Ostrava – Vítkovice 5:11 (kon.) | Jičín – Tatran 6:2 (kon.) | Panthers – Židenice 6:1 (kon.)
koniec
Finance Novák FBK Jičín
6:2 (1:0, 4:0, 1:2)
ESA LOGISTIKA Tatran Střešovice
cz Sobota 14.10.2017, 18:00 • Sportovní areál Jičín • ČEZ Extraliga žen (CZ) • 7. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný sobotní večer dámy a pánové, vítám Vás jménem mým u dalšího utkání v rámci 7. kola florbalové extraligy žen. Společně dnes budeme sledovat boj mezi domácím týmem KM automatik FBK Jičín a hostujícím celkem Únětická 12 Tatran Střešovice.
     
    KM automatik FBK Jičín

    Jičín by tuto sezónu asi nejradši hned vymazal a dělal, že ani nezačala. Od začátku sezóny nevyhrál ani jedno utkání a dělí se tak spolu s Olomoucí, která má ale horší skóre a proto je Jičín předposlední a ne poslední.

    Ani skóre ale není nic, čím by se mohl vychloubat. Hned ve třech utkáních totiž inkasovali více než deset branek, a to v prvním kole dvanáct od Chodova, ve druhém deset od Ostravy a v tom posledním, šestém, na palubovce Vítkovic, kde dokonce gólů inkasovali patnáct. Nejmenší brankový rozdíl pak Automatik zaznamenal ve Vinohradech, kdy utkání skončilo 3:2.
     
    Únětická 12 Tatran Střešovice

    To Tatran, i přes podobné negativní výsledky, ve svých statistikách výhry má. A hned dvě. Po úvodní porážce v Židenicích totiž na půdě Liberce vyhrál 2:3, v pátém kole pak doma porazil Olomouc 5:4. V posledním kole mohl přidat i třetí výhru, ale v utkání s Bohemians plné zvratů nakonec nezvládli závěr třetí třetiny, Klokani zásluhou Hany Polákové dotáhli zápas do prodloužení, kde ta samá hráčka vstřelila rozhodující branku a Tatran tak odešel jen s bodem.

    Pokud jsem zmiňoval skóre Jičína, měl bych to samé zmínit i u Střešovic. Ty sice inkasovaly více jak deset branek jen v jednom utkání, nebylo jich ale deset, ale rovných dvacet. Takovýto výprask si odnesly hráčky z palubovky Ivanti TIGERS FK Jižní Město. Kromě tohoto zakopnutí už se ale číslo obdržených gólů zastavilo maximálně na osmičce.
     
    Úvodní sestavy:

    KM automatik FBK Jičín: Samková (Kůčová) – Chlumská, Florianová, Strejcovská, Bachmaierová – Kůželová, Kloutvorová, T. Mrázková – Žůrková, Svobodová, Exnarová – Landgrafová, Satýnková, Kosová – Mikolášková.

    Únětická 12 Tatran Střešovice: Drbalová (Humlová) – Sedmíková, Zehrerová, Válková, Rybínová, Brotánková – Reková, Vachušková, Kubelková – Reindlová, Morová, Viplerová – Marko, Matěvosová, Chaloupková – Faťunová, Faltusová, Kramperová.

    Rozhodčí: Mik, Szilvási.
     
    Obě družstva už jsou na palubovce a utkání tedy již brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    První buly získávají domácí hráčky.
     
    00:50
    První střelu zaznamenává Floriánová, gólmanka vyráží.
     
    02:11
    Uvidíme trestné střílení!
     
    02:12
    Karolína Exnarová zablokovala Žanetě Rekové, která byla v úprku, hůl a rozhodčí toto nemohl posoudit jinak, než jako trestné střílení! Hráčka s číslem čtyři na zádech zvolila pomalou chůzi směrem ke gólmance Drbalové a čekala, co udělá. Ta se ale nenechala rozhodit a Reková tak trefila jen její nárt.
     
    04:12
    Hosté zkusili během přesilovky několik pokusů, Exnarová se ale vrací na palubovku stále za nulového skóre.
     
    06:17
    Hra se točí po celé délce a šířce palubovky a oba týmy střídavě přebírají iniciativu.
     
    08:19
    Hráčky se zatím spíše oťukávají, žádné velké akce nevidíme.
     
    08:50
    Dalekonosná přihrávka na Danielu Reindlovou křižmo přes celé hřiště byla příliš daleká.
     
    10:15
    I když je hra rychlá a nabízí spoustu možností, týmy toho zatím moc nepředvedly. Střešovice se nemůžou usadit v polovině soupeře a Jičín se zase moc často do ofenzívy nedostane. Asi nejatraktivnějším prvkem tohoto utkání jsou tak kotle obou týmů, které vytváří perfektní atmosféru.
     
    11:35
    Střela Adély Zehrerové se odrazila od nohy jedné z hráček Jičína mimo branku, kam původně mířila.
     
    13:06
    Co ale dělá zápas atraktivním i na palubovce jsou ostré lokty obou týmů, hráčky hrají opravdu dost do těla a to se u těchto křehkých stvoření jenom cení.
     
    14:30
    Šárka Chlumská vyslala proti Drbalové dobrou střelu, tu ale pražská gólmanka odrazila do rohu.
     
    15:16
    Na druhé straně Tereza Kubelková prověřila pozornost Samkové ránou asi metr od poloviny.
     
    16:20
    Lenka Faltusová trefuje dobrou střelou jen hráčku v modrém dresu domácích.
     
    16:47
    Vyloučení v týmu Únětická 12 Tatran Střešovice (Žaneta Reková – 2 minuty, Nedovolené vrážení).
     
    17:47
    Kristýna Bachmaierová zkoušela nahrát Lucii Floriánové na teč, druhá jmenovaná se ale k míčku přes záplavu rudých dresů nedostala.
     
    18:50
    Střešovice se dostaly do brejku a Karolína Vachušková dokonce vystřelila. Samkové ale stačilo nastavit svou levou dlaň jako odrazovou plochu. To už jsou hosté zároveň v pěti.
     
    19:30
    Jičín právě vstřelil branku! Domácí půl minuty před koncem třetiny otevírají skóre hry! Lucie Floriánová našla dobře stojící LUCII KLOUTVOROVOU, která na nic nečekala a prudkou ranou poslala Elišce Drbalové míček pod pravačkou. Asistence: Florianová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla spíše taková poznávací, čemuž odpovídá i to, že zatím jedinou branku jsme viděli až půl minuty před koncem. Hostující hráčky mohly otevřít skóre už v úvodu, když Karolína Exnarová zablokovala Žanetě Rekové hůl a rozhodčí nařídil trestný nájezd, hráčka hostí ale branku vstřelit nedokázala.
     
    Střely na branku po první třetině: 5-8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly mají opět domácí hráčky.
     
    22:09
    Jičínští jsou aktivnější, střely už ale zaznamenaly oba týmy.
     
    22:41
    Gabriela Žůrková dobře kombinovala spolu s Kloutvorovou a ještě jednou spoluhráčku, Drbalová ale na pokus první jmenované byla připravena.
     
    23:34
    Drbalová teď zariskovala a opustila branku, čehož mohla využít Chlumská. Ta ale přestřelila a nevěřícně očima proklíná strop haly.
     
    24:10
    Jičín právě vstřelil branku! Teď ale GABRIELA ŽŮRKOVÁ míří přesně a Jičín vede o dvě branky! Autorka první branky domácích Kloutvorová oběhla branku Drbalové našla Žůrkovou a ta se trefila přesně k pravé tyči. Asistence: Kloutvorová.
     
    26:00
    Jičín se po druhém gólů nastartoval a hráčky neustále ohrožující Elišku Drbalovou.
     
    26:50
    Anežka Viplerová chtěla přihrát z otočky na volnou Lianu Matěvosovou, přihrávku ale neprovedla dobře a pro Matěvosovou byla nezpracovatelná.
     
    27:54
    Samková teď měla obrovské štěstí! Po první střele Střešovic, která se jí odrazila od ramena, gólmanka chvíli nevěděla, kde je puk. Najednou se na ní navalila kupa hráček a jen zázrakem gólmanka dokázala dostat míček pryč z hromady!
     
    30:04
    Kristýna Baichmaierová zastavila útok Střešovic a hnala se do protiútoku. Tomu se snažila Anežka Viplerová zabránit, pomohla si ale seknutím po kotníku, které navíc bylo neúčinné.
     
    30:40
    Pražanky se dobře brání a Jičín většinou trefuje jen hráčky v poli.
     
    31:35
    Kloutvorová měla před sebou prázdnou klec, trefila ale jen obránkyni!
     
    31:35
    Jičín právě vstřelil branku! Přesto ale domácí využívají přesilovku a vedou již 3:0! MARKÉTA KOSOVÁ dostala dobrou přihrávku od Bachmaierové a gólmanka Drbalová neměla moc šance. Asistence: Bachmaierová.
     
    31:49
    Jičín právě vstřelil branku! A záhy přichází další branka pro domácí celek! ANDREA SATÝNKOVÁ sebrala Tatranu rozehrávku, okamžitě vypálila a zastihla gólmanku Drbalovou nepřipravenou. Bez asistence.
     
    32:59
    Vyloučení v týmu KM automatik FBK Jičín (Kristýna Bachmaierová – 2 minuty, Sekání).
     
    33:12
    Dobrá střela Matěvosové jen těsně minula tři tyče.
     
    33:40
    Teď ze stejného místa trefuje Vachušková jednu z hráček domácích.
     
    34:21
    Žurková ukradla Střešovicím míček a vyrazila do brejku, jedna z hráček Tatranu se ale vrátila a zablokovala jí tělem možnost vystřelit.
     
    35:06
    Dnešní utkání sleduje 121 diváků.
     
    35:41
    Jičín byl opět ve velké šanci, tentokrát ale Drbalová míček vyrazila a Kloutvorová ho nedostala tak dobře, aby ho mohla zpracovat na dorážku.
     
    36:32
    Tatran se snaží vstřelit branku, jejich pokusy ale zatím nekončí šťastně.
     
    37:21
    Jičín právě vstřelil branku! A Jičín přidává branku číslo pět! A opět u toho bylo duo Kloutvorová-Žůrková! První jmenovaná svou střelou napálila jen tyč, GABRIELA ŽŮRKOVÁ ale po akci své spoluhráčky měla před sebou odkrytou klec a dorážka tak byla jednoduchá i přes snahu Drbalové skočit do dráhy letu. Asistence: Kloutvorová.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu Únětická 12 Tatran Střešovice (Lenka Faltusová – 2 minuty, Bránění ve hře).
     
    39:47
    Jičín předvedl několik střel, povětšinou ale šly všechny mimo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jak byla první třetina spíše seznamovací, druhá už byla jasně v režii domácího celku, o čemž dost vypovídá poměr střel. Jičín přidal ke svému prvnímu gólu i díky produktivnímu duu Žůrková-Kloutvorová další čtyři zářezy, zatímco Tatranu ani přes několik přesilových her nevyšlo vůbec nic.

    Střely na branku po druhé třetině: 20-9
     
    Jdeme na poslední třetinu základní hrací doby!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    I potřetí vyhrává úvodní buly domácí celek.
     
    40:55
    Chybu v rozehrávce domácích se snažila využít trpělivě čekající Vachušková, při střele ale trefila jen jednu z obránkyň.
     
    41:59
    Obrovská šance domácích a ještě větší štěstí hostí! Landgráfová zachytila přihrávku Tatranu a úplně osamocena vystartovala na Drbalovou. Asi metr od brankoviště ještě přihrála lepé dobíhající spoluhráčce, která měla před sebou odkrytou klec. Ta ale branku minula a když se míček odrazil zpět k ní od zadního mantinelu, její dorážku už Drbalová stačila zlikvidovat. Třetí pokus už byl proveden nepřesně a z tlaku, protože se k brance nakupil zbytek palubovky.
     
    44:39
    Jičín právě vstřelil branku! Kloutvorová-Bachmaierová! Tuhle dvojku dnes málokdo zastavil a Jičín tak vede už o šest branek! Bachmaierová svou střelou trefila jen gólmanku, míček se ale odrazil k LUCII KLOUTVOROVÉ a ta měla před sebou prázdnou branku a mohla si tak vybrat zakončení do víka. Asistence: Bachmaierová.
     
    47:14
    Hosté z frustrace už začínají dělat školácké chyby a jen nabízejí Jičínu další a další patrony.
     
    47:51
    Vyloučení v týmu KM automatik FBK Jičín (Zuzana Svobodová – 2 minuty, Bránění ve hře).
     
    49:00
    Tatran se snaží něco vymyslet, domácí hráčky jsou ale semknuty velmi úzce a nenabízejí příliš moc prostoru.
     
    49:40
    Teď se Tatranu povedla dobrá střela a Samková musela zalehnout.
     
    49:51
    Domácí v plném počtu.
     
    50:26
    Střela Rekové z první z dobré pozice míjí branku Samkové.
     
    51:43
    Reková se snažila nabít Sedmíkové, která stála těsně před Samkovou, do přihrávky se ale vložila jedna z holí domácích hráček.
     
    54:00
    Kristýna Bachmaierová byla opět v pěkné šanci, ale přihrávka na ní byla příliš prudká.
     
    54:30
    Andrea Satýnková hezky nabila Svobodové, ta ale zblízka minula.
     
    56:16
    Pražané i přes jasný výsledek utkání stále ještě bojují o alespoň jednu branku, jejich ofenzíva ale zatím efektivní není.
     
    56:21
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:30
    Na dlouhou střelu Tatranu z vlastní půlky si Samková stoupla, chytla do ruky a poslala dál.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu KM automatik FBK Jičín (Nikola Mrázková – 5 minut, Sekání).
     
    57:22
    Tatran právě vstřelil branku!
    Tatran využívá přesilovku a střílí první čestný gól. KAROLÍNA VACHUŠKOVÁ našla skulinu, kterou Samková neměla pokrytou a snižuje na 6:1. Asistnence: Faltusová.
     
    58:07
    Tatran právě vstřelil branku!
    A pražané pokračují ve využívání dlouhé přesilovky a máme tu druhou branku! LENKA FALTUSOVÁ si po úspěšné asistenci připisuje i gól, když překvapila gólmanku Samkovou. Asistence: Sedmíková.
     
    58:40
    Tatran ještě bude hrát bez brankářky.
     
    Konec zápasu.
     
    To už na skóre ale nic nezměnilo a Jičín zápas rozhodnutý už od druhé třetině dohrál vítězně. Střešovicím dnes nic nevycházelo, a to včetně trestného nájezdu. Naopak Jičínu se absolutně povedlo prostřední dějství, kde dominovalo a během kterého padla na jejich konto hned čtveřice branek. To je ode mě vše a přeji Vám krásný zbytek soboty a víkendu.

    Střely na branku po třetí třetině: 4-10, celkem po zápase 29-27

    Nejlepší hráčky utkání:
    KM automatik FBK Jičín: Šárka Chlumská
    Únětická 12 Tatran Střešovice: Lenka Faltusová (20:03:51)

    Marek Baloun

    Góly a asistencie: 20. Kloutvorová (Florianová), 25. Žůrková (Kloutvorová), 32. Kosová (Bachmaierová), 32. Satýnková, 38. Žůrková (Kloutvorová), 45. Kloutvorová (Bachmaierová) – 58. Vachušková (Faltusová), 59. Faltusová (Sedmíková)


    Finance Novák FBK Jičín: Samková (Kůčová) – Chlumská, Florianová, Strejcovská, Bachmaierová, N. Mrázková – Kůželová, Kloutvorová, T. Mrázková – Žůrková, Svobodová, Exnarová – Landgrafová, Satýnková, Kosová – Mikolášková.
    ESA LOGISTIKA Tatran Střešovice: Drbalová (Humlová) – Sedmíková, Zehrerová, Válková, Rybínová, Brotánková – Reková, Vachušková, Kubelková – Reindlová, Morová, Viplerová – Marko, Matěvosová, Chaloupková – Faťunová, Faltusová, Kramperová.

    Rozhodca: Mik, Szilvási

    Diváci: 121