Watford – Liverpool 3:3 (kon.) | Chelsea – Burnley 2:3 (kon.) | Crystal Palace – Huddersfield Town 0:3 (kon.)
Everton – Stoke City 1:0 (kon.) | Southampton – Swansea 0:0 (kon.) | West Bromwich – Bournemouth 1:0 (kon.)
Brighton – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
1:0 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 12.08.2017, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Everton FC a Stoke City FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 16:00!

    Fanúšikovia súťaže, ktorá nesie názov Anglická Premier League sa dočkali. Týmto víkendom sa začína jej nový ročník, ktorý opäť sľubuje veľmi veľa zaujímavých súbojov či už o titul alebo o zotrvanie v tejto súťaže. Titul bude v tomto ročníku obhajovať Chelsea FC.

    V tomto zápase sa proti sebe stretávajú mužstvá, ktoré sú už tradičnými účastníkmi v tejto súťaži. Určite tak budeme sledovať veľmi zaujímavé stretnutie.

    Everton FC:
    Domáce mužstvo v minulom ročníku bojovalo o popredné priečky, napokon sa však Everton musel uspokojiť so 7. miestom. Domáci si tak vybojovali miesto v kvalifikácii o Európsku ligu, kde boli nasadení do 3. predkola. V ňom mali za súper slovenský celok MFK Ružomberok a po dvoch výhrach 1:0 postúpili do baráže. Najväčšou posilou domácich je určite navrátilec Wayne Rooney.

    Stoke City FC:
    Hostia hrali v minulom súťaži hlavne o stred tabuľky a napokon sa umiestnili v pokojných vodách a obsadili konečnú 13. pozíciu, aj keď bol boj o tieto priečky veľmi vyrovnaný a mali náskok iba pár bodov. Stoke tak nečakali žiadne pohárové povinnosti v Európe. Posledné dve mená, ktoré Stopke ulovil do svojich radov sú Kurt Zouma (Chelsea) a Tre Pemberton (Blackburn).

    Favorit:
    Hneď v prvom kole sa táto pozícia určuje len veľmi ťažko. Môžno miernym papierovým favoritom je domáce mužstvo. Určite však oba tímy chcú do nového ročníka vstúpiť víťazstvom a tak sa určite pri sledovaní tohto zápasu nudiť nebudeme.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Jagielka, M. Keane, A. Williams – Calvert-Lewin, Schneiderlin, Klaassen, Gueye, Baines – Rooney, Sandro Ramírez

    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Cuco Martina, Davies, Mirallas, Lookman, Bešić

    Stoke City FC: Butland – Cameron, Shawcross, K. Zouma, Pieters – Allen, D. Fletcher – Diouf, Shaqiri, Krkić – Berahino

    Náhradníci: Grant – Johnson, Tymon, Adam, Choupo-Moting, Sobhi, Crouch

    Rozhodca: Neil Swarbrick
     
    Príjemné popoludnie prajem všetkým, ktorý klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi mužstvami Everton FC a Stoke City FC už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. V zatiaľ odohraných zápasoch 1. kola padalo veľa gólov, uvidíme, ako tomu bude v tomto stretnutí. Po úvodných formalitách sa tak toto stretnutie môže už začať, pri jeho sledovaní Vám želám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Stoke sa pokúsilo rýchlou nakopnutou loptou dopredu umiestniť na útočnej polovičke, napokon však lopta opustila hraciu plochu.
     
    2
    Momentálne sú tak pri lopte domáci futbalisti, avšak nedarí sa im preniknúť na útočnú polovičku. Od úvodu zápasu však sledujeme rýchly futbal.
     
    3
    Útoky sa pomaličky striedajú na oboch stranách, lopta lieta od jedného tímu k druhému. Uvidíme, kedy sa dočkáme aj prvého streleckého pokusu na jednu či druhú bránu.
     
    4
    Napokon hostia podnikli rýchly útočný výpad po pravej strane, do pokutového územia domácich odcentroval Shaqiri, ale brankár domácich Pickford bol pri lopte včas a vyboxoval ju do bezpečia.
     
    5
    Hostia to po krátkej dobe skúsili pre zmenu po ľavej strane, ale ani tento útok napokon nič nepriniesol. Dopredu tak už skúšajú vyraziť domáci futbalisti.
     
    6
    Domáci futbalisti však tesne za stredom ihriska stratili loptu a tak ju už na svoje kopačky získali hostia. Stoke zatiaľ kombinuje na svojej polovičke a nikam sa neponáhľa.
     
    7
    Everton sa dobre rozmiestnil v strede poľa a tak hostí ďaleko nepúšťa. Úvod tohto stretnutia je tak zatiaľ vyrovnaný, žiadnu zaujímavú situáciu sme ešte nevideli. Zápas sa však ešte len nedávno začal.
     
    8
    Stoke napokon preniklo na útočnú polovičku a snažilo sa rýchlo zaútočiť, futbalisti tohto celku sa však následne previnili ofsajdom. K lopte sa tak dostáva domáci celok.
     
    9
    Domáci však loptu rýchlo stratili a tak do brejku vyrazili hostia. Po odrazenej lopte za postrannú čiaru získali hostia rohový kop.
    Lopta od rohovej zástavky smerovala pred bránu domácich, na ďalší rohový kop ju odvrátil Rooney.
     
    10
    Ani druhý rohový kop hostí žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a tak ž dopredu môžu ísť domáci futbalisti. Everton sa zatiaľ v tomto zápase ešte k ohrozeniu brány svojho dnešného súpera nedostal.
     
    11
    Everton je aj naďalej v držaní lopty a skúša preniknúť na útočnú polovičku. Hostia však dobre bránia svoje územie a nikam ich nepúšťajú.
     
    12
    Napokon sa domácim podarilo aj zaútočiť, ale center z ľavej strany presný nebol a hostia si pohodlne prevzali loptu. Domácim sa teda zatiaľ moc nedarí.
     
    13
    Domáci však vysoko napádajú rozohrávku svojho súpera, čo teraz potvrdil Rooney a brankár hostí Butland mal menšie problémy, loptu však napokon poslal na svojich spoluhráčov.
     
    14
    Everton napokon ešte ostal v útoku a sledovali sme aj prvé strelecké zakončenie domácich futbalistov. Ramírezov pokus však presný nebol a brankára hostí nezamestnal.
     
    15
    Postupne sa tak na útočnú polovičku snaží preniknúť Stoke, hostia však zvolili postupný útok pomalšími prihrávkami.
     
    16
    Črtajúce sa nebezpečenstvo zo strany hostí domáci futbalisti prerušili aj za cenu faulu. Stoke tak zahrávalo priamy kop z väčšej vzdialenosti, avšak napokon to žiadnu zaujímavú situáciu neprinieslo.
     
    17
    Hostia napokon ešte na chvíľu ostali pred bránou domácich, ale následná nepresná prihrávka tento ich pobyt prerušila. Everton tak už skúša zaútočiť.
     
    18
    Everton sa však nikam ďaleko nedostal a po chybnej prihrávke loptu stráca. Dopredu tak už idú znova hostia, ktorí sú mierne aktívnejším celkom.
     
    19
    Ale ani z toho útoku Stoke nič nevyťažilo a tak sa k lopte dostávajú domáci futbalisti. Everton sa snaží o prechod na útočnú polovičku, ale hostia dobre bránia svoje územie.
     
    20
    Napokon sa domáci dostali až na dostrel brány hostí, strelu na brankára Butlanda vyslal Gueye, ale brankár Stoke si pripísal pohodlne úspešný zákrok.
     
    21
    Aj naďalej je tak stav zápasu 0:0, sledujeme však určite zatiaľ zaujímavé stretnutie. Uvidíme, kedy príde nejaká výraznejšia šancu jedného či druhého tímu.
     
    22
    Túto útočnú akciu hostí opäť prerušuje ofsajd. Everton tak získava na svojej polovičke loptu a môže sa pokúsiť opäť zaútočiť.
     
    23
    Domácim sa podarilo usadiť sa na útočnej polovičke a pritlačiť tak na svojho dnešného súpera. Ramírezova aktivita napokon prináša jeho tímu rohový kop.
     
    24
    Po rohovom kope s k odrazenej lopte dostal Gueye, tento jeho strelecký pokus bol však nepresný a preletel ponad bránu hostí.
     
    25
    Dlho netrvalo a domáci sa opäť dostali k lopte, na útočnú polovičku sa však už neprebojovali. Hra je tak vyrovnaná, stále čakáme na prvú vážnejšiu šancu.
     
    26
    Ani hostia však na druhej strane nič zaujímavého nevymysleli a po chybnej prihrávke loptu strácajú. Dopredu to tak už skúšajú domáci futbalisti.
     
    27
    Útoky sa opäť striedajú na oboch stranách, avšak oba tímy aj často chybujú. Momentálne tak nesledujeme žiadne súvislé útočné akcie.
     
    28
    Aj teraz sa oba tímy snažili o útočné výpady, v rozhodujúcej chvíli však loptu stratili a tak sme opäť nič zaujímavého nevideli. Everton získal loptu na svojej polovičke a skúša sa prebojovať dopredu.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Joe Allen (Stoke City FC).
     
    30
    Ubehlo 30 minút z hry a gól sme ešte nevideli. Hra je vyrovnaná a útoky sa striedajú na oboch stranách, vážnejšiu situáciu sme však ešte nevideli.
     
    31
    Pri lopte je momentálne domáci celok, avšak nedarí sa mu v prechode na útočnú polovičku. Od začiatku zápasu však diváci dávajú o sebe hlasito najavo.
     
    32
    Everton napokon prenikol až na útočnú polovičku, avšak strela najväčšej domácej hviezdy Rooneyho presná nebola a tak brankár hostí Butland zasahovať nemusel.
     
    33
    Stoke podniklo rýchly protiútok a vybojovali si následne rohový kop. Ten však takisto nič zaujímavé nepriniesol a domáci futbalisti loptu vyviezli do bezpečia.
     
    34
    Netrvalo však dlho a hostia opäť zaútočili, po ľavej strane potiahol loptu Berahino a napokon aj zakončil, jeho pokus bol však nepresný a Pickford zasahovať nemusel.
     
    35
    Do konca prvého polčasu ostáva približne ešte 10 minút, gól sme stále nevideli. Útoky však sledujeme z oboch strán, nič zaujímavého sme však nevideli.
     
    36
    Momentálne sú pri lopte domáci a snažia sa vymyslieť niečo nebezpečné. Oba tímy sa však zatiaľ úspešne bránia a tak ani teraz nič zaujímavého nesledujeme.
     
    37
    Aj naďalej je pri lopte domáci celok, Everton sa snaží o prienik na útočnú polovičku. Postupnou kombináciu sa posúva čoraz bližšie.
     
    38
    Domáci sa napokon na útočnú polovičku prebojovali, avšak následne loptu rýchlo stratili a musia sa vrátiť na svoju polovičku, pretože do útoku vyrážajú hostia.
     
    39
    Loptu zachytil Rooney a skúšal to individuálnou akciou, avšak neuspel a bránu hostí tak svojou strelou neohrozil.
     
    40
    Everton sa však zakrátko opäť prebojoval na útočnú polovičku a získava rohový kop. Stoke sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    41
    Vo vzdušnom súboji však fauloval Williams a domáci sa tak do zakončenia nedostali. Stoke získava loptu, momentálne však kombinuje na svojej polovičke.
     
    42
    Stoke postupne prenikalo na útočnú polovičku a po faule získava priamy kop. Everton sa tak bude musieť teraz brániť, avšak priamy kop je z väčšej vzdialenosti.
     
    43
    Priamy kop napokon žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, hostia však ešte na útočnej polovičke ostávajú. Shaqiri bude exekútorom rohového kopu.
     
    44
    Ani rohový kop napokon nič zaujímavé nepriniesol, do útoku to ešte skúša domáci celok. Hostia sa tak v závere prvého polčasu budú musieť brániť.
     
    45
    Nastavuje sa ešte 1 minúta.
     
    45+1
    Everton FC dal gól!
    Napokon sme sa predsa len dočkali gólu ešte v prvom polčase! Domácemu celku sa vydaril rýchly prechod na útočnú polovičku, z pravej strany prišiel center do pokutového územia hostí, lopta padla na hlavu WAYNE ROONEY a ten rozjasal domácich fanúšikov – 1:0! Rooney tak skóroval hneď vo svojom prvom ligovom zápase po návratu do Evertonu.
    45+1. Wayne Rooney (EVE) - 1:0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sledovali sme vyrovnaný prvý polčas, veľa zaujímavých situácii sme však nevideli. Prišiel ale záver prvého polčasu a domácich fanúšikov potešil WAYNE ROONEY, ktorý svojou presnou hlavičkou uzavrel skóre prvého polčasu na 1:0!

    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ashley Williams, prichádza Cuco Martina.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovali domáci futbalisti, ktorí do druhého dejstva spravili aj jednu zmenu v základnej zostave. Hostia nespravili žiadnu zmenu.
     
    48
    Stoke sa dostalo na útočnú polovičku, do pokutového územia domácich smeroval center na Krkića, hosťujúci futbalista však napokon na loptu nedočiahol.
     
    49
    Dlho netrvalo a hostia opäť zaútočili. Opäť prišiel center do pokutového územia Evertonu, Berahino sa však podobne do zakončenia nedostal.
     
    50
    Aj naďalej sú pri lopte hostia, ktorí musia doháňať jednogólovú stratu. Domáci sa tak od úvodu druhého polčasu zatiaľ len bránia.
     
    51
    Prvý útočný výpad v tomto polčase podnikli aj domáci futbalisti, Calvert-Lewin sa ešte snažil napádať rozohrávku, ale neuspel. Dopredu to tak opäť skúšajú hostia.
     
    52
    Hostia sa už usadili na útočnej polovičke a nebezpečne kombinujú. Domáci sa tak teraz budú musieť opäť len brániť.
     
    53
    Z pravej strany sa podarilo odcentrovať Shaqirimu, ale túto loptu dokázali domáci odvrátiť do bezpečia. Stoke sa však aj naďalej drží na útočnej polovičke.
     
    54
    Everton sa napokon presunul na útočnú polovičku, výborne si na loptu nabehol Calvert-Lewin, ten sa presunul pred bránu hostí a skúšal nebezpečne zakončiť, Zouma však proti nemu výborne zasiahol!
    54. Dominic Calvert-Lewin (EVE)
     
    55
    Momentálne sa tak hra obrátila a pri lopte sú domáci futbalisti. Everton sa nemá kam ponáhľať a momentálne kombinuje na svojej polovičke.
     
    56
    Domáci sa napokon presunuli až na útočnú polovičku, k strele sa dostal Klaassen, ale jeho pokus bol nepresný. Dopredu tak teraz môžu ísť hostia.
     
    57
    Stoke sa postupne snaží preniknúť na útočnú polovičku, Everton sa tak pripravuje na bránenie.
     
    58
    Napokon sa hostia prepracovali až k domácej bráne, Fletcher vyslal aj strelu na bránu Evertonu, ale jeho pokus bol nepresný.
     
    60
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Davy Klaassen, prichádza Tom Davies.
     
    61
    Domáce mužstvo aj po 60 minútach hry vyhráva 1:0, hostia sa síce tlačia do útoku, ale gól sa im stále nedarí streliť.
     
    62
    Po rýchlom útoku domáceho mužstva sa do zakončenia dostal Calvert-Lewin, ale jeho hlavičkový pokus zamieril iba mimo bránu hostí.
     
    63
    Teraz však musel zasahovať obranca hostí Shawcross, ktorý bezpečne zobral loptu Rooneymu a tak nedovolil domácej hviezde dostať sa do zakončenia.
     
    64
    Everton si aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, avšak nikam sa neponáhľa a momentálne kombinuje na svojej polovičke.
     
    65
    Stoke si napokon vysokým napádaním vybojovalo priamy kop v strede ihriska. Everton sa tak teraz pripravuje na bránenie.
     
    66
    Shaqiri rozohral spomínaný priamy kop, loptu si napokon však v pokutovom území bezpečne prebral brankár Pickford.
     
    67
    Pri lopte sú tak opäť domáci futbalisti, ktorí sa už postupne presúvajú na súperovu polovičku. Everton si aj naďalej drží svoje vedenie o jeden gól.
     
    68
    O individuálnu akciu sa opäť pokúsila hviezda domáceho tímu Rooney, ale ani teraz neobstál a loptu stráca. Do brejku tak už vyrážajú hostia.
     
    69
    Následne však domáci opäť zaútočili a k strele sa dostal Calvert-Lewin, jeho tvrdý pokus však brankár Butland vyrazil na rohový kop a podržal však svoje mužstvo.
    69.
     
    70
    Rohový kop však následne žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a pri lopte sú už hostia.
     
    72
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Saido Berahino, prichádza Peter Crouch.
     
    73
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Bojan Krkić, prichádza Eric Choupo-Moting.
     
    74
    Domáci opäť zaútočili, Rooneyho center napokon našiel Ramíreza, ale ten si už nedokázal loptu úspešne spracovať.
     
    75
    Ramírez sa však zanedlho opäť prepracoval až pred bránu hostí, zakončiť sa mu však nepodarilo ani teraz, Zouma previedol úspešný obranný zákrok.
     
    76
    Nový muž na ihrisku Crouch sa dostal k lopte a snažil sa preniknúť aj do zakončenia. Postranný rozhodca však signalizuje jeho ofsajd.
     
    77
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Sandro Ramírez, prichádza Kevin Mirallas.
     
    78
    Stoke je pri lopte a nemá už veru na čo čakať. Skúša preniknúť dopredu a dostať tak domácich pod tlak. Everton sa však dnes bráni veľmi úspešne.
     
    79
    Ani teraz to hosťujúcemu futbalistovi Crouchovi nevyšlo a opäť sa ocitol iba v ofsajde. Loptu tak získava domáci celok, ktorí sa nemá kam ponáhľať.
     
    80
    Everton s napokon prepracoval až na útočnú polovičku a vybojoval si aj rohový kop. Hostia sa však ubránili bez problémov a loptu vyvážajú do bezpečia.
     
    81
    Stoke sa už začína čas krátiť, momentálne sú pri lopte ale nedarí sa im preniknúť na útočnú polovičku. Uvidíme, či nás do konca zápasu ešte niečo zaujímavé čaká.
     
    82
    Napokon sa hostia dostali do útoku, avšak Crouch sa do zakončenia už nedostal a bude to len výkop od domácej brány.
     
    83
    Ani tento útok hostí úspešný nebol, pred Choupo-Motingom dobre zasiahol brankár Pickford a loptu odkopol do bezpečia. Domáci tak teraz nechávajú hostí útočiť.
     
    84
    Loptu získal Fletcher a skúšal aj odcentrovať do pokutového územia, loptu si napokon do svojich rukavíc prebral Pickford.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Cuco Martina (Everton FC).
     
    87
    Stoke po rýchlom útoku získalo rohový kop, avšak ani ten im nič zaujímavého nepriniesol a domáci sa bezpečne ubránili.
     
    88
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a držia sa aj na útočnej polovičke. Hosťom sa tak už čas výrazne kráti.
     
    89
    Stoke podniklo rýchly útočný výpad a získalo aj rohový kop. Tomu sa však opäť domáci bezpečne ubránili a tak aj naďalej Everton vyhráva 1:0!
     
    90
    Nastavený čas: 4 minúty!
     
    90+2
    Zatiaľ sa nič zaujímavé v nastavenom čase nedeje, momentálne sú pri lopte domáci futbalisti a držia sa aj na útočnej polovičke. Uvidíme, či hostia ešte niečo vymyslia.
     
    90+3
    Everton napokon ešte dokázal zaútočiť, Calvert-Lewin sa však už do zakončenia nedostal. Stoke ešte vyráža do útoku, hosťom však už veľa času neostáva.
    90+3. Xherdan Shaqiri (STK)
     
    90+4
    Shaqiri získal loptu a po individuálnej akcii aj nebezpečne zakončil! Pickford však previedol výborný zákrok a dokázal jeho strelu vyraziť na rohový kop.
     
    90+4
    Rohový kop napokon nič nepriniesol a zrejme to je z toho zápasu už všetko.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Domácim futbalistom sa podarilo postrážiť si v druhom polčase svoje tesné vedenie a tak vstupujú gólom Rooneyho do nového ročníka Anglickej Premier League úspešne.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa! (17:54:27)

    Miroslav Revaj

    Góly: 45+1. Rooney

    Karty:   86. Cuco Martina (EVE) – 29. Allen (STK)


    Everton FC: Pickford – Jagielka, M. Keane, A. Williams (46. Cuco Martina) – Calvert-Lewin, Schneiderlin, Klaassen (60. Davies), Gueye, Baines – Rooney, Sandro Ramírez (77. Mirallas).
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Cuco Martina, Davies, Mirallas, Lookman, Bešić.

    Stoke City FC: Butland – Cameron, Shawcross, K. Zouma, Pieters – Allen, D. Fletcher – Diouf, Shaqiri, Krkić (73. Choupo-Moting) – Berahino (72. Crouch).
    Náhradníci: Grant – Johnson, Tymon, Adam, Choupo-Moting, Sobhi, Crouch.

    Rozhodca: Neil Swarbrick