CSKA Moskva – Ufa 0:0 (kon.) | Lok. Moskva – FK Dinamo Moskva 3:0 (kon.) | Machačkala – Zenit 2:2 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
0:0 (0:0)
FC Ufa
cz Nedeľa 01.10.2017, 13:00 • VEB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek víkendu. (14:55:54)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:13.
     
    Je dobojováno! Ufa slaví cenný bod, když po výborném výkonu z prvního poločasu ubránila půlhodinový tlak CSKA, kterému ke vstřelení rozhodujícího gólu nepomohla ani penalta Bibrase Natcha. Moskvané tedy překvapivě ztrácí na domácím hřišti dva body a ze čtvrtého místa v tabulce se mu vedoucí Zenit může vzdálit o další tři body. Ufa naopak bere bod do boje o záchranu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Asi poslední standardní situaci rozehrál právě Dmitrij Stockij, jehož centr z levé strany ale skončil jen na hlavách urostlých zadáků CSKA.
     
    90+2
    Ufa promarnila šanci z rohového kopu a měla štěstí, že sudí odpískal další faul Vitinha, jenž se ze všech sil dral do protiútoku, ale přitom rukou sáhl do obličeje Stockého.
     
    90+1
    Hostující obranu už tradičně trápil Golovin ve spolupráci s Vitinhem, jenž se podle názoru hlavního rozhodčího dopustil útočného faulu. Zelení si opět mohou oddechnout.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty nastavení!
    89. Bibras Natcho (CSK)
     
    89
    Domácí zmar jest dokonán! Míč si na penaltový puntík postavil Bibras Natcho a placírkou vyslal hodně pomalou střelu, kterou Bělenov skokem k levé tyči zastavil!
     
    88
    Penalta pro CSKA! Golovinova střela skončila u jeho spoluhráče Čalova, který si míč se štěstím zpracoval. Zezadu byl přitom stáhnut Tabidzem a domácí mají obrovskou šanci jít do vedení.
     
    87
    Vitinhovu kolmici na Golovina jeden z hostujících obránců klíčovým skluzem zastavil. Domácí pokračovali jen autem, po němž hrají ve středu hřiště.
    86. Mário Fernandes (CSK)
     
    86
    Alexandr Golovin si zasekl míč a z hloubi pole odcentroval ze svého pohledu k pravé tyči, u které našel Mária Fernandese. Ten pravděpodobně zakončoval a jen těsně minul prostor u vzdálenější brankové konstrukce!
     
    85
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Ondřej Vaněk, přichází Cătălin Carp.
     
    84
    Vaňkova střela z delší vzdálenosti letěla přesně na Ignaševiče, od kterého se míč vydal do zámezí. Následný roh k bližší tyči nebezpečný rovněž nebyl.
     
    83
    Centr před domácí branku odkopl Vasin až na tribunu. Ufě se v těchto chvílích podařilo otupit nápor Moskvanů a blíží se bodovému zisku.
     
    82
    Nově příchozí Fatai nevyužil čerstvých sil a na levém kraji pokutového území neobešel Bibrase Natcha.
     
    80
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Sylvester Igboun, přichází Kehinde Fatai.
     
    79
    Velká chyba v rozehrávce Bělenova. Golovin ji ale nepotrestal a poté, co zleva prošel do vápna, narazil na vracejícího se zadáka v zeleném trikotu.
     
    78
    Natcho to zkusil z dálky. Míč sice letěl na branku, ale nebyl tak dobře umístěný, aby na něj Bělenov nemohl dosáhnout. Právě Natcho byl po chvilce faulován ve středu hřiště a akce Moskvanů pokračuje.
     
    77
    S postupujícím časem roste tlak domácího týmu. Ufu tak čeká ještě hodně dlouhá čtvrthodina, která ji dělí od cenného bodu.
     
    76
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Pontus Wernbloom, přichází Georgi Milanov.
     
    76
    Vitinho si všiml na pravé straně volného Fernandese, kterému se úplně nezdařila narážečka s Ignaševičem a míč skončil v autu.
     
    75
    Pomalu letící míč doprostřed branky Akinfejeva nemohl ohrozit. CSKA se chtělo rychle vysunout, ale došlo jen kousek za půlku hřiště.
     
    74
    Vypadá to, že Ivan Obljakov po necelých deseti minutách bude muset hřiště zase opustit. Záložník Ufy už je na nosítkách a pravděpodobně kvůli levému kolenu nemůže pokračovat.
     
    73
    Pontus Wernbloom zezadu poslal k zemi Obljakova, jehož zásluhou budou hosté kopat standardní situaci z osy hřiště.
     
    72
    Akce Moskvanů jsou hodně bezzubé, pokud se do nich nezapojují Vitinho s Golovinem. Hráči kolem nich bohužel pro CSKA nejsou pro defenzívu Ufy nebezpeční.
     
    71
    Golovinovu kolmici hostující obrana přečetla a vzápětí znovu odkopla míč z vápna, kam nakopával Bibras Natcho.
     
    70
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Timur Žamaletdinov, přichází Fjodor Čalov.
     
    69
    Ondřej Vaněk převzal Igbounův centr z levého kraje, halfvolej z osmnácti metrů se mu ale příliš nevydařil a Igor Akinfejev zasahovat nemusel.
     
    68
    Po delší době se Ufa vydala na průzkum útočné poloviny. Proti deseti obráncům dvojice hráčů na pravé straně ale nic kloudného nepředvedla.
     
    67
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Sysujev, přichází Ivan Obljakov.
     
    66
    Domácí převaha začíná být stále více znát. I proto se hosté chystají poslat do hry prvního náhradníka.
     
    65
    Všudepřítomný Vitinho tentokrát nemohl střílet a raději roztáhl hru doprava, odkud k němu poslal centr Fernandes. Možná se měl kopat roh, nicméně rozhodčí nařídili výkop od branky hostů.
     
    64
    Natchovo přenesení hry neprošlo až na Ščennikova, který okamžitě vhodil míč zpět do hry. Následuje obléhání zatažené obrany Ufy.
     
    62
    Sysujev zahnal Igbouna k autové čáře, kde nigerijský útočník o míč přišel. Moskvané okamžitě hledali svého tahouna Vitinha, který se zbavil Vaňka, ale střelou z dvaceti metrů Bělenova opět nepřekvapil.
    61. Vitinho (CSK)
     
    61
    Alexandr Golovin byl hlavním strůjcem rychlé akce CSKA. Proti nezformované obraně přihrál na Vitinha, jenž si opět připravil střelu zpoza vápna, ale Bělenov neměl moc práce se střelou, která i teď mířila k jeho levé tyči.
     
    60
    Do konce zápasu zbývá poslední půlhodina. CSKA se v posledních minutách trochu zvedlo, ale kromě jedné nebezpečné střely Vitinha nic nevymslelo. Při pohledu na střídačku Moskvané ani nemají moc možností, jak oživit útok, reálně vypadá jen příchod Aarona Samuela Olanareho.
     
    59
    Centr z levé strany nebezpečně proletěl šestnáctkou, ale žádný z hráčů v červeném jej nezastavil. Po chvilce ze střední vzdálenosti znovu pálil Natcho, ale obranný val znovu neprostřelil a nakonec fauloval Stockého.
     
    58
    Golovinův přetažený centr na druhé straně sebral Fernandes. Vtitinho vzápětí vrátil míč před vápno na Natcha, jehož pokus byl sražen na rohový kop.
     
    57
    Vasin v pokutovém území ustrážil Igbouna, který se snažil dostat k dobrému centru spoluhráče z levé pomezní čáry.
     
    56
    Jokič si po autu narazil s Vaňkem a trochu zahnal Ignouna, který sice stihl míč ve hřišti, ale centr daleko neprošel.
     
    55
    Obraz hry se po změně stran příliš nezměnil. S míčem častěji operují hosté a nyní v poklidu kombinují ještě před půlící čarou.
     
    53
    Jen dva hráči stačili Ufě k tomu, aby se dostali přes střed hřiště. Moskvanům pomohl až dobrý obranný zákrok Fernandese, po němž se míč dostal do rukou Akinfejeva.
     
    52
    Opět v akci Vitinho, který je rozhodně nejaktivnějším hráčem v domácí sestavě. Nyní zády k brance přihrál do druhé vlna na Golovina, jehož rána z první byla sražená prvním clonícím soupeřem.
     
    51
    Vitinho se uvolnil na ose hřiště a vystřelil z dvaceti metrů. A byla z toho první šance pro CSKA, když míč trefil ze střelcova pohledu pravou tyč!
     
    50
    Igboun se dnes hodně snaží, jenže dělá až moc chyb. Nyní zkazil slepnutí na Vaňka, jenž jenom sledoval, jak míč putuje do autu.
     
    49
    Hosté napadali ve velkém počtu u soupeřovy šestnáctky. Centr ze strany však zablokoval Viktor Vasin a nepustil míč k Akinfejevovi. Vše skončilo odmávaným ofsajdem.
     
    48
    Jemal Tabidze od sebe odhodil Žamaletdinova. O faul se ale nejednalo a na řadu přichází odkop od branky Bělenova.
     
    47
    Úvod druhé půle zatím ovlivnily jen tři hostující fauly. Ke všem ale došlo daleko od obou branek.
     
    46
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Vasilij Berezuckij, přichází Sergej Ignaševič.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Souboj dvou kvalitativně nevyrovnaných klubů v prvním poločase nečekaně vyzněl lépe pro Ufu, která v roli outsidera byla směrem do útoku nebezpečnější, nicméně jedinou vážnější šanci Stockého Akinfejev dobrým zákrokem zlikvidoval. CSKA směrem dopředu nepředvedlo vůbec nic, navíc jej sráží řada chyb ve středu hřiště. Nyní si dáme krátkou přestávkou a zhruba ve čtrnáct hodin se vrátíme společně s druhým poločasem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Timur Žamaletdinov dostal od Fernandese přihrávku až do vápna, ze kterého jej dvojice protihráčů ale vytlačila do pravé strany, kde útočník CSKA nic nevymyslel.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45
    Vitinhův středně vysoký centr nezískal žádný z jeho spoluhráčů. Do menšího závaru nakonec přišel Igboun a poslal míč znovu na roh, po němž Natcho vystřelil zdálky právě do Igbouna.
     
    44
    Fernandesův centr z pravé strany si našel Denis Tumasjan a zahrál na jistotu. Následuje další rohový kop ve prospěch Moskvanů.
     
    43
    CSKA přišlo o balón, načež se z tribun už začal ozývat pískot. Igboun se naštěstí pro armádní klub zastavil u rohu vápna a tam byl odzbrojen.
     
    42
    Domácí budou rozehrávat třetí roh během pár sekund. Po druhém z nich pálil z dvaceti metrů Vitinho, ale trefil jen záda clonícího zadáka Ufy.
     
    41
    Golovin během souboje o letící míč přidržel hostujícího fotbalistu. Ufa tak mohla rozehrát, jenže ho ztratila a vhazovat může Ščennikov.
     
    40
    Běží už čtyřicátá minuta a domácím se stále herně nedaří, Ufa je navzdory předpokladům výrazně živější a také měla zatím jedinou vážnější šanci.
     
    38
    Několikátá zbytečná chyba v rozehrávce Moskvanů nebyla potrestaná. Hostující akci po levé straně zastavil ofsajd.
     
    36
    Vitinhova individuální akce zůstala bez zakončení, šikovný Brazilec vybojoval pro CSKA alespoň roh, ale ten hosté odehráli do zámezí.
     
    35
    Vaněk ve spolupráci s Živogljadovem nic nevymyslel, první z nich skončil po čistém zákroku na trávníku, pravý zadák Ufy zase odcentroval do hrudníku clonícího Ščennikova.
     
    34
    Centr do pokutového území ale nenadělal nepříliš prověřené obraně Ufy žádné větší starosti, míč doletěl až do rukavic Alexandra Bělenova.
     
    33
    Golovin se dostal na pravé straně do obležení dvou protihráčů, kteří jej zastavili jen za pomoci faulu. Je z toho standardní situace z postranní čáry.
     
    32
    Vitinho neměl prostor k přihrávce z levého konce velkého vápna, a tak raději vypálil, jenže z úhlu vůbec nemířil přesně. Následuje jen odkop zatím nezaměstnaného Bělenova.
     
    31
    CSKA si poradilo s útokem do zatažené obrany, Golovin se prodral až do vápna, ale tam mu protihráč míč ukopl od nohy.
     
    30
    Srážka dvou domácích hráčů ve středovém kruhu lacino darovala míč hostům. Nigerijec Igboun zkusil už poněkolikáté vystřelit, jenže ani teď mu to moc nesedlo a míč sotva doskákal do náruče Akinfejeva.
     
    29
    Vitinho měl v úmyslu na ose hřiště sklepnout míč do strany, ovšem před Žamaletdinovem stihl krátkou přihrávku přerušit jeden z obránců.
     
    27
    Rohový kop Ufy byl rozehrán na Paureviće, jenž měl jediného strážce za svými zády, jenže ani tak se nesrovnal tak, aby hlavou nasměroval míč mezi tři tyče.
     
    26
    Sylvester Igboun si netroufl na střelu zdálky a pomalu se ještě přiblížil velkému vápnu. Při nápřahu k němu ale ve skluzu dojel Wernbloom a zabránil mu vypálit.
     
    25
    Centrovaný míč doletěl z pravého rohu až k penaltě, jenže hlavička Wernblooma mířila spíše do strany a Berezuckij u vzdálenější tyče balón nedoběhl.
     
    24
    Domácí odpověď končí rohovým kopem. Natcho na pravé straně vysunul Žamaletdinova, jehož pas obrana Ufy odvrátila do autu.
    23. Dmitrij Stockij (UFA)
     
    23
    První velká šance zápasu! Igboun zleva přihrál po zemi na Stockého, jenž jenom nastavil nohu a prodloužil míč směrem na branku. Akinfejev se musel hodně natahovat, aby rukavicí míč vyrazil před dobíhajícího Živogljadova, jenž se nestihl dostat k dorážce.
     
    22
    Laciná chyba v rozehrávce CSKA, Alexandr Golovin po těžké přihrávce k pravé autové čáře vyběhl i s balonem do zámezí.
     
    21
    V úvodu zápasu je to nečekaně Ufa, která tráví mnohem více času s míčem na útočné třetině hřiště. Domácí se naopak rozjíždějíí hodně pomalu..
     
    20
    Zhruba z třiadvaceti metrů zakončoval Dmitrij Stockij, který sice obstřelil zeď, ale míč poslal jen doprostřed branky na čekajícího Akinfejeva.
     
    19
    Rozehrávka standardní situace se ještě odkládá, hlavnímu sudímu se nelíbilo postavení Vitinha.
     
    18
    Wernbloom se hodně zlobí poté, co mu byl odpískán faul na Paureviće. Tomu nejprve dal kopačku blízko k hlavě a pak ho ještě tělem dohrál. Následuje zajímavý přímý kop pro hosty!
     
    17
    Dmitrij Sysujev v momentě přihrávky dostal od Wernblooma kolenem někam do hýždí. Po obstřiku se ale zvedl a měl by moci pokračovat.
     
    16
    Atakovaný Sysujev a Igboun rozjeli brejk Ufy, na jehož konci se druhý jmenovaný hodně unáhlil a vystřelil z dálky. Míč navíc nabral opačnou faleš a letěl zcela mimo branku.
     
    15
    Faulovaný Kučajev vrátil míč do držení týmu CSKA.
     
    14
    První rychlejší akci čtyř domácích hráčů rozjela přihrávka Fernandese. Golovin potahoval míč do vápna, jenže prováhal možnost přihrát Žamaletdinovi a z pravého kraje pokutového území vyslal hodně nepovedené zakončení.
     
    13
    Znovu domácí vymysleli jen dlouhý nákop vpřed, který navíc sebral Živogljadov a vzápětí se nechal zfaulovat.
     
    12
    Teď už se CSKA sice prokombinovalo blíže brance Bělenova, ale právě na něj směřoval konečný nákop do velkého vápna.
     
    10
    Zatím máme možnost sledovat pouze urputný boj ve středu hřiště, Moskvanům se jen složitě proniká do blízkosti pokutového území.
     
    9
    Alexandr Golovin se marně snažil dostat ze sevření Jokiće. Tomu však byl odpískán faul a domácí rozehrávají z klidu.
     
    8
    Moskva byla v týdnu dějištěm několika soubojů v evropských pohárech, možná i proto na méně sledovaný zápas s Ufou přišla do VEB Areny až nezvykle slabá návštěva.
     
    7
    Z kolotoče přihrávek v domácím podání nic nebezpečného nevzešlo, po faulu Ignouna na Berezuckého ale znovu hraje CSKA.
     
    6
    Domácí se snaží získat kontrolu nad míčem, se kterým prozatím kombinují na vlastní polovině.
     
    5
    Vitinho se vrátil na hřiště a u místa předchozího faulu na jeho osobu se tentokrát on provinil faulem, když srazil Ondřeje Vaňka.
     
    4
    Už se znovu hraje, nicméně CSKA musí chvíli bojovat v deseti. Sysujev zprava nacentroval před domácí branku, avšak Stockému zakončení bez přípravy vůbec nesedlo a míč šel vysoko nad.
     
    3
    Hned v úvodu komplikace pro Vitinha, který byl zezadu faulován Paurevićem a prozatím je v péči lékařů.
     
    2
    Domácí tým nastoupil ve svítivě červených, zatímco Ufa v zelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Vasin, V. Berezuckij, Ščennikov – Golovin, Wernbloom, Vitinho, B. Natcho, Kučajev – Žamaletdinov.
    Náhradníci: Pomazun – Gorďušenko, Čalov, Ignaševič, Chosonov, A. Berezuckij, G. Milanov, Nababkin, Olanare.

    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Tumasjan, Tabidze, Alikin (C), Jokić – Vaněk, Paurević, Stockij – Sysujev, Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Abdulavov, Carp, Fatai, Krotov, A. Nikitin, Obljakov, Safronidi, Suchov, Zasejev, Zubarev..
     
    Vzájemné zápasy

    21.04.2017 Ufa – CSKA 0:2
    14.10.2016 CSKA – Ufa 1:0
    11.05.2016 Ufa – CSKA 1:3
    01.03.2016 Ufa – CSKA 0:2
    31.10.2015 CSKA – Ufa 2:0.
     
    FC Ufa

    Zaměstnavatel českého středopolaře Ondřeje Vaňka disponuje v Premier Lize druhým nejhorším útokem, když v jedenácti zápasech vstřelil pouhých branek. Před pár dny Ufa ale udržela jedno z mála čistých kont a na domácím stadionu udolalo Tulu 1:0 gólem Igbouna. S celkovým počtem třinácti bodů za tři výhry a čtyři remízy nalezneme Ufu na dvanáctem místě, ze kterého ztrácí na sedmý Rostov jen tři body, ale zároveň se musí dívat také za sebe, neboť stejný počet tří bodů ji dělí od předposledního Dinama Moskva.
     
    CSKA Moskva

    Tradiční armádní klub odehrál v této sezóně už devatenáct soutěžních zápasů, neboť byl nasazen již do třetího předkola Ligy Mistrů. V té se CSKA dostalo až do skupiny, a proto musí rozložit síly mezi více hráčů. V ligové soutěži Moskvané odehráli jedenáct zápasů s bilancí šesti výher, dvou remíz a tří proher, což jim stačí na čtvrté místo se ztrátou sedmi bodů na vedoucí Zenit. Před týdnem se CSKA předvedlo v derby na hřišti Dinama Moskva, se kterým remizovalo 0:0. O pár dní dříve překvapivě vypadlo z poháru, když nestačilo na Kursk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Nepremenená penalta: 89. B. Natcho (CSK), brankár Bělenov zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 17:13.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Vasin, V. Berezuckij (46. Ignaševič), Ščennikov – Golovin, Wernbloom (76. G. Milanov), Vitinho, B. Natcho, Kučajev – Žamaletdinov (70. Čalov).
    Náhradníci: Pomazun – Gorďušenko, Čalov, Ignaševič, Chosonov, A. Berezuckij, G. Milanov, Nababkin, Olanare.

    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Tumasjan, Tabidze, Alikin (C), Jokić – Vaněk (85. Carp), Paurević, Stockij – Sysujev (67. Obljakov), Igboun (80. Fatai).
    Náhradníci: Šelija – Abdulavov, Carp, Fatai, Krotov, A. Nikitin, Obljakov, Safronidi, Suchov, Zasejev, Zubarev.

    Rozhodca: Lapočkin – Stipidi, Bočkov