Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Jaroslavľ – Viťaz 3:1 (kon.) | D. Moskva – Helsinki 2:1 (2:0 po s.n.)
Nižnekamsk – Togliatti 1:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Dynamo Moskva
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Jokerit Helsinki
cz Utorok 29.08.2017, 18:30 • VTB Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Arťom PODŠENDJALOV - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dinamo Moskva.
    Autorem vítězné branky je ARŤOM PODŠENDJALOV.
     
    63:37
    Brjukvin ztroskotal sám před brankovištěm. Měl sice pěkně připravený puk na hokejce, jenže přestřelil horní tyčku.
     
    60:10
    Tohle mohl být rychlý konec prodloužení. Pihlström nadvakrát zkusil překonat Jerjomenka, ale ani jednou to nedokázal. Veliké šance.
     
    58:38
    Tak tohle byla veliká možnost! Jormakka z pravého kruhu posílal nahrávku na levou stranu, kde měl hned dva spoluhráče. Ani jeden z nich ale nestačil překonat Jerjomenkův beton, brankář Dinama teď zachránil svůj tým od pohromy.
     
    55:57
    Jormakka nebezpečně nadvakrát dorážel na brankovišti. Jerjomenko jen tak tak přerušil hru a zabránil inkasování. To by byl tvrdá rána pro Dinamo.
     
    51:21
    Další trest pro Jokerit a další trest pro Niklase Jensena. Tentokrát dostává dvě minuty za držení. Dinamo se může dostat zpátky do vedení.
    50:48 Marko ANTTILA - 1:1
     
    50:48
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak se na to podívejme. Jokerit měl dnes několik velkých možností, ale nakonec se prosazuje až z hodně kuriózní situace. Hokejista Helsinek MARKO ANTTILA udělal v levém rohu u mantinelu kličku kolem vlastní osy, načež okamžitě vystřelil zápěstím. Brankář Jerjomenko kotouč vyrazil ramenem pouze nad sebe, ale pak už ho nedokázal zastavit. Pryž spadla do sítě a Jokerit vyrovnává. Asistence: Rasmus Rissanen, Juho Rautanen.
     
    46:48
    Je tu první přesilovka zápasu pro Dinamo Moskva. Na trestnou lavici je nucen odejít Niklas Jensen, který se provinil podražením.
     
    46:20
    Dvě veliké šance Dinama. Teď jsou domácí na koni. Hietanen dostával přihrávku do brankoviště od Arťuchina, tam ale nedokázal přehodit beton ležícího Zapolskiho. Rozhodně nejlepší fáze zápasu v podání domácích.
     
    44:48
    Gilroy a jeho další dnešní šance. Tentokrát se i jako obránce zjevil těsně před brankou Jerjomenka. Vzal situaci na sebe a vypálil, ale našel jen náruč připraveného soupeřova brankáře.
    36:50 Vladimir BRJUKVIN - 1:0
     
    36:50
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hokejová lahoda všech hokejových lahod! Skoro celé dvě třetiny jsme čekali na první branku zápasu. Teď jsme se konečně dočkali a stála opravdu za to! VLADIMIR BRJUKVIN, který dnes hraje velmi dobře a aktivně, dostal na levém kruhu ukázkovou přihrávku. Pak ale vyslal do pravého růžku ještě lepší střelu a gólman Jokeritu Helsinky Zapolski neměl sebemenší šanci tuhle pecku zápěstím chytit. Pohledný gól, Moskva vede 1:0 a hosté musí dotahovat. Asistence: Maxim Solovjov.
     
    20:41
    Až na začátku druhé třetiny tu máme první vyloučení zápasu. Přesilovou hru si zahraje Jokerit Helsinky, protože dvě minuty za podražení dostává domácí Pondšendjalov.
     
    18:48
    Teď měl Zapolski veliké štěstí! Sidljarov nenápadně nahodil puk na jeho klec a moc nechybělo, aby jej propasoval brankáři Jokeritu pod vyrážečku.
     
    05:21
    Tarasov a jeho obrovská šance. Hokejista Moskvy si najel mezi kruhy, v klidu zamířil a vypálil. Zapolski měl výhodu, že šanci soka viděl, takže měl čas se na ni připravit a zasáhnout.
     
    03:18
    Tohle už ale byla o poznání lepší možnost. Dinamo se mohlo dostat do vedení, když dvojice domácích forvardů zůstala sama před Zapolskim. Brankář Jokeritu jen tak tak vytěsnil puk z brankoviště.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 37. Brjukvin (Solovjov), rozh. náj. Podšendjalov – 51. Anttila (Rissanen, Rautanen)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Brian O'Neill (JOK)
    0:0   Daniil Tarasov (DMS)
    2. séria:
    0:0   Eeli Tolvanen (JOK)
    1:0   Vladimir Brjukvin (DMS)
    3. séria:
    1:0   Sami Lepistö (JOK)
    2:0   Arťom Podšendjalov (DMS)
    4. séria:
    2:0   Olli Palola (JOK)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, D. Višněvskij, I. Nikulin, Solovjov, Kutejkin, Koriagin, J. Zajcev – Karsums, Tarasov, Boyd – Arťuchin, Dm. Kazionov, Podšendjalov – Alexejev, Brjukvin, N. Komarov – Markovin, Jefremov, Petunin – Sidljarov.
    Jokerit Helsinki: Rämö (Zapolski) – Lundin, Lepistö, Gilroy, Kivistö, J. Jensen, O. Lauridsen, Rautanen, Rissanen – Jensen, Joensuu, Regin – O'Neill, Tolvanen, Palola – Norman, Jormakka, Huhtala – Niemi, Anttila, Pihlström.

    Rozhodca: Naumov, Sidorenko – Kučava, Novikov