Eupen – Genk 3:3 (kon.) | Mouscron – Mechelen 2:2 (kon.) | Waasland-Beveren – Antverpy 3:0 (kon.)
Kortrijk – Oostende 1:2 (kon.)
koniec
Waasland-Beveren
3:0 (0:0)
Royal Antverpy
cz Sobota 30.09.2017, 20:00 • Feerthiel Stadion (Beveren) • Belgická Jupiler Pro League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:3. (21:55:31)
     
    Utkání je minulostí a domácí si celkem zaslouženě nechávají všechny 3 body doma. I když jejich výkon zřejmě nebyl stoprocentní, jejich koncovka téměř ano. Hosté měli po celý zápas více vyložených šancí, chybělo jim ale potřebné štěstí ke vstřelení gólu.

    Domácí třemi brankami v druhém poločase nakonec Antverpy potopili a mohou se radovat ze zisku tří bod.

    S tímto se s vámi pro dnešní den loučím, díky za pozornost a přeji krásný zbytek sobotního večera.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté míč do sítě nakonec dostali, na centr ze standardní situace si naběhl Rodrigues, který míč poté uklidil hlavou. Gól ale nebyl správně uznán pr ofsajd!
     
    90+2
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Ibrahima Seck, přichází Jens Cools.
     
    90+2
    Je sympatické, že se domácí, i přes komfortní náskok, snaží hrát do předu. Následné nepřesnosti v kombinaci ale hatí jejich snahu.
     
    90+1
    Sudí nastavuje 3 minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Nyní jsme měli možnost vidět střelecké pokusy na obou stranách, oba ale skončili pouze v brankářově náruči.
     
    89
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Aleksandar Boljević, přichází Olivier Myny.
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Joeri Dequevy, přichází Reda Jaadi.
     
    88
    Standardní situace dnes hostům z Antverp vůbec nevycházejí a téměř z každé z nich těží spíše domácí. Další jejich brejk ale končí pouze na brankáři.
     
    87
    Nyní se nedovoleného zákroku dopustil domácí pravý obránce Demir, hosté tak budou mít možná jednu z posledních příležitostí na vstřelení alespoň korigovací branky.
     
    86
    Kiese Thelin se nyní dostal do vápna soupeře, při snaze o lob přes dobře vyběhnutého brankáře ale selhal.
     
    85
    Ta ale žádné větší pozdvižení nepřinesla, s následným centrem si totiž domácí obrana nedělala těžkou hlavu a z první jej uklidila do bezpečí.
     
    84
    Nyní budou hosté zahrávat standardní situaci z levého křídla.
     
    83
    Celkem znechucení hosté nyní přistupují ke svým šancím nezodpovědně a bez jakéhokoli zájmu, což důsledné obraně domácího celku nemůže nijak ublížit.
    81. Tuur DIERCKX - 3:0
     
    81
    Waasland právě vstřelil branku!
    A máme zřejmě hotovo! Opět takřka z ničeho nic domácí střílí další branku a ztrojnásobují vedení! TUUR DIERCKX se dostal k vysokému míči, zpracoval jej na prsou a následnou dělovkou přímým nártem propálil vše, co mu stálo v cestě!
     
    79
    Obrovskou minelu nyní vyrobil brankář domácího celku Roef. Ten ve snaze o odkop míč z voleje promáchl, míč jen lehce tečoval a ten putoval ve směru brány, kam navíc dobíhal jeden ze soupeřů. Na poslední chvíli ale stihl Roef odkopnout míč napodruhé.
     
    76
    Hosté se snaží alespoň o snižující branku, zatím jsou ale jejich útočné akce bezzubé a bez jakéhokoli nápadu na finální přihrávku.
     
    75
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Faris Haroun, přichází Sambou Yatabaré.
     
    73
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází William Owusu Acheampong, přichází Joaquín Ardaiz.
     
    72
    Další standardní situaci hostujícího celku zhatil sám její exekutor, který se pokoušel i přímé ohrožení Roefovy branky, jeho střela ale minula cíl o pořádný kus.
     
    71
    Hosté dostali soupeře povedenou kombinací pod velký tlak, následný centr do malého vápna ale vyšel vniveč, jelikož obránce domácího celku byl na svém místě.
     
    70
    Seck se pokusil o střelu z nějakých čtyřiceti metrů, jeho ráně ale chybělo vše potřebné ke vstřelení třetí branky utkání.
     
    68
    Domácí nyní kombinují střídavě na své a na soupeřově polovině, kde hlídají svůj již celkem komfortní náskok dvou branek!
     
    67
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Nana Opoku Ampomah, přichází Tuur Dierckx.
     
    66
    Nyní se do šance dostali jak domácí, tak ihned poté i hosté, ani jednomu z celků ale nevyšla finální přihrávka směřovaná do vápna soupeře.
    64. Rjōta MORIOKA - 2:0
     
    64
    Waasland právě vstřelil branku!
    A domácí se takřka z ničeho nic dostávají už do dvoubrankového vedení! RYOTA MORIOKA dostal míč za posledního obránce, brankář hostů vyběhl zřejmě moc brzo a japonskému útočníkovi už nedělalo problém poslat míč po jeho levé ruce!
     
    63
    Zřejmě cvičený signál se vůbec nepovedl, navíc se hned do brejku dostali domácí, konkrétně Boljevič, který po sprintu přes polovinu hřiště chtěl nahrávat volnému spoluhráči, jeho myšlenku mu ale vystihl jeden z obránců soupeřova týmu.
     
    62
    Po nedovoleném zákroku Angbana budou mít hosté zajímavou příležitost na ohrožení branky, uvidíme, jak s touto standardní situací naloží.
     
    61
    Boljevič se pokusil o střelu zpoza soupeřovy šestnáctky, jeho rána ale minula prostor tří tyčí o pořádný kus.
     
    60
    Skvělým obranným skluzem nyní zhatil šanci hostujícího celku Camacho, domácí tak mohou rozjet další kombinační akci.
     
    59
    Následně i akce domácího celku skončila ještě dříve, než pořádně začala. Útočným faulem ji zhatil Morioka.
     
    58
    Hosté výborně přenášejí hru ze strany na stranu, jejich následná snaha dostat se do pokutového území soupeře ale tak vynikající není.
     
    55
    Opravdu nevidíme pohledný fotbal, po dalším tvrdém zákroku zůstal na trávníku ležet autor zatím jediné branky Aleksandar Boljevič. Hosté dokonce dlouhou dobu nechtěli zakopnout míč a hru musel přerušit sudí.
     
    53
    Hlavní arbitr bude mít na dnešní utkání opravdu perné vzpomínky. Takhle si zřejmě už dlouho nezapískal. Další z tvrdých faulů se ale opět obešel bez karty.
     
    52
    Jak je utkání vypjaté, si zřejmě uvědomují i fanoušci na tribunách. Ti nyní zapalují světlice a pouštějí dělobuchy jedna radost.
     
    50
    Domácí jsou pochopitelně na koni, jejich další útočnou akci ale ruší ofsajdové postavení.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Aleksandar Boljević (Waasland-Beveren).
    Žlutou kartu dostává Faris Haroun (Royal Antverpy FC).
    47. Aleksandar BOLJEVIĆ - 1:0
     
    47
    Waasland právě vstřelil branku!
    Domácí se už ze začátku druhého dějství dostávají do jednobrankového vedení! Předcházela tomu chyba sudího, který špatně zamával autové vhazování pro Beveren, poté rychlá rozehrávka a ALEKSANDAR BOLJEVIČ si naběhl do vápna, kde nechytatelnou dělovkou na vzdálenější tyč překonal Bolata!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství dnešního utkání je za námi, příliš šancí jsme neviděli, tu nejvyloženější měli zřejmě hosté ve 36. minutě, Haroun ale domácího brankáře z blízky překonat nedokázal. Do kabin tak jdou týmy za bezbrankového stavu.

    Druhý poločas začne přibližně v 21:02, zůstaňte u toho s námi!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ani přímá střela Ampomaha se do brány nevešla a po první poločase tak půjdou hráči do kabin za bezbrankového stavu.
     
    45+2
    Spíše než vyložené šance, vidíme tvrdé a nedovolené zákroky, po dalším takovém budou mít domácí další příležitost na vstřelení branky, budou totiž zahrávat přímý volný kop.
     
    45
    Sudí nastavuje 2 minuty nad rámec hrací doby prvního poločasu.
     
    44
    Žlutý kartónek nyní viděl i hráč hostujícího celku, konkrétně Geoffrey Hairemans, který nepovedeným skluzem zasáhl soupeře a domácí budou mít zajímavou příležitost standardní situace z nějakých 20 metrů od Bolatovy brány.
     
    42
    Domácí obránce Laurent Jans inkasoval od hlavního arbitra žlutý trest po držení soupeře, zákrok na kartu to rozhodně nebyl, jeho prohřešek to byl ale už několikátý v dnešním utkání a pro to byl také oceněn.
     
    40
    O střelu z nějakých třiceti metrů se pokusil hráč Beverenu Angban, jeho přízemní, za to tvrdý pokus, se ale jen o pár centimetrů minul Bolatovy svatyně.
     
    39
    Hráči Antverp po nepovedené kombinaci ztratili míč, čímž umožnili soupeři rychlý přechod na útočnou polovinu, kde ale následný přetažený centr z pravého křídla zhatil veškeré šance.
     
    38
    Hosty zřejmě tato neproměněná gólová situace lehce zaskočila a nyní nemohou udržet míč na svých kopačkách.
    36.
     
    36
    A ta nakonec přišla! Po vynikajícím pase do vápna domácích se pokusil o střelu Owusu, míč mu ale ukopl jeden z bránících hráčů, načež se k němu dostal Haroun, z velké blízkosti brankáře Bolat ale branku vstřelit nedokázal!
     
    35
    Hosté nyní skvěle kombinují na útočné polovině, kde si postupně vytvářejí prostor pro další finální přihrávky, které ale zatím nepřicházejí.
     
    33
    Domácí Seck se nyní pokusil o překonání brankáře soupeře po centru z pravé strany, hlavou ale míč netrefil podle svých představ a ten skončil celkem dost mimo Bolatovy svatyně.
     
    32
    Sledujeme opravdu nevybíravé zákroky na obou stranách, je vidět, že si týmy v dnešním utkání nic nedarují. Sudí zatím stále zůstává klidný.
     
    31
    Šanci na druhé straně měl zřejmě Kise Thelin, brankář hostujícího celku byl ale u míče dřív a bezpečně jej ukryl v rukavicích.
     
    30
    Tvrdým zákrokem na polovině hřiště, kde zachránil rychlý brejk, fauloval Ampomah hostujícího Hairemanse. I když se zdálo, že byl tento nedovolený zákrok téměř na kriminál, sudího karty zatím zůstávají na svém místě.
     
    28
    Další dlouhý nákop z kopaček domácích hráčů skončil až u brankáře Bolata, který tak může rozjet další útočnou akci svého celku.
     
    26
    Nyní jsou více na míči domácí hráči Beverenu, jejich kombinace ale postrádá větší přesnost, což má za příčinu častou ztrátu míče.
     
    24
    Ani rohový kop v podání domácích hráčů nepřinesl žádné velké pozdvižení, jelikož si s centrovaným míčem poradila obrana Royalu.
     
    23
    Na trávníku, po jednom z tvrdších soubojů, zůstal ležet brankář hostů Bolat. Následně byl ale po lehkém ošetření zpět na nohou a hra tak může pokračovat.
     
    22
    Ve vápně Antverp byl zřejmě faulován jeden z domácích borců, sudí ale na prosby jeho a vlastně celého týmu, takřka nereagoval.
     
    21
    Nedáš, dostaneš! Toto „pravidlo“ mohlo vzejít v platnost i dnes, centrovaný míč ale našel dříve brankářovy rukavice, než hlavu spoluhráče.
     
    20
    Obrovskou šanci na vstřelení úvodní branky nyní měli hosté, jeden z jejich hráčů ale nedostihl míč směřující do šestnáctky soupeře tak, aby jej stihl usměrnit za záda brankáře.
     
    19
    Na centrovaný míč z pravého křídla si nejvýše naskočil Rodrigues, při snaze o vstřelení branky hlavou ale složil na zem jednoho ze soupeřů, což se nikomu nelíbilo.
     
    18
    Trenér i brankář hostujícího celku se nyní po právu zlobí, jejich brejk byl totiž zastaven hvizdem sudího, který zastavil hru pro ošetření hráče ležícího na trávníku. Ten ale ihned po hvizdu vstal a všem se mohlo zdát, že to byl jen nějaký taktický tah.
     
    17
    Po nepovedeném rohovém kopu, byl ve snaze o rychlý brejk, faulován jeden z domácích hráčů, sudí sice citlivě ponechal výhodu, následně se ale k míči dostali hosté z Antverp a rozjíždí další kombinaci na útočné polovině.
     
    16
    Hosté jsou nyní lepší na míči, další útočná akce ale končí pouze u rohového praporku.
     
    15
    Omlouváme se za technické potíže, kvůli kterým neproběhlo standardně první 15 minut utkání, nyní by mělo být vše v pořádku. Děkujeme za pochopení.
     
    6
    Sledujeme tvrdé, mnohdy nedovolené obranné zákroky na obou stranách, sudí ale zatím zůstává klidný a kartónek nechává v kapse.
     
    4
    Hosté nyní zlobí svým rychlým a důsledným napadáním, který ztěžuje domácím hráčům rozehrávku.
     
    2
    Domácí začali utkání kombinací na své polovině, která byla následně zhacena nepřesným centrem na útočnou polovinu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Waasland-Beveren: Roef – Jans, Moren, Camacho, Demir – Angban, Seck – Boljević, Morioka, Opoku Ampomah – Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – Caufriez, J. Cools, Dierckx, Buatu Mananga, Mmaee, Myny, Ndiaye.

    Royal Antverpy FC: Bolat – N´Diaye, Arslanagic, Batubinsika, Matheus – Corryn, Haroun – Dequevy, Hairemans, Rodrigues – Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Ježina – Ardaiz, Jaadi, Jelle Van Damme, Limbombe, Bayal Sall, S. Yatabaré..
     
    Waasland-Beveren se nyní nachází na 8. pozici v tabulce belgické Jupiler League se ziskem devíti bodů, která je posouvá do skupiny o Evropskou ligu. Poslední utkání odehráli na svém Freethiel Stadionu, kde před osmi tisíci diváky jen těsně podlehl Anderlechtu 1:2. I přes to, že byli domácí outsidery, v utkání rozhodně hráli lepší fotbal, než jejich soupeři, ti ale v rozmezí šesti minut otočili stav z 0:1 na 2:1 a Beveren tak vyšel na prázdno. Nejlepším střelcem, dnes domácího mužstva, je se čtyřmi vstřelenými brankami, japonský záložník Ryota Marioka.

    Royal Antverpy FC, ještě minulý rok druholigový klub, je na tom nyní o poznání lépe, než jejich dnešní soupeř. S patnácti body totiž obklopují 6. příčku, která je poslední zajišťující skupinu o titul. V posledním utkání, na domácím hřišti, před více než 16 500 diváky, porazili jasným výsledkem 3:0 Kortrijk. Tým Antverp táhne především čtyřgólový útočník a reprezentant Ghany, osmadvacetiletý William Owusu, který ale odehrál zatím pouze 230 minut!

    Dnešní soupeři se naposled potkali v sezóně 2011/2012 ještě v EXQI League, kde se v obou případech radovali hráči Beverenu, kteří nejprve doma vyhráli nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 a o 5 měsíců si poradili s Antverpami i u nich, kde zvítězili 2:0.
     
    Krásný sobotní večer přeji všem fotbalovým fanouškům u 9. kola belgické Lupiler League! V jeho rámci přivítá Waasland-Beveren na svém hřišti tým Royal Antverpy FC! Máte se na co těšit, buďte s námi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Daniel Bertók

    Góly: 47. Boljević, 64. Morioka, 81. Dierckx

    Karty:   42. Jans (WAS), 48. Boljević (WAS) – 44. Hairemans (ANY), 48. Haroun (ANY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:3.
    Waasland-Beveren: Roef – Jans, Moren, Camacho, Demir – Angban, Seck (90+2. J. Cools) – Boljević (89. Myny), Morioka, Opoku Ampomah (67. Dierckx) – Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – Caufriez, J. Cools, Dierckx, Buatu Mananga, Mmaee, Myny, Ndiaye.

    Royal Antverpy: Bolat – N´Diaye, Arslanagic, Batubinsika, Matheus – Corryn, Haroun (75. S. Yatabaré) – Dequevy (89. Jaadi), Hairemans, Rodrigues – Owusu Acheampong (73. Ardaiz).
    Náhradníci: Ježina – Ardaiz, Jaadi, Jelle Van Damme, Limbombe, Bayal Sall, S. Yatabaré.