Villarreal – Astana 3:1 (kon.) | Slavia – Tel Aviv 1:0 (kon.) | D.Kyjev – Skenderbeu 3:1 (kon.)
YB Bern – Partizan 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Braga 1:2 (kon.) | Başakşehir – Razgrad 0:0 (kon.)
Austria – AC Miláno 1:5 (kon.) | Rijeka – AEK Atény 1:2 (kon.) | Bergamo – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Lyon 1:1 (kon.) | Zlín – Tiraspol 0:0 (kon.) | Kodaň – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Be'er Sheva – Lugano 2:1 (kon.) | FCSB – Plzeň 3:0 (kon.) | CZ Belehrad – Borisov 1:1 (kon.)
Marseille – Konyaspor 1:0 (kon.) | Guimarães – Salzburg 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Östersunds FK 0:2 (kon.)
Hertha – Bilbao 0:0 (kon.) | Waregem – Nice 1:5 (kon.) | Arnhem – Lazio 2:3 (kon.)
Vardar – Zenit 0:5 (kon.) | Sociedad – Rosenborg 4:0 (kon.) | Arsenal – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.)
koniec
FK Vardar Skopje
0:5 (0:3)
Zenit Petrohrad
Štvrtok 14.09.2017, 21:05 • Philip II Arena, Skopje • Európska liga • Skupina L
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase domáci hru zlepšili, ale debaklu sa nevyhli. Hostia pridali ešte dva góly a tak Vardar prehráva doma so Zenitom 0:5!

    Ďakujem za pozornosť a prajem už dobrú noc! Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:57:04)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte 3 minúty!
    90. Emiliano Rigoni (PET) - 0:5
     
    90
    Zenit Petrohrad dal gól!
    Piaty gól Zenitu v tomto zápase! Hostia sa znova prebojovali na útočnú polovičku, výbornú prihrávku dostal za obranu domácich do pokutového územia EMILIAN RIGONI a ten prekonáva brankára domácich – 0:5!
     
    89
    Vardar založil rýchly protiútok, Barseghjan dostal loptu až pred pokutové územie hostí, tam sa už nikto z jeho spoluhráčov k lopte nedostal a do útoku idú ešte hostia.
     
    88
    Zenit sa ešte dostáva s loptou na útočnú polvičku, domáci sa však úspešne bránia. Uvidíme, či príde do konca zápasu ešte nejaká zaujímavá situácia.
     
    87
    Lopta napokon doputovala do rukavíc brankára Luneva, Zenit tak ubránil aj túto situáciu. Zápas sa už pomaličky bude končiť, Zenit si domov povezie tri body.
     
    86
    Po priamom kope sa do zakončenia na bránu hostí dostal domáci futbalista Barseghjan, vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    85
    Vardar sa postupnou kombináciou dostal na útočnú polovičku a po faule získava priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti. Zenit sa tak bude musieť teraz brániť.
     
    84
    Na útočnú polovičku teraz prenikli hostia, následne však prišla iba nevydarená prihrávka do pokutového územia domácich a Gačevski bdue dokopávať od svojej brány.
     
    83
    V závere zápasu sú častejšie pri lopte domáci futbalisti, ale nič im to nie je platné. Dnes sa Vardaru v útočnej fáze nedarilo, hostia boli naopak veľmi efektívny.
     
    82
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Miha Mevlja, prichádza Jurij Žirkov.
     
    80
    Napokon sa do rýchleho protiútoku dostali domáci, s hlavičkou Ytaloa však nemal brankár hostí Lunev problémy. Do konca zápasu ostáva približne 10 minút, nemalo by sa nejako extra nadstavovať.
     
    79
    Zverenci trénera Manciniho sa dostávajú k lopte a prenikajú na útočnú polovičku. Vardar sa tak teraz musí mať na pozore, hostia však zatiaľ len kombinujú.
     
    78
    Vardar sa tak ešte pokúša o útočné výpady aj naďalej, ale dnes je defenzíva jeho súpera neomylná. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti druhého polčasu.
     
    77
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Branislav Ivanović, prichádza Denis Terentěv.
     
    76
    Z väčšej vzdialenosti to strelou na bránu hostí vyskúšal domáci Barseghjan, ale jeho pokus minul bránu Zenitu. Bude tak od svojej brány vykopávať brankár Lunev.
     
    75
    Vardar sa teraz usadil na útočnej polovičke, Zenit sa tak dostáva pod menší tlak. Domácim sa však dnes v útočnej fáze nedarí.
     
    73
    Hosťujúci Kranevitter ostal ležať na trávniku a hra sa na chvíľu prerušila. Futbalista ruského celku je však v poriadku a bude môcť pokračovať.
     
    72
    Vardar sa však predsa len ešte tlačí na útočnú polovičku, skúšajú streliť aspoň čestný zásah. Zenit však naplňuje úlohu favorita tohto zápasu a vyzerá to tak na jednoznačnú záležitosť ruského celku.
     
    71
    Tréner domáceho tímu tak už využil všetky striedania, hostia môžu spraviť ešte dve zmeny v zostave.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Vardar Skopje: z ihriska odchádza Dejan Blaževski, prichádza Ytalo José Oliveira dos Santos.
     
    69
    Zenit aj naďalej kombinuje na svojej polovičke, nemá sa kam ponáhľať. Domáci sa do štvrtého inkasovaného gólu nachyľoval k náporu, ale ďalší gól ich schladil.
     
    68
    Hostia sú znova pri lopte, kombinujú na svojej polovičke. O ich víťazstve už nemôže byť pochýb, zápas sa už tak prakticky bude len dohrávať.
    67. Branislav Ivanović (PET) - 0:4
     
    67
    Zenit Petrohrad dal gól!
    Napokon je tu štvrtý gól v bráne domácich! Hostia ešte po rohovom kope ostali na útočnej polovičke, futbalisti Zenitu prenikli do pokutového územia, brankár Gačevski vyrazil prvú strelu iba pred seba, k odrazenej lopte sa dostal BRANISLAV IVANOVIĆ a ten ju už dopravil do siete – 0:4!
     
    66
    Rohový kop teraz uvidíme aj na druhej strane.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Vardar Skopje: z ihriska odchádza Nikola Gligorov, prichádza Vanja Marković.
     
    64
    Aj ďalší rohový kop napokon hostia ubránili a získavajú loptu na svoje kopačky. Vardar sa tak sťahuje späť.
     
    63
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Alexandr Kokorin, prichádza Emiliano Rigoni.
     
    62
    Vardar však podniklo rýchly protiútok a získal rohový kop. Ten už rozohral Felipe, obrana hostí odvracia loptu na ďalší rohový kop. Teraz tak sledujeme tlak domácich futbalistov.
     
    61
    Loptu si na svoje kopačky už prebrali domáci futbalisti, zatiaľ však kombinujú na svojej polovičke. Uvidíme, či sa im podarí niečo vymyslieť.
     
    60
    Zenit znova kombinuje na útočnej polovičke, domáci sa tak teraz musia brániť. O osude zápasu je však už zrejme rozhodnuté, ale Vardar sa ešte snaží niečo vymyslieť.
     
    59
    Rýchly útok sa však teraz vydaril hosťom, z pravej strany prišiel zaujímavý prízemnný center pred bránu domácich a Dzjuba len tesne netrafil loptu!
     
    58
    Zenit prerušil rýchly útočný výpad domácich a Vardar tak získava aut v strede poľa. Domáci tak môžu skúsiť opäť zaútočiť.
     
    57
    Domáci opäť získavajú loptu na svojej polovičke, ale teraz sa im nedarí preniknúť na územie svojho dnešného súpera. Zenit si aj naďalej drží pohodlný zákrok a nemá sa kam ponáhľať.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Džambul Džighauri (FK Vardar Skopje).
     
    55
    Vardar však následne rýchlo zaútočil a vybojoval si rohový kop. Vysoký center pred bránu hostí musel vyboxovať do bezpečia brankár Lunev. Domáci tak zatiaľ hrajú v druhom polčase aktívnejšie.
     
    54
    Hostia podnikli rýchly útočný výpad, Kokorin centroval pred bránu domáceho tímu, ale pri lopte bol ako prvý brankár domácich Gačevski.
     
    53
    Nikolov vysoko napádal rozohrávku hostí a napokon sa previnil nedovoleným zákrokom. Zenit tak znova rozbieha kombináciu na svojej polovičke.
     
    52
    Teraz však domáci futbalisti chybovali v rozohrávke a v strede poľa získavajú aut futbalisti Petrohradu. Zenit sa nemá kam ponáhľať a kombinuje na svojej polovičke.
     
    51
    Barseghjan získal loptu v pokutovom území hostí, následne sa aj pretlačil do zakončenia, lopta však tesne míňa bránu hostí. Vardar však konečne vymyslel aj niečo zaujímavé.
     
    50
    Domáci znova kombinujú na útočnej polovičke, hostia tak poľavili a nechávajú hrať svojho súpera. Vardar však stále čaká na prvú vážnejšiu šancu v tomto zápase.
     
    49
    Rohový kop napokon rozohral Felipe, ale jeho center nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov a tak sa Zenit ubránil bez problémov. Domáci sa v úvode druhého dejstva osmelili, hostia však majú veľký náskok o tri góly.
     
    48
    Do útoku sa však teraz dostali domáci futbalisti a hostia odvracajú loptu na rohový kop.
     
    47
    Vardar vysokým napádaním získal loptu na svoje kopačky, ale na útočnej polovičke napokon fauloval a tak Zenit už rozbieha svoju kombináciu.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Do druhého dejstva nespravil ani jeden tréner zmenu v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvý polčas jednoznačne ovládli hostia a dokázali streliť až 3 góly. Domáci toho veľa neukázali a tak majú do druhého polčasu čo zlepšovať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nadstavenom čase sme videli útočný výpady na oboch stranách, ale nič zaujímavého nepriniesli. Zrejme to už bolo z prvého polčasu všetko.
     
    45
    Nadstavený čas v prvom polčase: 2 minúty!
     
    44
    Striedanie v tíme FK Vardar Skopje: z ihriska odchádza Vladica Brdarovski, prichádza Darko Glišić.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Juan Felipe (FK Vardar Skopje).
     
    42
    Vardar sa napokon usadil na útočnej polovičke a po faule jedného z hráčov hostí zahrával priamy kop. Center do pokutového územia si však Zenit postrážil.
     
    41
    Zenit si môže teraz dovoliť aj trocha poľaviť a necháva tak hrať Vardar. Domáci sa s loptou presúvajú na útočnú polovičku.
     
    40
    Domáci v posledných minútach naznačili mierne zlepšenie, ale hostia ich vášne skrotili tretím gólom v ich sieti a Vardar tak na prvý polčas tohto zápasu nebude spomínať v dobrom.
    39. Arťom Dzjuba (PET) - 0:3
     
    39
    Zenit Petrohrad dal gól!
    Prichádza tretí gól Zenitu a dovolím si povedať, že o osude zápasu je už teraz zrejme rozhodnuté! Domáci znova prepadli v obrane, do pokutového územia prenikla hneď dvojica hráčov hostí, na konci krásnej spolupráce stál ARTEM DZJUBA a upravuje na 0:3 z pohľadu hostí.
     
    38
    Následne sa však Vardar musel brániť, ale dokázal si postrážiť útok svojho súpera. Pomaličky sa blíži záverečná časť prvého polčasu.
     
    37
    Boli sme svedkami centru do pokutového územia hostí, ale obrana Zenitu si dala na túto situáciu pozor a loptu upratala do bezpečia. Konečne sme tak videli aj niečo zaujímavé zo strany domácich.
     
    36
    Futbalisti domáceho celku teraz držia loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ sa im nedarí preniknúť na útočnú polovičku.
     
    35
    Vardar však teraz zachytáva nepresné prihrávky svojho súpera a pokúša sa následne zakladať rýchle útočné výpady.
     
    34
    Domáci sa napokon ďaleko nedostali a pri lopte je už ich dnešný súper. Zenit však zatiaľ kombinuje na svojej polovičke a nikam sa neponáhľa.
     
    33
    Sledovali sme ďalší rýchly útok hostí, lopta v pokutovom území domácich však pripadla obrancovi Brdarovskimu a ten sa pokúša založiť rýchly útok svojho celku.
     
    32
    Teraz sa osmelili aj domáci futbalisti, center do pokutového územia Zenitu si však obrana ruského celku postrážila a loptu upratala do bezpečia. Vardar sa však konečne prezentoval aj v útoku.
     
    31
    Petrohrad zahrával po rýchlom útoku ďalší rohový kop, loptu na prú tyč však obrana domácich odvrátila do bezpečia. Následne ešte hostia skúšali zaútočiť, ale previnili sa faulom.
     
    30
    Domáci získavajú loptu na svojej polovičke, avšak kombinujú iba po stred poľa. Zenit sa dnes prezentuje úspešnou prácou v defenzíve a aj ofenzíve.
     
    29
    Pred bránu Vardaru teraz smerovala dlhá lopta, zachytiť sa ju snažil Dzjuba, ale brankár domácich Gačevski bol pri lopte skorej a prebral si ju do svojich rukavíc.
     
    27
    Napokon domáci futbalisti loptu už stratili a na útočnú polovičku sa dostávajú hostia. Zenit tak stále potvrdzuje svoju dominanciu v prvom polčase.
     
    26
    Tak možno teraz prichádzajú chvíle domácich futbalistov, zatiaľ sa im darí udržať sa na útočnej polovičke, ale stále nedokázali nič zaujímavého vyprodukovať.
     
    25
    Vardar sa snažil po zisku lopty o rýchly prechod na útočnú polovičku, ale napokon sa domáci prezentovali iba nepresnou prihrávkou a tak už útočia hostia.
     
    24
    Domáci prerušujú ďalšie útočné ťaženie svojho dnešného súpera, Zenit však získava aut na útočnej polovičke.
     
    23
    Vardar sa aj naďalej iba bráni na svojej polovičke, Zenit rozbieha svoj ďalší útok. Zo strany domácich je to tak zatiaľ veľmi zlé, sú až moc odovzdaným súperom.
     
    22
    Petrohrad tak zaslúžene dáva ďalší gól a domáci sa tak musia rýchlo spamätať. Zenit je opäť pri lopte a zatiaľ tak v tomto zápase jasne dominuje.
    21. Alexandr Kokorin (PET) - 0:2
     
    21
    Zenit Petrohrad dal gól!
    A je tu druhý gól Zenitu v tomto zápase! Hostia opäť prenikli na útočnú polovičku, z ľavej strany prišiel výborný center na zadnú tyč, lopta padla na hlavu ALEKSANDR KOKORIN a ten po druhý krát v tomto zápase skóruje hlavičkou a dáva druhý gól svojho tímu – 0:2!
     
    19
    Zenit sa postupne dostáva na dostrel domácej brány, ale obrana Vardaru si dáva pozor a hostí do zakončenia nepúšťa. Obraz hry sa tak stále nemení.
     
    18
    Napokon domáci nič zaujímavého nevymysleli a svoju kombináciu už rozbiehajú futbalisti hosťujúceho celku. Veľa futbalovej krásy tak zatiaľ nevidíme.
     
    17
    Po dlhšej dobe je však teraz pri lopte Vardar, dostáva sa však iba po stred ihriska. Zenit dobre bráni svoje územie a domáci futbalisti tam ešte dnes neprenikli.
     
    16
    Tentokrát si už domáci futbalisti dali pozor a loptu upratali do bezpečia. Zenit však zo svojej polovičky zakladá ďalší útočný výpad.
     
    15
    Autor zatiaľ jediného gólu v tomto zápase Kokorin sa po dobrej prihrávke dostal v pokutovom území domácich k zakončeniu, jeho pokus niekto tečoval a tak Zenit získava rohový kop.
     
    14
    Loptu však už na svojich kopačkách majú futbalisti hosťujúceho mužstva, zatiaľ však kombinujú iba na svojej polovičke. Okrem gólu sme tak zatiaľ žiadnu zaujímavú príležitosť nevideli.
     
    13
    Hostia založili rýchly protiútok, nepresná prihrávka však doputovala iba k brankárovi domácich Gačevskimu a tak môže opäť Vardar skúsiť zaútočiť.
     
    12
    Ruský celok však teraz na útočnej polovičke chyboval a tak sa k lopte dostávajú domáci futbalisti. Vardar sa postupne dostáva na útočnú polovičku a tak sa hostia sťahujú naspäť.
     
    11
    Zenit sa už usadil na útočnej polovičke, domáci sa snažia o vysoké napádanie, ale hostia zatiaľ chyby nerobia a domáci sa tak musia aj naďalej brániť.
     
    10
    Hostia sa opäť postupne presúvajú na útočnú polovičku, nikam sa však neponáhľajú a zvolili postupnú kombináciu. Vardar sa tak opäť musí mať na pozore.
     
    9
    Tak napokon sa podarilo konečne aj domácim futbalistom preniknúť na útočnú polovičku, avšak pri postrannej čiare loptu strácajú a tak tu je aut pre Zenit.
     
    8
    Aj naďalej sú však pri lopte častejšie futbalisti ruského celku, domáci futbalisti tak zatiaľ nič nepredviedli. Zenit tak zatiaľ naplňuje úlohu favorita tohto zápasu.
     
    7
    Hostia tak vstúpili do zápasu úspešne, zo svojej aktivity vyťažili otvárací gól a sú tak momentálne v lepšej pohode. Uvidíme, ako na túto situáciu zareagujú domáci futbalisti.
    6. Alexandr Kokorin (PET) - 0:1
     
    6
    Zenit Petrohrad dal gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu! Zenit zahrával rohový kop, lopta od rohovej zástavky smerovala pred bránu domácich, najvyššie vyskočil ALEKSANDR KOKORIN a peknou hlavičkou otvára skóre tohto zápasu – 0:1!
     
    5
    Po rýchlom prechode na útočnú polovičku získavajú hostia rohový kop. Vardar sa tak musí aj naďalej brániť.
     
    4
    Opäť sú pri lopte hostia a snažia sa o prechod na útočnú polovičku. Zatiaľ sú tak smerom dopredu aktívnejší futbalisti Zenitu, ale zápas sa prakticky ešte len začal.
     
    3
    Zenit sa však zakrátko dostal do ďalšieho útoku, zo strany hostí prišlo iba postavenie mimo hry. Vardar tak získava loptu pred svojim pokutovým územím.
     
    2
    Vardar napokon pri prechode na útočnú polovičku loptu stratil a tak išli dopredu hostia, prihrávka do pokutového územia domácich však úspešná nebola a macedónsky celok sa ubránil bez problémov.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, zatiaľ však kombinujú na svojej polovičke.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Vardar Skopje: Gačevski – Hambardzumjan, Grnčarov, Velkoski, Brdarovski – Gligorov, Nikolov, Juan Felipe, Blaževski – Barseghjan, Petkovski

    Náhradníci: Aleksovski – Demiri, Glišić, Marković, Musliu, Oliveira dos Santos, Stojčevski

    Zenit Petrohrad: Lunev – Criscito, Ivanović, M. Mevlja, Mammana – Kuzjajev, Kranevitter, Noboa – Kokorin, Dzjuba, Poloz

    Náhradníci: M. Keržakov – Driussi, Jerochin, Rigoni, Smolnikov, Žirkov, Terentěv

    Rozhodca: Jakob Kehlet – Henrik Larsen, Heine Sørensen – Lars Rix (všetci Dánsko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FK Vardar Skopje a Zenit Petrohrad. Zápas a tak aj tento prenos začína o 21:05!

    Fanúšikovia futbalu si opäť prídu na svoje, týmto týždňom totižto štartuje okrem Ligy majstrov aj Európska liga. V tomto prenose sa zameriame na základnú skupinu L, kde uvidíme konfrontáciu macedónskeho a ruského celku.

    FK Vardar Skopje:
    Tento macedónsky celok sa v minulom ročníku Európskej ligy nepredstavil, v pohárovej Európe je pomerne ešte neznámy. Varadar začína púť v Európe v 2. predkole Ligy majstrov. Tam vyradil Malmo, v ďalšom kole však už nestačil na Kodaň, aj keď v prvom zápase vyhral doma 1.0. V baráži o Európsku ligu si však nečakane poradil po dvoch víťazstvách s Fenerbahce a tak naznačil svoju kvalitu.

    Zenit Petrohrad:
    Tento ruský celok určite netreba nijak zvlášť predstavovať. Zenit začínal v 3. predkole Európskej ligy a dokázal aj keď so šťastím vyradiť Yehudu. Potom veľký súboj zohral v baráži s Utrechtom, prvý zápas prehral na jeho pôde 0:1 a doma sa po 90 minútach zrodila remíza 1:1. V predĺžení potom Zenit rozhodol o svojom postupe do Európskej ligy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Miroslav Revaj

    Góly: 6. Kokorin, 21. Kokorin, 39. Dzjuba, 67. Ivanović, 90. Rigoni

    Karty:   43. Juan Felipe (VDS), 56. Džighauri (VDS)


    FK Vardar Skopje: Gačevski – Hambardzumjan, Grnčarov, Velkoski, Brdarovski (44. Glišić) – Gligorov (65. Marković), Nikolov – Džighauri, Juan Felipe, Blaževski (70. Oliveira dos Santos) – Barseghjan.
    Náhradníci: Aleksovski – Demiri, Glišić, Marković, Musliu, Oliveira dos Santos, Stojčevski.

    Zenit Petrohrad: Lunev – Criscito, Ivanović (77. Terentěv), M. Mevlja (82. Žirkov), Mammana – Kuzjajev, Kranevitter, Noboa – Kokorin (63. Rigoni), Dzjuba, Poloz.
    Náhradníci: M. Keržakov – Driussi, Jerochin, Rigoni, Smolnikov, Žirkov, Terentěv.

    Rozhodca: Jakob Kehlet – Henrik Larsen, Heine Sørensen – Lars Rix (všetci Dánsko)