Kazachstan – Bulharsko 1:1 (kon.) | Bosna – Portugalsko 3:1 (kon.) | Arménsko – Rakúsko 0:5 (kon.)
Cyprus – Belgicko 0:2 (kon.) | Gibraltar – S. Macedónsko 1:0 (kon.) | Turecko – Maďarsko 0:0 (kon.)
Lotyšsko – Škótsko 0:2 (kon.) | Ukrajina – Holandsko 1:1 (kon.) | Fínsko – Dánsko 0:5 (kon.)
Lichtenštajnsko – Švajčiarsko 0:2 (kon.) | Srbsko – Rusko 3:2 (kon.) | Andorra – Anglicko 0:1 (kon.)
Litva – Poľsko 0:2 (kon.) | Bielorusko – Moldavsko 3:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Gruzínsko 3:1 (kon.)
Švédsko – Malta 3:0 (kon.) | Nórsko – Nemecko 3:1 (kon.) | Albánsko – Island 0:0 (kon.)
Slovensko – Španielsko sk 1:4 (kon.) | Sev. Írsko – Estónsko 4:2 (kon.) | San Maríno – Grécko 0:5 (kon.)
koniec
Gibraltar
1:0 (0:0)
Severné Macedónsko
cz Utorok 10.10.2017, 17:00 • Estádio Algarve, Faro-Loulé (POR) • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 7
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Jovan Popzlatanov se pokusil nasimulovat v samotném závěru penaltu a za filmování viděl druhou žlutou a červenou kartu. Naděje na vyrovnání Makedonie rapidně klesly.
     
    88
    Střídající Daniel Krezic měl na kopačce vyrovnávací gól, když se míč po jeho tečované střele snášel ze vzduchu do brány, jeden z hráčů Gibraltaru ale ve skluzu míč senzačně přizvedl nad břevno! To byla největší šance Makedonie!
     
    87
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Thomas Peter Joseph Isola, přichází Jack Breed.
     
    87
    Besar Iseni napřáhl z volného přímého kopu k přízemní střele, která v šestnáctce tečována a míč zamířil do náruče připraveného brankáře Bradleyho Bandy. Gibraltar stále vede 1:0.
     
    85
    Liam Crisp fauloval v blízkosti šestnáctky a po inkasování žluté karty daroval Makedonii příležitost vyrovnat.
     
    85
    Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Ennur Totre, přichází Liridon Iljazi.
     
    83
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Andrew Hernandez, přichází Michael Negrette.
     
    82
    Makedonie byla po přízemním centru z levé strany velice blízko vyrovnávacímu gólu, tečovaný míč ale ze značky pokutového kopu po zemí zamířil těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    68
    Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Petar Petkovski, přichází Daniel Krezic.
    64. Graeme TORILLA - 1:0
     
    64
    Gibraltar právě vstřelil branku!
    Andrew Hernandez na levé straně hřiště v blízkosti půlící čáry rozehrál standardní situaci a do šestnáctky poslal nádherný centr, na který si naběhl GRAEME TORILLA a ze značky pokutového kopu hlavou zamířil přesně k levé tyči! Gibraltar se ujal senzačního vedení – 1:0!
     
    63
    Ethan Jolley, Jovan Popzlatanov a střídající Emil Abaz se ve středu hřiště u postranní čáry zapojili do strkanice, kterou vyvolal ostrý faul jednoho z fotbalistů Makedonie.
     
    59
    Střídání v týmu Gibraltar: ze hřiště odchází Theo Pizarro, přichází Cecil Prescott.
     
    55
    Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Remzifaik Selmani, přichází Emil Abaz.
     
    44
    Tihomir Kostadinov si naběhl do šestnáctky na zpětnou přihrávku z levého křídla a bez přípravy těsně minul levý horní roh brány! Další krásná akce, bez gólového vyústění! Stále je to 0:0.
     
    42
    Jovan Popzlatanov na levé straně šestnáctky po kolmé přihrávce pěkně zalepil míč a po zaseknutí ke značce pokutového kopu napřáhl z úhlu k prudké střele, kterou na přední tyči zneškodnil Bradley Banda! Následoval odkop od brány.
     
    38
    Jovan Popzlatanov na levé straně hřiště zatáhl míč od postranní čáry k šestnáctce a na jeho zpětnou přihrávku pod sebe si poté za druhé vlny naběhl Tihomir Kostadinov, jeho přízemní střela pravačkou bez přípravy ale minula vzdálenější pravou tyč! Pěkná akce. Bez gólu.
     
    26
    Scott Ballantine jako první v dnešním zápase předvedl něco navíc a něco, co lahodí oku, když na pravé straně hřiště nasadil nedaleko šestnáctky jesličky jednomu z protihráčů, ten ho ovšem vzápětí dobře pokryl tělem. Šance nikde.
     
    22
    Makedonci měli první obrovskou šanci! Tihomir Kostadinov si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku za obranu a v blízkosti značky pokutového kopu poté napřáhl k přízemní střele, kterou Bradley Banda dokázal po rychlém vyběhnutí z brány skvěle vyrazit!
     
    20
    Aleks Simovski se snažil za půlící čárou na polovině soupeře vybojovat rychle ztracený míč, jenže to na levé straně hřiště přehnal s důrazem a za ostrý šlapák viděl zaslouženě žlutou kartu.
     
    8
    A další pěkná kolmá přihrávka do šestnáctky, na kterou si tentokrát naběhl Petar Petkovski. Kapitán Makedonie poté na levé straně pokutového území napřáhl z úhlu k prudké přízemní střele, kterou na přední tyči zlikvidoval Bradley Bandy a připsal si důležitý zákrok.

    Tomáš Reiner

    Góly: 64. Torilla

    Karty:   63. Jolley (GIB), 85. Crips (GIB) – 20. Simovski (MAK), 63. Popzlatanov (MAK), 63. Abaz (MAK)   90+4. Popzlatanov (MAK)


    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 1:7. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:13.
    Gibraltar: Banda – Jolley, Annesley, Crips, Britto – Vinet, Torilla (C), Ballantine – Hernandez (83. Negrette), Pizarro (59. Prescott), Isola (87. Breed).
    Náhradníci: Coleing – Garcia, De Torres. Trenér: Aaron Asquez.

    Severné Macedónsko: Gjorgjev – Popzlatanov, Amanovic, Kostov, Simovski – Totre (85. Iljazi), Georgiev – Kostadinov, Petkovski (C) (68. Krezic), Iseni – Selmani (55. Abaz).
    Náhradníci: Ilic – Krivanjeva, Atanaskoski, Zdravkovski. Trenér: Blagoja Milevski.

    Rozhodca: Manfredas Lukjancukas. Asistenti: Vladimir Gerasimov, Edgaras Bučinskas. Čtvrtý rozhodčí: Donatas Šimenas (všichni LTU)