FC Ural – Arsenal Tula 1:1 (kon.)
koniec
FC Ural
1:1 (1:0)
PFK Arsenal Tula
cz Piatok 08.12.2017, 15:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg • Ruská Premier Liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:19. (17:23:07)
     
    Je tu konec! Dnešní utkání nakonec končí zaslouženou remízou 1:1, což znamená, že oba celky berou po bodu. Nutno dodat, že jsme sledovali velice vyrovnané utkání, které ale nemělo tu nejvyšší možnou kvalitu. Utkání zapadlo do průměru i kvůli hodně nízké návštěvě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ural se stále tlačí k šestnáctce soupeře, stále to ale nevychází. Na případnou branku už není moc času.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Hodně povedenou střelu vyprodukoval domácí Dimitrov. Jeho pohotové zakončení musel Gabulov vyrazit nad branku.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Varazdat Arojan (FK Ural).
     
    86
    Mezitím se nám časomíra dostala do závěrečné pětiminutovky. Na domácích je vidět velká snaha skórovat, hosté jsou ale také aktivní. Podaří se někomu přeci jenom skórovat?
     
    85
    Po krátké prodlevě se už opět hraje. Nejdříve Tkačjov neuspěl se svým průnikem, posléze tentýž hráč patičkou oslovil pouze protihráče.
     
    84
    Ten nepřinesl nic nebezpečného, naopak další velmi nešetrný souboj. Po něm skončil na trávníku Djordjevič, bude se opět ošetřovat.
     
    83
    Zajímavou šanci vezl na své kopačce hostující zadák Kombarov, který ale nedokázal propálit blok hráčů. I tak alespoň roh pro Arsenal.
     
    82
    Až od rohového praporku centroval Dimitrov, což bylo pochopitelně znát. Jeho lehký bochánek totiž dopadl do rukavic pozorného Gabulova.
     
    81
    Gabulov opět zkoušel dalekonosným výkopem nalézt Rasice, který tentokráte vůbec nezpracoval těžkou přihrávku. V opačném případě se mohl rodit zajímavý kontr.
     
    80
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Giorgi Čanturija, přichází Edgar Manučarjan.
     
    79
    Po vyrovnávací brance mají opět více ze hry fotbalisté Uralu. Ti výrazně přidali na aktivitě a soupeř se v tuto chvíli pouze brání.
     
    78
    Střídající Rasic přišel do souboje příliš později, jeho kolegové následně nezachytili průnikovou přihrávku. I tak byl míč alespoň tečován – aut.
     
    77
    Rozehrávka ale mířila přímo do prostoru, kde se pohyboval Gabulov. Ten následně založíl rychlý kontr, který pro změnu skončil u opačného strážce tyčí.
     
    76
    Až o několik vteřinek požději je pískáno. Tentokráte se provinil Bejajev, jenž skolik na zem Portňagina. Standardka také pro domácí tábor.
     
    75
    Ural si chtěl vzít vedení okamžitě zpět, aktivní Čanturija sice byl lehce faulován, hlavní sudí ale necha pokračovat ve hře.
    74. Luka DJORDJEVIĆ - 1:1
     
    74
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté totiž vyrovnávají! Samotný volný kop nic nepřinesl, poté ale vypálil Chaguš a do jeho rány ještě strčil hlavu LUKA DJORDJEVIĆ. Je vyrovnáno!
     
    74
    Álvarez nejdříve naznačil pohyb vpřed, poté ale nahrál vedle stojícímu Tkačjovovi. Následoval faul, volný kop zhruba z pětadvaceti metrů.
     
    73
    Už se znovu hraje, domácí se ihned pokusili o druhou branku, tato snaha ale skončila těsně před hranicí šestnáctky.
     
    72
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Alexandru Bourceanu, přichází Kantemir Berchamov.
     
    71
    Tak už víme, kdo byl tím nešťastníkem. Byl to hostující středopolař Bourceanu, který byl prostřednictvím nosítek odnesen do útrob stadionu.
     
    70
    Mezitím hráči obou celků doplňují potřebné tělní tekutiny. Na hrací ploše jsou v permanenci také nosítka, což nevěstí nic dobrého.
     
    69
    Momentálně se nehraje, neboť jeden z hostů má zdravotní potíže. Není se čemu divit, Jemeljanov šel do souboje hodně tvrdě.
     
    66
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Igor Gorbatěnko, přichází Federico Rasic.
     
    64
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Evans Kangwa, přichází Anri Chaguš.
     
    64
    Aktivní hra Arsenalu z úvodu druhého poločasu úplně vymizela. Momentálně sledujeme spíše domácí hráče, kteří se snaží o druhou branku.
     
    63
    Gabulov musel rychle jednat, načež svým nákopem nalezl Čaušiće. Ten pro změnu roztáhl hru na Kangwu, který proti přesile neměl nárok.
    62. Zmatek v hostující šestnáctce.
     
    62
    Ural si vybojoval roh a po rozehrávce se utvořil na malém vápně obrovský zmatek. Do míče bušilo hned několik hráčů, hosté nakonec tento kritický moment "přežili".
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, stále jsme viděli pouze jednu branku. Ve druhém poločase jsme navíc neviděli žádnou vážnější příležitost.
     
    60
    Čanturija si počkal na náběh Kulakova, který se hodně rychle dostal až k hranici vápna. Následný centr ale skončil na hlavě připraveného Beljajeva.
     
    59
    Těžiště hry se nám přesunulo k pokutovému území hostujícího celku, následně Jemeljanov nechtěl nic vymýšlet a balón poslal až k Černovovi.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Stoppila Sunzu (FC Arsenal Tula).
     
    57
    Tkačjov tak dlouho "šermoval", až o hrací předmět přišel. Domácí Dimitrov byl hodně rychle napadán a místo konstruktivní rozehrávky poslal balón do země nikoho.
     
    56
    Merkulov si nechtěl přidělávat starosti a míč putující na jeho chodidlo odpravil na druhou stranu. Hosté opět začínají svírat svého soupeře.
     
    55
    Výkopu od branky se chopil Godzjur, jenž svojí nabídku poslal až k postranní čáře. Tam se v osobním souboji prosadil Kangwa.
     
    54
    Po delší době jsme viděli nedovolený zákrok. Ten spáchal hostující Bourceanu, jenž všema silama zadržel Jevsejeva.
     
    53
    Álvarez se vydal napříč šestnáctkou, načež si narazil s Kangwou. Posléze ale odcentroval levou nohou a jeho pokus skončil až za brankou.
     
    52
    Do druhého dějství vstoupili jedoznačně aktivněji hráči Arsenalu, kterých je momentálně plné hřiště. Není se čemu divit, prohrávají totiž o jednu branku.
     
    51
    Byl to právě Čanturija, který dokázal ukořisti balón, poté místo předávky svým spoluhráčům váhal s rozehrávkou a logicky tak následovala ztráta.
     
    50
    Na opačné straně neuspěl v osobním souboji Čanturija. Hra se rychle dostala na druhou polovinu hřiště, kde Arojan odkopl míč až ke Gabulovovi.
     
    49
    Fidler rozkmital své nohy a poté předal hrací předmět do moci Kangwanovi. Ten ideálně nezpracoval a následně o balón přišel.
     
    48
    Tkačjov operoval u postranní čáry ve spolupráci s Kombarovem, tato dvojice dokázala vybojovat autové vhazování.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl jedinou branku. O tu se po půl hodině hry postaral domácí Portňagin, jenž doklepl míč do opuštěné svatyně. Směrem dopředu ale byli nebezpečnější hosté, pokaždé ale narazili na skvělého Godzjura.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Hodně uspěchaný projektil vypustil ze své nohy Dimitrov a balón se stočil směrem od branky. Následovat bude odkop od hostující svatyně.
     
    42
    Arsenal si díky své aktivitě vybojoval další roh. Ten byl rozehrán nakrátko, následný přízemní centr ale neměl šanci na úspěch.
     
    41
    Dimitrov si nedokázal narazit s Merkulovem, a tak se domácí hráči vrací zpět na svojí polovinu. Kombarov následně provede autové vhazování.
     
    40
    Záblesk geniality předvedl středopolař Čaušić, který procedil balón mezi nohama protihráče a posléze zamířil pár čísel vedle tyče.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    38
    Hodně ledabylou nabídku poslal na hranici šestnáctky Kombarov. Jeho skákající balón doskákal pouze k Arojanovi, který odkopl míč.
     
    37
    Pobyt na útočné polovině ale končí. S agresivitou to přehnal agilní Kangwa, jenž rukama poslal k zemi Jevsejeva. Hra se tak stěhuje na druhou stranu.
     
    36
    Arsenal konečně trochu zatlačil svého soupeře, který se osvobodil za cenu odkopu do zámezí. Konkrétněji to byl levý bek Merkulov.
     
    35
    Zambijský rychlík si píchl míč daleko od nohy a přes velmi dobře clonícího Kombarova neměl šanci zastihnout ho na hrací ploše.
     
    34
    Kangwa narazil na Čanturiju, který mu balón píchl za autovou čáru. Tentýž hráč provedl autové vhazování, čímž vrátil hrací předmět na obrannou polovinu.
     
    33
    Úvodní střelec dnešního utkání dokázal prodloužit za sebe balón, nicméně v tomto prostoru se pohybovala početná skupinka hráčů v opačných dresech.
     
    32
    Merkukov stačil zasáhnout balón před napadajícím soupeřem, posléze se nedovoleného zákroku dopustil Tkačjov. Domácí budou rozehrávat.
     
    31
    Rázem máme postaráno o zápletku. Domácí udeřili hned ze své první šance a v tuto chvíli jsou na tahu hráči Arsenalu Tula.
    30. Igor PORTŇAGIN - 1:0
     
    30
    Ural právě vstřelil branku!
    Teď už ale domácí hráči slaví! Nejdříve Jemeljanov nastřelil pouze břevno, poté se ale míč odrazil přesně k osamocenému IGORU PORTŇAGINOVI, který dopravil balón do opuštěné svatyně.
     
    30
    Byli jsme svědky zakončení také na opačné straně. Razantní pokus z kopačky Čanturijy se ale vynesl vysoko nad horní konstrukci.
     
    29
    Faktem je, že Ural sice má optickou převahu, stále to jsou ale hosté, kteří jsou směrem dopředu nebezpečnější. S trochou štěstí už mohli vést.
     
    28
    Hosté v další šanci! Kangwa obdržel kolmici za obranu a ač tísněn, tak dokázal vypálit. Jeho ránu ale zastavil brankář Godjur.
     
    24
    Stále sledujeme fotbal plný nepřesností. Kombinace skřípou zejména ve finální fázi, která se zatím nevede ani jednomu z celků.
     
    23
    Merkukov zasekl balón kolem protihráče a svým driblinkem se dokázal dostat až za půlící čáru. Tam přihrál Jevsejovi, kterému se rána vůbec nepovedla.
     
    22
    Netrvalo dlouho a hostující Kombarov se prezentoval podobným způsobem. Zbavil se napadajícího hráče, následně ale trefil nohu dalšího protivníka.
     
    21
    U opačného pokutového území musel zasahovat Bejajev, který zlikvidoval polovysoký centr. Posléze na druhé straně neuspěl se svojí přihrávkou Čaušić.
     
    20
    Na opačné straně zahrávali hosté první rohový kop. Centr směřoval k bližší tyči, kde byl ale připravený tuším, že Černov.
     
    19
    Posléze připlachtila vzdušná nabídka na staticky stojícího Portňagina, který se na poslední chvíli hnul opačným směrem.
     
    18
    Po Kangwanově faulu byla Uralu poskytnuta výhoda, domácí hráči se ale nemohou dostat k šestnáctce soupeře. Ten velmi dobře střeží tento prostor.
     
    17
    Domácí hráči zahrávali standardní situaci, která ale nepřinesla nic nebezpečného. Hrací předmět se posléze dostal až ke Godzjurovi.
     
    16
    Čanturija si hodil balón kolem Álvareze a poté se snažil u šestnáctky nalézt Portňagina. Domácí forvard byl velmi dobře pokryt.
     
    15
    O několik vteřinek později si taktickým zákrokem vypomohl Bourceanu, jenž zatáhl za dres otáčejícího se Fidlera. Hlavní arbitr má spoustu práce.
     
    14
    Po delší době se s míčem pomazlil také domácí brankář Godzjur, jenž na nic nečekal a okamžitě hledal své útočné kolegy.
     
    13
    Na opačné straně si na načechraný centr sebíhal naběhnuvší Kangwa, jehož hlavička nebyla špatná. I přesto minula prostor mezi třema tyčema.
     
    12
    Nyní už se píská. Nedovolený zákrok vytáhl hostující středopolař Čaušić, jenž lehce zaškobrtl o nohu Jemeljanova. Ural bude rozehrávat z vlastní půlky.
     
    11
    Jeden z hostů nyní zastavil Portňagina rukou, což zřejmě hlavní sudí neviděl. Proto se pokračuje ve hře a hosté tak mají šanci vyvézt balón.
     
    10
    Posléze raději zahrál za cenu autového vhazování Arojan. Arsenal si ale míče moc neužil, přičemž ho poslal přímo na kopačku Čanturijy.
     
    9
    Álvarez se s ničím nerozpakoval a uhodil do kulatého nesmyslu. Jeho vzdušná nabídka se ale stala snadnou kořistí soupeře.
     
    8
    Momentálně sledujeme poklidnou pasáž, která se odehrává uprostřed hrací plochy. Více ze hry ale mají domácí hráči.
     
    7
    Posléze se k autovému vhazování dostal domácí pravý obránce Kulakov, který nic nevymýšlel a pouze posunul balón na Arojana.
     
    6
    Jemeljanov operoval na levé straně, kde ho velmi dobře dostoupil Kombarov. Ural tak bude alespoň vhazovat poblíž vápna soupeře.
    5. Djordjević spálil úvodní šanci.
     
    5
    První šance zápasu! Djordjevič si nikým neatakován počíhal na centr, který ale zakončil pouze do nohy Godzjura. Ten měl s jeho zakončením velké problémy.
     
    4
    Přílišnou agresivitou se prezentoval Djordjevič, který šel do protihráče rukama napřed. Jasný faul a hlavní sudí musel odpískat.
     
    3
    Oba celky předvedly své první ofenzivní nápady, nic závratného se ale neudálo. Naopak budou hosté vhazovat od pravé postranní čáry.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Godzjur – Kulakov, N. Černov, Merkulov, Arojan – Jevsejev, Fidler (C) – Dimitrov, Čanturija, Jemeljanov – Portňagin.
    Náhradníci: Arapov, Žarikov – Dancev, Dinga, Bavin, Ščerbakov, E. Manučarjan.

    FC Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – K. Kombarov, Beljajev, Sunzu, V. Álvarez – Gorbatěnko, Čaušić – Tkačjov, Djordjević, Bourceanu – Kangwa.
    Náhradníci: Berezin, Levašov – Berchamov, Chaguš, Rasic, Jarmolickij, Sikojev, M. Alexandrov, A. Denisov, Maximov.

    Rozhodčí: Meškov – Berezněv, Usačev.
    Tabulka po 19. kole
     
    Silní soupeři v minulém kole

    Oba celky se v předchozím kole střetly s protivníky hrajícími v TOP 4 a podle očekávání to pro ně nedopadlo dobře. Ural neudržel vedení v Petrohradu, místnímu Zenitu nakonec podlehl 1:2 a Tula doma prohrála s moskevkým Spartakem, který vstřelil jediný gól utkání necelou minutu před nastavením.
     
    Jak dopadla poslední vzájemná utkání?

    14.08.2017 Arsenal Tula – Ural 2:2
    10.03.2017 Arsenal Tula – Ural 2:0
    28.08.2016 Ural – Arsenal Tula 1:1
    25.02.2015 Ural – Arsenal Tula 1:1
    29.11.2014 Arsenal Tula – Ural 1:2
     
    Předehrávka tabulkových sousedů

    Páteční předehrávkou mezi FK Ural a FC Arsenal Tula odstartuje 20. kolo Premier Ligy. Půjde v ní o souboj tabulkových sousedů, osmý Ural je na tom oproti svému soupeři lépe jen díky lepšímu skóre.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 30. Portňagin – 74. Djordjević (Chaguš)

    Karty:   87. Arojan (URA) – 58. Sunzu (ATU)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:19.
    FC Ural: Godzjur – Kulakov, N. Černov, Merkulov, Arojan – Jevsejev, Fidler (C) – Dimitrov, Čanturija (80. E. Manučarjan), Jemeljanov – Portňagin.
    Náhradníci: Arapov, Žarikov – Dancev, Dinga, Bavin, Ščerbakov, E. Manučarjan.

    PFK Arsenal Tula: V. Gabulov (C) – K. Kombarov, Beljajev, Sunzu, V. Álvarez – Gorbatěnko (66. Rasic), Čaušić – Tkačjov, Djordjević, Bourceanu (72. Berchamov) – Kangwa (64. Chaguš).
    Náhradníci: Berezin, Levašov – Berchamov, Chaguš, Rasic, Jarmolickij, Sikojev, M. Alexandrov, A. Denisov, Maximov.

    Rozhodca: Meškov – Berezněv, Usačev