Kazachstan – Bulharsko 1:1 (kon.) | Bosna – Portugalsko 3:1 (kon.) | Arménsko – Rakúsko 0:5 (kon.)
Cyprus – Belgicko 0:2 (kon.) | Gibraltar – S. Macedónsko 1:0 (kon.) | Turecko – Maďarsko 0:0 (kon.)
Lotyšsko – Škótsko 0:2 (kon.) | Ukrajina – Holandsko 1:1 (kon.) | Fínsko – Dánsko 0:5 (kon.)
Lichtenštajnsko – Švajčiarsko 0:2 (kon.) | Srbsko – Rusko 3:2 (kon.) | Andorra – Anglicko 0:1 (kon.)
Litva – Poľsko 0:2 (kon.) | Bielorusko – Moldavsko 3:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Gruzínsko 3:1 (kon.)
Švédsko – Malta 3:0 (kon.) | Nórsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Albánsko – Island 0:0 (kon.)
Slovensko – Španielsko sk 1:4 (kon.) | Sev. Írsko – Estónsko 4:2 (kon.) | San Maríno – Grécko 0:5 (kon.)
koniec
Slovensko
1:4 (0:1)
Španielsko
Utorok 10.10.2017, 20:30Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Slovenskí futbalisti do 21 rokov si na svoje konto pripisujú druhú kvalifikačnú prehru. Po nečakanej prehre s Islandom nestačili na silné Španielsko, ktoré ukázalo svoju kvalitu. Vicemajstri Európy štyrikrát prekonali Mareka Rodáka a udržujú si stopercentnú bilanciu v bojoch o ME 2019. Jediným úspešným strelcom na našej strane bol Denis Vavro, ktorý skóroval z priameho kopu. Slovensko bude mať šancu na odvetu už o mesiac, keď 14. novembra odohrá zápas práve na pôde Španielska. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:32:40)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Španielsky brankár Unai Simón zahral nešťastne rukou mimo šestnástky, a tak sme mali výhodu priameho kopu. Ten zahrával Filip Lesniak, no jeho nevydarený center do šestnástky ukončuje dnešný zápas.
     
    90+2
    Takmer sa im to podarilo. Po centri z ľavej strany nastali v našej obrane poriadne zmätky, do obrovskej šance sa dostal madridský útočník Borja Mayoral, ale jeho zakončenie z tesnej blízkosti smerovalo vysoko nad bránu.
     
    90+1
    Španieli držia loptu na svojich kopačkách a zrejme budú chcieť dohrať zápas na útočnej polovice. Dúfajme, že sa im už piaty gól nepodarí pridať.
     
    90
    Záverečným minútam zápasu už chýba potrebné nasadenie a tempo. Slovensko dnes prehrá, no napriek tomu mu tlieska zaplnený štadión v Poprade. V zápase sa bude hrať ešte dve minúty.
     
    89
    Máme tu posledné striedanie dnešného zápasu. Odchádza hráč, ktorý to všetko odštartoval svojim presným zásahom. MIkel Merino putuje na lavičku náhradníkov a do hry nastupuje Fabián Ruiz Peña.
     
    88
    V samotnom závere sme sa dostali k ďalšiemu streleckému pokusu. Po priťuknutí Samuela Mráza zakončil svojou ľavačkou Dávid Hancko, ale trafil len priestor brány, v ktorom stál Unai Simón.
     
    87
    Zápas sa pomaličky dohráva. Aktivitou naďalej hýri v dobrej forme hrajúci Erik Jirka, no v osobnom súboji si s ním pri postrannej čiare poradil obranca madridského Realu – Jesús Vallejo.
     
    86
    Slovensko malo výhodu priameho kopu z pomerne veľkej diaľky. Miroslav Káčer ale svoj center príliš nezvládol. Poslal ho len na úroveň šestnástky, kde boli najmä hráči v bielych dresoch.
     
    85
    Rohový kop zahral z pravej strany Filip Lesniak. Jeho center vôbec nebol zlý, no Španieli loptu upratali do autu. Následne hodil loptu do šestnástky Erik Jirka, ale na ďalšie slovenské zakončenie si musíme počkať.
     
    84
    Erik Jirka teraz pekným kolmým pasom našiel Samuela Mráza. Ten sa dostal do súboja s dvojicou obrancov súpera. Napokon aj vystrelil, no po jeho zakončení bude nasledovať len slovenský rohový kop. Škoda, že nevolil skôr pas na spomínaného Jirku.
     
    83
    Miroslav Káčer teraz podporil slovenský útok. Z pravej strany poslal loptu do šestnástky súpera, ale Roland Černák sa do zakončenia nedostal. Loptu si tak poľahky berie do rúk brankár Unai Simón.
     
    81
    Pavel Hapal posiela na trávnik posledného striedajúceho hráča. Je ním spomínaný Roland Černák, ktorý nahradí Nikolasa Špaleka. Aj v jeho prípade sme už videli lepšie zápasy.
     
    80
    Španieli teraz okupovali naše pokutové územie. Napokon to zobral na seba Borja Mayoral, ale jeho zblokovaná strela nemohla prekvapiť slovenského brankára Mareka Rodáka.
     
    79
    Erik Jirka sa po svojom príchode na trávnik snaží niečo vymýšľať, no proti prevahe španielskych súperov sa nevie príliš presadiť. O malú chvíľu zasiahne do hry aj prešovský Roland Černák.
     
    78
    Aarón Caricol predvádza takisto veľmi dobrý výkon. V priebehu niekoľkých sekúnd sa dostal k ďalšiemu centru, no ten našiel len domáceho Filipa Lesniaka.
     
    77
    Krajný obranca Aarón Caricol sa presadil cez ľavú stranu. Prízemným pasom hľadal v šestnástke spoluhráčov, ale v pokutovom území Slovenska boli len hráči v modrých dresoch.
     
    76
    Španielsky tréner posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním Pablo Fornals, ktorý vymení dnes veľmi dobre hrajúceho Mikela Oyarzabalu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 59. Vavro – 26. Merino, 49. Oyarzabal, 56. Hernandéz, 69. Ceballos

    Karty:   16. Lesniak (SVK), 20. Vavro (SVK) – 58. Núñez (ESP)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.
    Slovensko: Rodák – Kružliak, Vavro (C), Sipľak, Hancko – Urblík, Lesniak, Káčer – Čmelík, Vestenický, Špalek
    Náhradníci: Jakubech – Chvátal, Grič, Černák, Jirka, Mráz, Balaj

    Španielsko: Simón – Maffeo, Vallejo, Meré, Caricol – Ceballos, Hernandéz, Merino – Soler, Mayoral, Oyarzabal
    Náhradníci: Sivera – Córdoba, Fornals, Gual, Latorre, Núñez, Ruiz

    Rozhodca: Massimiliano Irrati – Matteo Passeri, Fabrizio Posado, Marco Di Bello (všetci Taliansko)