Marítimo – Praia 0:0 (kon.) | Ferreira – Lisabon 1:2 (kon.) | Benfica – Setúbal 6:0 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
6:0 (2:0)
Vitória FC Setúbal
cz Nedeľa 26.11.2017, 21:15 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Primeira Liga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (23:19:35)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:15.
     
    Je konec! Setúbal po brzkém inkasovaném gólu srdnatě vzdoroval do 39. minuty, kdy Jonas navýšil domácí náskok na 2:0. O pár desítek sekund později byl vyloučen Nuno Pinto a to odstartovalo prakticky nekonečné trápení Vitórie, jež v menším počtu Benfice absolutně nestačila. Prakticky celou druhou půli se hrálo v blízkosti Cristianovy brány, do které Lisabonští nastříleli celkem šest branek. Toto číslo rozhodně mohlo být ještě větší, ovšem další šance již zůstaly nevyužity. Benfica si díky jednomu z nejdominantnějších výkonů v sezóně upevnila třetí místo a po včerejším zaváhání Porta ztrácí na první příčku už jenom tři body. Setúbal naopak potřetí v řadě prohrál a propadl se na první nesestupové šestnácté místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední minutě se Vitória díky nařízené standardní situaci zmohla k ojedinělému nákopu, jenže lisabonští zadáci nepřipustili žádné komplikace a své protihráče nenechali zakončit.
     
    90+2
    Stejně jako v nastavení prvního poločasu, tak také nyní viděl domácí hráč žlutou kartu. André Almeida z toho špatné spaní ale rozhodně mít nebude.
     
    90+2
    Po zásahu Pedra Pinta se konal asi poslední rohový kop. Živković si roztleskal diváky a poslal dlouhý pas před pokutové území, nicméně jeho spoluhráč při snaze vypálit z dobrých pětatřiceti metrů trefil jen clonícího soupeře.
     
    90+1
    Obrovské trápení Setúbalu bude pokračovat ještě tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Tomás Podstawski zůstává v bolestech ležet poté, co mu André Almeida přišlápl kopačku. O faul se ale nejednalo a vhazují domácí.
     
    89
    Na slušně zaplněných tribunách panuje všeobecné veselí. Dění na hřišti se mezitím trochu uklidnilo, Benfica kontroluje hru pouze uprostřed hřiště.
    87. Andrija ŽIVKOVIĆ - 6:0
     
    87
    Benfica právě vstřelila branku!
    Cristiano si v tuto chvíli vypil kalich hořkosti až do úplného dna. Jonas roztáhl hru doleva k úplně volnému ANDRIJI ŽIVKOVIĆOVI, který z první vystřelil k bližší tyči. Tam byl na první pohled připravený hostující gólman, jenže ten vůbec neodhadl let balónu a srazil si ho do vlastní sítě.
     
    87
    Právě Filip Krovinović krátkou přihrávkou na hranici vápna oslovil Cerviho, jehož přízemní pokus jenom o pár decimetrů minul vzdálenější tyč.
     
    86
    Hostující přechody půlící čáry by se po změně stran daly spočítat na prstech jedné ruky. Obrovský tlak Benficy pokračuje po faulu na Krovinoviće.
     
    85
    Naneštěstí pro Cristiana hosté už střídali třikrát, takže nemůže být nahrazen. I tento moment vykresluje dnešní obrovský zmar Setúbalu.
     
    83
    Andrija Živković pod velkým tlakem stihl odcentrovat z koncové čáry. Jeden z hostů trochu zbytečně zahrál na roh, po kterém se Cristiano srazil s Jardelem a to odneslo jeho rameno.
     
    82
    Andreas Samaris udělal několik rychlých kroků a naznačil střelu. Místo toho poslal do vápna přihrávku, jež prošla až do rukou Cristiana.
     
    81
    Asi nejslibnější hostující útok ve druhém poločase vytvořil Arnold, který ve sprintu potáhl míč po pravé straně a odcentroval. V pokutovém území však měl jediného spoluhráče, kterého Luisão s Jardelem pokryli.
     
    80
    Tuším, že to byl Seferović, který se po nepříliš kvalitním obranném odkopu pokusil vypálit z voleje. Z nějakých dvaceti metrů ale o velký kus přestřelil.
     
    78
    Almeida se trochu ukopl a jeho centr zmizel za hrací plochou. Cristiano se svým odkopem od branky nikam nespěchá.
     
    76
    Haris Seferović už mohl z lehkého úhlu pálit po hezké prstrkávačce do vápna. Místo toho ještě hledal své spoluhráče, kterým však poslal přihrávku za paty.
     
    74
    Andrija Živković se až překvapivě snadno uvolnil na levé straně k centru, ze kterého z voleje pálil Seferović, jenže z vynikající pozice u penaltového bodu minul předním stojící bránu!
     
    73
    Také ten byl zakončený, ale hlavička jednoho z mužů v červeném dresu tentokrát neletěla mezi tři tyče.
     
    72
    Pizzi si v rychlosti navedl míč na střed a levačkou tlačil míč ze svého pohledu k bližší levé tyči. Cristiano se musel hodně natáhnout, aby přízemní střelu vyrazil na roh.
     
    71
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Eduardo Salvio, přichází Haris Seferović.
     
    69
    Pro hostující hráče to bude ještě dlouhých dvacet minut, které zbývají do konce zápasu. Lisabonští hrají ve velké pohodě a stále mají velký hlad po dalších gólech.
    67. André ALMEIDA - 5:0
     
    67
    Benfica právě vstřelila branku!
    Během několika vteřin po vlastní rozehrávce stihli hráči Setúbalu třikrát přijít o balón, se kterým se na pravém kraji pokutového území ocitl ANDÉ ALMEIDA. Ten podle všeho přihrával před branku, ale míč se k němu po zákroku obránce vrátil a z úhlu jej popáté poslal za Cristianova záda.
     
    66
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Gonçalo Paciência, přichází Edinho.
    66. JONAS - 4:0
     
    66
    Benfica právě vstřelila branku!
    Navíc je tady čtvrtý domácí gól! Podruhé v zápase se prosadil JONAS, jenž se po spoluhráčově sraženém centru z pravé strany opřel do balónu a nechytatelnou ranou vypálil přesně k tyči.
     
    65
    Domácí hráči i fanoušci se neúspěšně dožadovali odpískání pokutového kopu. Benfica nicméně pokračuje v převaze a předchozí sporné momenty ji nemusí vůbec mrzet.
     
    64
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Ljubomir Fejsa, přichází Andreas Samaris.
     
    63
    Obrovská chyba rozhodčích! Muž s praporkem odmával ofsajd nabíhajícího Jonase, který byl dobré tři metry před posledním obráncem Setúbalu. Útočník Lisabonu svým obloučkem trefil břevno!
     
    62
    Filip Krovinović měl možnost obstarat hned dvojici rohových kopů, nicméně ani z jednoho se Benfice nepovedlo více ohrozit branku Cristiana.
     
    61
    Domácí se s velkou lehkostí dostali do pokutového území. Almeida se snažil zprava přihrát do ohně, ale v tom mu dobrou poziční hrou zabránil Fernandes.
     
    60
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Alejandro Grimaldo, přichází Andrija Živković.
     
    59
    Grimaldovi nevyšel první dotek, kterým si předkopl míč a ten už nestihl zastavit na hrací ploše. Následuje odkop od branky Cristiana.
     
    58
    Menší zaváhání v rozehrávce Benficy zůstalo bez většího trestu. Hostující střela z třiceti metrů byla dosti pomalá a Varela si pro ní pohodlně doskočil.
     
    57
    Jeden z domácích hráčů se ocitl úplně volný na pravém křídle, kam také mířila přihrávka vzduchem. Akce však skončila záhy pro ofsajd.
     
    55
    Z něj Lisabonští nezahrozili, ale nadále zůstávají nastěhování na útočné polovině a vypadá to na otázku času, kdy se jim povede počtvrté skórovat.
     
    54
    Parádní oblouček do vápna směřoval hned ke dvěma volným útočníkům Benficy. Jeden z nich se ještě rozhodl přihrávat, ale míč byl sražen na roh.
     
    53
    Tři inkasované góly, k tomu červená karta a zranění střídajícího hráče. Setúbalu dnes nevychází zkrátka vůbec nic.
     
    52
    Jednalo se o Vasca Costu, který po pouhých sedmi minutách na hřišti musí být střídán. Na hřiště místo něj přišel Pedro Pinto.
     
    51
    Jeden z hostů má problém s levým kolenem a nyní probíhá jeho ošetření. Pár desítek sekund se tak hrát nebude.
     
    50
    Střídající Vasco Costa dal o sobě poprvé vědět při faulu na Cerviho. Domácí u balónu ale nevydrželi jen několik málo vteřin.
    48. Eduardo SALVIO - 3:0
     
    48
    Benfica právě vstřelila branku!
    Lisabonští nemilosrdně přidávají třetí gól! Pizzi se zachoval jako týmový hráč a po parádní kombinaci na dvaceti metrech přihrál vedle něj běžícímu EDUARDU SALVIOVI, jenž se nelekl vybíhajícího Cristiana a placírkou pravé nohy zkušeně uklidil míč do sítě.
     
    47
    Grimaldo si narazil se spoluhráčem a zleva vletěl do pokutového území. Bohužel pro Benficu na jeho přihrávku nedosáhl ani jeden ze dvou spoluhráčů u malého vápna.
     
    46
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Joao Amaral, přichází Vasco Costa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas zápasu proti Setúbalu vyšel Benfice skoro na jedničku. Jasný favorit tohoto střetnutí se už v sedmé minutě dostal zásluhou Luisãa do vedení. Hosté poté párkrát vystrčili růžky, ale Varelu větší měrou neohrozili. Lisabonští následně začali dominovat a od 39. minuty vedou už 2:0, když se hlavou prosadil Jonas. Těsně před přestávkou se po druhé žluté kartě navíc nechal vyloučit Nuno Pinto a týmu Vitórie tak už musí být jasné, že z dnešního souboje pravděpodobně odejde jako poražený.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Grimaldo uprostřed hřiště zahrál rukou a viděl za to žlutou kartu.
     
    45+1
    Jonas se vyšrouboval do vzduchu a po centru z pravé strany se opřel do hlavičky, kterou Cristiano parádním zákrokem vyškrábl zpod břevna!
    45. Za tento zákrok byl Nuno Pinto vyloučen
     
    45
    Další pohroma pro Setúbal je na světě. Nuno Pinto špatně načasoval skluz na pronikajícího Luisãa a po druhé žluté kartě musí odejít do kabiny.
     
    44
    Krátce po autu v podání Arnolda hosté přišli o míč a rychle se vrátili na vlastní polovinu, kde to Benfica zkouší po pravé straně.
     
    43
    Po jednom z faulů kopali standardku i fotbalisté Vitórie. Na snížení se ale nezmohli, protože prudký pas do ohně si sebral Fernandesem faulovaný brankář Varela.
     
    42
    Hosté zachybovali v rozehrávce, čehož se snažil využít Salvio. V pokutovém území patičkou vracel míč za sebe, ale střela Krovinoviće byla hodně slabá a navíc letěla přesně na Cristiana.
     
    41
    Benfica se po rozehrávce rychle vrátila do držení míče. Nákop zpoza vápna pak byl určcen pro Eduarda Salviu, ale toho si stoperské duo Setúbalu tentokrát pohlídalo.
    39. JONAS - 2:0
     
    39
    Benfica právě vstřelila branku!
    Domácí podruhé udeřili ze standardní situace a ještě před pauzou si vytvořili komfortní náskok dvou branek! Pizzi parádně rozehrál rohový kop a našel JONASE, na jehož hlavičku si Cristiano trochu sáhl, ale v cestě míče za brankovou čáru ve vzduchu nezabránil.
     
    38
    Vasco Fernandes už poněkolikáté odvrátil příchozí centr a domácí tým dostal výhodu rohového kopu. Po něm na druhé tyči hlavičkoval Luisão, ale balón se po odrazu od trávníku a Cristiana dostal zpátky do autu.
     
    37
    Krovinović dloubl přihrávku do šestnáctky, jenomže jeho kolegovi se nepovedlo obhodit bránícícho hráče. Míč se pak rychle dostal až na opačný konec hrací plochy k Varelovi.
     
    36
    Franco Emanuel Cervi se tentokrát objevil u levé autové čáry, kde ale neobešel Arnolda a toho posléze poslal k zemi nedovoleným zákrokem.
     
    35
    Centr ze standardní situace byl odvrácen nějaké dva metry před pokutové území, ovšem Cerviho střelu hned v úvodní fázi zablokoval Fernandes.
     
    34
    Salvio se pomalu blížil pokutovému území, přičemž ho zezadu fauloval Nuno Pinto a dokonce vyfasoval první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    33
    Pomezní rozhodčí to měl přes celou šířku hřiště a možná proto odmával maximálně milimetrový ofsajd André Sousy.
     
    32
    Luisão v boji o Cristianův výkop udeřil rukou do hlavy Paciênciu a byl mu odpískán prohřešek proti pravidlům. Kopat se bude proti brance Bruna Varely.
     
    31
    Nuno Pinto si ublížil při skluzu na Almeidu. Před odkopem od hostující branky si chvíli poležel, ale o nic vážného se jednat nebude.
     
    30
    Jardel se dral za dalším centrem z rohového kopu, nicméně balón se tentokrát zastavil o klubko těl stojící před malým vápnem.
     
    29
    Následoval rohový kop a dobrá hlavička jednoho z domácích fotbalistů. Cristiano musel rychle do vzduchu a skokem k pravé tyči vytěsnil míč do relativního bezpečí.
     
    28
    Jose Semedo se roztáhl, aby zablokoval další centr od Grimalda. Cristiano se snažil balón zkrotit jenže ve hřišti, ale pomezní už viděl míč v zámezí.
     
    27
    Domácí akce ještě pokračovala, dokud ke střele z dálky nenatáhl André Almeida. Balón ale nabral opačnou faleš a vytočil se tak, že proletěl kolem levé tyče hostující brány.
     
    26
    Vasco Fernandes byl ve správný čas ve správném místě a nepustil střílenou přihrávku z levé strany k číhajícímu Salviovi.
     
    25
    Almeida poslal dlouhý pas před velké vápno. Jonas si ho stačil zpracovat, ale z třiadvaceti metrů vystřelil hodně slabou střelu, se kterou Cristiano neměl problémy.
     
    24
    Ze standardní situace Setúbal nevytěžil byť sebemenší ohrožení soupeřovy branky. Hra se přesunula na druhou stranu, jenomže Cervi přenesení hry k levé pomezní čáře ve hřišti nedostihl.
     
    22
    Paciência byl při spoluhráčově střele trefen někam na paty. Míč si ještě pro sebe zpracoval, ale do zakončení mu vletěl Jardel a srazil ho na rohový kop.
     
    21
    Amaral zpomalil po nákopu do běhu a definitivní stopku mu vystavil André Almeida, jenž pod tlakem relativně slušně rozehrál.
     
    20
    Lisabonští ve čtyřech lidech začali aktivně presovat. K zisku míče vedle šestnáctky to ale nevedlo, Krovinović totiž fauloval.
     
    19
    Nene Bonilha byl rychlejší než Fejsa a dostal se ke střele z pravého konce pokutového území. Místo branky však trefil jen malou divačku na tribuně.
     
    18
    Pizzi se dostal mezi tři protihráče, kteří si podle názoru hlavního arbitra pomohli faulem. Po rozehrávce se Benfica přesunula doleva, ovšem Grimaldo už byl s míčem v autu.
     
    17
    Arnold mohl poslat dlouhý aut až do pokutového území. U jeho kraje však fauloval útočník Paciência a rozehrávat bude Bruno Varela.
     
    15
    Domácí se ve čtyřech hnali do rychlého protiútoku. Z pohledu Vitórie všechno vyřešil Nuno Pinto, jenž vynikajícím zákrokem přesměroval původní pas do křídla k brankáři Cristianovi.
     
    14
    Eduardo Salvio si zpracoval přihrávku přes osu a před vápnem si navedl míč na levačku. Přízemní střela však letěla přesně do košíku Cristiana, jenž si připsal první úspěšný zákrok.
     
    13
    Grimaldo obsadil prostory, kam mířila přihrávka na hostujícího hráče, a nechal projít balón za koncovou čáru.
     
    12
    Po inkasovaném gólu paradoxně více drží míč hosté. Většinou se tak ale děje hodně daleko od obou branek, což lisabonské fanoušky nemusí příliš vzrušovat.
     
    11
    Další nákop doletěl až do pokutového území, ale v něm byl pouze osamocený gólman Varela, který si míč stáhl ze vzduchu do rukavic.
     
    10
    Jose Semedo ukončil kombinaci mezi obránci a nakopl míč o několik desítek metrů dopředu. Domácí obrannou linii to ale nijak nezaskočilo.
     
    9
    Takovýto úvod si Benfica jistě představovala. Vitória bude muset otevřít hru a to značí pro brankáře Cristiana hodně velké potíže.
    7. LUISÃO - 1:0
     
    7
    Benfica právě vstřelila branku!
    Další standarkda z levého křídla už končí brzkým gólem! Jardel na sebe natáhl snad čtyři obránce a sklepnutím balónu na LUISÃA vytvořil pro svého spoluhráče vynikající šanci, kterou stoper lisabonského celku zužitkoval důrazným kopem pod břevno.
     
    6
    Před Cristiana přiletěly hned dva centry, jenže ani jeden z nich nenadělal v obraně Vitórie žádné trhliny potřebné k ohrožení branky.
     
    5
    Semedo musel faulovat a domácí mužstvo tak dostává k dispozici standardní situaci z blízkosti levé autové čáry.
     
    4
    Lisabonští se už nastěhovali na útočnou polovinu a začali s trpělivým dobýváním zatažené obrany Setúbalu.
     
    3
    Vitória jako první dostala možnost rozehrát rohový kop. Po něm o balón ale rychle přišla a Krovinović ihned otočil hru, přičemž byl faulován Costinhou.
     
    2
    Domácí Benfica nastoupila v tradiční červenobílé kombinaci dresů. Setúbal naopak oblékl černošedé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: B. Varela – A. Almeida, Luisão, Jardel, Grimaldo – Salvio, Fejsa, Krovinović, Cervi – Jonas, Pizzi.
    Náhradníci: Svilar – Eliseu, Jiménez, Samaris, Seferović, A. Živković, Parks.

    Vitória FC Setúbal: Cristiano – Arnold, V. Fernandes, Semedo, N. Pinto – Podstawski, A. Sousa – Amaral, Bonilha, Costinha – Paciência.
    Náhradníci: Trigueira – V. Costa, Edinho, Pedrosa, P. Pinto, Allef, Willyan.

    Rozhodčí: Godinho – Braga, Rufo.
     
    Vzájemné zápasy

    18.11.2017 Benfica – Setúbal 2:0
    30.01.2017 Setúbal – Benfica 1:0
    21.08.2016 Benfica – Setúbal 1:1
    18.04.2016 Benfica – Setúbal 2:1
    12.12.2015 Setúbal – Benfica 2:4.
     
    Vitória FC Setúbal

    Hostující mužstvo jde do tohoto zápasu v roli velkého outsidera, od kterého se bodový zisk rozhodně nečeká. Ve stávající sezóně Vitória zvítězila jen ve dvou z jedenácti zápasů a na svého dnešního soupeře ztrácí z patnáctého místa celých šestnáct bodů. Setúbal před poslední reprezentační přestávkou doma vyzrál na Maritiimo, následně však dostal pět branek na hřišti Portimonense a před týdnem před vlastními fanoušky v záchranářském souboji nestačil ani na Aves.
     
    Benfica Lisabon

    Obhájci titulu během úvodních jedenácti kol třikrát zaváhali, když pouze remizovali s Riem Ave a Maritimem a ani jeden bod nezískali v zápase v Boavistě. Bez šance na postup jsou Lisabonští už i v Lize mistrů, a tak se mohou plně soustředit na boj o ligový trůn. Na ten momentálně ztrácí šest bodů, nicméně oproti vedoucímu Portu má dnešní zápas k dobru. V lize se Benfice v poslední době daří, postupně porazila Aves, Feirense a naposledy také Guimarães..
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvanáctého kola portugalské Primeira Ligy. Od jednadvaceti hodin a patnácti minut se můžeme těšit na střetnutí mezi Benficou Lisabon a Setúbalem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Michal Břuchanský

    Góly: 7. Luisão, 39. Jonas, 48. Salvio, 66. Jonas, 67. A. Almeida, 87. A. Živković

    Karty:   45+1. Grimaldo (BNF), 90+2. A. Almeida (BNF) – 34. N. Pinto (STL)   45. N. Pinto (STL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:15.
    Benfica Lisabon: B. Varela – A. Almeida, Luisão, Jardel, Grimaldo (60. A. Živković) – Salvio (71. Seferović), Fejsa (64. Samaris), Krovinović, Cervi – Jonas, Pizzi.
    Náhradníci: Svilar – Eliseu, Jiménez, Samaris, Seferović, A. Živković, Parks.

    Vitória FC Setúbal: Cristiano – Arnold, V. Fernandes, Semedo, N. Pinto – Podstawski, A. Sousa – Amaral (46. V. Costa, 52. P. Pinto), Bonilha, Costinha – Paciência (66. Edinho).
    Náhradníci: Trigueira – V. Costa, Edinho, Pedrosa, P. Pinto, Allef, Willyan.

    Rozhodca: Godinho – Braga, Rufo