Kazachstan – Bulharsko 1:1 (kon.) | Bosna – Portugalsko 3:1 (kon.) | Arménsko – Rakúsko 0:5 (kon.)
Cyprus – Belgicko 0:2 (kon.) | Gibraltar – S. Macedónsko 1:0 (kon.) | Turecko – Maďarsko 0:0 (kon.)
Lotyšsko – Škótsko 0:2 (kon.) | Ukrajina – Holandsko 1:1 (kon.) | Fínsko – Dánsko 0:5 (kon.)
Lichtenštajnsko – Švajčiarsko 0:2 (kon.) | Srbsko – Rusko 3:2 (kon.) | Andorra – Anglicko 0:1 (kon.)
Litva – Poľsko 0:2 (kon.) | Bielorusko – Moldavsko 3:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Gruzínsko 3:1 (kon.)
Švédsko – Malta 3:0 (kon.) | Nórsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Albánsko – Island 0:0 (kon.)
Slovensko – Španielsko sk 1:4 (kon.) | Sev. Írsko – Estónsko 4:2 (kon.) | San Maríno – Grécko 0:5 (kon.)
koniec
Slovensko
1:4 (0:1)
Španielsko
Utorok 10.10.2017, 20:30Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Takmer sa im to podarilo. Po centri z ľavej strany nastali v našej obrane poriadne zmätky, do obrovskej šance sa dostal madridský útočník Borja Mayoral, ale jeho zakončenie z tesnej blízkosti smerovalo vysoko nad bránu.
     
    89
    Máme tu posledné striedanie dnešného zápasu. Odchádza hráč, ktorý to všetko odštartoval svojim presným zásahom. MIkel Merino putuje na lavičku náhradníkov a do hry nastupuje Fabián Ruiz Peña.
     
    81
    Pavel Hapal posiela na trávnik posledného striedajúceho hráča. Je ním spomínaný Roland Černák, ktorý nahradí Nikolasa Špaleka. Aj v jeho prípade sme už videli lepšie zápasy.
     
    76
    Španielsky tréner posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním Pablo Fornals, ktorý vymení dnes veľmi dobre hrajúceho Mikela Oyarzabalu.
     
    69
    Španielsko dalo gól!
    Spomínané druhé kvalifikačné víťazstvo Španielska sa ešte viac priblížilo. Hostia strieľajú svoj štvrtý gól v dnešnom dueli. Pred šestnástkou súpera si prebral loptu DANI CEBALLOS a krásnou strelou prekonal Mareka Rodáka.
     
    67
    Španieli sa dostali do rýchleho brejku. Mikel Merino posunul hru do pravej strany, odkiaľ centroval Pablo Maffeo. Svojim pasom našiel Mikela Oyarzabalu, no ten z tesnej blízkosti minul bránu slovenského tímu.
     
    62
    Pavel Hapal zasahuje do dnešného zápasu druhým striedaním. Na ihrisko nastupuje trnavsky kanonier Erik Jirka, ktorý vymení dnes celkom aktívneho Lukáša Čmelíka.
     
    59
    Slovensko dalo gól!
    Zverenci Pavla Hapala napokon neodídu gólovo naprázdno. Priamy kop zahral DENIS VAVRO a prudkou strelou k pravej žrdi prekonal Unaia Simóna. Obranca dánskej Kodane tak napodobňuje Juraja Kucku, ktorý pred troma rokmi po priamom kope prekonal Ikera Casillasa.
     
    58
    Slovensko bude mať výhodu nádejného priameho kopu. Navyše, hlavný rozhodca vyťahuje žltú kartu, ktorú dostáva striedajúci muž Unai Núñez. Exekútorom priameho kopu bude zrejme Denis Vavro.
     
    56
    Španielsko dalo gól!
    Dnešný zápas sa pomaly mení na španielsku exhibíciu. Po rohovom kope Carlosa Solera zakončoval volejom Dani Ceballos, na jeho strieľanú prihrávku si nabehol RODRI HERNANDÉZ a pohotovým zakončením prekonal nášho brankára.
     
    54
    Španieli mali ďalšiu možnosť zvýšiť svoj náskok. Na peknú kolmú prihrávku si nabehol Mikel Oyarzabal, ale jeho zakončenie dokázal vytesniť na druhý rohový kop zápasu Marek Rodák.
     
    49
    Španielsko dalo gól!
    Slovensko to bude mať vo zvyšnom priebehu zápasu veľmi náročné, pretože druhýkrát inkasuje. MIKEL OYARZABAL si krásne nabehol medzi slovenských stopérov na dlhý pas, pretlačil sa cez Michala Sipľaka a strelou k ľavej žrdi prekonal Mareka Rodáka.
     
    46
    Český tréner Pavel Hapal urobil cez polčas jednu zmenu. Na trávnik prichádza Samuel Mráz, ktorý v útočnej fáze vymení pomerne nevýrazného Tomáša Vestenického.
     
    43
    Prvé striedanie Španielska je v týchto chvíľach realitou. Stopér Jorge Meré sa na ihrisko už nevráti a na jeho miesto prichádza Unai Núñez, ktorý pôsobí v službách Athleticu Bilbaa.
     
    34
    Hostia mohli zvýšiť svoj náskok, no mali sme veľké šťastie. Dani Ceballos krásnou kolmicou poslal do šance Aaróna Caricola, ten ešte hľadal Borju Mayorala, no loptu pred ním odkopol do bezpečia Michal Sipľak.
    26. Merino (ESP) - 0:1
     
    26
    Španielsko dalo gól!
    Favorit zápasu sa dostáva do tesného vedenia. Mikel Oyarzabal sa presadil cez Dominika Kružliaka na ľavej strane, prihrávkou pod seba našiel osamoteného MIKELA MERINA, no a ten strelou pod brvno prekonal Mareka Rodáka.
     
    20
    Slovenskí futbalisti si v prvom polčase komplikujú situáciu. Po ďalšom faule v strede ihriska dostáva žltú kartu Denis Vavro, a tak si bude musieť dávať veľký pozor v ďalšom priebehu stretnutia.
     
    16
    Hlavný rozhodca z Talianska prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po ďalšom tvrdom zákroku na španielsku hviezdu Daniho Ceballosa dostáva kartové napomenutie Filip Lesniak.
     
    10
    Exekútorom priameho kopu bol Filip Lesniak. V pokutovom území sa cez stredného obrancu Jesúsa Calleja pretlačil náš kapitán Denis Vavro, no jeho zakončenie pravou nohou mierilo tesne vedľa brány Unaia Simóna.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 59. Vavro – 26. Merino, 49. Oyarzabal, 56. Hernandéz, 69. Ceballos

    Karty:   16. Lesniak (SVK), 20. Vavro (SVK) – 58. Núñez (ESP)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.
    Slovensko: Rodák – Kružliak, Vavro (C), Sipľak, Hancko – Urblík, Lesniak, Káčer – Čmelík, Vestenický, Špalek
    Náhradníci: Jakubech – Chvátal, Grič, Černák, Jirka, Mráz, Balaj

    Španielsko: Simón – Maffeo, Vallejo, Meré, Caricol – Ceballos, Hernandéz, Merino – Soler, Mayoral, Oyarzabal
    Náhradníci: Sivera – Córdoba, Fornals, Gual, Latorre, Núñez, Ruiz

    Rozhodca: Massimiliano Irrati – Matteo Passeri, Fabrizio Posado, Marco Di Bello (všetci Taliansko)