Olympiakos – Lisabon 2:3 (kon.) | Barcelona – Juventus 3:0 (kon.) | AS Rím – Atlético Madrid 0:0 (kon.)
Chelsea – Karabach 6:0 (kon.) | Celtic – Paríž 0:5 (kon.) | Bayern – Anderlecht 3:0 (kon.)
Manchester United – Bazilej 3:0 (kon.) | Benfica – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Manchester United
3:0 (1:0)
FC Bazilej 1893
Utorok 12.09.2017, 20:45 • Old Trafford, Manchester • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    86
    Dimitri Oberlin sa dostával do hlavičkového zakončenia, dostal sa cez Lindelöfa, no k hlavičke už nie. Gól by aj tak neplatil, Švéd vystavil striedajúceho hráča do ofsajdovej pasce.
    84. Marcus Rashford (MAN) - 3:0
     
    84
    Manchester United dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté. Dobrý nábeh Fellainiho do šestnástky. Lopta pôvodne mierila na Mchitarjana, ten ju ale netrafil. Rovnako dopadli aj dvaja obrancovia v bielych dresoch. Ako slepé kura k zrnu sa ku gólu dostal MARCUS RASHFORD, ktorému stačilo umiestniť strelu do protipohybu Vaclíka. A aj sa tak stalo.
    Asistencia: Marouane Fellaini.
     
    82
    Taulant Xhaka zatiahol ručnú brzdu. Henrich Mchitarjan prenikal do útoku, bol z toho brejk. Správne rozhodnutie francúzskeho rozhodcu.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Blás Riveros, prichádza Dimitri Oberlin.
     
    77
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Marcus Rashford.
     
    69
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Jesse Lingard.
     
    68
    Ešte v tej istej minúte bol faulovaný Mata, z čoho rezultoval priamy kop Mchitarjana. Po priamom kope nasledoval roh, z ktorého mohol skórovať Young. Lopta sa k nemu dostala na hranici pokutového územia, skúsený futbalista potom strelou vyskúšal pozornosť Čecha v bráne Bazileja – ďalšia štandardka spoza rohovej zástavky.
     
    67
    Anthony Martial mohol ťažiť z prízemného centru Fellainiho. Francúz bol v čase zakončenia v sklze, čo mu výrazne sťažilo túto situáciu.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Ricky van Wolfswinkel, prichádza Kevin Bua.
     
    64
    Mohamed Elyounoussi mohol opäť skórovať! Všetko ale zachránil David de Gea, ktorý pohotovo vyráža loptu nad brvno. Elyounoussi pred tým vytrel zem s Lindelöfom.
     
    62
    Ďalší zo skvelých centrov od Mchitarjana našiel pripraveného Lukakua. Útočník Manchestru hlavičkoval v záklone, ale aj z tej pozície dokázal usmerniť loptu k tyči. Teraz už Vaclík neinkasoval, ale krásnym zákrokom vyrazil hlavičku na roh!
     
    61
    Toto bol ukážkový protiútok v podaní Martiala. Náznak pohybu do strany, prepadnutie cez koleno Langa a píska sa štandardka. Prichádza aj bonus v podobe žltej kartičky pre obrancu hostí.
    58. Daley Blind (MAN)
     
    58
    Aj druhý krajný obranca Manchestru má žltú kartu. Daley Blind vletel do súboja s Renatom Steffenom neskoro, pri postrannej čiare už veľa mieste nezostalo, Steffen ochotne padol na zem.
    53. Romelu Lukaku (MAN) - 2:0
     
    53
    Manchester United dal gól!
    Pár okamihov dozadu vybojoval Martial svojím driblingom a presnou strelou rohový kop. Po ňom sa k lopte dostal Daley Blind, ktorý si narazil loptu s Matom a prepasíroval loptu do veľkého vápna. Holanďan našiel pripraveného spoluhráča, ktorým nebol nik iný ako ROMELU LUKAKU. Toho neubránila ani dvojica Marek Suchý a Éder Álvarez Balanta. Belgičan sa zavesil do vzduchu a presne umiestnenou hlavičkou zvyšuje na 2:0.
    Asistencia: Daley Blind.
     
    52
    Teraz ale opäť zaspala ľavá strana obrany United. Bol z toho nepríjemný center na Wolfswinkela, ktorý ale nebol v dobrej pozícii na zakončenie.
     
    38
    Mohamed Elyounoussi mal na hlave vyrovnávajúci gól po centri Xhaku. Hráč s číslom 24 na drese ostal osamotený vo veľkom vápne, záložník Bazileju hlavičkoval priamo do rukavíc de Geu.
     
    37
    Dvojička Young – Riveros toho v tomto zápase zažila veľa. Domáci hráč v poslednom súboji zobral hosťujúceho hráča za nohy, za čo vidí autor asistencie pri prvom presnom zásahu žltú kartu.
    35. Marouane Fellaini (MAN) - 1:0
     
    35
    Manchester United dal gól!
    Henrich Mchitarjan preniesol hru na pravé krídlo, kde sa nachádzal Young. Skúsený univerzál si hravo poradil s Riverosom, cez ktorého poslal nadýchanú loptu do šestnástky. Tá pristála na hlave striedajúceho hráča. MAROUANE FELLAINI nedal Vaclíkovi najmenšiu šancu a hlavou otvára skóre tohto duelu!
    Asistencia: Ashley Young.
     
    33
    Luca Zuffi mohol byť hrdinom okamihu. Šanca na krásny gól z voleju zostáva nevyužitá. Teraz stačil zlomok sekundy na to, aby obrana United zostala paralizovaná.
     
    28
    Éder Álvarez Balanta teraz zostrelil Mchitarjana v stredovom kruhu, za čo si vyslúžil žltú kartu.
    22. Henrich Mchitarjan (MAN)
     
    22
    To je neskutočné, čo teraz zahodil Henrich Mchitarjan! Lukaku odlákal pozornosť obrancov, následne našiel na malom vápne spomínaného Mchitarjana. Armén strelou popod Vaclíka nastrelil iba žrď, následnú dorážku už český gólman ľahko kryl!
     
    19
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Marouane Fellaini.
    13. Henrich Mchitarjan (MAN)
     
    13
    Najväčšia šanca zápasu prichádza na konci 13. minúty! Krásna kombinácia po osi Lukaku-Martial-Mata, na ktorej konci bol Henrich Mchitarjan. Špílmachrovi z Arménska nezostávalo nič iné, ako zakončiť hlavou. Šikovný hráč ale míňa bránu Vaclíka.
     
    2
    Paul Pogba mal na kopačke úvodný gól stretnutia, výborným blokom pred bránkovou čiarou sa zaskvel Manuel Akanji. Následná dorážka skončila vysoko nad!

    Viktor Kalinács

    Góly: 35. Fellaini, 53. R. Lukaku, 84. Rashford

    Karty:   37. Young (MAN), 58. Blind (MAN) – 28. É. Álvarez Balanta (BAS), 61. Lang (BAS), 82. Xhaka (BAS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
    Manchester United: de Gea – Young, Lindelöf, Smalling, Blind – P. Pogba (C) (19. Fellaini), N. Matić – Mata (77. Rashford), Mchitarjan, Martial (69. Lingard) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – A. Valencia, Darmian, Carrick, Fellaini, Rashford, Lingard.

    FC Bazilej 1893: Vaclík – Akanji, Suchý (C), É. Álvarez Balanta – Lang, Xhaka, Zuffi, B. Riveros (77. Oberlin) – Steffen, van Wolfswinkel (66. Bua), M. Elyounoussi.
    Náhradníci: Salvi – Sayed Gaber, Bua, Callà, Fransson, Schmid, Oberlin.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Cano (všetci Francúzsko)