Ešte prišla veľká šanca na domácej strane! Swift sa dostal do samostatného úniku na bránku Švajčiarska, ale brankár Hiller si dokázal postrážiť svoje čisté konto.
     
    58:25
    Švajčiarsko znova preniká do útočného pásma, ale momentálne sa nemôže dostať k presnej strele. Už sa teda očakáva záverečná siréna, ktorá ukončí toto stretnutie.
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:25
    Domáci sa teraz dlhšie držali v útočnom pásme, ale napokon sa nedostali do žiadnej zaujímavej situácie. Pomaly tu už je koniec tohto stretnutia.
     
    56:25
    Tlak favorita tohto zápasu tak pokračuje ďalej, ale opäť sa aj domácim podaril výpad do útočného pásma a Hiller rak radšej hru prerušuje. Južná Kórea získava buly v útočnom pásme.
    Enzo Corvi (SUI) - 0:8
     
    55:10
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari predviedli ďalší rýchly útočný výpad do útočného pásma, po peknej výmene puku sa k strele dostal ENZO CORVI a jeho pokus aj so šťastím skončil v domácej bránke – 0:8!
    Asistencie: Grégory Hofmann, Félicien Du Bois.
     
    55:00
    Južná Kórea sa ešte snaží prenikať do útočného pásma, ale aj keď sa tam domáci hokejisti dostanú, tak z ich strany už žiadne zakončenie neprichádza.
     
    54:35
    Do konca tohto zápasu už ostáva približne 5 minút, o jeho osude je už dávnejšie rozhodnuté. Oba celky tak už pomaličky môžu premýšľať nad svojim posledným zápasom v základnej skupine.
     
    54:25
    Na druhej strane sme však teraz mali možnosť vidieť útočnú snahu domácej reprezentácie, ale napokon z toho šanca na gól nebola. Hiller si tak už pravdepodobne v tomto zápase udrží čisté konto.
     
    53:24
    Tlak švajčiarskej reprezentácie pokračuje aj naďalej, zrejme b y to už domáci hokejisti najradšej zabalili a sústredili sa na posledný zápas v skupine. Budú si však musieť ešte pár minút počkať.
    51:24 Pius Suter (SUI) - 0:7
     
    51:24
    Švajčiarsko dalo gól!

    Je tu teda ďalší gól švajčiarskej reprezentácie, ktorá si tak vylepšuje svoju štatistiku v počte strelených gólov, ktorá môže byť v konečnom dôsledku veľmi dôležitá. Od modrej čiary sa odhodlal k strele Geering, jeho strelu napokon úspešne tečoval PIUS SUTER – 0:7!
    Asistencie: Patrick Geering, Andres Ambühl.
     
    51:24
    V domácej bránke končí ďalší puk, ale rozhodca sa ešte musí poradiť s videom, či strelný gól nebol dosiahnutý vysokou hokejkou!
     
    50:01
    Pomaly sa zápas blíži do svojej záverečnej časti, o víťazovi už nemôže byť pochýb. Švajčiarsko má puk vo svojej moci a domácich do ničoho nepúšťa. Uvidíme, či ešte teda budeme svedkami nejakého presného zásahu na jednej či druhej strane.
     
    49:57
    Favorit tohto zápasu tak ustál tieto krušné chvíle a už sa s pukom presúva do útočného pásma. Opäť sa tak budú musieť domáci hokejisti brániť.
     
    49:32
    Švajčiarsko už hrá v plnom počte!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 11. Hollenstein (Haas, Loeffel), 28. Du Bois, 36. Suter (Herzog), 44. Rüfenacht (Untersander, Almond), 46. Suter (Ambühl, S. Moser), 47. Schäppi (Almond, Geering), 52. Suter (Geering, Ambühl), 56. Corvi (Hofmann, Du Bois)


    Južná Kórea: Dalton (46. Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Regan, Ton-ko I, Jong-čon So, Plante, Hjon-ho O – Ki-song Kim, Sang-uk Kim, Testwuide (A) – Swift, Radunske, Min-Ho Čo (A) – Won-čong Kim, U-sang Paj (C), Sang-u Šin – Jong-čon I, Jin-Hui Ahn, Sang-hun Šin – Čin-kjo Pak.
    Švajčiarsko: Hiller (Stephan) – E. Blum, Untersander, Furrer (C), Loeffel, Geering, Du Bois, Schlumpf – Praplan, Hollenstein, Haas – Ambühl (A), Suter, S. Moser (A) – Hofmann, Scherwey, Corvi – Rüfenacht, Schäppi, Herzog – Almond.

    Rozhodca: Jan Hribik (CZE), Aleksi Rantala (FIN) – Miroslav Lhotský (CZE), Fraser McIntyre (USA)