Novgorod – Kazaň 0:5 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavľ 5:2 (kon.) | S.Moskva – Petrohrad 0:4 (kon.)
HC Slovan – Soči sk 4:1 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
HK Soči
Pondelok 09.10.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    HC Slovan zo série šiestich domácich zápasov čaká už len ten posledný, v pondelok večer bude Bratislava hostiť HK Soči.

    Soči je prístavným a kúpeľným mestom s viac ako 330.000 obyvateľmi. Leží na brehu Čierneho mora a medzi kuriozity sa radí predovšetkým svojou dĺžkou. Soči je dlhé 145 km a tiahne sa od pobrežia Čierneho morapo úpätie Kaukazu. Soči vstúpilo do histórie športu ako usporiadateľ Zimných olympijských hier, ktoré organizovalo na jar v roku 2014.

    Hokejový tím HK Soči vznikol pred dvomi rokmi, v roku 2014. Vo svojom prvom účinkovaní v siedmej sezóne KHL neodštartoval práve najlepšie, no všetko sa to zlomilo začiatkom novembra a nováčik sa kvalifikoval do play-off súťaže. V prvom kole však bol nad jeho sily silný CSKA Moskva, ktorý postupoval ďalej po sérii 4:0 na zápasy a Soči v konečnom pelotóne klubov KHL zaknihovalo krásne 13. miesto. V ôsmej sezóne KHL sa Soči rovnako tak prebojovalo do play-off, v prvom kole však nestačilo na ďalší klub z Moskvy, tento raz Dinamo. Séria skončila na zápasy v pomere 0:4 a Soči obsadilo celkovo 11. priečku edície KHL. V tej uplynulej sa Soči do play-off neprebojovalo a napokon obsadilo v záverečnom zúčtovaní 17. priečku, prvú nie postupovú do vyraďovacích bojov.

    Modro-červeno-biely dres HK Soči obliekajú predovšetkým domáci hráči z Ruskej federácie, tím je doplnený o dvoch hráčov z Kanady, jedným z USA a jedným z Fínska. Domáce zápasy HK Soči hráva v Arene Boľšoj, ktorá má kapacitu 12.000 divákov. Hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Sergej Alexandrovič Zubov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal HK Soči z 18 zápasov 29 bodov, HC Slovan odohral o jeden zápas viac a získal celkom 19 bodov.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je obranca Pavel Padakin s 13 kanadskými bodmi (4+9), na druhej priečke Casey Wellman s 12 bodmi (4+8). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 15 bodový Radek Smoleňák (2+13), na druhej priečke 10 bodový Marek Viedenský (6+4). Gólman hostí Dmitrij Šikin disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,0% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,40 gólov na zápas, Konstantin Barulin s 89,3% úspešnosťou drží priemer 3,22 gólov na zápas. Na strane domácich Marek Mazanec90,5% úspešnosť zásahov s priemerom 3,15 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub HK Soči a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Mazanec (Štepánek) – Després, Ebert, Barker, Meszároš (C), Švarný (A), Voráček, Bačík – Kašpar (A), Viedenský, Řepík – Smoleňák, J. Mikúš, Buchtele – Hlinka, Hrnka, Co. Genoway – Šťastný, Sádecký, Skalický

    HK Soči:

    Barulin (Šikin) – Ščitov (A), Alexandrov, Jokipakka, Chochlov, Polášek, Chomickij (C), Čmychov – Ščegolkov, Cvetkov, Lapenkov – Wellman, Collins, Šmeľov – Padakin, O´Dell (A), Tomilin – Grebenščikov, Ivanov, Točickij

    Rozhodca:

    Kulakov, Olenin – Golovľov, Micheľ.
     
    Príjemný podvečer z Arény Ondreja Nepelu želám všetkým priaznivcom ľadového hokeja, skončilo nám tu rozkorčuľovanie, domáci v modrých farbách, hostia v bielo-čiernych dresoch.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba tímy, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude pripravené k úvodnému buly dnešného duelu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:42
    Prvý puk smeroval na bránku hostí, čiarový akciu domácim zastavil pre ofsajd.
     
    01:19
    Po prechode modrou z ľavého kruhu vystrelil Collins, Meszároš svojou hokejkou poslal puk vysoko na ochrannú sieť.
     
    01:26
    Mazanec cez svoje betóny zlikvidoval reklamný puk Soči.
     
    01:48
    Za vrazenie dostal menší trest Švarný, Slovan bude v úvode prvej tretiny hrať v oslabení.
     
    01:53
    Soči vyhralo buly, puk smeroval za kruh, na stred na modrú si potiahol Ščitov, ktorý vystrelil švihom, Mazanec v pokľaku puk likviduje.
     
    01:58
    Opäť v akcii Mazanec, ktorý likviduje puk hostí z pravej strany, zakončenie prišlo ihneď po buly.
     
    02:40
    Slovan poslal ďalší puk von z pásma, oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily, čas plynie.
     
    03:10
    Soči sa prihrávkou spoza bránky samo pripravilo o útočné pásmo.
     
    03:39
    Wellman vystrelil spoza ľavého kruhu švihom, svojim pukom opečiatkoval konštrukciu Mazancovej bránky!
     
    03:48
    Domáci v plnom počte, hostia nehrali presilovku extra dobre, v jej závere sa však mohlo meniť skóre.
     
    04:57
    Lapenkov korčuľoval za odrazeným pukom, vystrelil z ľavého kruhu, Mazanec cez svoje betóny poslal puk pred seba a defenzíva domácich dorážku hosťom nedovolila.
     
    05:05
    V akcii bol videorozhodca duelu, ktorý skúmal strelu Wellmana, no to rozhodne bolo do žrde a puk v bránke domácich nebol ani len náhodou.
     
    06:29
    Mazanec zavelil do útoku, Genoway puk za bránkou hostí nevybojoval, Barulin ho rozohral, no Slovan puk vybojoval a Meszároš vystrelil z ľavého kruhu, bez úspechu.
     
    07:34
    Pekná kombinačná akcia belasých, diagonálny puk na pravú stranu k bránkovisku dostal na palicu Řepík, Michal pohotovo vystrelil, diváci už kričali gól, Barulin ho však vychytal.
     
    08:48
    Za podrazenie dostal dve minúty Genoway, Soči bude hrať druhú presilovú hru v zápase.
    07:34 Michal Řepík vs. Konstantin Barulin
     
    09:08
    Collins vystrelil z pravého kruhu, Mazanec puk poslal cez vyrážačku na ochranné sklo a belasí následne von z pásma.
     
    09:35
    Collins dobiedzal pred bránkoviskom, Mazanec puk vyrazil pred seba a potom ho defenzíva domácich poslala k mantinelu a odtiaľ von z pásma.
     
    10:33
    Lapenkov sa prezentoval strelou z vnútornej strany pravého kruhu, Mazanec puk vyrazil späť do hry.
     
    10:48
    Domáci v plnom počte, Soči dohráva svoju akciu v pásme belasých.
     
    10:53
    Lapenkov sa dostal s pukom na ľavej strane do výhodnej palebnej pozície, dobre to namieril a vystrelil, puk smeroval do domácej klietky, Mazanec vytiahol fantastický zákrok, puk schoval v lapačke a už sme tu počuli meno Mazanec, Mazanec...
     
    11:52
    Točickij vystrelil z medzikružia a puk poslal privysoko na ochranné sklo, Mazanec teraz zasahovať nemusel.
     
    12:37
    Padakin spoza bránky zadovkou poslal puk na ľavú stranu k bránkovisku, odtiaľ pohotovo zakončil Grebenščikov, Mazanec puk vyrazil späť do hry a žiadne prekvapenie sa nekonalo.
     
    14:20
    Soči vyrobilo zakázané uvoľnenie a len tak sa ubránilo akcii domácich, hra sa vráti pred Barulina.
     
    14:47
    Řepík pohotovo vystrelil švihom z ľavého kruhu, Barulin dostal puk do masky, ten spadol dole na ľad, Kašpar v dorážke zakončiť nedokázal, síce dobre tienil, no Barulin puk pohotovo schoval pod svoj výstroj.
     
    15:20
    Barker pohotovo vystrelil bez prípravy od modrej z jej stredu, Barulin aj tento puk videl a bezpečne ho zneškodnil.
     
    15:34
    Buchtele dostal puk ako na podnose a pekne vystrelil z vrcholu pravého kruhu, Barulin v pokľaku puk kryje vo svojom náručí.
     
    15:59
    Lapenkov nahodil puk do pásma domácich na evidentný ofsajd, hostia chceli hrať s pukom, čiarový akciu zastavil, no nariadil vhadzovanie len v strednom pásme.
     
    17:15
    Z ľavej strany od mantinelu od kruhu Ščitov nahodil puk na bránku domácich, vybojoval pásmo na vhadzovanie, Mazanec bol nútený puk schovať do rukavice.
     
    17:45
    Mám pocit že to bol O´Dell, ktorý vystrelil od modrej, aj teraz sa puk späť do hry odrazil od konštrukcie Mazancovej bránky!
     
    18:08
    Nedovolené bránenie, dve minúty pre Chochlova a presilovka pre Slovan.
     
    18:53
    Soči poslalo ďalší puk von z pásma, Slovan súvislý tlak v pásme hostí zatiaľ nevyvinul.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli na ľade aktívnejšie Soči, ktoré diktovalo tempo hry a vypracovalo si pekné akcie a dvakrát sa triasla za Mazancom konštrukcia jeho bránky. Jeden z pukov hlavný konzultoval s videorozhodcom zápasu, bez úspechu. Aj Slovan si vypracoval akcie, ktoré si pýtali gólové zakončenie, nepodarilo sa to. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 7:15.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Hostia v plnom počte a v závere svojho oslabenia mali šancu, Mazanec cez svoju hokejku poslal puk späť do hry.
     
    20:46
    Na druhej strane bol v akcii Barulin, keď likvidoval puk domácich z pravej strany, aj Konstantin puk poslal späť do hry.
     
    22:42
    Grebenščikov potiahol puk do pásma a vystrelil zo stredu kruhov, Mazanec puk poslal späť do hry a do akcie pôjdu domáci.
     
    22:50
    Švarný pekne zakončil z pravej strany po prechode kruhom, Barulin vytiahol pekný zákrok a puk schoval do lapačky.
     
    23:26
    Z pravého kruhu z vnútornej strany po ľade zakončil Ivanov, Mazanec aj tento puk hostí poslal späť do hry, Soči s pukom v pásme belasých.
     
    24:28
    Mazanec dostal dve minúty za podrazenie, trest odsedí Lukáš Kašpar.
     
    25:26
    Slovan vyšmaril puk von z pásma a získal tak veľmi cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    25:55
    Cvetkov príklepom pálil spoza pravého kruhu, Mazanec puk poslal na ochrannú sieť a drží belasých nad vodou.
     
    26:19
    Podrazenie aj v podaní Poláška, ktorý chcel stoj čo stoj urobiť sebe priestor pred bránkoviskom, keďže Soči sa po vyhodení puku domácimi ponáhľalo do akcie.
     
    26:26
    Slovan Bratislava dal gól!
    Alexandrov stratil puk za bránkou hostí, Viedenský ho spoza bránky poslal k bránkovisku na ľavú stranu a MICHAL ŘEPÍK pohotovo poslal puk do siete Barulina. Asistencia: Marek Viedenský.
    26:26 Michal Řepík - 1:0
     
    26:28
    Domáci v plnom počte a Slovan nabudený gólom bude pokračovať v hre svojou presilovkou.
     
    27:13
    Puk za bránkovou čiarou domácich, Slovan spoza bránky bude zakladať svoju presilovkovú útočnú akciu.
     
    27:43
    Defenzíve domácich ušiel s pukom na palici Ivanov, už už sa chystal zakončiť, Meszároš ho z akcie vygumoval a kapitán belasých založil aj útočnú akciu.
     
    28:18
    Smoleňák nerozveselil domáce publikum, keď neuspel na ľavej strane pri bránkovisku vo svojej jazde.
     
    28:19
    Hostia v plnom počte, Soči oslabenie o jedného muža zvládlo, puk teraz vyťahuje von zo svojho obranného pásma.
     
    29:51
    Lapenkov pálil z ľavej strany od kruhu, Mazanec v pokľaku cez svoje betóny poslal puk späť do hry, domáci ho majú pod kontrolou.
     
    30:39
    Řepík vystrelil po ľade spoza kruhov, Barulin cez hokejku puk poslal k mantinelu na pravú stranu klziska.
     
    30:45
    Za držanie inkasuje trest Chochlov a Slovan si opäť zahrá presilovú hru.
     
    30:49
    Slovan vyhral buly, puk smeroval na modrú, Barker ho usmernil medzi tri žrde súpera, Barulin puk schoval do lapačky.
     
    31:05
    Hrnka vystrelil z vnútornej strany ľavého kruhu, puk skončil po zásahu Barulina na ochrannej sieti.
     
    31:44
    Slovan Bratislava dal gól!
    Genoway prešiel s pukom poza bránku, naservíroval ho pred bránkovisko a k strele sa dostal RADEK SMOLEŇÁK, Barulin puk okolo ľavej ruky prepustil do svojej siete. Asistencie: Colby Genoway a Andrej Meszároš.
    31:44 Radek Smoleňák - 2:0
     
    32:02
    Švarný oslabuje domácich, inkasuje dve minúty za úmyselné vyhodenie puku a presilovku si teraz zahrá Soči.
     
    32:48
    Slovan poslal druhý puk von z pásma, puk ale prešiel cez striedačku hostí, čiarový hru prerušil, vhadzujeme v strednom pásme pri obrannej modrej belasých.
     
    32:59
    Nahodený puk na domácu klietku Mazanec v pokľaku schoval vo svojom náručí.
     
    33:21
    Slovan vyhodil puk von z pásma Soči zakladalo akciu, vyrobilo však len zakázané uvoľnenie.
     
    34:02
    Domáci v plnom počte, Soči zamklo Slovan v pásme, belasí mu palebný priestor neposkytli.
     
    34:35
    Řepík neuspel z pravej strany po prechode kruhom a švihom puk poslal len na ochranné sklo.
     
    34:44
    Trest za zlé striedanie pre hráčsku lavičku Soči, Slovan bude mať príležitosť na tretí kúsok do siete súpera.
     
    35:20
    Kašpar vystrelil po ľade z pravého kruhu, Barulin puk vyrazil na ľavý kruh, Řepík puk posunul späť Kašparovi, Lukáš pálil príklepom, Barulin ho pri ľavej žrdi ale vychytal.
     
    35:39
    Barker pálil z ľavej strany z vrcholu kruhu, Cam opečiatkoval pravú žrď Barulinovej bránky!
     
    35:58
    Genoway z ľavej strany nahodil puk do bránkoviska, Barulin dobre čítal hru a skôr, akoby niekto v modrom dokázal zakončiť, puk schoval pod svoje rukavice.
     
    36:25
    Després s pukom od modrej nakorčuľoval na ľavý kruh, vystrelil švihom, puk letiaci tesne nad ľadom k vzdialenejšej žrdi Barulin schoval do lapačky.
     
    36:44
    Hostia v plnom počte, Slovan zahral presilovku na výbornú, Barulin podržal tím Soči a zmenu skóre nepripustil.
     
    39:09
    Meszároš vystrelil od modrej od mantinelu z ľavej strany, Barulin naťahoval rukavicu zbytočne, puk skončil na ochrannom skle.
     
    39:27
    Hlinka potiahol puk a z pravej strany korčuľoval na bránkovisko, Barulin ho vychytal a Michal sa tlačil k bránkovisku zbytočne.
     
    39:55
    Hrubosť a trest dve minúty pre Barkera, Soči bude hrať delenú presilovku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa domáca aréna dvakrát radovala z gólu a Soči aj keď chcelo hrať na kolmé akcie, domáci mu skórovať nedovolili, Mazanec podržal svoj tím. Rovnako tak belasí mohli navýšiť svoje vedenie, výborný Barulin likvidoval tutovky belasých a len vďaka gólmanovi hostí to bolo teraz len o dvoch góloch. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 13:10.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:52.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Soči Slovan v pásme nezamklo, belasí poslali druhý puk von z pásma pri svojom oslabení.
     
    41:14
    A ďalší puk domácich v strednom pásme, Soči Slovan pod súvislý tlak dostať nevie, Slovan na výbornú vzdoruje presilovke súpera.
     
    41:55
    Domáci v plnom počte, trest Barkerovi vypršal.
     
    41:55
    Soči opäť zle striedalo a trest za hráčsku lavičku odsedí Grebenščikov.
     
    42:10
    Slovan Bratislava dal gól!
    Bleskurýchle využitie presilovej hry, Després puk z ľavej strany poslal za kruhy a strelou švihom pod brvno rozjasal domáce tribúny NICK EBERT. Asistencia: Simon Després.
    42:10 Nick Ebert - 3:0
     
    44:39
    Meszároš vystrelil príklepom z ľavej strany od modrej od mantinelu, Barulin v pokľaku puk kryje vo svojom náručí.
     
    44:59
    Slovan nezvládol teraz prechod do útočného pásma a vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Mazanca.
     
    45:26
    Aj Soči vyhodilo puk von z pásma cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Barulina.
     
    45:43
    Belasí na modrej vyrobili ofsajd, čiarový im akciu zastavil, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    46:08
    Cvetkov vystrelil z ľavého kruhu, Mazanec puk cez vyrážačku poslal k bránkovisku, Slovan zvádza boje o puk so súperom za svojou bránkovou čiarou.
     
    47:35
    Chomickij netrafil puk na modrej, ten skončil mimo pásma Slovana, Soči sa musí po puk vrátiť do svojho obranného pásma.
     
    48:28
    Za hákovanie dostal dvojku Grebenščikov a bude to Slovan, kto bude mať výhodu v podobe presilovej hry.
     
    48:37
    Meszároš pálil od modrej z jej stredu, minul priestor bránky Barulina, Slovan drží puk na hokejkách v pásme súpera.
     
    48:57
    Spoza pravého kruhu sme videli príklep Meszároša, Barulin puk dobre videl a schoval vo svojej rukavici.
     
    49:28
    Brejk Smoleňáka, Radek zoči-voči Barulinovi neuspel, Konstantin ho vychytal do lapačky, predtým sme videli puk v bránke hostí po strele Barkera, nebudeme telefonovať?
     
    49:28
    Pod tlakom domáceho publika akoby arbitri podľahli a predsa len budeme volať Moskvu.
     
    49:28
    Videorozhodca posúdil strelu Barkera, Cam len opečiatkoval konštrukciu hosťujúcej bránky a tak belasým tento puk do listiny strelcov arbitri zapísať nemohli.
     
    50:07
    Chomickij dve minúty za krosček, 21 sekundová výhoda o dvoch hráčoch v poli.
    49:28 Cam Barker a konštrukcia bránky Barulina
     
    50:28
    Hostia so štyrmi hráčmi, Slovan prehral buly a trvalo mu hodnú chvíľku, kým vybojoval útočné pásmo.
     
    51:13
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan vyrobil akciu, prvý puk belasých Barulin ešte vyrazil pred seba, RADEK SMOLEŇÁK mu ho však v bránkovisku poľahky zasunul do siete. Asistencia: Colby Genoway.
    51:13 Radek Smoleňák - 4:0
     
    52:28
    Soči hralo chvíľku s pukom na hokejkách v pásme belasých, Mikúš poslal puk do stredného pásma,
     
    52:45
    Slovan vyhodil puk von z pásma a aj za cenu zakázaného uvoľnenia prerušil hru súpera.
     
    54:16
    Soči dáva gól!
    Grebenščikov vystrelil z ľavého kruhu, Mazanec puk poslal späť do hry, hostia zakombinovali, Polášek z pravej strany posunul puk na ľavú a PAVEL PADAKIN pohotovo zakončil. Asistencie: Adam Polášek a Eric O´Dell.
    54:16 Nikita Ščitov - 4:1
     
    54:36
    Lapenkov dostal dve minúty za hodenie hokejky, Slovan bude hrať svoju presilovku.
     
    54:54
    Hrať budeme štyria proti štyrom, Hrnka dostal dve minúty za seknutie.
     
    55:53
    Slovan kontroluje puk za svojou bránkou, čakáme, kým hráči prestriedajú, už niet kam ponáhľať.
     
    56:36
    Hostia v plnom počte a Soči bude hrať svoju krátku presilovku.
     
    56:54
    Domáci v plnom počte a spolu s koncom trestu Hrnku Mazanec likviduje v pokľaku puk z hokejky hosťujúceho hráča.
     
    57:19
    Čiarový prerušil hru pre ofsajd belasých, vhadzujme v strednom pásme.
     
    58:11
    Després nepustil do akcie O´Della, Slovan puk vyváža von z pásma a zápas už len dohrávame.
     
    58:49
    Mikúš vylúčený v závere tretej tretiny, dve minúty za krosček, Soči tak bude zápas dohrávať svojou presilovkou.
     
    59:25
    Švarný zaviezol puk do pásma súpera, standing ovation bratislavských tribún...
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme videli tri góly, defenzíva domácich pokazila Mazancovi shut-out, nič však, Slovan si do tabuľky zapíše tri cenné body. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme Soči Jevgenij Lapenkov, v tíme domácich Radek Smoleňák. Pomer striel do priestoru bránky v tretej tretine 13:9, diváci sa lúčia s tímom tradičnou ďakovačkou a ja vám všetkým z Bratislavy želám pohodovú a pokojnú noc, lúči sa s vami z novinárskeho sektoru Vladimír Korduliak. (21:33:50)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 27. Řepík (Viedenský), 32. Smoleňák (Co. Genoway, Meszároš), 43. Ebert (Després), 52. Smoleňák (Co. Genoway) – 55. Padakin (Polášek, O'Dell)


    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Štepánek) – Després, Ebert, Barker, Meszároš (C), Švarný (A), Voráček, Bačík – Kašpar (A), Viedenský, Řepík – Smoleňák, J. Mikúš, Buchtele – Hlinka, Hrnka, Co. Genoway – Šťastný, Sádecký, Skalický
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Ščitov (A), Alexandrov, Jokipakka, Chochlov, Polášek, Chomickij (C), Čmychov – Ščegolkov, Cvetkov, Lapenkov – Wellman, Collins, Šmeľov – Padakin, O´Dell (A), Tomilin – Grebenščikov, Ivanov, Točickij

    Rozhodca: Kulakov, Olenin – Golovľov, Micheľ

    Diváci: 6.051