Slovensko – OŠ z Ruska sk 3:2 (kon.) | USA – Slovinsko 2:3 (po pr.)
koniec
Slovensko
3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Olympijskí športovci z Ruska
Streda 14.02.2018, 13:10Olympijské Hry - muži • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Oba tímy hrajú s piatimi hokejistami, no ruský výber nemá v bráne Košečkina.
     
    59:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledná minúta. Ruský brankár Košečkin zamieril na striedačku, no musel sa vrátiť, pretože nasleduje buly v strednom pásme.
     
    58:35
    Oleg Znarok reaguje na nečakaný vývoj dnešného stretnutia. Zobral si oddychový čas a rozdáva svojim zverencom posledné pokyny.
     
    58:35
    Alexej Marčenko oslabuje svoj tím v najmenej vhodnom okamihu. Ruský obranca podrazil v strednom pásme Andreja Kudrnu.
     
    57:32
    Slovenskí hokejisti sa dokázali oslobodiť, ale iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Craig Ramsay si zobral taktický oddychový čas.
     
    55:30
    Patrik Lamper nevyužil ďalšiu tutovku v oslabení. Slovenský útočník najskôr zblokoval strelu Vojnova a o pár sekúnd neskôr išiel úplne sám na ruského brankára. Vasilij Košečkin v dôležitých momentoch drží svoj tím.
     
    54:57
    Je tu ďalšia presilovka pre ruský tím. Michal Čajkovský pustil za svoj chrbát rýchleho Ivana Telegina a nešťastne ho podrazil. Slovenský obranca sa poriadne hnevá, no musí odísť na trestnú lavicu.
     
    53:18
    Slováci mohli skórovať vo vlastnom oslabení. Lukáš Cingel ideálne našiel voľného Patrika Lampera, ale toho vychytal výborný Vasilij Košečkin.
     
    52:25
    Vylúčenie Tomáša Marcinka za podrazenie je iba logickým vyústením diania na ľade. Ruský tlak bude pokračovať v presilovke piatich proti štyrom.
    48:30 Peter Čerešňák (SVK) - 3:2
     
    48:30
    Slovensko dalo gól! Telegin smutne odchádza z trestnej lavice. Marcel Haščák na seba naviazal ruských hráčov, našiel na modrej čiare voľného PETRA ČEREŠŇÁKA a jeho delovka napla sieť. Asistencie: Marcel Haščák, Martin Bakoš.
     
    47:48
    Oleg Znarok neveriacky krúti hlavou, pretože Ivan Telegin podobne ako Vojnov vyhodil puk mimo hracej plochy a odchádza na trestnú lavicu.
     
    45:28
    Smolný moment pre ruský výber. Viačeslav Vojnov vyhodil puk z vlastného obranného pásma nedovoleným spôsobom do hľadiska.
     
    41:57
    Zbytočné vylúčenie na slovenskej strane. Lukáš Cingel sa previnil nedovoleným bránením po buly v útočnom pásme.
     
    38:41
    Marek Ďaloga nabral svoju povestnú rýchlosť a dostal sa do veľkej šance. Slovenský obranca síce neskóroval, no získal aspoň presilovku. Dve minúty za podrazenie dostal Sergej Kalinin.
     
    38:26
    Slovenská presilovka sa skončila rýchlo. Marcel Haščák putuje na trestnú lavicu za seknutie.
     
    37:50
    Slovenskí hokejisti boli v ostatných sekundách o niečo aktívnejší a dostávajú darček v podobe presilovky. Dve trestné minúty za hákovanie inkasoval Alexander Barabanov.
     
    31:20
    Hneď vzápätí prišla tutovka ruského výberu. Iľja Kovaľčuk nebezpečne zakončoval z tesnej blízkosti brány, no Branislav Konrád zasiahol lapačkou.
     
    29:37
    Obrovské príležitosti ruského tímu. Michail Grigorenko mohol skórovať do odkrytej brány, ale v rýchlosti si nedokázal lepšie spracovať puk. Následným dorážkam odolal Konrád.
     
    25:00
    Veľká ruská šanca. Pavel Daciuk sa dostal do samostatného nájazdu na Konráda, ale kľučkou do bekhendu neprekonal slovenského brankára
     
    21:30
    Pavel Daciuk mal na dosah gól. Jeho strela švihom z ľavého kruhu však skončila na konštrukcii slovenskej brány.
     
    19:50
    Tesne pred koncom úvodnej tretiny odchádza na trestnú lavicu Michal Čajkovský. Slovenský obranca dostal dve minúty za nedovolené bránenie.
    17:55 Martin Bakoš (SVK) - 2:2
     
    17:55
    Slovensko dalo gól! Vďaka maximálnej efektivite našich hokejistov je vyrovnané. Marek Hovorka zblokoval strelu ruského obrancu od modrej čiary, odrazený puk dostal do rýchleho brejku MARTIN BAKOŠ a presnou strelou do horného rohu brány prekonal Košečkina. Bez asistencie.
    16:05 Peter Ölvecký (SVK) - 1:2
     
    16:05
    Slovensko dalo gól! PETER ÖLVECKÝ zostal zabudnutý na modrej čiare, potiahol si puk na pravý kruh a namiesto signalizovanej prihrávky zvolil prekvapivú strelu, ktorá prepadla Košečkinovi do siete. Asistencia: Dominik Graňák.
     
    10:30
    Je tu prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Peter Čerešnák odišiel na trestnú lavicu za podrazenie.
    04:08 Kirill Kaprizov (OAR) - 0:2
     
    04:08
    Olympijskí športovci z Ruska práve vsietili gól! Opakovala sa podobná situácia ako pri úvodnom presnom zásahu. KIRILL KAPRIZOV zostal nepokrytý pred bránou, nepríjemne tečoval puk a Branislav Konrád nestihol zareagovať. Platnosť gólu potvrdil aj videorozhodca. Asistencia: Nikita Gusev.
    02:54 Nikolaj Prochorkin (OAR) - 0:1
     
    02:54
    Olympijskí športovci z Ruska práve vsietili gól! Zverenci Olega Znaroka mali od úvodu stretnutia hernú prevahu a zovreli Slovákov pred Konrádom. Skóre duelu otvoril VLADISLAV GAVRIKOV, ktorého strelu od modrej čiary si pravdepodobne zrazil do vlastnej siete slovenský bek. Asistencie: Viačeslav Vojnov, Sergej Širokov.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 17. Ölvecký (Graňák), 18. Bakoš, 49. Čerešňák (Haščák, Bakoš) – 3. Gavrikov (Vojnov, Širokov), 5. Kaprizov (N. Gusev)


    Slovensko: Konrád (J. Laco) – Čajkovský, Starosta, Čerešňák, Graňák (A), Valach, Ďaloga, Baranka – Kudrna, Surový (C), Nagy (A) – Bakoš, Bubela, Haščák – Paulovič, Krištof, Ölvecký – Marcinko, Lamper, Cingel – Hovorka.
    Olympijskí športovci z Ruska: Košečkin (Sorokin) – Gavrikov, Vojnov, Marčenko, Nestěrov, Zub, Zubarev, Kiselevič – Mozjakin, Daciuk (A), Kovaľčuk (C) – Kaprizov, Šipačov, N. Gusev – Širokov, Barabanov, Prochorkin – Andronov (A), Grigorenko, Kalinin – Telegin.

    Rozhodca: Iverson (Kanada), Rantala (Fínsko) – Lederer (Česko), Vanoosten (Kanada)