Nové Zámky – Trenčín 1:5 (kon.) | Košice – Nitra 7:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 4:1 (kon.)
Detva – B. Bystrica 2:3 (0:1 po s.n.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 3:4 (po pr.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
1:5 (0:2, 1:3, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 03.12.2017, 16:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dukla Trenčín potvrdila svoju líderskú pozíciu a v Nových Zámkoch triumfovala jasne o štyri góly. Hostia síce nepredviedli najlepší vstup do zápasu, keď ich domáci hokejisti v prvej tretine prestrieľali, ale napriek tomu viedli po dvadsiatich minútach o dva góly po presných zásahoch Gašparoviča a Pardavého. V prostrednom dejstve už mali Trenčania herne navrch, čo potvrdili ďalšími troma gólmi z hokejok Ölveckého, Hossu a Vargu. Nové Zámky za rozhodnutého stavu už iba skorigovali na konečných 1:5, keď sa presadil Lantoši. (18:31:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Róbert Lantoši vyskúšal prekonať trenčiansku defenzívu individuálnym prienikom, ale rýchlo narazil na dvojicu protihráčov.
     
    58:25
    Radek Dlouhý nemal rýchlosť na ľavom krídle, a tak radšej vystrelil takmer od modrej čiary. Jeho pokus minul novozámockú bránu.
     
    57:19
    Novozámčania zase nevyužili presilovú hru. Dukla Trenčín si udržala stopercentnú bilanciu v oslabeniach.
     
    56:39
    Michal Valent predviedol výborný zákrok lapačkou, keď do nej schoval prudký príklep Saliju od modrej čiary.
     
    56:12
    Plášil si vypýtal puk na modrej čiare, bol úplne sám, ale napriek dostatku času na zamierenie nedokázal prekonať Valenta.
     
    55:19
    Nové Zámky dostávajú ďalšiu presilovkovú výhodu. Trenčania zle vystriedali a chvíľu hrali v šestici. Trest si odpyká Juraj Bezúch.
     
    54:52
    Trenčanom nevyšla rozohrávka z vlastného obranného pásma. Nepresný pas prešiel cez celé ihrisko až na zakázané uvoľnenie.
     
    54:40
    O víťazovi dnešného stretnutia je už dávnejšie rozhodnuté. Momentálne sa len dohráva, pretože Dukla kráča za trojbodovým triumfom.
     
    53:37
    Dukla Trenčín hrá v plnom počte. Vylúčený Ölvecký si mohol pohodlne odsedieť svoj dvojminútový trest, Nové Zámky boli v presilovke bez gólovej šance.
     
    52:20
    Marcel Hossa si skúsene podržal puk, pozrel sa, aké má možnosti a napokon zvolil vyhodenie cez všetky čiary.
     
    51:37
    Nasleduje ďalšia presilovka Nových Zámkov. Tentoraz dostal dve trestné minúty Peter Ölvecký, ktorý sa dopustil vrazenia na mantinel.
     
    51:15
    Novozámčanom dnes nevychádzajú presilovky. V závere početnej výhody nevyužili neprehľadnú situáciu pred bránou a Škoda neprekonal Valenta.
     
    50:00
    Michal Valent neudržal Novotného nahodenie od modrej čiary, ale puk získali jeho spoluhráči, ktorí ho vyhodili až k Romančíkovi.
     
    49:15
    Domáci hokejisti môžu znížiť v presilovej hre. Dve trestné minúty za seknutie si odpyká český útočník Trenčína Radek Dlouhý.
     
    48:46
    Marcel Hossa využil priestor na ľavom krídle, zvolil jednoduché zakončenie príklepom, ale Patrik Romančík podržal svoj tím.
     
    48:20
    Dukla si pohodlne stráži komfortný náskok. Hostia sa už príliš netlačia dopredu a hrajú na istotu.
     
    47:15
    Arturs Salija sa ocitol vo výbornej pozícii pred trenčianskou bránou. Lotyšský obranca však zblízka nemieril presne.
     
    46:30
    Po skončení oslabenia nebezpečne zakončoval z pravého krídla Vladimír Škoda, ale jeho príklep nenašiel cestu do siete.
     
    46:07
    Marcel Hossa nastreľoval puk pred bránu, kde ho tečoval Peter Sojčík. Trenčiansky útočník však neprekvapil Romančíka.
     
    45:10
    Dukla Trenčín prišla o útočné pásmo. Hostia však držia puk a môžu vystriedať presilovkové formácie.
     
    44:17
    Ondrej Mikula bol narazený na mantinel. Proti pravidlám sa previnil domáci obranca Milan Hruška, ktorý dostal dvojminútový trest.
     
    43:54
    Jiří Cetkovský nahadzoval puk zo stredného pásma na brankára Valenta, ale hostia zblokovali jeho pokus na ochrannú sieť.
     
    43:32
    Peter Ölvecký sa ocitol v situácii dvoch proti jednému, ale namiesto prihrávky zvolil kľučku a následne ohrozil Romančíka strelou švihom.
     
    42:20
    Trenčania dohrávajú od polovice stretnutia bez vylúčeného Jozefa Šveca. Toho nahradil vo štvrtej formácií hostí Adam Špankovič.
     
    41:35
    Ofenzívna akcia hostí bola prerušená. Rozhodcovia videli prihrávku rukou, ktorá je v útočnom pásme zakázaná.
     
    40:32
    Látal chcel prekvapiť brankára Valenta nahodením z ostrého uhla. Puk však poslal len do bočnej konštrukcie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Nové Zámky po solídnom výkone v úvodnej tretine nepokračovali v nastolenom tempe, pretože ich odpor rýchlo zlomil tretí gól Ölveckého. Potom sa presadili ešte Hossa s Vargom a hostia viedli už rozdielom triedy. Domácim fanúšikom urobil radosť akurát Lantoši, ktorý v závere druhej dvadsaťminútovky kozmeticky upravil skóre.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:41
    Nové Zámky dali gól! Domáci hokejisti sa konečne dočkali a prelomili streleckú smolu. RÓBERT LANTOŠI unikol po ľavom krídle, vystrelil spoza obrancu a Michal Valent nedokázal zareagovať. Asistencia: Eduard Šimun.
     
    37:40
    Nové Zámky sú síce strelecky aktívnejšie, ale Michala Valenta často ohrozujú z pozícii, z ktorých ani nemôže inkasovať. Jednoduché zákroky mu len zvyšujú sebadôveru.
     
    37:02
    Trenčín dal gól! Dukla si dnes udržiava vysokú efektivitu. Prihrávku Marcela Hossu dostal Peter Sojčík iba na korčule, no ešte posunul puk TIBOROVI VARGOVI a ten prekonal Romančíka. Asistencie: Peter Sojčík, Marcel Hossa.
     
    36:23
    Milan Hruška zaváhal v rozohrávke a prihral puk priamo na hokejku súpera. Strelu Sojčíka dokázal zlikvidovať Patrik Romančík.
     
    35:50
    Peter Ölvecký a Arturs Salija sa dostali do menšej šarvátky pri striedačke Trenčína. Rozhodcovia ihneď zasahovali.
     
    35:28
    Trenčín hrá po piatich minútach s plným počtom hráčov na ľadovej ploche. Michal Valent predviedol niekoľko istých zákrokov a udržal si čisté konto.
     
    35:00
    Dlhá presilovka Nových Zámkov sa pomaly končí. Domáci si v početnej výhode nevypracovali gólovú šancu a premrhali veľkú príležitosť na návrat do zápasu.
     
    34:21
    Vladimír Škoda bol aktívny na pravom kruhu. Dvakrát po sebe strieľal švihom, ale ani v jednom prípade nedokázal skórovať.
     
    33:11
    Štěpán Novotný zvolil jednoduché riešenie situácie. Napriahol z ľavého krídla a jeho príklep Valent pohodlne zneškodnil.
     
    32:20
    Denis Hudec sa dostával do samostatného úniku, ale chýbala mu rýchlosť a brániaci Eduard Šimun mu nedovolil vystreliť.
     
    31:46
    Nové Zámky sa trápia a chýba im iskra. Arturs Salija urobil kľučku pred modrou čiarou, čo vo väčšine prípadov znamená ofsajd. To sa aj potvrdilo.
     
    31:09
    Patrik Romančík neudržal vo svojej moci ľahké nahodenie Petra Sojčíka a puk musel prikrývať až na dvakrát. Hostia získali buly ďaleko od Valenta.
     
    31:00
    Nové Zámky dostali ideálnu príležitosť na návrat do zápasu. Majú k dispozícii dlhú presilovku, v ktorej by potrebovali skórovať.
     
    30:28
    Jozef Švec doslova zbúral Kobu Jassa. Trenčiansky útočník išiel do súboja férovo, ale zasiahol novozámockého hráča do hlavy a ten zakrvavený odišiel do šatne. Rozhodcovia preto po dlhšom rozhovore vylúčili Šveca na 5 minút + do konca zápasu.
     
    29:35
    Trenčín dal gól! Milan Hruška sa už videl na ľadovej ploche a práve vtedy hostia skórovali. MARCEL HOSSA dostal presnú prihrávku pred bránu a pohotovou strelou prekonal Romančíka. Asistencie: Peter Frühauf, Tibor Varga.
     
    28:50
    Trenčín hrá kvalitnú presilovku. Hostia často ohrozujú novozámockú bránu, rýchlo si posúvajú puk a domáci obrancovia majú čo robiť.
     
    28:12
    Tomáš Starosta zostal úplne sám na modrej čiare, potiahol si puk bližšie k bráne, ale jeho delovku dokázal Romančík vyraziť.
     
    27:35
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť. Milan Hruška sa previnil nedovoleným bránením v hre a dostal dve trestné minúty.
     
    27:00
    Nové Zámky zostali po treťom góle na chvíľu zaskočené, ale postupne sa dostávajú späť do hry. Domáci majú síce výrazné manko, do konca zápasu však zostáva viac ako tridsať minút.
     
    25:50
    Arturs Salija dvakrát po sebe nahadzoval puk od modrej čiary. V prvom prípade ho tečoval Škoda a v druhom úspešne zasiahol Valent.
     
    25:00
    Eduard Šimun využil priestor na pravom krídle, ale namiesto nepresnej strely mohol radšej zvoliť spätnú prihrávku na voľného spoluhráča.
     
    24:10
    Nové Zámky čakajú viac ako mesiac na víťazstvo v riadnom hracom čase. Dnešný duel však nerozohrali najlepšie a aj napriek aktivite v úvode súboja prehrávajú už o tri góly.
     
    23:05
    Frederik Foltán po treťom góle zamieril na striedačku. Jeho miesto v novozámockej bráne zaujal Patrik Romančík.
     
    23:05
    Trenčín dal gól! Frederik Foltán už tretí raz inkasoval. Mladý gólman nedokázal reagovať na presný teč PETRA ÖLVECKÉHO, ktorý usmernil do siete nahodenie Juraja Bezúcha. Asistencie: Juraj Bezúch, Branko Radivojevič.
     
    21:43
    Frederik Foltán pomohol svojmu tímu v rozohrávke. Odpratal puk pred napádajúcim Jakubom Gašparovičom a založil útočnú akciu Nových Zámkov.
     
    20:52
    Peter Ölvecký sa uvoľnil medzi kruhmi, kvalitne vystrelil švihom, ale puk z jeho hokejky skončil iba na bránkovej konštrukcii.
     
    20:13
    Zbrklá rozohrávka z vlastného obranného pásma znamenala zakázané uvoľnenie domáceho tímu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Nové Zámky predviedli v úvodnej tretine strelecký uragán. Valenta zasypali dvoma desiatkami pukov, ale ani jeden z nich nedokázali pretlačiť do siete. Naopak, Trenčania hrali opatrnejšie, čakali na príležitosti a dvakrát skórovali, keď sa presadili Gašparovič s Pardavým.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:30
    Vladimír Škoda dostal dobrú prihrávku do jazdy, prenikol po pravom krídle, ale jeho strelu Valent na dvakrát zlikvidoval.
     
    18:26
    Novozámčanov môžu zatiaľ mrzieť nevyužité príležitosti. Valenta zamestnávajú často, ale skúsený gólman je stopercentný.
     
    17:27
    Michal Valent musel riešiť sériu nebezpečných dorážok z tesnej blízkosti. Do zakončenia sa tlačili Novotný aj Cetkovský, ale ani jeden nebol úspešný.
     
    16:26
    Nové Zámky budú hrať presilovku. Peter Sojčík hral nedovolene so zdvihnutou hokejkou a zasiahol do tváre Michala Nováka, čo museli rozhodcovia potrestať dvoma trestnými minútami.
     
    15:50
    Domácim hokejistom sa nedá uprieť snaha, skúšajú šťastie častou streľbou, neustále útočia, ale hostia ich vyučujú z efektivity.
     
    15:22
    Trenčín dal gól! Líder Tipsport Ligy zvyšuje svoje vedenie. Švecovu strelu švihom Foltán vyrazil iba pred seba a JÁN PARDAVÝ poľahky skóroval z dorážky. Asistencie: Jozef Švec, Denis Hudec.
     
    13:34
    Foltán si pripísal jeden z mála úspešných zákrokov v doterajšom priebehu stretnutia, keď zneškodnil Frühaufov príklep od modrej čiary.
     
    13:06
    Novozámčania strieľajú z každej pozície, ale zatiaľ sa im podarilo akurát rozchytať Michala Valenta. Naopak, Frederik Foltán je takmer bez práce.
     
    13:00
    Maris Jass prudko vypálil príklepom od modrej čiary, ale jeho strelu zneškodnil Michal Valent. Po ňom ešte nepresne zakončoval Milan Hruška.
     
    12:19
    Domáci striedali a úplne zabudli na voľného Ondreja Mikulu, ktorý nebezpečne vystrelil z ľavého kruhu. Foltán puk vykopol betónom.
     
    11:56
    Hostia takisto nedokázali využiť prvú presilovku v dnešnom súboji. Vojaci ju však hrali lepšie ako Nové Zámky.
     
    11:00
    Peter Frühauf mohol zvýšiť náskok hosťujúceho celku. Jeho strela od modrej čiary sa však zastavila na bránkovej konštrukcii.
     
    10:30
    Róbert Lantoši získal puk v strednom pásme, natlačil sa do útočného, ale nedokázal vystreliť cez brániaceho Starostu.
     
    09:56
    Druhé vylúčenie dnešného zápasu, tentoraz na strane domáceho tímu. Michal Novák oplácal po súboji s Ondrejom Mikulom a dostal dve trestné minúty za hrubosť.
     
    09:41
    Klbko hráčov dlho dolovalo puk pri pravom mantineli v útočnej tretine Trenčína, ale rozhodcovia napokon prerušili hru.
     
    08:26
    Presilovka Novým Zámkom vôbec nevyšla. Domáci hráči boli vykázaní z útočného pásma a Pardavý naskočil na ľad.
     
    07:30
    Domáci hokejisti prišli o minútu zo svojej presilovky a zatiaľ iba raz ohrozili brankára Valenta, ktorý musel riešiť jedno nahodenie z diaľky.
     
    06:26
    Prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Lukáš Bohunický spadol v strednom pásme a pustil do brejku domácich hokejistov. Jeho zaváhanie musel napraviť Ján Pardavý, ktorý zahákoval súpera v šanci a odsedí si dve minúty.
     
    05:50
    Veľká šanca Nových Zámkov. Krátko po buly sa zjavil pred trenčianskou bránkou úplne voľný Adam Zbořil, ale český útočník zblízka neuspel ani na dvakrát.
     
    05:39
    Rozhodcovia napokon nevylučovali. Michal Novák si musel vypočuť krátky príhovor hlavného arbitra, no oba tímy pokračujú v plnom počte.
     
    05:15
    Michal Novák po prerušení hry atakoval Petra Sojčíka, ktorý nemal záujem o pästnú výmenu. Domáci obranca sa snažil vyvolať šarvátku, no neuspel.
     
    04:10
    Lukáš Bohunický sa pošmykol v rohu klziska a nepríjemne narazil do mantinelu. Trenčiansky obranca chvíľu ležal na ľade, no napokon odišiel po svojich na striedačku.
     
    03:52
    Trenčín dal gól! Hostia boli v úvode pod tlakom, Valent čelil až siedmim pokusom súpera, ale napriek tomu otvorili skóre. Hneď prvá strela Dukly skončila v sieti Foltána, ktorý nedokázal zareagovať na nenápadné nahodenie JAKUBA GAŠPAROVIČA. Asistencia: Matúš Holenda.
     
    03:34
    Peter Sojčík dostával prihrávku pred odkrytú bránu, ale v poslednej chvíli sa do neho oprel jeden z domácich hokejistov, ktorý mu znemožnil zakončiť.
     
    02:54
    Trenčania zatiaľ nedokážu upokojiť hru. Rýchlo strácajú puk a potom sa musia brániť útokom súpera.
     
    01:50
    Ďalšia zaujímavá príležitosť domáceho tímu. Michal Valent vyrazil puk priamo pred vlastnú bránu, ale dorážka Mareka Dubeca smerovala mimo.
     
    01:24
    Novozámčania vstúpili do zápasu aktívne. Róbert Varga sa natlačil do zakončenia z pravého krídla, ale jeho bekhend neprešiel do siete.
     
    00:50
    Michal Valent mal zase práce. Po individuálnom prieniku zakončoval Vladimír Škoda, ale hosťujúci brankár bol opäť pozorný.
     
    00:30
    Adam Zbořil získal puk v rohu klziska a ihneď ho posúval pred Valenta. Tam sa zjavil voľný Štěpán Novotný, ale zblízka neprekonal trenčianskeho brankára.
     
    00:14
    Domáci hokejisti síce vyhrali úvodné buly, ale nevyšla im rozohrávka z vlastného obranného pásma. Po icingu sa hra sťahuje pred Foltána.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Foltán – Látal, Salija, Novák, Plášil, M. Jass, Hruška, Trávniček, Trška – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Fábry, Škoda, K. Jass – Varga, Šimun, Lantoši – Štumpf, Rehák, Dubec.

    Dukla Trenčín: Valent – Romančík, Starosta, Frühauf, Cebák, Bohunický, Holenda, Pač, Špankovič – Radivojevič, Ölvecký, Bezúch – Hossa, Sojčík, Varga – Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Švec, Pardavý, Hudec.

    Rozhodcovia: Novák, Goga – Orolín, Tvrdoň.
     
    HC Mikron Nové Zámky

    Novozámčania sú na deviatom mieste tabuľky Tipsport ligy so ziskom 29 bodov. O jeden viac majú aj hráči z Liptovského Mikuláša. Na siedmu Žilinu strácajú Zámky štyri body, posledná Detva ich má len jedenásť.

    Nové Zámky z posledných ôsmich zápasov vyhrali iba jeden jediný raz a aj to bolo veľmi prekvapivé víťazstvo. Proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica prišlo po predĺžení pred týždňom. Inak ale Novozámčania nestačili na Košice, Poprad, Liptovský Mikuláš, Detvu, Zvolen, Nitru a naposledy ani na Žilinu, kde prehrali po predĺžení 2:3.

    Najproduktívnejším hráčom klubu je stále lotyšský obranca Arturs Salija, ktorý dal zároveň aj najvyšší počet gólov a to sedem. Pridal desať asistencií.

    Dukla Trenčín

    "Vojaci" pokračujú v pravidelnom zbieraní bodov, čo im stále garantuje prvé miesto v tabuľke so ziskom 60 bodov. Majú ich o päť viac, než druhé Košice. Trenčín má navyše najlepšiu defenzívu, inkasoval iba štyridsaťpäťkrát.

    V poslednom stretnutí však hokejisti spod hradu Matúša Čáka druhýkrát počas tohto ročníka prehrali doma, keď nestačili práve na prenasledovateľa z Košíc a podľahli mu 2:3pp. Z posledných troch zápasov tak vyhrali len jeden, proti Orange 20 predtým nestačili na Nitru čím prerušili svoju päťzápasovú víťaznú šnúru, počas ktorej postupne porazili Detvu, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banskú Bystricu a Žilinu.

    Najproduktívnejším Trenčanom je Peter Őlvecký, ktorý sa postaral o dvadsaťtri kanadských bodov. Zároveň je s desiatimi gólmi najlepším strelcom, najviac asistencií, štrnásť, má Branko Radivojevič. Medzi brankármi hviezdi Michal Valent, ten chytil až 94,84% percent striel na jeho bránu smerujúcich.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 39. Lantoši (Šimun) – 4. Gašparovič (Holenda), 16. Pardavý (Švec, Hudec), 24. Ölvecký (Bezúch, Radivojevič), 30. Hossa (Frühauf, Varga), 38. Varga (Sojčík, Hossa)


    HC MIKRON Nové Zámky: Foltán (24. P. Romančík) – Látal, Salija, Novák, Plášil, M. Jass, Hruška, Trávniček, Trška – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Fábry, Škoda, K. Jass – Varga, Šimun, Lantoši – Štumpf, Rehák, Dubec.
    HK DUKLA Trenčín: Valent – L. Romančík, Starosta, Frühauf, Cebák, Bohunický, Holenda, Pač, Špankovič – Radivojevič, Ölvecký, Bezúch – Hossa, Sojčík, Varga – Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Švec, Pardavý, Hudec.

    Rozhodca: Novák, Goga – Orolín, Tvrdoň.