Alavés – Leganés 2:2 (kon.) | Real Madrid – La Coruña 7:1 (kon.) | Sociedad – Vigo 1:2 (kon.)
Real Betis – Barcelona 0:5 (kon.)
koniec
Real Betis
0:5 (0:0)
FC Barcelona
Nedeľa 21.01.2018, 20:45Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Barcelona napokon zvládla povinnú jazdu v Seville a odváža si všetky tri body. Zápas nebol tak jednoznačný, ako tomu napovedá výsledok. Betis bol v niektorých fázach zápasu dokonca lepším tímom, ale šancu si v tomto zápase nevypracoval. Bez striel nemôže padnúť gól. Ďakujem vám za pozornosť a dovidenia. (22:38:57)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Luis Suárez chcel opätovať Messimu prihrávku, ale už to bolo moc. Suárez mohol zakončovať sám, keďže bol pred brankárom. Namiesto toho ešte špekuloval a kapitán hostí o loptu prišiel.
    90. Luis Suárez (BAR) - 0:5
     
    90
    Barcelona dala gól! Lionel Messi naviazal na seba všetkých hráčov súpera a pozorne sa mu venoval aj brankár, ktorý zabudol, že v jeho šestnástke je aj LUIS SUÁREZ. Ten sa dostal k lopte a strelou z prvej loptu nasmeroval do odokrytej časti brány.
     
    89
    Diváci sú ticho. Betisu nemôžu nič vyčítať, čelil lepšiemu súperovi, ktorý vyčkával na svoju príležitosť. Hráči týchto kvalít to dokážu bez mihnutia oka využiť.
     
    88
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Fabián Ruiz, prichádza Víctor Camarasa.
     
    88
    Marc-André ter Stegen vymýšľal pri rozohrávke od vlastnej brány a Umtiti takmer nezachytil loptu na hracej ploche. Možno by to bolo aj lepšie, keďže ju len daroval súperovi na kopačky.
     
    87
    Barcelona si robí čo chce. Hráči útočia vo veľkom počte a chcú navýšiť svoje vedenie. Tentokrát sa do zakončenia dostal Luis Suárez, ale ťažkú loptu nedokázal lepšie skrotiť.
     
    86
    Betis si za svoj výkon v dnešnom zápase takýto výsledok nezaslúži. S Barcelonu hral vyrovnaný súboj, ktorý sa zlomil prvým gólom. Od tej doby akoby Betis nemal obrancov.
     
    85
    Barcelona ovláda zápas a drží loptu na svojich kopačkách. Domáci futbalisti akoby ani neboli na hracej ploche, pretože sa len prechádzajú a zrejme čakajú na ďalší gól.
     
    84
    Paulinho je ďalším na zozname, ktorý nepremenil svoju šancu. Pálil už z vnútra šestnástky, ale lopte nedal dostatočnú razanciu. Antonio Adán si pripísal jednoduchý zákrok.
     
    83
    Gerard Deulofeu sa mohol okamžite presadiť, keď dostával loptu pred prázdnu bránu, ale zrejme sa trochu zľakol obrancu, ktorý stál na bránkovej čiare a snažil sa odkopnúť loptu.
     
    82
    Betis doplatil na to, že sa zameral len na útočenie. Barcelona dokáže tieto situácie trestať. Nemusí to byť posledný gól.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Gerard Deulofeu.
    80. Lionel Messi (BAR) - 0:4
     
    80
    Barcelona dala gól! Betis bránil len s jedným hráčom, ktorému potom prišiel na pomoc spoluhráč, ale ani ten nezabránil, aby LIONEL MESSI pridal druhý gól v zápase. Loptu poľahky nasmeroval k tyči exhibičným spôsobom.
     
    79
    Obaja tréneri majú v talóne ešte jednu zmenu. Dá sa očakávať, že teda uvidíme na trávniku dve nové mená. Hra potrebuje oživenie.
     
    78
    Betis stiahol defenzívneho hráča a na ihrisko prichádza ďalší útočník. Jednoznačný ťah trénera ešte niečo spraviť s výsledkom. Otvára to však brány do defenzívy domáceho celku.

    Patrik Žažo

    Góly: 59. Rakitić, 64. Messi, 69. L. Suárez, 80. Messi, 90. L. Suárez

    Karty:   51. Durmisi (RBE), 67. Feddal (RBE) – 21. A. Gomes (BAR), 67. L. Suárez (BAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:7. Fauly: 12:9.
    Real Betis: Adán – Guerrero, Mandi, Feddal, Durmisi – Javi García (77. Boudebouz) – Joaquín (C), Ruiz (88. Camarasa), Guardado, Tello – León (73. Rubén Castro).
    Náhradníci: D. Giménez – Amat, Camarasa, Boudebouz, Rubén Castro, Tosca, Narváez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Vermaelen (43. Umtiti), Alba – Roberto, Busquets (81. Deulofeu), Rakitić – A. Gomes (65. Paulinho) – Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Paulinho, Aleix Vidal, Digne, Umtiti, Deulofeu.

    Rozhodca: Latre S.