Vigo – Real Betis 3:2 (kon.)
koniec
Celta Vigo
3:2 (1:0)
Real Betis
Pondelok 29.01.2018, 21:00Španielska LaLiga • 21. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Celta Vigo

    Celta sa nachádza v dobrom rozpoložení a aj v tomto stretnutí by mala byť favoritom. Celok z Viga neprehral v posledných štyroch stretnutiach, naposledy neuspel ešte v polovici decembra proti Villarrealu. Následne ale prišli tri výhry proti tímom Deportivo La Coruña, Levante UD a Real Sociedad San Sebastián. Remíza sa zrodila v domácom dueli proti Realu Madrid. Aktuálne je Celta Vigo na ôsmom mieste tabuľky so ziskom 28 bodov a ak vyhrá, tak preskočí siedmy Eibar a na šiestu Sevillu bude strácať len dva body. Najlepším strelcom v lige je Iago Aspas, ktorý dal dvanásť gólov, Maxi Gómez ich má jedenásť.

    Real Betis

    Sevillský celok sa nachádza na trinástom mieste La Ligy so ziskom 27 bodov, ale keďže stred tabuľky je poriadne vyrovnaný, tak prípadným víťazstvom by Betis preskočil až šesť tímov vrátane Celty Vigo a dostal by sa na siedmu pozíciu. Najväčším mínusom Realu v tejto sezóne je defenzíva, pretože tento celok inkasoval až 41-krát, čo je tretí najvyšší počet. Betis naposledy doma prehral s Barcelonou vysoko 0:5, predtým však uspel proti v mestskom derby proti FC Sevilla 5:3 a s Leganés 3:2. Najlepším strelcom v lige je Tonny Sanabria, ktorý dal sedem gólov, ale vrátane Copa del Rey je na čele Sergio León, ten strelil už osem presných zásahov.
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Roncaglia, Sergi Gómez, J. Castro – Wass, Lobotka, Radoja – Aspas, Gómez, Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Cabral, Mazáň, Portela, Jozabed, P. Hernández, Mor.

    Real Betis: Adán – Barragán, Feddal, Mandi, Durmisi – Ruiz, Javi García, Guardado – Joaquín (C), León, Tello.
    Náhradníci: D. Giménez – Amat, Tosca, Boudebouz, Camarasa, Guerrero, Rubén Castro..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Betis sa snaží kombinovať a postupovať smerom do šestnástky po ľavej strane, táto akcia sa však nestretáva s úspechom.
     
    3
    Dlhý nákop od stopéra Sergiho Gómeza smerom na hrot hľadal Maxiho Gómeza, dlhý pas skončil pri brankárovi hostí Adánovi.
     
    4
    Domáci hráči sa držia síce na lopte, ale je to pred ich šestnástkou. Na súperovej polovici s loptou ešte v podstate ani neboli.
     
    5
    Brankár Antonio Adán si musel vybehnúť zo svojej šestnástky, aby odohral loptu pred číhajúcim Gómezom, čo sa mu podarilo a zamedzil nebezpečenstvu.
     
    7
    Guardado strieľal cez dvoch hráčov súpera nad bránu, takže Rubén Blanco nemusel vytiahnuť zákrok.
    7. Andrés Guardado (RBE)
     
    8
    Znova bol v akcii Adán. Po jeho výkope na pravú stranu Barragán loptu nasmeroval nechtiac zblízka priamo do hlavy Pioneho Sista.
     
    9
    Nákop na ľavú stranu nebol presný, Tello a ani Guardado sa k lopte nedostali. Prechod domácich vpred tiež nedopadol najlepšie.
     
    10
    Guardado zakončoval po centri sprava cez obrancu, jeho strela však smerovala aj za pomoci teču nad bránu Rubéna Blanca.
    10. Riza Durmisi (RBE)
     
    11
    Center na hranicu malého vápna sa snažili zakončovať traja hráči, ktorí boli v blízkosti, no ani jednému z nich sa to nepodarilo.
     
    12
    Celta Vigo dalo gól!
    Real Betis dlho kombinoval na svojej polovici, kde pred šestnástkou prišla veľká chyba a IAGO ASPAS po zisku lopty strelou k žrdi otvára skóre tohto stretnutia.
    12. Iago Aspas (CVG) - 1:0
     
    14
    Betis po inkasovanom góle síce drží loptu na svojich kopačkách, ale smerom dopredu sa s ňou cez poliacu čiaru nie a nie dostať.
     
    15
    Rubén Blanco upokojil loptu po nepresnom pase z polovice protivníka, po rozohrávke Celty sa k nej znova dostávajú iba hráči Betisu.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Javi García (Real Betis).
     
    17
    Stopér Feddal v hlavičkovom súboji zasiahol rukou do hlavy svojho súpera, čo mohlo byť odmenené aj kartou, ale hlavný rozhodca to vyriešil ešte dohovorom.
     
    18
    Hráči v zelených dresoch sa znova pomaly posúvajú z vlastnej polovice niekde bližšie k bráne Blanca, na jej dostrel ale nie a nie prísť.
     
    19
    Po ďalšej chybe v zadných radoch hostí strieľal spred šestnástky cez padajúceho hráča súpera dosť nepresne Maxi Gómez, nebude to ani roh.
     
    20
    Maxi Gómez si zbehol k postrannej čiare, odkiaľ posielal pas naslepo na opačnú stranu šírky ihriska. Žiadny jeho spoluhráč sa v daných miestach nenachádzal.
     
    21
    Ďalší tvrdý zákrok počas hlavičkového súboja, tentoraz sa proti Sistovi v stredovom kruhu previnil pravý obranca Antonio Barragán.
     
    22
    Pione Sisto sa k nákopu nedostal, a tak prišiel pas na krídlo pre Fabiana Ruiza. Jeho akciu vo vlastnom vápne zastavil Hugo Mallo.
     
    23
    Prechod Betisu dopredu nevyšiel podľa predstáv, pretože kolmica za obranu od Barragána bola zastavená a to isté platilo aj o následnom centri.
     
    24
    Joaquín sa po zisku lopty dostal z krídla do malého vápna, tam mu však ušla a brankár Rubén Blanco ju stihol včas odkopnúť za postrannú čiaru.
     
    25
    Dostali sme sa už do druhej polovice prvého polčasu a až na gól, ktorý prišiel po chybe a nie po nejakej plynulej akcii, sledujeme nemohúcnosť jedného či druhého tímu niečo ofenzívne vymyslieť.
     
    26
    Antonio Adán si musel vybehnúť až za hranicu svojho veľkého vápna, aby dostal loptu preč od Aspasa. Bývalý brankár Realu Madrid to zvládol.
     
    27
    Fabian Ruiz hľadal pasom medzi stopérov Leóna, lopta na neho neprešla a neujala sa ani ďalšia prihrávka popri postrannej čiare na Tella.
     
    28
    Barragán vo svojej šestnástke za seba nevidel, loptu po centri sprava od Huga Malla radšej poslal na roh, ktorý po rozohrávke na krátko priniesol strelu do Maxiho Gómeza stojaceho v ofsajde.
     
    29
    Fabian Ruiz sa sám dostal do problémov, stihol však včas prihrať na svojho brankára Adána. Po jeho výkope prichádza faul Radoju.
     
    30
    Z priameho kopu ale prišiel veľmi zlý center, s ktorým Rubén Blanco problém nemal a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    31
    Joaquín poslal dobrý center do vápna smerom na Sergia Leóna, ten bol ustrážený hráčmi súpera.
     
    32
    Feddal sa v súboji zrazil s Aspasom, čo je posúdené ako faul hráča domáceho mužstva, z čoho však tento Španiel nadšený nebol.
     
    34
    Stanislav Lobotka našiel v šestnástke Wassa, lenže ten bol pri bránkovej čiary a po súboji s Durmisim sa bude len odkopávať od brány Adána.
     
    35
    Tello síce po pase za obranu súpera dokázal vyrovnať, jeho strela ale kvôli ofsajdu neplatí a preto sa stav momentálne nemení.
     
    36
    Pione Sisto si spravil priestor na strelu, trafil len hráča súpera. Vzápätí sa snažil ešte niečo vymyslieť Jonny Castro, zastavil ho Ruiz.
     
    37
    Hráči domáceho celku sa snažili dostať loptu cez zahustený priestor do šestnástky súpera, zelený les z hráčov Betisu im to ale znemožnil.
     
    38
    Barragán si dal na krídle pozor na Jonnyho Castra, bude z toho roh pre Celtu Vigo.
     
    39
    Centrovaný pas najskôr netrafil Maxi Gómez, lopta však prepadla do malého vápna na Huga Malla, avšak ten bránený nezakončil tiež.
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého polčasu je vo vedení Celta Vigo, ktorá skórovala po chybe v zadných radoch Betisu. Inú vážnu šancu sme ale nevideli.
     
    41
    Barragán s Joaquínom síce na pravom krídle pekne vykombinovali hráčov súpera, k centru ani prihrávke do nebezpečnejších pozíc to neviedlo.
     
    43
    Joaquín krásne uvoľnil na krídle Barragána, ktorý loptu stihol pred bránkovou čiarou a nebezpečne centroval do malého vápna. Sergio León nezakončil..
     
    44
    Real Betis je v závere prvého dejstva dosť aktívny a snaží sa dostať do šancí, z ktorých by mohlo prísť zníženie ešte pred polovicou duelu.
     
    45
    Maxi Gómez nemal nárok na pas z pravej strany od Malla, prvý bol pri lopte Adán.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Joaquín (Real Betis).
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas ponúkol jedne presný zásah a to v dvanástej minúte, kedy chybu v zadných radoch Realu Betis potrestal presnou strelou Iago Aspas. Okrem toho sme však nevideli ani jednu zaujímavú situáciu pred jednou, či druhou bránou. Druhý polčas začne približne o 22:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Žltú kartu dostáva Daniel Wass (Celta Vigo).
     
    47
    Hostia otvorili druhý polčas ziskom priameho kopu po faule od Wassa, ale nízky center sa neujal a k lopte sa dostali domáci.
     
    48
    Maxi Gómez sa síce dostal k lopte v šestnástke súpera, strela mu už umožnená nebola, nakoľko si pri spracovaní pomohol rukou.
     
    49
    Javi García zasiahol proti Aspasovi pred vlastnou šestnástkou na hranici faulu, ktorý sa nakoniec nepískal, inak by záložník hostí dostal druhú žltú.
     
    50
    Po centri z rohového kopu na prednú tyč sa k hlavičke dostal Maxi Gómez, loptu nasmeroval mimo priestoru brány Adána.
    50. Maximiliano Gómez (CVG)
     
    51
    Maxi Gómez sa uvoľnil v šestnástke a zoči-voči Adánovi sa ocitol vo veľkej šanci, ale brankár hostí vybehol a zakončenie vyrazil.
     
    52
    Maxi Gómez sa predral cez súperov k lopte na hranici malého vápna. Bol síce z uhlu, no aj tak strieľal medzi tri žrde. Adán vytiahol skvelý zákrok!
     
    53
    Celta Vigo druhý polčas odštartovala vo veľkom štýle. Jedna veľká šanca sa zrodila, navyše tam bolo niekoľko náznakov.
     
    54
    Center Wassa z rohového kopu spadol na hranicu malého vápna, kde číhali dvaja hráči Celty, no ani jeden sa v dobrej pozícii k strele nedostal.
     
    56
    Kombinácia Betisu, prvý poriadna v druhom polčase, bola k videniu na ľavej strane, tam sa ale obranca Durmisi ocitol v ofsajde.
     
    57
    Celta Vigo dalo gól!
    Aktivita domácich je pretavená do druhého gólu v stretnutí, pretože Jonny Castro odviedol veľmi dobrú prácu a centrom v malom vápne našiel hlavu spoluhráča, ktorým bol MAXIMILIANO GÓMEZ a ten zblízka nedal Adánovi šancu. Loptu nasmeroval do siete krásne od žrde.
    57. Maximiliano Gómez (CVG) - 2:0
     
    58
    Real Betis sa dostáva do veľmi ťažkej pozície. Aj hostia budú musieť začal niečo vymýšľať v ofenzíve, pretože zatiaľ sa nedostali ani do jednej šance a už prehrávajú o dva góly.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Fabián Ruiz (Real Betis).
     
    60
    Vstupujeme do poslednej polhodiny a teda tretej tretiny celého stretnutia. Celta Vigo si jasne kráča za tromi dôležitými bodmi.
     
    61
    Rubén Blanco musel vytesniť strelu spoza veľkého vápna od Fabiana Ruiza, ktorý strieľal spoza šestnástky veľmi dobre k žrdi, no mladý brankár odolal.
     
    62
    Betis následne získal rohový kop, z toho hostia nevyťažili nič nebezpečné.
    62. Fabián Ruiz (RBE)
     
    63
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Javi García, prichádza Rubén Castro.
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Cristian Tello, prichádza Ryad Boudebouz.
     
    64
    Jonny Castro sa na krídle nedostal k centru ani prihrávke, Barragán mu loptu vypichol tak šikovne, že z toho bude odkop od brány Adána.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Antonio Barragán (Real Betis).
     
    66
    Domáci hráči sa už radovali z tretieho gólu, avšak ten neplatí, pretože Nemanja Radoja zakončoval z postavenia mimo hry.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Zouhair Feddal (Real Betis).
     
    69
    Prudký center do malého vápna Betisu hľadal stopér Sergiho Gómeza, po zákroku jedného z hostí však nebude nasledovať rohový kop.
     
    70
    Sisto poslal krásny oblúčik, ktorý mal ísť asi na Wassa, ten loptu posunul nechtiac za seba, no našiel úplne voľného Maxiho Gómeza. Keby si tento útočník lepšie prebral loptu, bola by to šanca, takto mu ušla od nohy.
     
    71
    Real Betis dal gól!
    Barragán poslal dlhý center, ktorý smeroval na zadnú tyč, avšak Rubén Blanco napriek dobrému úmyslu rukou loptu tečovať prihral iba na Durmisiho, ktorý poslal guľatý nezmysel pred bránu a SERGIO LÉON trafil jej veľkú odkrytú časť.
    71. Sergio León (RBE) - 2:1
     
    73
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pione Sisto, prichádza Brais Méndez Portela.
     
    74
    Hugo Mallo stihol loptu na pravom krídle a centroval do malého vápna, Maxi Gómez sa pred Antonion Adánom k lopte nedokázal dostať.
     
    75
    Joaquín využil otvorený priestor pred šestnástkou na strelu z diaľky, španielsky kapitán Betisu namieril vysoko nad bránu.
     
    76
    Celta Vigo po inkasovanom góle o niečo viac vychádza zo zabezpečenej obrany. Je vidieť, že vzadu si domáci hráči dávajú ešte väčší pozor.
     
    77
    Iago Aspas založil rýchlu kontru, ktorá dopadla poriadne zle. Bez zakončenia, ba dokonca i bez prihrávky do šestnástky, navyše s útočným faulom.
     
    78
    Wass chcel potiahnuť akciu dopredu, no po prihrávke na Radoju sa srbský záložník otočil a vrátil loptu na defenzívnejších spoluhráčov.
     
    79
    Celta Vigo dalo gól!
    Prepadnutie v defenzíve hostí znova vracia Celte dvojgólový náskok. Maxi Gómez prihral medzi obrancov súpera a brankára Adána, ktorý si po sklze síce na zakončenie IAGA ASPASA siahol, ale lopte prejsť do siete nedokázal zabrániť.
    79. Iago Aspas (CVG) - 3:1
     
    80
    Desať minút pred koncom riadnej hracej doby sa teda rozloženie gólov opäť mení a Real Betis sa razom nenachádza na priamy dostrel súpera.
     
    81
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Jozabed.
     
    82
    Maxi Gómez dostal loptu do veľkého vápna, kde aj prudko vystrelil, no obetavo do toho skončil jeden z obrancov Betisu. Bude to roh.
     
    83
    Nízky center sa neujal, hráči v zelených dresoch sa ubránili a dostali loptu odkopom preč.
     
    84
    Iago Aspas hľadal zaujímavou prihrávkou vo veľkom vápne protivníka Maxiho Gómeza, pri lopte však bol prvý brankár Antonio Adán.
     
    85
    Sergio León obdržal veľmi peknú kolmicu za obranu do šestnástky súpera, avšak bol mierne z uhlu a aj preto asi vystrelil vedľa troch žrdí.
     
    87
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Maximiliano Gómez, prichádza Emre Mor.
     
    88
    Zápas už je vo svojom finále a Real Betis aktuálne vôbec nevyzerá tak, že by sa zmohol na nejaký veľký comeback a vrátil sa späť do hry o body.
     
    89
    Betis sa drží na lopte, je to iba v strede poľa a odtiaľ sa brána Rubéna Blanca ohrozuje veľmi ťažko.
     
    90
    Striedajúci Jozabed mohol navýšiť vedenie po tom, ako dostal loptu na hranicu bieleho bodu, ale cez padajúceho súpera vystrelil vedľa troch žrdí.
     
    90
    Joaquín sa natlačil do šestnástky, kde ho telom jemne odstrčil Roncaglia. Pískal sa faul a bude z toho penalta pre hostí!
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Real Betis dal gól!
    ANDRÉS GUARDADO presnou strelou z pokutového kopu ešte vykresal iskierku nádeje pre hostí, pretože prudkú strelu nasmeroval na opačnú stranu, než padal Blanco.
    90+1. Andrés Guardado (RBE) - 3:2
     
    90+2
    Celta vie, že teraz sa musí držať pri bráne súpera a aj to tak robí. Emre Mor získal rohový kop.
     
    90+3
    Iago Aspas dostal loptu na krídlo, prestrčil ju do šestnástky na Mora, ktorý pravdepodobne aj roh získal, bude z toho podľa rozhodcov iba odkop.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Prvý polčas priniesol iba jedne gól, v tom druhom to však bola ešte dráma. Maxi Gómez zvýšil na 2:0, reagoval však León a Betisu sa podarilo znížiť aj po druhom zásahu Iaga Aspasa. Guardado ale penaltu premenil neskoro, až v nadstavenom čase. Z tohto zápasu je to teda všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:52:31)

    Matej Kubove

    Góly: 12. Aspas, 57. Gómez, 79. Aspas – 71. León, 90+1. Guardado (pen.)

    Karty:   46. Wass (CVG) – 16. Javi García (RBE), 45. Joaquín (RBE), 59. Ruiz (RBE), 65. Barragán (RBE), 68. Feddal (RBE)


    Celta Vigo: Blanco – Mallo (C), Roncaglia, Sergi Gómez, J. Castro – Wass (81. Jozabed), Lobotka, Radoja – Aspas, Gómez (87. Mor), Sisto (73. Portela).
    Náhradníci: S. Álvarez – Cabral, Mazáň, Portela, Jozabed, P. Hernández, Mor.

    Real Betis: Adán – Barragán, Feddal, Mandi, Durmisi – Ruiz, Javi García (63. Rubén Castro), Guardado – Joaquín (C), León, Tello (63. Boudebouz).
    Náhradníci: D. Giménez – Amat, Tosca, Boudebouz, Camarasa, Guerrero, Rubén Castro.