Kongo – Uganda 1:1 (kon.) | Ghana – Egypt 1:1 (kon.)
koniec
Ghana
1:1 (0:0)
Egypt
cz Nedeľa 12.11.2017, 16:30 • Baba Yara Stadium (Kumasi) • Kvalifikácia MS (Afrika) • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní nezáživné utkání nakonec končí remízou 1-1 a oba celky si tak připisují po bodu. Aktivnější sice byla Ghana, nicméně domácí hráči pokaždé naráželi na velmi dobrou obranu soupeře. (18:24:03)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Egypťané hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje. Tedy s míčem na kopačkách a navíc co nejdále od svého pokutového území.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Ekramy (Egypt).
     
    87
    Hostující brankář Ekramy si přivodil nějaké zranění a náseldovat bude ošetření. To se pochopitelně nelíbí domácím hráčům.
     
    86
    Těžiště hry je momentálně na kopačce Nuhua, který okamžitě spěchá na opačnou stran hřiště. Tam je v šestnáctce ale početná skupina hostujících hráčů.
     
    85
    Čas kvapí a kvapí. Do konce zápasu zbývá už jen necelých pět minut, s jistotou se ale bude několik minutek ještě nastavovat.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Wakaso (Ghana).
     
    83
    Vypadá to, že hráči Egyptu zanevřeli na jakékoliv útočení. O útočné choutky se starají stále jen domácí, kterých je plné hřiště.
     
    82
    Agbeynenu se dostal k centru z místa, kterým našel Boakyeho. Následná hlavička ale zaplula přesně do prostoru, který byl střežen Ekramym.
     
    81
    Gamalovo počínaní bylo posouzeno jako nedovolené a domácím se tak naskýtá velmi slušná pozice z přímého kopu.
     
    80
    Do pokutového území přiletěl tentokráte přízemní centr, ke kterému se jeden z domácích dostal příliš pozdě. Zakončení se tak nekonalo.
     
    79
    Ghana se tak chopila rozehrávky rohového kopu, který dopadl stejně, jako všechny předchozí. Hosté jsou v obraně hodně zodpovědní.
     
    78
    Afful si udělal prostor na pravém křídle a poté si mohl vybrat, komu nahraje. To ho asi zmátlo, neboť centr poslal pouze do Elnenyho.
     
    77
    Ekramy si dával s výkopem od vlastní svatyně hodně na čas, i tentokráte se ale nebude žlutit. Odkop nakonec přistál na noze domácího obránce.
     
    76
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Marei, přichází Gamal.
     
    75
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Dwamena, přichází Boakye.
     
    74
    Stále sledujeme tentýž obrázek zápasu. Tedy drtivou převahu Ghany, která si stále neví s obranou soupeře rady. Nicméně do konce zápasu stále zbývá spoustu času.
     
    73
    Z opakovaného záběru jsme se mohli přesvědčit o tom, že to byl hodně nevybíravý skluz. Stále se hraje bez jediné žluté karty.
     
    72
    Na zeleném pažitu skončil tuším, že Wakaso. Hlavní sudí sice odpískal faul, nicméně žlutý kartónek opět nepřijde.
     
    71
    Po teči jednoho z domácích hráčů bude El Mohamady vhazovat poblíž půlící čáry. Jako adresáta si zřejmě vybere Mareie.
     
    70
    Dwamena nevyhodnotil situaci před šestnáctkou vůbec dobře a balón pouze věnoval soupeři. Ghaňané stupňují svůj nápor.
     
    69
    Momentálně se o aktivitu starají hosté, kteří se ale nikam neženou. Naopak míč vyváží od svého pokutového území Amartey.
     
    68
    Agbenyenu měl na levém křídle spoustu času na centr, jenomže ten poslal pouze do prostoru, kde se pohyboval brankář Ekramy.
     
    67
    Elneny vyvezl balón přes střed hřiště, následně ale nemohl zakombinovat se svým kolegou. Ghana totiž velmi dobře napadala rozehrávku.
     
    66
    Vypadá to, že se nám s brankami roztrhl pytel. Na první branku jsme čekali hodně dlouho a nyní jsme viděli hned dvě.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Elneny (Egypt).
     
    65
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Shikabala, přichází El Said.
    64. GYASI - 1:1
     
    64
    Ghana právě vstřelila branku!
    Rázem tu máme vyrovnáno! EDWIN GYASI napřáhl zpoza šestnáctky a jeho střela byla ztečována přesně do sítě.
     
    64
    Ta mířila do velmi dobrého prostoru, kde byl nakonec jako první u míče jeden z hostů. Domácí ale pokračují v držení míče.
     
    63
    Na zemi skončil pravý obránce Afful, který byl dle výroku zastavne nedovoleně. Ghana tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    62
    Na první branku dnešního utkání jsme tak čekali něco málo přes hodinu. Nyní jsou na řadě domácí, pakliže tedy chtějí s výsledkem něco udělat.
    61. ABDELRAZEK - 0:1
     
    61
    Egypt právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! MAHMOUD ABDELRAZEK dostal přihrávku do šestnáctky, odkud vypálil mimo brankářův dosah.
     
    60
    Ekramy svým výkopem hledal u pravé postranní čáry Trézégueta, který se k míči vůbec nedostal. Ten totiž pouze doletěl do zámezí.
     
    59
    Máme za sebou hodinu utkání, ve které jsme zatím neviděli žádnou přesnou trefu. Naopak sledujeme hodně nezáživné klání.
     
    57
    Z velké dálky zakončoval jeden z domácích. Po teči se míč snášel na bránu, v konečné fázi ale dopadl pouze na horní síť.
     
    56
    Hafez operoval u autové čáry, kde jen tak práskl do balónu. Dalekonosný nákop se stal snadnou kořistí domácích fotbalistů.
     
    55
    Hodně hezký centr vyprodukoval ze své kopačky Agbenyenu. Domácí zadák jen o vlásek minul prostor, kde se pohyboval Twumasi.
     
    54
    Hostující forvard se po několika vteřinách dostal zpět na nohy a zachvíli bude vpuštěn na hrací plochu. Mezitím se o útok starají domácí.
     
    53
    Nakonec se k autu dostali také domácí hráči, konkrétněji to byl Afful. Po tomto autovém vhazování se na zemi ocitl Marei, jenž byl trefen míčem do břicha.
     
    52
    Do vzduchu se šplhal střídající Twumasi, který byl nakonec ubráněn. El Mohamady tak bude vhazovat kousek od vlastní šestnáctky.
     
    51
    Egypt zahrával rohový kop, po kterém se na zadní tyči dostal do střelecké pozice Gabr. Skvělým výběhem se ale prezentoval domácí brnakář.
     
    50
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Donsah, přichází Waris.
    50. Ofori musel rychle na zem.
     
    50
    Shikabala dokázal hezkým způsobem projít středem hřiště. Následně se k míči dostal tentýž hráč, jehož střelu musel Ofori zneškodnit.
     
    49
    Dwamena si zpracovával balón zády brance a po následně otočce trefil pouze clonícího hráče. Následné zakončení mířilo vysoko nad.
     
    48
    Ofori nakopl balón pouze do prostoru, kde se pohyboval Gabr. Ten přihrál vedle stojícímu Elnenymu, který pro změnu uklidnil hru.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nenabídl žádnou branku. Sledovali jsme drtivou převahu domácího týmu, jenž se ale nedokázal střelecky prosadit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    Trézéguet se vydal kupředu a před po vniknutí do vápna se odhodlal ke střele. Přízemní ránu musel Ofori vyrazit za cenu rohového kopu.
     
    42
    Egypt se po tomto ošetření konečně dostal k souvislejší práci s balónem, nicméně pas směřující na Mareiho dokázal zastavit Afful.
     
    41
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Ampomah, přichází Twumasi.
     
    40
    Už se znovu ne hraje. Nosítka nyní přiběhli pro domácího Affula, kterým má nějaké potíže s dolní končetiou. Hlavní sudí tuto prodlevu jistě započítá do nastavení.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    38
    Fotbalisté Egypta začínají být čím dál více pasivní. Domácí stále bezúspěšně buší do zavřených vrátek egyptské obrany.
     
    37
    Další nebezpečí zažehnal El Mohamady, který si s odraženým míčem nebral servítky a okamžitě ho odkopl do zámezí.
     
    36
    Na pravé straně si Ofori vyměnil míč s Gyasim a poté odcentroval do malého vápna. Tam byl nejvýše ve vzduchu Rabia.
     
    35
    Agbenyenu chtěl ihned po zisku míče vyslat Donsaha, který se k míči vůbec nedostal. Ghaňané budou alespoň vhazovat.
     
    34
    Ghana se stále nemůže dostat k vážnějšímu ohrožení branky. Domácí hráči pokaždé narážejí na velmi dobře fungující obranu soupeře.
     
    33
    Mezitím nám operoval s míčem Afful, který si vybral Oforiho. Ten si potáhl balón směrem k bráěn a poté vypálil hodně vysoko nad.
     
    33
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Rabia, přichází Samir.
     
    32
    Jeden z hostů musel být odnesen nosítkami a až nadcházející minuty ukážou, jestli se dostane zpět na zelený pažit.
     
    31
    Kamery nám nabídly i záběry na velmi početé množství diváků na stadionu. Fanoušci se baví fotbalem, přičemž jejich miláčci nepostoupí na kýžené mistrovství Evropy.
     
    27
    Ofori roztáhl hru na pravou stranu na volného Affula, který se ale nepouštěl do ničeho vážnějšího. Pravý zadák pouze posunul vedle stojícímu Nuhuovi.
     
    26
    Marei si seběhl až k vlastní šestnáctce, kde se dostal k odraženému balónu. Ten se pokusil vyvézt, nicméně při svém putování narazil na protihráče.
     
    25
    El Mohamady vhazoval poblíž rohového praporku, jako adresáta si vybral Trézégueta. Hosté se nakonec dostali s míčem až na vlastní polovinu.
    24. Faul či čistý zákrok?
     
    24
    Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že hostující brankář šel do tohoto souboje hodně podezřele. Možná se mohla pískat i penalta!
     
    23
    Jeden z domácích vyslal kolmici na Dwamenu, který sice byl u míče jako první, nicméně fantastickým výběhem se prezentoval Ekramy.
     
    22
    Hostující útočník si vyžádal také lékařské ošetření. Marei nakonec ve spolupráci s lékaři odkulhal za postranní čáru. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    21
    Na zeleném pažitu skončil forvard Marei, který se tam ocitl cizí vinnou. Provinil se Amartey, jenž šel do tohoho souboje hodně nevybíravě.
     
    20
    Bylo tomu skutečně tak, Dwamena navíc dokázal uspět v hlavičkovém souboji. Jeho kolega Gyasi ale neuspěl s akcí po pravé straně.
     
    19
    Kulatý nesmysl se dostal do moci domácího brankáře Oforiho, který si ho již staví k odkopu. Tím se zřejmě pokusí najít urostlého Dwamenu.
     
    18
    Po Ekramyho odkop se do souboje tlačil Marei. Úspěšnější byl nakonec domácí zadák Nuhu, který se prezentoval tvrdou hrou.
     
    17
    Dwamena se dostal k zakončení, nicméně ze své kopačky vyslal pouze slabou střelu. Hostující brankář neměl sebemenší problém.
     
    16
    Agbenyenu se vydal na útočný výlet, po kterém centroval na zadní tyči. Míč nakonec přeletěl i branku a Ekramy se tak ujme odkopu.
     
    15
    Na hřišti se neděje nic nového. Stále sledujeme poměrně nepřesný úvod utkání, navíc bez větších brankových příležitostí.
     
    11
    Afful hodil balón na kopačku Dwameny, který bojoval u brankové čáry. Výsledkem je ztráta balónu a odkop od hostující svatyně.
     
    10
    Ten byl rozehrán nakrátko, což se nejevilo jako správným řešením. Po kombinaci byl totiž odmávan ofsajd Morsymu.
     
    9
    Na druhé straně to zkoušel Marei, kterému se nepodařilio přihrát zpět před branku. Hosté si tak vybojovali úvodní roh zápasu.
     
    8
    Donsah se dokázal prosadit v hlavičkovém souboji a poté sám přihrával do šestnáctky. Slabá přihrávka ale neměla šanci na úspěch.
     
    7
    Egypťané to zkusili rychlým kontrem. Morsy vyslal kolmici na Abdelrazeka, který byl u míče jako druhý. Ofori se činil včasným výběhem.
     
    6
    Z vlastní poloviny to o několik vteřinek později zkoušel Afful, jehož nákop ale doletěl přesně na hlavu Gabra. Ghana bude alespoň vhazovat.
     
    5
    Dwamena si navedl míč na pravou nohu a poté chtěl přenést hru na pravou stranu. Tam byl ale jako první Hafez, jenž odhlavičkoval balón.
     
    4
    Stále sledujeme poměrně poklidný úvod utkání, neboť domácí hráči nikam nepospíchají. Míč je stále u středového kruhu.
     
    3
    Poprvé se s míčem potkali také hráči Egyptu, avšak na krátký časový úsek. Balón je momentálně na kopačce Amarteyho.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ghana: Ofori – Nuhu, Amartey, Opoku, Agbenyenu – Gyasi, Ofori – Afful, Wakaso, Donsah – Dwamena

    Egypt: Ekramy – Shikabala, Hafez, Gabr, El Mohamady – Marei, Elneny – Trézéguet, Rabia, Sobhi – Morsy.
     
    Egypt

    Na druhé straně Egypt potvrdil roli favorita své skupiny a bez větších potíží si zaručil postup. Egypt z odehraných pěti zápasů prohrál pouze v jediném případě, když nestačil na reprezentaci Ugandy těsně 1:0. Hostující tým dnešního utkání se opírá o střelecké schopnosti Mohammeda Salaha, který ze sedmi vstřelených branek nastřílel pět. Druhým a zároveň posledním střelcem je Abdallah El-Said, jenž logicky skóroval ve zbylých dvou případech.
     
    Ghana

    Fotbalisté Ghany nepředvádějí vůbec přesvědčivé výkony, které je zatím usadili až na třetí místo. Vzhledem, že se jedná o poslední skupinový zápas, tak Ghaňané nemají šanci na postup. Domácí celek dnešního utkání zatím nasbíral šest bodů, přičemž zvítězil pouze v jediném zápase. Ghana se zároveň může chlubit velmi slušnou defenzívou, která z pěti odehraných zápasů kapitulovala čtyřikrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanoušků! V rámci kvalifikace o mistrovství světa se v africké části proti sobě představí Ghana a Egypt.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    David Suchý

    Góly: 64. Gyasi – 61. Abdelrazek

    Karty:   84. Wakaso (GHA) – 65. Elneny (EGY), 87. Ekramy (EGY)


    Ghana: Ofori – Nuhu, Amartey, Opoku, Agbenyenu – Gyasi, Ofori – Afful, Wakaso, Donsah – Dwamena
    Egypt: Ekramy – Shikabala, Hafez, Gabr, El Mohamady – Marei, Elneny – Trézéguet, Rabia, Sobhi – Morsy