Atlético Madrid – Sevilla 1:2 (kon.) | Valencia – Alavés 2:1 (kon.) | Espanyol – Barcelona 1:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
FC Barcelona
Streda 17.01.2018, 21:00Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Mestské derby nás čaká v štvrťfinále Copa del Rey, takže už teraz je jasné, že mesto Barcelona bude mať zastúpenie v semifinále. Avšak, favorit je jasný.

    RCD Espanyol Barcelona

    Quique Sánchez Flores drží svoj tím až na štrnástom mieste La Ligy, čo určite nie je pozícia, ktorá by klubu vyhovovala. Chuť si ale môžu Katalánci napraviť v pohári, proti najväčšiemu rivalovi sú však outsideri. Espanyol navyše postupoval dosť tesne a so šťastím, nakoľko proti CD Tenerife najskôr remizoval 0:0. doma vyhral 3:2 a ešte napínavejšie to bolo v dvojzápase s Levante. Valencijský tím v Barcelone vyhral 2:1, v druhom zápase Espanyol zvíťazil 2:0. Najlepším strelcom v súťaži je Gerard Moreno, ktorý dal tri góly.

    FC Barcelona

    "Blaugranas" sú po polovici sezóny La Ligy stále nezdolaní a zároveň na najlepšej ceste k titulu. Ďalej by mali ísť aj v pohári, pretože mestský rival sa im (nie len) momentálne nemôže merať. Zverenci Ernesta Valverdeho sa do štvrťfinále dostali cez Murciu, s ktorou si poradili 3:0 a 5:0, Celta Vigo potom vypadlo po výsledkom 1:1 a 5:0. Keďže šancu dostávali vo veľkom počte aj mladí hráči, tak najlepším strelcom klubu v súťaži je José Manuel Arnáiz, ofenzívny záložník hrajúci za béčko sa trafil trikrát. Dvakrát sa presadili Paco Alcácer a Lionel Messi.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Duarte, David López, Pereira – Navarro, Sánchez, Fuego, Darder, Caricol – Granero – Moreno
    Náhradníci: Pau – Javi López, Piatti, Hermoso, Melendo, Dídac, Baptistão

    FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets, Aleňa – A. Vidal, Messi, Denis Suárez
    Náhradníci: Ter Stegen – Mascherano, Alba, Rakitić, André Gomes, Rafinha, Luis Suárez.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Lionel Messi dostal loptu na polovici súpera, prešiel s ňou pred šestnástku protivníka, kde bol faulovaný, takže nasleduje priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    2
    Lionel Messi si situáciu pripravoval veľmi dlho, no nakoniec loptu svojou ľavačkou nasmeroval len nad bránu Diega Lópeza.
     
    3
    Lopta sa znova pohybuje v zóne pred šestnástkou Espanyolu, Aleix Vidal si vypýtal faul do Caricola.
     
    4
    Po priamom kope lopta hľadala v šestnástke Piquého, ten sa k hlavičke dostať nedokázal.
     
    5
    Espanyol má na začiatku zápasu problémy dostať sa z vlastnej polovici ihriska, čo by sa ale malo podariť, pretože už je takmer na poliacej čiare.
     
    6
    Domáci síce na chvíľu prešli na polovicu súpera, ale situáciu rýchlo prečítal Vermaelen a dopredu už môže ísť Denis Suaréz.
     
    7
    Zápas sa po priamom kope Messiho rozbieha pomaly. Hrá sa zväčša mimo šestnástky Espanyolu a samozrejme v tej hosťujúcej lopta ešte ani zďaleka nebola.
     
    8
    Aleix Vidal si na krídle rozmyslel center, nakoľko ho dobre dostúpil Caricol. Akcia Barcelony bola nakoniec zakončená dobrou strelou k žrdi od Busquetsa, Diego López vyráža.
     
    9
    Center z rohového kopu nedopadol podľa predstáv hráčov Barcelony, pas smeroval iba do rukavíc skúseného brankára Espanyolu.
     
    10
    Lionel Messi stiahol rukou prenikajúceho súpera. Domáci hráči ako supy žiadali žltú kartu, tá od hlavného rozhodcu neprišla.
    10.
     
    11
    Gerard Moreno na krídle neodcentroval ani neprihral, získal iba autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    12
    Espanyol sa konečne začína osmeľovať smerom dopredu a teraz sa na súperovej polovici nejaký časový úsek dokonca aj drží, lenže k zakončeniu to nevedie.
     
    13
    Zaplnený štadión Espanyolu ženie svojich miláčikov dopredu. Je to ale skôr iba čakanie Barcelony na to, kedy sa jej podarí nejaká akcia.
     
    14
    Lionel Messi po ľahkom kontakte na trávniku, okamžite sa ozýva bučanie a piskot domácich fanúšikov. Faul sa však pískal.
     
    16
    Barcelona mohla prejsť do rýchleho útoku, všetko zastavilo nedorozumenie a vzápätí prišiel nedovolený zákrok na Javiho Fuega.
     
    17
    Skúsený záložník odchádza za postrannú čiaru za pomoci lekárov a bude musieť byť aj ošetrený, nakoľko dostal zásah do hlavy.
     
    18
    Aleix Vidal si našiel loptu vedľa šestnástky súpera, do nej s ňou nevošiel a nepodarilo sa mu ani odcentrovať.
     
    19
    Naďalej pokračuje opatrný zápas. Ani jeden tím ako keby nechcel nič prehnane vymýšľať a len čakal na toho druhého.
     
    20
    Lionel Messi na krídle o loptu prišiel, odkopávať mohol Diego López, Rozohral na krátko, Espanyol pressingu súpera odolal.
     
    21
    Barcelona kombinuje na súperovej polovici, je to ale veľmi ďaleko od brány súpera. Napriek tomu fauluje Fuego, zas to bude dobrá pozícia na priamy kop.
     
    22
    Lionel Messi sa postavil k svojmu druhému priamemu kopu z dobrej pozície, tentoraz loptu napálil len do múru.
     
    23
    Veľká šanca pre Lionela Messiho, ktorý sa ako cez kužele dostal okolo brániaciach súperov, no zoči-voči Diegovi Lópezovi skúsený Španiel vytiahol skvelý zákrok.
     
    24
    Barcelončania sa postupne snažia čoraz viac útočiť a dostávať sa do šancí, ako tomu bolo doposiaľ a pomaly sa im to aj darí.
     
    25
    Piqué si našiel centrovanú loptu na malom vápne, hlavičkoval okolo Diega Lópeza tesne vedľa. Podľa hlavného rozhodcu navyše fauloval, aj keď to pokojne mohlo byť naopak.
     
    26
    Zápas určite nemá žiadne vysoké obrátky, ale fanúšik taktiky a defenzívneho cítenia si určite príde na svoje.
     
    27
    Domáci hráči to skúsili zrýchliť po pravej strane, kde išla lopta na Morena, pred ním dobre zasiahol stopér Vermaelen.
     
    28
    Po dobrom zákroku Cillessena loptu na druhú stranu ihriska doviezol Lionel Messi, jeho zakončenie spoza obrancov trafilo hráčov v modro-bielom.
     
    29
    Sergi Roberto prepadol pred svojou šestnástkou, lopta mu narobila veľké problémy. Gerard Moreno ju získal a skúsil strieľať z diaľky, bránu minul.
     
    30
    Lionel Messi videl voľného Paulinha pred šestnástkou protivníka, strela Brazílčana po pripravení si pozície išla tesne vedľa.
     
    31
    Dostali sme sa cez polhodinu hry v tomto zápase, ktorý nám už nejaké šance ponúkol, žiadna lopta ešte za jedným či druhým brankárom neskončila.
     
    32
    Lucas Digne sa po kontakte s protihráčom porúčal k zemi v pokutovom území Espanyolu, hlavný rozhodca ostal mĺkvy.
     
    33
    Espanyol mal síce loptu vo svojej moci, pressing súpera jeho hráčom bránil niečo vymyslieť. Prišiel iba odkop.
     
    34
    Denis Suaréz sa zhruba na polovici ihriska chcel odpútať od Dávida Lópeza, pričom spadol. Nedovolený zákrok sa nepískal.
     
    35
    Polčas sa pomaly, ale isto, chýli ku svojmu koncu. Dočkáme sa ešte dovtedy presného zásahu?
     
    36
    Aarón Caricol síce získal loptu na ľavom krídle, smerom dopredu už ale nevymyslel vôbec nič. Navyše, po nákope prišiel faul na Vermaelena.
     
    37
    Navarro získal loptu v strede poľa, dopredu ju síce dostal, okamžite však o ňu hráči Espanyolu prišli.
     
    38
    Nakoniec si faulom pomohol Vermaelen a sú z toho dohady s hlavným rozhodcom. Tomu sa podarilo všetko upokojiť.
     
    39
    Dávid López sa pokúsil o nákop z poliacej čiary na ľavé krídlo, tam sa žiadny z jeho spoluhráčov nenachádzal a preto bol pas nepresný.
     
    40
    Espanyol teraz vracia rovnakou mincou, nakoľko súperovi nedáva ani kus priestoru na to, aby Barcelona mohla pokojne rozohrávať.
     
    41
    Piqué mohol mať problémy s nákopom, za ktorým išiel Gerard Moreno. Útočník domáceho celku sa nakoniec dostal do postavenia mimo hru.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Caricol (RCD Espanyol Barcelona).
     
    44
    Lionel Messi poslal dobrý center za obrannú líniu Espanyolu do malého vápna súpera, kde si zbiehali traja Barcelončania, ale lopta skončila u Diega Lópeza.
    44.
     
    45
    Denis Suaréz dostal prihrávku pred malé vápno, z prvej vystrelil, namieril tesne vedľa bližšej žrde. Diego López pritom spadol na opačnú stranu.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Aleňa (FC Barcelona).
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas barcelonského derby síce priniesol šance hlavne na strane hostí, ale hra nadchnúť nemohla, pretože všetko bolo založené hlavne na taktike a defenzíve. Nik nechcel spraviť chybu. Druhý polčas sa začne približne o 22:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Darder, prichádza Baptistao.
     
    47
    Lionel Messi po zisku priameho kopu poslal veľmi dobrý center na zadnú tyč, kde naskakoval Vermaelen, ale Naldo Pereira poslal loptu na roh.
     
    48
    Barcelončania sa teraz právom hnevali, pretože brazílsky obranca predviedol jednoznačný zákrok, ale rozhodcovia prisúdili loptu domácicm hráčom.
     
    49
    Druhý polčas začína tam, kde ten prvý skončil. Nudným futbalom a keďže je už aj dosť hodín, tak dúfajme, že pri ňom nezaspíme.
     
    50
    Barcelona sa postupnou kombináciou dostala pred šestnástku súpera, tam sa "rozložila" a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    51
    Messi cez hustý les tiel nevystrelil, zároveň však nevyšiel ani protiútok hráčov Espanyolu.
     
    52
    Sergi Roberto sa pekne prešmykol okolo Caricola až do šestnástky súpera, kde spadol. Hlavný rozhodca odpískal faul, no domácich omilostil, pretože krajný obranca druhú žltú nedostal a bude to priamy kop, nie penalta.
     
    54
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Paulinho, prichádza Rakitič.
    54.
     
    55
    Center do malého vápna Espanyolu síce priniesol zakončenie, na to však Diego López dokázal veľmi dobre reflexívne reagovať.
     
    56
    Po faule od Sergiho Roberta získal priamy kop k dispozícii aj Espanyol, center Granera bol veľmi nepresný a nenašiel nikoho.
     
    57
    Jordi Alba z lavičky protestoval ešte k zákroku Roberta spred malej chvíli a dostal žltú kartu.
     
    58
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Caricol, prichádza Dídac Vila.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Aleňa, prichádza Luis Suárez.
     
    60
    Hodina hry je za nami, na gól stále čakáme. Postupne sa nám ale začínajú zvyšovať emócie, či dúfajme, že neprerastie do niečoho horšieho.
     
    61
    FC Barcelona bude kopať penalta, pretože Sergi Roberto bol faulovaný vo veľkom vápne. Domácim hráčom ani fanúšikom sa to síce nepáči, ale nič s tým nenarobia.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Granero (RCD Espanyol Barcelona).
     
    62
    Lionel Messi kopol loptu po svojej pravej ruke priamo k tyčke, Diego López ho však vystihol a vynikajúcim spôsobom strelu vyrazil!
    62. Penalta
     
    63
    Espanyol prešiel dopredu, nákop na hranicu veľkého vápna si postrážil brankár FCB Cillessen.
    63. Messi (BAR)
     
    65
    Nákop do pokutového územia hostí si našiel Sánchez, Digne jeho pokus zrazil na rohový kop.
     
    66
    Rozohrávka rohu sa naťahovala kvôli strkaniciam v šestnástke. Nakoniec prišlo aj zakončenie, ale nebolo podarené a Cillessen si poradil.
     
    67
    Domáci fanúšikovia ešte teraz oslavujú, že Lionel Messi nepremenil penaltu. Pár minút to vyzeralo, ako keby Espanyol tento zápas vyhral.
     
    68
    Zdalo sa, že Naldo zahral rukou, rozhodcovia to nechali tak. Pravdepodobne išlo o stretnutie lopty s hrudníkom.
     
    69
    Barcelona si musí dávať veľký pozor na zadné dvierka, pretože domáci začínajú byť aktívni a nakopávajú lopty za obranu.
     
    70
    Kombinácia Roberta s Vidalom na krídle bola neúspešná, po prihrávke na druhú stranu si neporadil ani Lucas Digne.
     
    71
    Luis Suaréz dostal krásny pas zo stredu poľa do šestnástky, nedokázal si však loptu prebrať. Tá mu ušla za bránkovú čiaru.
     
    72
    Ďalšia prihrávka smerovala za obranu Espanyolu a zároveň na Luisa Suaréza. Tentoraz bola presná, Uruguajčan ale stál v ofsajde.
     
    73
    Po neúspešnej kombinácii Barcelony ostáva na zemi Fuego, ktorý si toho dnes už vytrpel poriadne veľa a zdá sa, že bude musieť striedať.
     
    75
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Fuego, prichádza Melendo.
     
    76
    Leo Baptistao mohol otvoriť skóre tohto zápasu, pretože dostával center sprava, no Piqué v poslednej chvíli loptu zrazil na rohový kop.
     
    77
    Takmer hlavičkoval Navarro, loptu tesne minul a Leo Baptistao spoza šestnástky pálil nad.
     
    77
    Cillessen išiel zobrať loptu za svoju bránu, aby mohol rozohrávať, ale niečo z tribúny ho zasiahlo do tváre. Holanďan je v poriadku, išlo len o nejakú maličkosť.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Denis Suaréz, prichádza Rafinha.
     
    80
    Začala sa posledná desaťminútovka zápasu, v ktorom sme stále nevideli žiadny presný zásah. Dočkáme sa ešte do konca?
     
    81
    Rohový kop Espanyolu bol zakončený hlavičkou Duarteho pod brvno. Cillessen loptu zachytil a navyše bol faulovaný.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Rakitič (FC Barcelona).
     
    83
    Po faule Rakitiča tesne pred šestnástkou s k lopte postavil Navarro a poslal prudkú strelu pod brvno. Cillessen ju reflexívne vytlačil nad.
     
    84
    Vermaelen odohral loptu pred Morenom, ale už vo vzduchu cítil kontakt, tak sa dožadoval faulu. Ten hlavný rozhodca nepískal.
     
    85
    Barcelona sa snaží dostať zo svojej pozície čo najbližšie k šestnástke súpera, aktuálne sa ale zasekla v strede poľa.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Víctor Sánchez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    87
    Nákop na pravé krídlo sa neujal, obranca Sergi Roberto bol pri lopte neskoro a a nedokázal ju dobehnúť na hracej ploche.
     
    88
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Estadi Cornellà-El Prat asi v najbližších chvíľach spadne, pretože fanúšikovia sú vo vytržení po tom, ako Navarro našiel v šestnástke voľného ÓSCARA MELENDA a ten z prvej poslal loptu k vzdialenejšej žrdi, kde Cillessen nedočiahol. A to Melendo dnes ani nemal hrať, prišiel len pre to, lebo sa zranil Javi Fuego.
    88. Melendo (ESB) - 1:0
     
    89
    Espanyol po strelenom góle zaparkoval autobus, ale to je ešte nič oproti tomu, čo postaví na Nou Campe, ak tento zápas dotiahne do víťazného konca.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva David López (RCD Espanyol Barcelona).
     
    90+2
    Barcelona sa snaží v závere zo všetkých síl, Espanyol si však bráni svoje pokutové územie zubami nechtami a k ničomu súpera nepúšťa.
     
    90+3
    Po faule domácich dostali hostia poslednú šancu, Lionel Messi centrom z priameho kopu prekopol bránu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Espanyol Barcelona prekvapil, pretože v mestskom derby a v prvom zápase štvrťfinále Copa del Rey porazil FC Barcelona najtesnejším rozdielom 1:0. Hrdinom duelu sa stal 20-ročný záložník Óscar Melendo, ktorý prišiel na ihrisko v 75. minúte len kvôli tomu, že sa zranil Javi Fuego, aby skóroval dve minúty pred uplynutím riadne hracej doby. Espanyol tak ide na Nou Camp s náskokom, ale to ešte nič neznamená. Uvidíme, aký pevný betón pred svojou bránou namieša tréner Quique Sánchez Flores a koľko autobusov pred bránu postaví. Druhý zápas je na programe 25.1.2018.
     
    Pre FC Barcelona to bola vôbec prvý prehra od 16.8.2017, kedy v španielskom Superpohári uspel Real Madrid. Odvtedy zverenci Ernesta Valverdeho neprehrali v devätnástich ligových dueloch, šiestich zápasoch LM a štyroch vystúpeniach v Copa del Rey, čo dokopy činí 29 stretnutí.
     
    Z tohto zápasu je to všetko. Ja sa s vami lúčim a prajem dobrú noc. (22:58:00)

    Matej Kubove

    Góly: 88. Melendo

    Karty:   43. Caricol (ESB), 61. Granero (ESB), 86. Sánchez (ESB), 90+1. López (ESB) – 45+1. Aleňa (BAR), 57. Alba (BAR), 82. Rakitič (BAR)

    Nepremenená penalta: 62. Messi (BAR), brankár López zneškodnil


    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Duarte, David López, Pereira – Navarro, Sánchez, Fuego, Darder, Caricol – Granero – Moreno
    Náhradníci: Pau – Javi López, Piatti, Hermoso, Melendo, Dídac, Baptistão

    FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets, Aleňa – A. Vidal, Messi, Denis Suárez
    Náhradníci: Ter Stegen – Mascherano, Alba, Rakitić, André Gomes, Rafinha, Luis Suárez
    Štvrtok 25.01.2018
    Barcelona - Espanyol 2:0

    Góly: 9. Suárez, 25. Messi

    Karty:   8. Suárez (BAR), 27. Messi (BAR), 38. Alba (BAR), 82. Paulinho (BAR) – 19. Hermoso (ESB), 61. Granero (ESB), 72. García (ESB), 77. Naldo (ESB)

    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:17.