Olympiakos – Lisabon 2:3 (kon.) | Barcelona – Juventus 3:0 (kon.) | AS Rím – Atlético Madrid 0:0 (kon.)
Chelsea – Karabach 6:0 (kon.) | Celtic – Paríž 0:5 (kon.) | Bayern – Anderlecht 3:0 (kon.)
Manchester United – Bazilej 3:0 (kon.) | Benfica – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:0 (1:0)
R.S.C. Anderlecht
Utorok 12.09.2017, 20:45 • Allianz Arena, München • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov potvrdil rolu favorita a novú sezónu Ligy majstrov začal veľmi dobre. Po červenej karte hosťujúceho Kumsa otvoril skóre z penalty Robert Lewandowski. V druhom polčase na konečných 3:0 upravili Thiago Alcantara a Joshua Kimmich. (22:39:53)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Strela Lewandowskeho do stredu brány je asi to posledné, čo sa dnes stane, pretože už aj nadstavený čas sa blíži k svojmu koncu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
    90. Joshua Kimmich (BAY) - 3:0
     
    90
    Bayern dal gól!
    Mladý obranca JOSHUA KIMMICH sa taktiež zapisuje do streleckej listiny a podčiarkuje víťazstvo nad belgickým outsiderom. Síce nepatrí k známym zakončovateľom, ale ako skúsený mazák si poradil so Selsom, ktorého poslal do bufetu a trafil prázdnu časť brány.
     
    89
    Aj Thiago Alcantara chcel pridať svoj druhý presný zápas v stretnutí, avšak pokus tohto Španiela letí vysoko nad.
     
    87
    Robert Lewandowski mohol pridať svoj druhý gól v zápase, v tom mu zabránil Sels, ktorý vyrazil strelu letiacu z uhlu na ďalší rohový kop v tomto stretnutí.
     
    86
    Po striedaniach aj Bayern ako keby trochu rezignoval. Stále sa síce snaží búšiť do obrany Anderlechtu, avšak už to nie je v takom vysokom nasadení.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza James Rodríguez, prichádza Kingsley Coman.
     
    84
    Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Łukasz Teodorczyk, prichádza Hamdi Harbaoui.
     
    82
    Manuel Neuer si po nejakom čase mohol siahnuť na loptu, lenže po strele Dendonckera tak činiť nebude musieť. Rana Belgičana končí vysoko nad.
     
    81
    James vyskúšal strelu technického typu, tá presná nebola. Bayern trochu pokazil túto akciu, pretože sa dalo vymyslieť lepšia kombinácia.
     
    80
    Franck Ribéry odišiel z trávnika veľmi nespokojný, pretože s rozhodnutím stiahnuť jedného z najaktívnejších hráčov nesúhlasí. Carlo Ancelotti však určite vie, čo robí. To ale Francúzovi nebránilo od zlosti hodiť dres o striedačku.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Thomas Müller.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Javi Martínez, prichádza Jérôme Boateng.
     
    77
    Z rohového kopu domáci veľa vody nenamútili, všetko prerušil zákrok Selsa. Zdravotné problémy ale má Appiah, hrať sa preto nejaký čas nebude.
     
    76
    Bayern získal vo svoj prospech ďalší rohový kop, ktorý získal Arjen Robben po peknej prihrávke Tolissa. Anderlecht sa znova musí mať na pozore.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Corentin Tolisso (FC Bayern Mníchov).
     
    74
    Ošetrovanie hráča Anderlechtu na chvíľu zastavilo hru. Trvalo to však kratšie, ako sa zdalo, takže James z rytmu nevyšiel a skúsil to individuálne. Ďaleko sa nedostal.
     
    72
    Lewandowski vnikol z krídla do šestnástky, vystrelil iba do bočnej siete. Mohol však ešte skúsiť prihrať na Robbena, ktorý bol úplne voľný, no Poliak si ho nevšimol.
     
    71
    Teraz sa hra trochu ukojila, nakoľko hráči Bayernu na nejaký čas o loptu prišli, takže hostia sa s ňou pozabávali na polovici súpera.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom stále evidujeme neustály tlak Bayernu Mníchov, ktorý si jasne kráča za tromi bodmi a chcel by ich potvrdiť ešte niekoľkými gólmi.
     
    69
    Arjen Robben po priťuknutí od spoluhráča poslal poriadny jedovatý projektil spoza veľké vápna, jeho bomba skončila niekoľko centimetrov nad bránou Selsa.
    67. Niklas Süle (BAY)
     
    67
    Po hlavičke Süleho sa Allianz Arena tešila z tretieho presného zásahu v sieti Selsa, avšak radosť sedemdesiattisíc ľudí prerušilo rozhodnutie hlavného arbitra, ktorý gól pre ofenzívny faul neuznal.
     
    66
    James Rodríguez prebral loptu tesne za hranicou veľkého vápna, aby si ju prvým dotykom pripravil a druhou poslal smerom k vzdialenejšej žrdi. Perfektne zasiahol Sels.
    65. Thiago Alcântara (BAY) - 2:0
     
    65
    Bayern dal gól!
    Kimmich obdržal do krídla presnú prihrávku od Tolissa, z prvej poslal center na malé vápno, kam si nabehol THIAGO ALCANTARA a úplne voľný jediným dotykom prekonal Selsa.
     
    64
    Trebel síce vymyslel peknú prihrávku na krídlo, kam smeroval Onyekuru, ale dostatočne rýchly bol a včas išiel na zem francúzsky legionár Tolisso.
     
    63
    Dobrý center z ľavej strany do malého vápna nasmeroval Rafinha, pred nabiehajúcim Jamesom zasiahol Sels. Loptu schoval vo svojich rukaviciach.
     
    62
    Spajič po rohovom kope dostal loptu do bezpečia, ktoré môžeme nazvať aj stred poľa, avšak okamžite ju majú hráči Bayernu a opäť sa snažia hosťom podkúriť.
     
    61
    Arjen Robben sa po centri sprava dostal v šestnástke k lopte a razom sa ocitol vo veľkej šanci, avšak Sels si s jeho pokusom výborne poradil. Bayern ešte ostal na dostrel brány, defenzíva hostí odvrátila na roh.
     
    60
    Do poslednej polhodiny hry vstupuje Bayern ako tím, ktorý diktuje tempo hry, ale musí si dávať pozor na zadné dvierka, o čom sme sa dnes už presvedčili a najlepšie pre domácich by bolo, keby pridali gól.
     
    59
    Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Nicolae Stanciu, prichádza Henry Onyekuru.
     
    58
    Hostia teraz prešli bližšie k bráne Neuera, pri postrannej čiare sa však nepresadil Stanciu a to bolo asi to posledné, čo dnes urobil.
     
    57
    Bayern síce celú akciu zabrzdil, ale ostal pri lopte, čiže stále sa musia hráči Anderlechtu obracať, aby neprišlo k nejakej chybe v ich defenzívnej hre.
     
    56
    Dlhý center nenašiel nikoho v modrofialových dresoch. Neuer vykopol na polovici hostí, tam hráči Bayernu kombinujú a približujú sa k bráne Selsa.
     
    55
    Hostia dostali loptu na polovicu súpera, kde dokonca prišiel faul na Stanciua, takže Anderlecht bude môcť poslať center pred Manuela Neuera.
    54. Niklas Süle (BAY)
     
    54
    Center Jamesa Rodrígueza z miesta vedľa pokutového územia zaletel na hlavu Süleho. Nemecký stopér sa dostal k zakončeniu cez Appiaha, Sels sa zaskvel, keď vytiahol loptu spod brvna.
     
    53
    Arjen Robben prešiel po krídle až k hranici pokutového územia, kde spravil kľučku a Stanciu mu ju zožral aj s navijakom. Po faule prišla aj žltá karta.
     
    52
    Lewandowski síce pod kontrolu neposlušnú loptu v pokutovom území dostal, jeho strela cez Špajiča aj tak išla dosť ďaleko od brány belgického gólmana Selsa.
     
    50
    Po rohovom kope belgického mužstva Bayern okamžite prešiel do protiútoku, aby Robben poslal kolmicu, na ktorú pred Lewandowskim skôr zareagoval Sels.
    49. Alexandru Chipciu (AND)
     
    49
    Z ničoho nič mohlo byť vyrovnané, chýbalo len niekoľko centimetrov! Po centri do malého vápna sa síce Hanni k strele nedostal, ale úplne voľný Alexandru Chipciu trafil žrď!
     
    48
    Prvý rohový kop rozohrali hráči Bayernu nakrátko, avšak pas od Tolissa následne prišiel. Lewandowski nohou v ťažkej pozícii cez Špajiča zakončil nad.
     
    47
    Domáci vstúpili do druhého dejstva veľmi aktívne a okamžite sú pri šestnástke súpera. Najskôr prišla strela Tolissa, ktorú Sels perfektne vyrazil, následne dobrý center, lenže k Jamesovi neprešiel.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Domáci favorit Bayern Mníchov síce po polčase zaslúžene vedie, pretože mal hernú prevahu, ale treba povedať, že ku gólu prispel faul Kumsa, následná červená karta a premenená penalta Lewandowskeho. Mníchovčania si zatiaľ gól z hry nevypracovali, aj keď na to príležitosti mali.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Franc Ribéry v poslednej minúte prvého dejstva vybojoval rohový kop, ktorý rozohrá Thiago a našiel na hranici šestnástky voľného Tolissa. Volej Francúza zablokovali obrancovia, akrobatické zakončenie Martíneza zas pokryl Sels.
     
    44
    Bayern je síce stále na lopte, avšak drží ju v strede ihriska, ďaleko od brány Selsa, ktorý môže byť s hrou jeho spoluhráčov pred ním spokojný.
     
    43
    Bayern sa s blížiacim záverom polčasu ešte snaží pridať ďalší gól, ale začína sa mi zdať, že Anderlecht si ako keby na hru súpera zvykol a pomaly sa aj osmeľuje, takže domáci to majú momentálne ťažšie.
    41. Nicolae Stanciu (AND)
     
    41
    Z ničoho nič mohol byť vyrovnané, pretože loptu v šestnástke Bayernu dobehol Teodorczyk, prihral do druhej vlny na hranicu bieleho bodu, lenže Stanciu sa v obrovskej možnosti pošmykol a trafil mimo.
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého dejstva stále platí, že Bayern Mníchov má jasnú dominanciu nad stretnutím, avšak vyhráva iba o jeden gól a aj ten prišiel z penalty.
     
    39
    Po centri z rohového kopu prišiel ofenzívny faul. Tým sa previnil mladý stopér Süle, čiže zakončenie nad bránu sa do štatistík rátať nebude môcť.
     
    38
    Trebel síce dostal loptu do šestnástky Bayernu, lenže tam bol strojený a okamžite o ňu prišiel. Prechod hráčov domáceho mužstva skončil zrazenou strelou Robbena po krásnej prihrávke Jamesa.
     
    36
    Po páde Robbena pred pokutovým územím sa nepíska, vpred teda idú hostia, avšak pas na Stanciua do krídla zastavil sklzom vracajúci sa James.
     
    35
    Anderlecht síce vytiahol napádanie a snaží sa zobrať loptu rozohrávajúcim hráčom Bayernu, ale príde mi to ako hra mačky s myšou, pretože domáci majú guľatý nezmysel plne pod kontrolou.
     
    34
    Anderlecht vôbec prvýkrát ocitol v šestnástke súpera v takom rozpoložení, že by mohol zahroziť. To sa po prihrávke z krídle ešte nepodarilo, ale rana Trebela už Neuera preverila. Ten zasiahol, rozohral a na druhej strane pálil tesne nad Robben.
     
    33
    Ofsajd zastavil rodiacu sa akciu Bayernu Mníchov. Až sa tomu hráči domáceho mužstva čudujú, pretože ich možno tento verdikt prekvapil. Navyše, bolo to prvé postavenie mimo hry v stretnutí.
     
    32
    Rafinhov nepodarený center síce v šestnástke hostí dokázal spracovať James, avšak loptu posunul smerom dozadu. Následne sa vrátila späť, aby Tolisso spred pokutového územia vystrelil tesne nad.
     
    31
    Arjen Robben hľadal v pokutovom území Thiaga Alcantáru, veľmi rýchlo zareagoval Sels. Vrhol sa Španielovi pod nohy, aby loptu chytil prvý. To sa mu aj podarilo.
     
    30
    Franck Ribéry si narazil loptu s Lewandowskim a vnikol do šestnástky, lenže od veľkej šance ho obral Deschacht a jeho odkop v poslednej možnej chvíli.
     
    29
    Stanciu je dnes prakticky neviditeľný, lenže teraz sa pokúsil s Chipcium prejsť po krídle k šestnástke Neuera, to defenzíva Bayernu nedopustila a už v zárodku akciu zastavila.
     
    28
    Kimmich sa snažil hlavičkovať, nepodarilo sa mu to. Anderlecht preto vyskúšal protiútok, prihrávka po krídle ušla za autovú čiaru, lenže práve vracajúci sa Kimmich fauloval Deschachta.
     
    27
    Po kombinácii na krídle prišiel center Ribéryho do malého vápna hľadajúci Lewandowskeho, ale v poslednej chvíli odvrátil jeden z hostí na roh.
     
    26
    Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Andy Najar, prichádza Dennis Appiah.
     
    26
    Bayern sa po rozohrávke hostí okamžite dostal k lopte a aj keď ju drží iba na vlastnej polovici, tak veľmi rýchlo sa dostáva znova dopredu, kde sa mu dosť páči.
     
    25
    Tempo teraz opadlo, pretože ošetrovanie potreboval Andy Najar, ľavý obranca Anderlechtu. Hráči bruselského mužstva dostávajú nejaký čas na oddych.
     
    23
    Po faule pred šestnástkou hostí sa k priamemu kopu postavil James Rodríguez, jeho ľavačka poslala loptu veľmi vysoko nad bránu. Sels ostal bez práce.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Adrien Trebel (R.S.C. Anderlecht).
     
    20
    Arjen Robben si pýta druhú penaltu, tentoraz by ju rád videl po tom, ako si hodil loptu medzi dvoch súperov a prišlo k jemnému kontaktu s Najarom. Hlavný arbiter však správne nereaguje.
     
    19
    Ribéry krásnym pasom z krídla za obranu a pred malé vápno hľadal Tolissa, ktorý si perfektne nabehol, no Sels zareagoval rýchlejšie a loptu zachytil do rukavíc.
     
    18
    James rozohral rohový kop nízkym centrom na prednú tyč, kde nabiehal okrem iného aj Arjen Robben, avšak Holanďan zakončovať nedokázal.
     
    17
    Bayern Mníchov po červenej karte neplánuje súperovi loptu požičať ani na kus, stále búši do jeho defenzívy a tá veru má čo robiť. Navyše, keď prišla o jedného zo stopérov.
     
    15
    Lewandowski je veľmi aktívny! Tentoraz si nabehol na dobrý center, lenže loptu tesne minul. Tá nakoniec skončila o niekoľko decimetrov vedľa brány Selsa.
     
    14
    Znova to bol Lewandowski, kto si zobral po faule na svoju osobu loptu. Z priameho kopu tentoraz trafil dobre postavený múr.
     
    13
    Ribéry z prvej prestrčil loptu pred šestnástku súpera na Lewandowskeho, ktorý si ju chcel prehodiť cez Deschachta, avšak ten Poliaka zastavil nedovolene, sklzom.
    12. Robert Lewandowski (BAY) - 1:0
     
    12
    Bayern dal gól!
    Práve faulovaný ROBERT LEWANDOWSKI pokutový kop bez väčších problémov aj premieňa a domáci idú do rýchleho vedenia. Navyše budú hrať takmer duel presilovú hru.
     
    11
    Franck Ribéry (FC Bayern Mníchov) dostal zbytočnú žltú kartu za nejaké reči smerom k hlavnému arbitrovi.
    11. Sven Kums (AND)
     
    11
    Tolisso poslal do šestnástky nádherný pas, na ktorý si nabehol Lewandowski a mohol sa rútiť sám na brankára Selsa, lenže v poslednej chvíli ho zastavil faulom Kums. Jeho potiahnutie za rameno končí červenou kartou.
     
    10
    Franck Ribéry poslal veľmi dobrý center pravačkou do medzery medzi obrancami hostí. Na toto miesto v malom vápne si výborne nabehol James, lenže jeho hlavičke chýbala razancia a našla iba Selsa.
     
    9
    Hráči Bayernu Mníchov po sklze Kumsa takmer získali prvý rohový kop, lopta nakoniec preťala autovú čiaru, a tak ju Rafinha vrátil iba smerom dozadu, odkiaľ prichádza ďalší pokus o kombináciu.
     
    8
    James sa na krídle uvoľnil cez Chipciua až k centru svojou silnejšou ľavačkou, no neuspel. Po nákope na druhú stranu mimo šestnástky hlavičkoval Neuer, situáciu zvládol.
     
    7
    Bayern drží loptu v strede ihriska, kde si ju momentálne posúva medzi svojimi hráčmi a postupne sa snaží približovať sa k bráne Anderlechtu.
     
    6
    James Rodríguez sa dostal k centru z pravej strany, nikoho zo spoluhráčov v pokutovom území nájsť nedokázal. Loptu nasmeroval nad bránu Selsa.
     
    5
    Kolmica od Thiaga Jamesa nenašla, pretože toho dobre pokryli dvaja obrancovia a aj keď sa lopta ešte odrazila smerom na Lewandowskeho, tak aj na neho si zadáci Anderlechtu dali pozor.
     
    4
    Rafinha si síce zbehol na krídlo, kde chcel pomôcť Ribérymu, avšak francúzsky záložník ho nájsť nedokázal. Po aute išli dopredu hostia, Teodorczyk sa medzi dvojicou nepresadil.
     
    3
    Hosťujúci útočník musel byť ošetrovaný, ale vyzerá to tak, že bude v poriadku. Aspoň na chvíľu však spoluhráčom bude chýbať. Medzičasom sa k lopte dostal späť domáci Bayern.
     
    2
    Ribéry sa pokúsil o prvý krídelný únik, lenže cez dvojicu súperov sa nedostal. Po prihrávke na hrot na Teodorczyka si tento Poliak vypýtal faul.
     
    1
    Domáci mali výkop tohto zápasu, do ktorého nastúpili v čisto červenej kombinácii, zatiaľ čo hostia z Bruselu sú celí modrí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Správy pred zápasom hovorili o tom, že Franck Ribéry nebude kvôli zdravotným problém hrať, ale vidíme ho v základnej zostave, takže mníchovskí lekári museli poriadne zapracovať.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Javi Martínez, Süle, Rafinha – Tolisso, Th. Alcântara – Robben, James Rodríguez, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Coman, Friedl, Hummels, T. Müller, Rudy.

    R.S.C. Anderlecht: Sels – Chipciu, Spajić, Kums, Deschacht, Najar – Stanciu, Dendoncker, Trebel, Hanni (C) – Teodorczyk.
    Náhradníci: Boeckx – D. Appiah, Gerkens, Harbaoui, Obradović, Onyekuru, Sowah..
     
    FC Bayern Mníchov

    Nemecký majster začal nový ročník veľmi dobre. Na úvod zdolal 3:1 Leverkusen a následne si poradil aj s Werderom Brémy v pomere 2:0. Na úvodné stretnutie Ligy majstrov sa však dobre nenaladil, pretože na nepríjemný Hoffenheim nestačil a na jeho pôde prehral 0:2.

    Ďalšou zlou správou pre Carla Ancelottiho je, že nebude môcť využiť služby Francka Ribéryho, pretože ten bude chýbať pre svalové zranenie. Po absenciách sa však vracajú James Rodríguez aj Jerome Boateng.

    Bayern je najväčším favoritom skupiny, kde je ešte okrem belgického účastníka aj PSG a Celtic.

    R.S.C. Anderlecht

    Belgický majster môže iba prekvapiť, ale určite sa o to bude chcieť pokúsiť. Aj keď ho čaká veľmi náročný protivník. Tamojšia Jupiler Pro League má za sebou už šesť kôl. Andrelecht v nich doposiaľ zaknihoval len osem bodov a patrí mu až desiate miesto. Na konte má dve výhry, dve remízy a rovnaký počet prehier. Naposledy však prišiel trojbodový zápis nad KSC Lokeren.

    Najlepšími strelcami klubu v lige je dvojgólová trojica Sofiane Hanni, Łukasz Teodorczyk a Henry Onyekuru.
     
    Oba tímy v tejto sezóne už vyhrali po jednej trofeji. Andrelecht uchmatol belgický Superpohár po víťazstve 2:1 nad SV Zulte Waregem. Bayern zas rovnakú odnož v nemeckej verzii. V predĺžení 2:3 padla Borussia Dortmund.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 12. Lewandowski, 65. Th. Alcântara, 90. Kimmich

    Karty:   11. Ribéry (BAY), 75. Tolisso (BAY) – 22. Trebel (AND), 53. Stanciu (AND)   11. Kums (AND)


    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Javi Martínez (78. J. Boateng), Süle, Rafinha – Tolisso, Th. Alcântara – Robben, James Rodríguez (85. Coman), Ribéry (79. T. Müller) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Coman, Friedl, Hummels, T. Müller, Rudy.

    R.S.C. Anderlecht: Sels – Chipciu, Spajić, Kums, Deschacht, Najar (26. D. Appiah) – Stanciu (59. Onyekuru), Dendoncker, Trebel, Hanni (C) – Teodorczyk (84. Harbaoui).
    Náhradníci: Boeckx – D. Appiah, Gerkens, Harbaoui, Obradović, Onyekuru, Sowah.