Lleida Esportiu – Sociedad 0:1 (kon.) | La Coruña – Las Palmas 1:4 (kon.) | Girona – Levante 0:2 (kon.)
Fuenlabrada – Real Madrid 0:2 (kon.) | Tenerife – Espanyol 0:0 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
1:4 (0:2)
UD Las Palmas
cz Štvrtok 26.10.2017, 20:30 • Estadio Riazor (La Coruña) • Španielsky pohár • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:12. (22:18:33)
     
    Je vymalováno! Las Palmas si nakonec dokázalo z tohoto utkání odvézt velmi slušnou pozici do odvety. Celek z Kanárských ostrovů zvítězil 4:1, přičemž velkou roli hrálo Juanfranovo vyloučení po necelých dvaceti minutách. La Coruňa sice ve druhé půli výrazně zabrala, přičemž za stavu 1:2 nebylo vyrovnání vůbec daleko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    90. CALLERI - 1:4
     
    90
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Je tu ještě jedna branka! Dnes velmi dobře hrající Vitolo si všiml na hranici ofsajdu naběhnuvšího JONATHANA CALLERIHO, který přízemní střelou prostřelil Tytońě.
     
    86
    Domácí se už moc nesnaží a spíše už jen brání. Podobně je na tom také Las Palmas, které zcela pochopitelně nikam nepospíchá.
     
    85
    Hodně rychle z branky musel vyběhnout Tytoń, do jehož území se snášela nepříjemná kolmice. Polský brankář byl nakonec u míče včas.
     
    84
    V předchozích minutách jsme mohli vidět krutost fotbalu. Deportivo nevyužilo dvě velké šance, načež si hosté připravili smrtící útok.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá posledních sedm minutek. Vypadá to, že o vítězi tohoto klání je již rozhodnuto. Las Palmas je navíc i nadále v držení balónu.
     
    82
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Gomez, přichází Hernán.
    81. CALLERI - 1:3
     
    81
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! JONATHAN CALLERI se zjevil v pokutovém území, odkud náramnou střelou pod břevno nedal brankáři žádnou šanci.
     
    81
    Simon si nepřidělával zbytečné starosti a balón raději přihrál brankáři. Ten již svírá kulatý nesmysl ve své náruči.
     
    81
    Do konce utkání zbývá posledních deset minutek. Deportivo si sice vytváří velké šance, nicméně zatím naráží na velmi špatnou koncovku.
    80. Valverde spálil tutovku.
     
    80
    A znovu uruguayský záložník! Ten si naběhl na další centr, který nedokázal na zadní tyči zamést do odkryté svatyně. Domácí byli hodně blízko vyrovnání.
     
    79
    Fantastický Raul! Jeden z domácích poslal přízemní centr na malé vápno, kde číhal zcela osamocený Valverde. Ten z luxusní pozice trefil pouze padajícího brankáře.
     
    78
    Stále sledujeme poměrně nezáživnou pasáž, kterou mají pod kontrolou hosté. Deportivo marně napadá rozehrávku protivníka.
     
    77
    Las Palmas hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Nikam nespěchá a pokud by výsledek skončil opravdu 1:2, tak by si hosté vytvořili velmi dobrou pozici do odvety.
     
    76
    Lemos dokázal uspět v hlavičkovém souboji se střídajícím Andonem. Vlasatý zadák hostujícího celku tak přihrál svému kolegovi Bigasovi.
     
    75
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Tana, přichází Calleri.
     
    74
    Vitolo se skvěle protáhl až k hranici šestnáctky, odkud nezištnou přihrávkou vybízel Placerese. Velmi důležitý zákrok ale vytasil Schar.
     
    73
    Poslední minuty se nesou v hodně opatrném duchu. Hodně opatrně to zkouší především hosté, kteří nechtějí udělat žádnou hrubici.
     
    72
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Andone, přichází Pérez.
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Guilherme, přichází Mosquera.
     
    71
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Javi Castellano, přichází Samper.
     
    70
    Viera dokázal tak trochu kostrbatou přihrávkou oslovit Castellana. Ten se k ničemu vážnějšímu nepustil, naopak zvolil zpětnou přihrávku.
     
    69
    Deportivo je ve druhém dějství hodně nebezpečné. To vycítili také hostující hráči, kteří se momentálně pokouší uklidnit rozháranou hru.
     
    64
    Na druhé straně si na Valentinovi vylámal zuby Vitolo, který stačil nového muže v domácí sestavě pouze jemně rozrušit z rozehrávky.
     
    63
    Bakkali zcela ignoroval na levé straně osamoceného Lucase. Domácí křidelník to vzal na sebe, jenomže na branku vyslal hodně slabý pokus.
     
    62
    Tana to nejdříve vzál na sebe, poté ale zapojil do akce také Castellana, který měl na centr už příliš málo času. Ten tak skončil v náruči Tytońe.
     
    61
    Domácí hráči rázem ožili a hned je jich plné hřiště. Další z řady vzdušných nabídek tentokráte mířil na vzdálenější tyč, kde Valverdemu nesedla střela.
    60. PÉREZ - 1:2
     
    60
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají na rozdíl jediné branky! Z levé strany přiletěl nebezpečný centr, který dokázal LUCAS PÉREZ usměrnit do branky i za pomocí vzdálenější tyče.
     
    60
    Střídající Valentin se okamžitě zapojil do akce svého celku. Mladík v sestavě domácího celku vyslal zpětnou přihrávku na Lucase, který nedokázal kloudně zakončit.
     
    59
    Gamova přihrávka k hranici šestnáctky na Péreze postrádala větší přesnost. Poté se nedovoleného zákroku dopustil Valverde.
     
    58
    Po velmi dlouhé pasáži s míčem se o slovo přihlásil Vitolo. Ten zkoušel kolmicí vybídnout Placerese, který si s prvním jmenovaným vůbec neporozuměl.
     
    57
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Gama, přichází Valentin.
     
    56
    Ono je i na hře Deportiva vidět, že nechce udělat žádnou další chybu. Domácí proto skoro nenapadají rozehrávku svého soupeře.
     
    55
    Těžiště hry je momentálně na polovině hostů. Tam právě hráči Las Palmas vedou velmi poklidnou rozehrávku od obou stoperů.
     
    54
    Na druhé straně už, už spěchal na branku Tana. Hostující útočník ale přebíral míč z ofsajdového postavení. Rozruch tak byl naprosto zbytečný.
     
    53
    La Coruňa měla k dispozici rohový kop, který nepřinesl vůbec nic nebezpečného. Domácí ale okamžitě získali balón zpět.
     
    52
    To už bylo nebezpečné! Pérez se zjevil za obranou, následně obešel i brankáře, jenomže se dostal do velkého úhlu. Z něho vybruslil do střelecké pozice, odkud nastřelil pouze nohu brankáře.
     
    51
    Do pokutového území Las Palmas nepřiletěl vůbec špatný centr. Scharův pokus ale pouze proletěl malým vápnem, Raul nemusel vůbec zasahovat.
    50. Lemosova standardka.
     
    50
    A jeho pokus nebyl vůbec špatný. Rozběh alá Cristiano Ronaldo nakonec znamenal střelu pod horní tyč, kde se zjevila rukavice Tytońe.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Simon (Deportivo La Coruňa).
     
    49
    Na zeleném pažitu si ustlal tuším, že Castellano. Lemos se již chystá k provedení přímého kopu. Jedná se o vzdálenost zhruba třiceti metrů.
     
    48
    Poprvé se s míčem sžili také hosté, avšak jen na krátký časový úsek. Schar bude vhazovat kousek za polovinou hrací plochy.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, o jehož rozehrávku se tentokráte postarali domácí hráči. Ti budou ve druhém dějství hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou. Nejdříve bylo Deportivo blízko brzké brance, nicméně změna skóre se konala na druhé straně. Las Palmas poté přidalo i druhou branku a navíc dnešní utkání bude dohrávat proti oslabenému soupeři. Nervy na úzdě totiž neudržel Juanfran, který po první žluté kartě ještě řekl pár nevybíravých slov na účet pana rozhodčího.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Viera měl na levém křídle až příliš času, což využil k přihrávce na naběhnuvšího Gómeze. Ten z ideální pozice minul branku.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes tři minuty, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    41
    Konečně něco slibnější. Pérez obdržel kolmici, po které pálil pouze do nohy padajícího Lemose. Deportivo se ujme rohového kopu.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Guilherme (Deportivo La Coruňa).
     
    39
    Odpovědnost na sebe vzal Viera, který to zkusil technickým obstřelem kolem zdi. První fáza sice byla dobrá, míč ale minul bližší tyč.
     
    38
    Bigas se vydal až k pokutovému území soupeře, kde byl povalen k zemi. Hostujícímu celku se naskýtá přímý kop zhruba z pětadvaceti metrů.
     
    37
    Celek z Kanárských ostrovů podnikl další velmi rychlý kontr, po kterém obdržel přihrávku na pravou stranu Simon. Ten si na zakončení nakonec nevěřil.
     
    36
    Zmar Deportiva pokračuje. Guilherme chtěl přenést hru na pravou stranu na Valverdeho, který měl k němu přeci jenom daleko.
     
    35
    Tohle nikam nevede. Domácí hráči se s míčem příliš mazlí, nyní do jejich kombinace na malém prostoru sáhl Gómez.
     
    34
    Časomíra se nám dostala před třicátou minutu utkání, na výsledkové tabuli stále svítí výsledek 0:2. Domácí navíc dohrávají bez vyloučeného Juanfrana.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Tana (UD Las Palmas).
     
    29
    Schar si nevšiml za sebou běhajícího Placerese, kterému málem nahrál do samostného úprku. Hostující forvard nakonec celou akci zbrzdil.
     
    28
    Na druhé straně to individuálním průnikem zkoušel mrštný Bakkali. Levý křídelník si potáhl míč na pravou nohu a poté trefil pouze protihráče.
     
    27
    Viera si seběhl pro míč a ihned zamýšlel přihrávku na zatím nenápadného Simona. Ten se za balónem rozeběhl, nicméně později pochopil, že je přihrávka příliš dlouhá.
     
    26
    Viera se chopil rozehrávky standardky. Hostující středopolař poslal do šestnáctky velmi zajímavý centr, který byl pro spoluhráče nakonec dlouhý.
     
    25
    Domácí hráči ale nemusí nad dosavadním výsledkem truchlit. Do konce zápasu stále zbývá dostatek času, navíc je k dispozici i následná odveta těchto dvou celků.
     
    24
    To jsou věci! Juanfran nejdříve dostal žlutou kartu a poté si neodpustil pár slov k rozhodčímu, který mu vzápětí udělil druhou a tedy červenou.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Juanfran (Deportivo La Coruňa).
     
    24
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, která nenabízí nic zajímavého. Těžiště hry je stále uprostřed hrací plochy.
     
    23
    Juanfran si počkal na přihrávku od Valverdeho a poté odcentroval po zemi na malé vápno. Tam byl u míče jako první Bigas.
     
    22
    Vitolo režíroval hru u půlící čáry, kde balón pouze posunul vedle stojícímu Castellanovi. Ten ještě roztáhl hru na pravou stranu.
     
    21
    Utkání se mohlo odvíjet úplně jiným směrem, kdyby Scharova střela skončila místo na břevně v síti. Na kdyby se ale nehraje ve fotbale a ani v životě.
     
    20
    I po druhé vstřelené brance mají více ze hry hosté, kteří nikam nepospíchají a spíše volí kombinace po zemi.
     
    19
    Las Palmas ukázalo, jak dokáže být nesmírně efektivní. Navíc obrana domácího týmu hodně skřípe, což určitě netěší příznivce na stadionu.
    17. MOMO - 0:2
     
    17
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová lahůdka! Sidnei nepředvedl jisté odvrácení míče, ke kterému se dostal Vitolo. Bývalý hráč Atlética Madrid potáhl balón k šestnáctce, odkud vysunul naběhnuvšího Vieru. Ten ještě vyšperkoval celou situaci přihrávkou na FIGUEROU CABRERU MOMA, který už měl snadnou práci.
     
    14
    Domácí tak dlouho obléhali pokutové území soupeře, až byli obráni o balón. Při jednom souboji si Pérez přivodil nějakou menší bolístku.
     
    13
    Následoval tak druhý rohový kop, který byl rozehrán prachbídně. Navíc se do hry zapletl i sudí, který zamezil průniku balónu na Gamu.
     
    12
    Deportivo okamžitě usiluje o vyrovnávací branku. Pérez se chopil rozehrávky rohového kopu, který na přední tyči odvrátil Vitolo.
     
    11
    Na levém křídle operoval rychlonohý Bakkali, který byl čistým způsobem obrán o míč. Raul si tak připraví další odkop od branky.
     
    10
    Na první branku dnešního střetnutí jsme nemuseli dlouho čekat. Hosté si touto brankou vytvořili ideální pozici do odvety, avšak do konce zápasu stále zbývá dostatek času.
     
    9
    To jsou věci. Exposito se svalil uvnitř pokutového území k zemi, nicméně hlavní sudí viděl simulování domácího záložníka. Ten následně uviděl žlutý kartónek.
    8. MOMO - 0:1
     
    8
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Jenomže následně hosté slaví! Nejdříve to udělal Vitolo moc hezky, nicméně trefil pouze břevno. Balón se tak dostal k FIGUEROVI CABREROVI MOMOVI, který razantní střelou propálil Tytońe.
     
    8
    Lemos to nyní udělal hodně zkušeně, neboť dokázal uhlídat balón, který doputoval za brankovou čáru. Valverdeho presink nepřinesl úspěch.
     
    7
    Bigas hodně zariskoval zpětnou přihrávkou na Raula, který musel okamžitě odkopnout balón. Pérezovi chybělo jen pár čísel.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Viera (UD Las Palmas).
     
    6
    Centrovaný balón měl směřovat na kapitána Sidneiho, který nakonec prohrál hlavičkový souboj. Raul bude vykopávat od branky.
     
    5
    Pérez byl povalen na hrací plochu a La Coruňa bude zahrávat standardní situaci z levé strany. Míč si již postavil forvard Pérez.
     
    4
    Deportivo začalo hodně aktivně, další útočný výpad musel řešit odkopem vlasatý zadák Lemos. Domácí budou alespoň vhazovat.
    3. Schar trefil pouze tyč.
     
    3
    No a co chybělo! Schar se vydal na útočný výlet, po kterém napálil z velké dálky pouze brankovou konstrukci. Raul se natahoval marně.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo La Coruňa: Tytoń – Juanfran, Schar, Sidnei (C), Navarro – Exposito, Guilherme – Gama, Valverde, Bakkali – Pérez
    Náhradníci: Pantilimon – Albentosa, Andone, Colak, Luisinho, Mosquera, Valentin

    UD Las Palmas: Raul (C) – Simon, Lemos, Bigas, D. Castellano – Placeres, J. Castellano, Gómez – Viera – Momo, Vitolo
    Náhradníci: Chichizola – Aythami, Calleri, Herrera, Rémy, Samper, Hernan.
     
    UD Las Palmas

    Ještě zoufalejší je to na druhé straně, neboť se Las Palmas pohybuje v sestupových vodách španělské nejvyšší soutěže. Celek z Kanárských ostrovů prožívá velmi krušné časy. Posledních pět utkání totiž znamenaly pět proher, přičemž Las Palmas v nich inkasovalo patnáct branek. Ideální to není ani v útočné vazbě, která zatím nastřílela pouze sedm branek. Jedná se tedy o čtvrtou nejhorší ofenzívu celé soutěže.
     
    Deportivo La Coruňa

    Fotbalisté Deportiva předvádějí v letošní sezóně hodně kolísavé výkony. Vlastně, kdyby jenom kolísavé. La Coruňa momentálně okupuje až šestnáctou pozici, což jednoznačně není cílem vedení klubu. To v minulých dnech reagovalo na tuto nepříznivou situací odvoláním trenéra Pepeho Mela, který u kormidla nevydržel ani deset zápasů. Není se čemu divit, La Coruňa totiž zatím získala pouhých osm bodů a na první sestupové místo má náskok pouze dvou bodíků.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V rámci Španělského poháru se nám proti sobě představí Deportivo La Coruňa a UD Las Palmas.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Góly: 60. Pérez – 8. Momo, 17. Momo, 81. Calleri, 90. Calleri

    Karty:   9. Exposito (DEP), 24. Juanfran (DEP), 39. Guilherme (DEP), 49. Simon (DEP) – 6. Viera (LPA), 33. Tana (LPA)   24. Juanfran (DEP)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:12.
    Deportivo La Coruña: Tytoń – Juanfran, Schar, Sidnei (C), Navarro – Exposito, Guilherme – Gama, Valverde, Bakkali – Pérez
    Náhradníci: Pantilimon – Albentosa, Andone, Colak, Luisinho, Mosquera, Valentin

    UD Las Palmas: Raul (C) – Simon, Lemos, Bigas, D. Castellano – Placeres, J. Castellano, Gómez – Viera – Momo, Vitolo
    Náhradníci: Chichizola – Aythami, Calleri, Herrera, Rémy, Samper, Hernan
    Streda 29.11.2017
    Las Palmas - La Coruña 2:3

    Góly: 58. Toledo, 90+4. Rémy – 41. Colak, 53. Valle, 80. Valle

    Karty:   32. Gómez (LPA), 52. Samper (LPA), 61. Tannane (LPA) – 74. Valentin (DEP), 86. Mosquera (DEP)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:13.