Mönchengladbach – Hamburger 3:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (1:0)
Hamburger SV
Piatok 15.12.2017, 20:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 17. kolo nemeckej Bundesligy, kde Borussia Mönchengladbach privíta na svojom trávniku Hamburg. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    Borussia Mönchengladbach:

    Futbalisti Mönchengladbachu sa v aktuálnom ročníku nachádzajú na peknej 8. priečke so ziskom 25 bodov. Bundesliga je veľmi vyrovnaná, o čom svedčí aj fakt, že na druhé Schalke strácajú len štyri body. To sa im podarilo po siedmych víťazstvách, štyroch remízach a piatich porážkach. Svojím súperom dovedna nastrieľali 24 gólov, ale aj 27 inkasovali. Nedokázali zvíťaziť v žiadnom z posledných troch zápasoch. Naposledy vycestovali na trávnik Freiburgu, odkiaľ odchádzali domov smutní po prehre 0:1. Jediným šťastným strelcom domácich sa v 20. minúte stal Petersen, ktorý sa nemýlil z pokutového kopu.

    Hamburg SV:

    Hráči tohto celku po 16. kole figurujú na desivom 16. mieste so ziskom 15 bodov. Na svojom konte majú štyri víťazstvá, tri remízy a až deväť prehier. Ich skóre je 14:22. Ani oni nedokázali zvíťaziť v posledných troch dueloch, čo sa dnes budú snažiť zlomiť. Naposledy hostili na vlastnom trávniku Frankfurt. Domáci síce išli ako prví do vedenia zásluhou Papadopoulosa, ale ešte v prvom polčase dokázali hostia otočiť nepriaznivý stav. Ten sa už neskôr nemenil, a tak domáci nezískali ani bod po prehre 1:2.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Oxford, Cuisance, T. Hazard – Raffael, Stindl (C).
    Náhradníci: Sippel – Benger, Bobadilla, Drmić, Grifo, J. Hofmann, Jantschke.

    Hamburger SV: Mathenia – Mavraj, Papadopoulos, van Drongelen – Sakaj (C), G. Jung, Ekdal, Santos – Hunt, Hahn, Kostić.
    Náhradníci: Pollersbeck – Arp, Holtby, Ito, Janjicic, Schipplock, Waldschmidt..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Filip Kostić úspešne ukončil útok súpera kĺzačkou. Rozhodca ale fúkol do píšťalky a odpískal faul. Priamy kop zahrá Mönchengladbach.
     
    2
    Ďalší pokus o rýchle doručenie lopty za obranu súpera je neúspešný a tá loptu odvrátila. Šťastie skúšal Patrick Herrmann. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Mönchengladbach.
     
    3
    Rohový kop odvracia obrana súpera. Loptu posielal na spoluhráčov Thorgan Hazard.
     
    4
    Filip Kostič predviedol nešetrný zákrok a Markus Schmidt nemal inú možnosť, než zapískať. Mönchengladbach získava priamy voľný kop.
     
    5
    Thorgan Hazard centruje do veľkého vápna z priameho kopu, ale obrana loptu odkopáva preč od gólmana.
     
    6
    Lopta je už mimo nebezpečia. Lars Stindl skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. Mönchengladbach rozohrá roh.
     
    7
    Thorgan Hazard s rohovým kopom, ktorý ale našiel iba hlavy brániacich hráčov súpera.
     
    9
    Mönchengladbach dal gól!
    THORGAN HAZARD prevzal v pokutovom území pas za obranu a zoči-voči brankárovi skóruje prudkou strelou k ľavej žrdi. Stav stretnutia je 1:0! Asistenciu si na svoje konto pripíše Raffael.
    9. Thorgan Hazard (MNC) - 1:0
    9. Reece Oxford (MNC) - 1:0
     
    12
    Reece Oxford mal tušiť, že jeho správanie sa vymyká z rámca fair-play. Jeho zákrok bol nešetrný a Markus Schmidt fúkol do píšťalky. Tím Hamburg si vybojoval štandardnú situáciu a útočná snaha tak môže pokračovať ďalej.
     
    13
    Aaron Hunt zahral štandardku, ale tá skončila na prvom brániacom hráčovi.
     
    14
    Po prihrávke do šestnástky sa v dobrej šanci ocitol Gotoku Sakai. Okamžite vyslal loptu na bránku, ale zle umiestnený pokus preplával ponad brvno.
     
    15
    Pri lopte sú futbalisti domácehocelku, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.
     
    17
    Lopta sa nachádza na polovici Hamburgu, ale sú to práve futbalisti hosťujúceho celku, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    18
    Filip Kostić sa na hranici šestnástky zmocnil lopty, namieril a vypálil. Loptu chcel upratať tesne nad zemou do stredu siete, ale pozorný Yann Sommer nedopustil zmenu skóre.
     
    19
    Nico Elvedi je potrestaný za držanie súpera. Markus Schmidt nariaďuje priamy voľný kop. Hamburg získava priamy voľný kop.
    19. Lars Stindl (MNC)
     
    20
    Mergim Mavraj sa dostal k centru zo štandardky a zakončuje hlavou smerom do ľavej šibenice. Jeden z obrancov ale dokázal ešte na bránkovej čiare zakročiť.
     
    21
    To bola veľká strelecká príležitosť! Andre Hahn predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a centrovanú loptu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom. Tím Hamburg si po dobrej práci vybojoval rohový kop.
     
    22
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na vzdialenjšiu žrď, kde si loptu prevzal jeden z brániacich hráčov, ktorý ju poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    23
    Raffael si našiel center do veľkého vápna a vytvoril si priestor na zakončenie. Divákom ponúkol len nepresný pokus letiaci vedľa pravej tyčky.
     
    24
    Andre Hahn nakopol loptu do veľkého vápna, ale spoluhráča sa mu nepodarilo nájsť. Obrana súpera zastavila rodiaci sa útok. Arbiter fúkol do píšťalky a Hamburg získava kop od rohovej zástavky.
     
    25
    Aaron Hunt zakrútil rohový kop, ale nedokázal nájsť spoluhráčov. Jeden z obrancov loptu odvrátil.
     
    26
    Thorgan Hazard namieril pekný center do šestnástky. Napriek tomu súperova obrana odvrátila črtajúcu sa hrozbu vďaka výbornému zákroku. Mönchengladbach získava rohový kop.
     
    27
    Thorgan Hazard pristúpil k realizácii rohového kopu a loptu poslal do šestnástky. Jeho pokus ale našiel iba hlavy hráčov súpera, ktorí nebezpečie odvrátili.
     
    28
    Reece Oxford ostáva po súboji otrasený ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry ešte naskočí bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Albin Ekdal (Hamburger SV).
     
    30
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 63% – 37%.
     
    32
    Albin Ekdal si svoj nábeh veľmi zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    35
    Aaron Hunt poslal pas dopredu, ale obranca súpera zakročil a akciu prestrihol.
     
    36
    5:4, to je aktuálny pomer streleckých pokusov od oboch celkov.
     
    38
    Andre Hahn sa dopustil útočného faulu a rozhodca Markus Schmidt okamžite nariaďuje priamy voľný kop.
     
    39
    Jeden z domácich hráčov dokázal odcentrovať, ale len do miest, kde stál pripravený obranca, ktorý loptu upratal.
    39. Mickaël Cuisance (MNC)
     
    40
    Mickael Cuisance dostal utešenú prihrávku na hranici veľkého vápna a napriahol k strele. Trafil ale iba ľavú žrď. V tejto chvíli si zrejme vybral svoju dávku smoly.
     
    41
    Hra je prerušená. Kyriakos Papadopoulos sa previnil voči pravidlám pri súboji o loptu. Žiadne gestá alebo protesty nevidíme, hráč si je vedomý svojho prešľapu. Nasleduje priamy voľný kop pre Mönchengladbach.
     
    43
    Príkladnú prihrávku si spracoval Oscar Wendt, spravil si miesto a loptu napálil smerom na bránku zo slušnej diaľky. Strela ale skončila kúsok od ľavej tyčky!
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavuje ešte jedna minúta navyše.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas, ktorý možno označiť ako veľmi atraktívny. Mali sme síce možnosť vidieť len jeden presný zásah, ale množstvo ďalších skvelých príležitostí. Dúfajme, že to po zmene strán ostane nezmenené a dočkáme sa ďalších gólov. My sa Vám hlásime opäť približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Pri lopte sú futbalisti domáceho celku, ktorí sa dokázali usadiť na polovici súpera, kde si hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    48
    Andre Hahn si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto snahe.
     
    51
    Pre brankára malina. Douglas Santos strelou z prvej z hranice veľkého vápna nenarobil mužovi v rukaviciach veľa starostí.
     
    52
    Thorgan Hazard sa preštrikoval cez obranu a ocitol zoči-voči gólmanovi, ale nedokázal ho predčiť a strela bola neúspešná. Lopta opúšťa hraciu plochu. Mönchengladbach tak získava výhodu rohového kopu.
    52. Thorgan Hazard (MNC)
     
    53
    Rohový kop zahrá Thorgan Hazard. Celá akcia končí len u defenzívy súpera.
     
    53
    Hamburger SV dal gól!
    Aaron Hunt si skvelo prevzal loptu v strede ihriska, následne poslal fantastickú prihrávku na ANDRÉ HAHNEHO, ktorý sa rútil sám a strelou medzi nohy vyrovnáva stav stretnutia na 1:1!
    53. André Hahn (HAM) - 1:1
     
    54
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Nico Elvedi, prichádza Tony Jantschke.
     
    55
    Lopta sa nachádza na polovici Hamburgu, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    57
    Lopta sa po sérií krátkych prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal ju, čo najďalej od vlastnej bránky.
     
    58
    Mickael Cuisance poslal pas dopredu, ale obranca súpera zakročil a akciu prestrihol.
     
    61
    Douglas Santos by mal schladiť svoj temperament. Toto bolo už príliš! Súpera obral o loptu surovým zákrokom a Markus Schmidt siaha po píšťalke a píska. Štandardka pre Mönchengladbach. Nie je to zrovna pozícia, z ktorej je dobré priamo vystreliť. Ale uvidíme.
     
    62
    Aktuálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 54% – 46%.
     
    63
    Filip Kostić predložil kvalitný center do šestnástky. Defenzíva súpera si s ním ale poradila a odkopla ho. Hamburg má výhodu rohu.
     
    64
    Aaron Hunt poslal do šestnástky nebezpečný center z rohu, ale lopta končí napokon mimo. Hamburg aktuálne s rohovým kopom.
    64. Christian Mathenia (HAM)
     
    65
    Aaron Hunt zahral rohový kop, ktorý do bezpečia upratala defenzíva súpera.
     
    66
    Výborný zákrok ponúkol Christian Mathenia a podarilo sa mu tak zlikvidovať hlavičkový pokus smerujúci k žŕdke po jeho pravici. Raffael strieľal z boku po centrovanej lopte. Lopta sa dostala až mimo ihriska a Mönchengladbach tak získava rohový kop.
     
    67
    K realizácii rohového kopu sa postavil Thorgan Hazard, ale jeho center bol zachytený len defenzívou súpera.
     
    68
    Veľká šanca nevyužitá! Lopta sa odrazila na hranicu šestnástky a Filip Kostic ju poslal len vedľa pravej žrde.
     
    69
    Markus Schmidt fúkol do píšťalky a Rick Van Drongelen je potrestaný za faul. Priamy voľný kop získava Mönchengladbach.
     
    70
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Patrick Herrmann, prichádza Vincenzo Grifo.
     
    71
    Tony Jantschke zarotoval center do pokutového územia. Obrana súpera loptu upratala do bezpečia. Mönchengladbach s rohovým kopom na svojom konte. Hráči sa už sťahujú do šestnástky.
     
    72
    Thorgan Hazard zahral priamy kop celkom slušne, ale jeden z obrancov zareagoval rovnako výborne a z výskoku hlavičkuje loptu do bezpečia.
     
    74
    Mönchengladbach dal gól!
    RAFFAEL si po skvelej asistenciu na svoje konto pripíše aj presný zásah. Zbehol si na hranicu veľkého vápna, kde si prevzal presnú prihrávku a následnou strelou upratal loptu na bližšiu žrď. Stav stretnutia je 2:1! Asistenciu si pripíše Vincenzo Grifo.
    74. Raffael (MNC) - 2:1
     
    76
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 51 409 platiacich divákov.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Rick van Drongelen (Hamburger SV).
     
    79
    Mönchengladbach dal gól!
    RAFFAEL si vo vnútri šestnástky spracoval prihrávku spoluhráča v čase, keď bol nikým nestrážený, a tak mal dostatok času na to, aby parádnym spôsobom obišiel gólmana a následne do prázdnej bránky skóroval. Stav stretnutia je už 3:1! Asistencia: Thorgan Hazard.
    79. Raffael (MNC) - 3:1
     
    80
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Rick van Drongelen, prichádza Fiete Arp.
     
    81
    Mickael Cuisance posiela do šestnástky center, ale defenzíva súpera okamžite loptu odvracia. Hlavný rozhodca a jeho asistent ukazujú na rohový kop. Zahrávať ho bude tím Mönchengladbach.
     
    82
    Hordy hráčov čakajú v šestnástke na center z rohového kopu. Thorgan Hazard napokon volí rozohrávku na krátko.
     
    83
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Aaron Hunt, prichádza Gian-Luca Waldschmidt.
     
    84
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Albin Ekdal, prichádza Vasilije Janjicic.
     
    86
    Mergim Mavraj s tvrdým zákrokom a Markus Schmidt odpískal faul. Mönchengladbach zahrá priamy voľný kop.
     
    89
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Reece Oxford, prichádza Marcel Benger.
     
    90
    Mickael Cuisance skúša skórovať zo strednej vzdialenosti z priameho kopu. Napriek jeho snahe, lopta minula o niekoľko centimetrov pravú tyč.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom polčase ešte 2 minúty navyše.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 7:2.
    Rohy: 9:4.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 7:16.
     
    A je tu koniec zápasu. Ten možno označiť ako veľmi atraktívny. Mali sme možnosť vidieť až štyri presné zásahy, po ktorých sú domáci šťastnejším celkom. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:24:35)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 9. T. Hazard, 74. Raffael, 79. Raffael – 53. Hahn

    Karty:   29. Ekdal (HAM), 78. van Drongelen (HAM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:16.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi (54. Jantschke), Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann (70. Grifo), Oxford (89. Benger), Cuisance, T. Hazard – Raffael, Stindl (C).
    Náhradníci: Sippel – Benger, Bobadilla, Drmić, Grifo, J. Hofmann, Jantschke.

    Hamburger SV: Mathenia – Mavraj, Papadopoulos, van Drongelen (80. Arp) – Sakaj (C), G. Jung, Ekdal (84. Janjicic), Santos – Hunt (83. Waldschmidt), Hahn, Kostić.
    Náhradníci: Pollersbeck – Arp, Holtby, Ito, Janjicic, Schipplock, Waldschmidt.

    Rozhodca: Markus Schmidt

    Diváci: 51 409