Villarreal – Astana 3:1 (kon.) | Slavia – Tel Aviv 1:0 (kon.) | D.Kyjev – Skenderbeu 3:1 (kon.)
YB Bern – Partizan 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Braga 1:2 (kon.) | Başakşehir – Razgrad 0:0 (kon.)
Austria – AC Miláno 1:5 (kon.) | Rijeka – AEK Atény 1:2 (kon.) | Bergamo – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Lyon 1:1 (kon.) | Zlín – Tiraspol 0:0 (kon.) | Kodaň – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Be'er Sheva – Lugano 2:1 (kon.) | FCSB – Plzeň 3:0 (kon.) | CZ Belehrad – Borisov 1:1 (kon.)
Marseille – Konyaspor 1:0 (kon.) | Guimarães – Salzburg 1:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Östersunds FK 0:2 (kon.)
Hertha – Bilbao 0:0 (kon.) | Waregem – Nice 1:5 (kon.) | Arnhem – Lazio 2:3 (kon.)
Vardar – Zenit 0:5 (kon.) | Sociedad – Rosenborg 4:0 (kon.) | Arsenal – Kolín nad Rýnom 3:1 (kon.)
koniec
FCSB
3:0 (2:0)
FC Viktoria Plzeň
Štvrtok 14.09.2017, 21:05 • Arena Naţională, Bukurešť • Európska liga • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Viktoria Plzeň mala solídny štart do zápasu. Bola častejšie na lopte a vytvorila si obrovskú šancu v 19. minúte, keď namieril do brvna Milan Petržela. To bol zlomový moment stretnutia, pretože o pár sekúnd domáci získali pokutový kop a Constantin Budescu ho premenil. Rovnaký hráč skóroval aj na konci prvého dejstva, keď úspešne preloboval brankára Hrušku. Do druhého polčasu vybehli hostia odhodlaní, no prevahu si vytvárali akurát v držaní lopty. Steaua bola naďalej nebezpečnejšia, útočila do otvorenej obrany a so šťastím pridala ešte jeden presný zásah. Z priameho kopu sa presadil aj vďaka teču súpera Denis Alibec. (22:59:00)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Marek Bakoš (Plzeň) okorenil svoj nevýrazný pobyt na ihrisku žltou kartou. Slovenský útočník vo vzdušnom súboji nepríjemne zasiahol Bogdana Planića.
     
    90+2
    Ovidiu Popescu nedovolene atakoval David Limberského, ktorý zostal verný povesti búrliváka a ihneď sa dostal do kontroverzie s rozhodcom aj protihráčom.
     
    90+1
    Viktoriánom nevychádzajú v týchto chvíľach ani jednoduché krátke prihrávky. Plzeň príde o sériu siedmich zápasov bez prehry v rámci všetkých súťaží.
     
    90
    Hlavný arbiter mohol ukončiť plzenské trápenie už v poslednej sekunde riadneho hracieho času, ale ešte sa rozhodol pridať tri minúty navyše.
     
    88
    Plzenčania tak pokazia dobrú bilanciu českých tímov v dnešných dueloch Európskej ligy. Slavia Praha vyhrala nad Maccabi Tel Aviv a FC Fastav Zlín remizoval so Šeriffom Tiraspoľ.
     
    87
    Viktoria Plzeň nezdolá FCSB ani v treťom vzájomnom zápase počas toho leta. V rámci predkola Ligy majstrov zaznamenala jednu remízu a jednu prehru, teraz si pripíše ďalšiu porážku.
     
    86
    Steaua ovláda posledné sekundy dnešného duelu. Plzenčania behajú bez lopty a čakajú na záverečný hvizd.
     
    84
    Striedajúci Dennis Man ihneď ukázal ťah na bránu, následne prihral ďalšiemu mužovi z lavičky Harlemovi Gnohérému, no ten nemieril presne.
     
    83
    Tréner FCSB takisto uskutočnil posledné tretie striedanie. Z ihriska zišiel dvojgólový strelec Constantin Budescu, ktorého nahradil Dennis Man.
     
    82
    Domáci futbalisti si pokojne posúvajú loptu na vlastnej polovici. Viktoria už nemá chuť otravovať rozohrávku súpera.
     
    80
    Milan Petržela si odišiel oddýchnuť na striedačku. Tréner Vrba ho vymenil za čerstvého Martina Zemana.
     
    79
    Kto vie, ako by sa vyvíjal zápas, keby Petržela v devätnástej minúte v obrovskej šanci namieril do siete a nie do brvna. Hneď vzápätí však domáci skórovali z darovanej penalty a odvtedy mali navrch.
     
    78
    Po treťom góle výrazne opadlo tempo duelu. Plzeň naďalej pokračuje vo svojej stereotypnej kombinačnej hre, Steaua sa už nikam netlačí.
     
    76
    Dá sa očakávať, že posledné minúty dnešného zápasu nebudú príliš zaujímavé. Viktoria Plzeň prakticky stratila šancu na body.
     
    74
    Denis Alibec za odmenu mohol odísť z ihriska. Domáci tréner mu doprial potlesk fanúšikov a poslal na trávnik Harlema Gnohérého.
    73. Denis Alibec (STB) - 3:0
     
    73
    FCSB dal gól! DENIS ALIBEC sa rozhodol zo štandardky priamo ohroziť bránu, trafil pritom niekoho z hosťujúcich hráčov a lopta spadla do siete. Víťaz dnešného zápasu je už jasný.
     
    72
    Radim Řezník predviedol sympatický výpad po pravej strane, ale jeho center bol katastrofálny a putoval mimo ihriska.
     
    71
    Striedajúci Marek Bakoš je na hrote absolútne neviditeľný. Ťažko mu to dávať za chybu, pretože vôbec nedostáva loptu.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných dvadsať minút. V druhom dejstve sme stále nevideli príležitosť na zmenu skóre.
     
    68
    David Limberský kvalitne odcentroval vonkajším priehlavkom, ale lopta smerovala iba na pripravených hráčov FCSB.
     
    67
    V hosťujúcom tábore stúpa nervozita. Viktoria Plzeň musí útočiť do plných a takáto pozícia jej vôbec nevyhovuje.
     
    66
    Domáci mali menšie problémy v šestnástke. Po prudkej prihrávke z ľavej strany lopta nebezpečne poskakovala pred bránou, ale Florin Niță situáciu upokojil.
     
    64
    Zápas postupne upadá do stereotypu. Bukurešťanom stačí dobre vykrývať priestor na vlastnej polovici ihriska.
     
    63
    Viktoriánom sa nedá uprieť snaha, ale nevedia si vypracovať gólovú šancu. Minúty pomaly ubúdajú a domáci futbalisti kontrolujú priebeh duelu.
     
    61
    Pavel Vrba urobil dvojité striedanie. V dnešnom zápase si už nezahrajú Diego Živulić a Jakub Řezníček. Na ich miesta prišli Tomáš Hořava a Marek Bakoš.
     
    60
    Golofcov prienik po ľavom krídle zastavil obranca Lukáš Hejda, ale domáci futbalisti rozohrajú rohový kop.
     
    59
    Viktoria Plzeň kontroluje loptu, ale domáci sa stále výborne pohybujú, nedávajú hosťom priestor na kombináciu a postupne ukrajujú minúty.
     
    57
    Domáci tréner urobil prvú zmenu v dnešnom stretnutí. Florinel Coman síce nechcel odísť z trávnika, ale na jeho miesto vybehol Ovidiu Popescu.
     
    56
    Florinel Coman a Diego Živulić do seba narazili vo vzdušnom súboji. Obaja boli po páde na trávnik otrasení, ale nič vážne sa nestalo.
     
    55
    Catalin Golofca vbiehal do pokutového územia a David Limberský ho telom odstavil. Constantin Budescu (Bukurešť) ihneď signalizoval, že išlo o faul, no akurát dostal žltú kartu za protesty.
     
    54
    Jan Kopic dobre rozohral rohový kop. Jeho center našiel hlavu voľného Jakuba Řezníčka, ktorého pokus nebol dostatočne prudký.
     
    52
    Domáci futbalisti nevyužili príležitosť na rýchly brejk. V situácii štyroch proti trom prišla nepresná prihrávka Pintiliiho.
     
    51
    Steaua výborne dostupuje k hráčom, hostia majú len sekundu či dve na to, aby si posunuli loptu a to ich núti k chybám.
     
    49
    Plzeň rozohrala rohový kop. Na konci nacvičeného signálu bol David Limberský, ktorého strela z diaľky smerovala len tesne nad brvno.
     
    48
    Romario Benzar napriahol z pravého krídla, ale jeho strela nemala potrebnú presnosť a skončila iba na bočnej sieti.
     
    47
    Hosťom robí najväčšie problémy rýchlosť futbalistov v červeno-modrom. Viktoria tak nemá dostatok času na dlhšiu kombináciu.
     
    46
    Český vicešampión má pred sebou náročnú druhú polovicu stretnutia, pretože musí doťahovať dvojgólové manko. Pavel Vrba cez prestávku nestriedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Viktoria Plzeň do dvadsiatej minúty ovládala dianie na trávniku a vypracovala si jednu obrovskú šancu. Milan Petržela však namieril do brvna. Hneď z protiútoku si domáci vybojovali penaltu a Constantin Budescu otvoril skóre. Od toho momentu bol rumunský tím aktívnejší, čo vyvrcholilo druhým gólom, ktorý dosiahol opäť Constantin Budescu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Florin Niță vytiahol ďalší kvalitný zákrok, keď zasahoval po strele Hájka, ktorý sa dostal do koncovky po rohovom kope.
    45. Diego Živulić (PLZ)
     
    45
    Hostia mohli znížiť v závere úvodného dejstva. Diego Živulić veľmi dobre vystrelil z diaľky, jeho pokus padal pod brvno, ale Florin Niță podržal svoj tím.
    44. Constantin Budescu (STB) - 2:0
     
    44
    FCSB gól! Domáci fanúšikovia druhýkrát v zápase oslavujú. Denis Alibec vysunul krásnym dlhým pasom do úniku COSTANTINA BUDESCA a ten lobom prekonal brankára Hrušku.
     
    44
    Osamotený Jakub Řezníček bojoval na hrote o loptu proti dvom hráčom a napokon si pomohol útočným faulom.
     
    42
    David Limberský prebrúsil nohy Catalina Golofcu a vypočul si veľmi dôrazný príhovor hlavného rozhodcu, ktorý ďalší faul potrestá kartou.
     
    41
    FCSB má teraz jednoznačne navrch. Plzenčania sa trochu vytratili z trávnika a v závere prvého dejstva musia pridať, aby druhýkrát neinkasovali.
     
    39
    Rumunskému klubu vôbec nevyšla realizácia rohového kopu. Centrovaná lopta preletela cez šestnástku až mimo ihriska.
     
    38
    Domáci teraz potvrdili predchádzajúce tvrdenie. Florinel Coman dostal prihrávku do otvoreného priestoru na ľavom krídle, prekľučkoval sa až do pokutového územia, ale jeho pokus zastavil jeden z brániacich hráčov.
    37. Florinel Coman (STB)
     
    37
    Steaua dokáže pohotovými kolmicami prekvapiť defenzívu Plzne. Hosťom práve takéto nečakané prihrávky do voľných priestorov chýbajú.
    35. Denis Alibec (STB)
     
    35
    Obrana Viktorie úplne zaspala a pustila do samostatného úniku Denisa Alibeca. Domáci útočník postupoval na Hrušku, dostal sa až do šestnástky, ale brankár Plzne vytiahol vynikajúci zákrok.
     
    34
    Hlavný rozhodca vytiahol prvú žltú kartu v dnešnom stretnutí. Patrik Hrošovský (Plzeň) ju videl za nedovolený zákrok na Golofcu.
     
    33
    Od úvodného gólu čakáme na šancu. Karty sú teraz jasne rozdané, takže domáci bránia a hostia musia tvoriť.
     
    32
    Bogdan Planić na poslednú chvíľu odkopol loptu do bezpečia. Nebyť jeho zásahu, do šance by sa dostal voľný Jakub Řezníček.
     
    30
    Domáci futbalisti sú mimoriadne rýchli a pohybom robia problémy obrane Viktorie. Hostia majú minimum času na reakciu.
     
    29
    Jakub Řezníček príliš aktívne bojoval o loptu a pomohol si pritom rukami. Hlavný rozhodca odpískal útočný faul.
     
    27
    Viktoria Plzeň určite nie je horším tímom. Český vicemajster častejšie drží loptu, má väčšiu snahu niečo vymyslieť, akurát v koncovke sa zatiaľ hľadá.
     
    25
    Romario Benzar je ošetrovaný vo vlastnom pokutovom území, pretože blokoval hlavou prudkú strelu a zostáva otrasený.
     
    24
    Hostia prekvapili Bukurešťaňov rýchlo rozohrávkou rohového kopu, ale prudká prihrávka do pokutového územia bola zblokovaná.
     
    23
    Viktoria Plzeň sa musí vyrovnať s nepriaznivým vývojom stretnutia. Pred štyrmi minútami zahodila obrovskú príležitosť a hneď z protiútoku prišiel vymyslený faul Hájka, po ktorom domáci kopali penaltu.
    21. Constantin Budescu (STB) - 1:0
     
    21
    FCSB dal gól! Sám faulovaný CONSTANTIN BUDESCU si postavil loptu na biely bod a napálil ju do siete. Brankár Aleš Hruška však nemôže mať čisté svedomie, pretože zostal stáť na čiare a nesťažil súperovi exekúciu pokutového kopu.
    20.
     
    20
    Na opačnej strane ihriska sa však píska penalta. Tomáš Hájek v sklze v pokutovom území trafil najskôr loptu, ale následne cez neho prepadol Constantin Budescu. Rozhodca nemal ideálny výhľad, a tak nariadil pokutový kop pre FCSB.
    19. Milan Petržela (PLZ)
     
    19
    Obrovská šanca hostí zostala nevyužitá. Patrik Hrošovský oklamal domácich obrancov, prihral do pokutového územia úplne voľnému Milanovi Petrželovi, ale jeho delovka zblízka skončila na brvne.
     
    16
    Oba tímy pokračujú v aktívnej hre, ale chýba im presnosť aj kvalita vo finálnej fáze. Brankári sú bez práce.
     
    15
    Do dnešného zápasu nemohlo na strane hostí zasiahnuť viacero hráčov so zdravotnými problémami. Ťažkosti teraz signalizuje aj Daniel Kolář.
     
    13
    Denis Alibec dostal vynikajúcu kolmicu do šprintu. Rýchlo sa ocitol až v pokutovom území Viktorie, ale jeho strela ľavačkou minula cieľ.
     
    12
    Plzenčanom sa otvoril priestor v strede poľa. Daniel Kolář následne roztiahol hru do šírky, no center z krídla nenašiel adresáta.
     
    10
    Catalin Golofca sa rozbehol na pravom krídle, dostal sa až na hranicu pokutového územia, ale loptu napálil iba do brániacich hráčov.
     
    9
    Aleš Hruška čaká na svoj prvý vážny zákrok. Teraz si loptu aspoň chytil, keď schoval do náručia center z ľavého krídla.
     
    8
    Hráči zatiaľ operujú na obrovskom priestore. Sledujeme množstvo kolmých prihrávok, centrov a šprinty z jedného konca ihriska na druhé.
     
    7
    Florinel Coman chcel pokračovať v útočnej akcii, ale stál v ofsajdovej pozícii a rovnako mimo hry bol aj jeho ďalší spoluhráč.
     
    6
    Oba tímy začali vo vysokom tempe. Pavel Vrba svojim hráčom signalizoval, aby hru trochu upokojili.
     
    4
    V zostave Viktorie Plzeň dnes nájdeme až troch Slovákov, ale iba jeden sa dostal do základu. Na trávniku vidíme Patrika Hrošovského, na lavičke zostali Matúš Kozáčik a Marek Bakoš.
     
    3
    Denis Alibec bežal sám na bránu Plzne, ale rozhodcovia zastavili jeho pohyb vpred. Ofsajdová pasca však sklapla na poslednú chvíľu.
     
    2
    Hostia hneď v druhej minúte ohrozili bránu rumunského vicemajstra. Po rohovom kope hlavičkoval Hájek iba do rukavíc Nitu.
     
    1
    Duel otvoril výkop v podaní českého tímu. Viktoria Plzeň nastúpila v bielych dresoch, FCSB zvolil tradičnú červeno-modrú kombináciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FCSB: Niță – Benzar, Planić, Bălașa, Júnior Morais – Pintilii, Nedelcu – Golofca, Budescu, Coman – Alibec (C).
    Náhradníci: Vlad – Gnohéré, F. Tanase, Momčilović, O. Popescu, Amorim, Man.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Živulić, Hrošovský – Petržela, D. Kolář (C), Kopic – Řezníček.
    Náhradníci: Kozáčik, Sváček – Hořava, Zeman, Bakoš, Havel, Ivanschitz.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu skupinovej fázy Európskej ligy. Rumunský vicemajster FCSB vyzve v prvom kole českého vicešampióna FC Viktoria Plzeň.

    FCSB známejší skôr pod názvom FC Steaua Bukurešť obsadil v minulej sezóne rumunskej najvyššej súťaže druhé miesto. Klub z hlavného mesta vďaka tomu bojoval v predkolách Ligy majstrov, kde stroskotal až v play-off na portugalskom Sportingu Lisabon (0:0 vonku, 1:5 doma). V domácej lige figuruje FCSB po deviatich kolách na štvrtej priečke so štvorbodovou stratou na prvý CFR Kluž. V poslednom vystúpení však prehral na pôde FC Vitorul 0:1 a pripísal si prvú porážku v aktuálnom ročníku rumunskej Ligy 1.

    FC Viktoria Plzeň absolvoval podobnú púť ako Steaua, pretože rovnako postupoval z druhej pozície v rámci českej najvyššej súťaže do predkôl Ligy majstrov. Stroskotal však ešte skôr a musel zvládnuť play-off Európskej ligy, kde si poradil s cyperským súperom AEK Larnaka (3:1 doma, 0:0 vonku). Viktoriáni momentálne ťahajú sériu siedmich súbojov bez prehry. Ich dobrú formu potvrdzujú výsledky z českej HET Ligy, v ktorej sa držia na prvom mieste so stopercentnou bilanciou. V šiestich kolách získali plný počet osemnástich bodov a majú vynikajúce skóre 14:1.

    Oba kluby si dobre pamätajú svoje posledné dva vzájomné zápasy, pretože sa stretli v treťom predkole aktuálnej sezóny Ligy majstrov. Lepšie spomienky na to majú v Bukurešti. Futbalisti rumunského veľkoklubu doma iba remizovali 2:2, ale vonku vyhrali jasne 4:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 21. Budescu (pen.), 44. Budescu, 73. Alibec

    Karty:   55. Budescu (STB) – 34. Hrošovský (PLZ), 90+3. Bakoš (PLZ)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:18.
    FCSB: Niță – Benzar, Planić, Bălașa, Júnior Morais – Pintilii, Nedelcu – Golofca, Budescu (83. Man), Coman (57. O. Popescu) – Alibec (C) (74. Gnohéré).
    Náhradníci: Vlad – Gnohéré, F. Tanase, Momčilović, O. Popescu, Amorim, Man.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Živulić (61. Hořava), Hrošovský – Petržela (80. Zeman), D. Kolář (C), Kopic – Řezníček (61. Bakoš).
    Náhradníci: Kozáčik, Sváček – Hořava, Zeman, Bakoš, Havel, Ivanschitz.