Jiangsu Suning – Henan Jianye 2:2 (kon.)
koniec
Jiangsu Suning FC
2:2 (1:1)
Henan Jianye FC
cz Sobota 05.08.2017, 13:35 • Nanjing Olympic Sports Center, Nanjing • Čínská Super League
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:35.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z čínské Superligy. Společně se dnes podíváme na souboj mezi Jiangsu Suning FC a Henan Jianye FC. Výkop je stanoven na 13:35.
     
    Henan Jianye FC

    Celku kolem Bořka Dočkala se v letošní sezóně příliš nedaří. Henanu po devetenácti odehraných duelech patří dvanáctá pozice. Na kontě má Henan pouze devatenáct bodů. Na hřištích soupeřů dosud Henan uhrál tři výhry. V minulém kolu se mu ale nevedlo. Doma prohrál 2:0 s týmem Beijing Guoan.
     
    JIangsu Suning FC

    Jiangsu je na tom ještě o něco hůř. Dnešní domácí celek totiž vybojoval jen sedmnáct bodů a patří mu třináctá pozice právě za Henanem. Na záchranu má Jiangsu náskok pouhých dvou bodů. V posledních týdnech ale domácí celek nabral slušnou formu. Po dvou remízách přišly výhry Liaoningem a Chongqingem.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu v ligovém utkání střetli v dubnu letošního roku. Na půdě Henanu se zrodila remíza 1:1. Bořek Dočkal v tomto střetnutí neproměnil penaltu.
     
    Úvodní sestavy:

    Jiangsu Suning FC: Gu – Tao, Zhang, Zhou, Li, Yang – Wang, Ramires, Gao – Teixeira, Moukandjo
    Náhradníci: Cao, Wei, Chen, Xiang, Jianye, Pengfei, Sipeng

    Henan Jianye FC: Wu – Yang, Long, Almeida, Gu, Ke – Feng, Dočkal, Zhong – Hu, Bassogog
    Náhradníci: Abduwal, Du, Gang, Zijie, Long, Luo, Guoming.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Jiangsu bude hrát v modrém, zatímco Henan přijel v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Jiangsu se ihned tlačí do útoku. Henan se musí bránit.
     
    2
    Bořek Dočkal přenesl hru na pravou stranu, kde operoval Yang. Krajní obránce Henanu si však netroufl na průnik a raději zakombinoval se stopery.
     
    3
    Bassogog si na levé straně snažil obhodit jednoho z obránců, jenže Zhang se před něj natlačil tělem a pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    4
    Yang mohl centrovat z pravé strany. Krajní obránce Henanu měl moře prostoru, nicméně raději zvolil přihrávku na Longa. Henan nikam nespěchá.
     
    5
    Almeida pohlídal náběh aktivního Ramirese a pohlídal cestu míče pryč z hrací plochy. Brankář Wu bude moci rozjet novou akci Henanu.
     
    6
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Moukandjo. Ofsajd!
     
    7
    Jiangsu mělo k dispozici přímý kop z nadějné pozice. Teixeira vymyslel nadýchaný centr na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Long.
     
    8
    Moukandjo se hlásil o přihrávku za obranu Henanu, nicméně pozorný stoper Almeida stačil hlavou odehrát balón do zámezí. Domácí budou vhazovat.
     
    9
    Po delší době se do útoku vydal také Henan. Bořek Dočkal chtěl pohotovou přihrávkou do šestnáctky uvolnit Hua, který se ale rozběhl na špatnou stranu.
     
    10
    Teixeira motal hlavy hostujícím obráncům na levé straně pokutového území. Domácí útočník poté vyslal pobídku na malé vápno, kterou obrana odvrátila na roh.
     
    11
    Moukandjo se pustil do hlavičkového souboje na polovině hrací plochy, jenže zkušený Long jej nepustil k míči a vybojoval balón pro Henan.
     
    12
    Další ofsajd na straně domácího celku! Své postavení si tentokrát nepohlídal Teixeira, který zůstal dobré tři metry za posledním obráncem.
     
    13
    Ke byl ostře faulován na polovině hrací plochy a nyní zůstává ležet na hřišti s bolestivou grimasou v obličeji. Zatím se vše obešlo bez karetního trestu.
     
    14
    Domácí fotbalisté kombinují s míčem na polovině hrací plochy a snaží se najít skulinku v pozorné obraně Henanu. Hosté zatím brání v kompaktním bloku.
     
    15
    Zhong fauloval při návratu na vlastní polovinu a nabídl domácímu celku přímý kop. Do pokutového území už míří všichni hlavičkáři.
     
    17
    Hostující fotbalisté rychle vybojovali balón zpět na své kopačky a opět kombinují v blízkosti pokutového území Suningu. Zatím sledujeme hodně opatrný duel.
     
    18
    Moukandjo si nabíhal na dlouhou přihrávku podél pravé postranní čáry, jenže pozorný obránce Gu jej předskočil a odkopl balón do autu.
     
    19
    Hu sice uspěl v hlavičkovém souboji s Zhangem, jenže hlavou prodloužil míč jen za sebe a domácí brankář Gu si pro míč došel na hranici pokutového území.
     
    20
    Henan hraje v posledních minutách mnohem aktivněji. Bassogog se tlačil mezi stopery, avšak Zhou mu míč odkopl daleko od nohy.
     
    22
    Domácím fotbalistům se teď přeci jen podařilo získat míč pod kontrolu, ale nikdo z nich neprošel přes polovinu hřiště.
     
    23
    Domácí trenér vystoupil až na kraj svého sektoru a své svěřence burcuje k lepšímu výkonu. Suning zatím působí hodně ospale.
     
    24
    Bořek Dočkal hledal obloučkem do pokutového území Bassogoga, který si míč sice zpracoval, ale nedostal se přes prvního obránce.
     
    25
    Moukandjo se vydal do souboje s hostujícími obránci, jenže Long přečetl jeho kličku, zatarasil mu tělem cestu a vybojoval balón pro Henan.
     
    26
    Moukandjo si v posledních minutách říká o velké množství přihrávek, jenže obrana Henanu zatím pracuje na jedničku a nepouští jej do šancí.
     
    27
    Na druhé straně se do pokutového území prohnal Hu, jenže ani jeho akce nemůže pokračovat. Útočník Henanu si totiž nepohlídal své postavení.
     
    28
    Teixeira si na levé straně pokutového území parádní patičkou zasekl míč, nabil Ramiresovi, jenže ten z dobré pozice poslal balón tři metry od branky.
     
    29
    Fotbalisté Henanu se nyní snaží uklidnit hru postupnou kombinací v zadních řadách na vlastní polovině. Na stadionu panuje skvělá atmosféra.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Ani jeden z týmů si dosud nedokázal vypracovat brankovou příležitost.
     
    31
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za svůj skluz ji vidí obránce Ke.
     
    32
    Domácí fotbalisté měli k dispozici rohový kop. Ramires poslal krátký centr na přední tyč, kde zasáhl pozorný stoper Long.
     
    33
    Bořek Dočkal se přihlásil o přihrávku do běhu, ale Teixeira úmysl hostujícího celku vystihl a Suning po následném protiútoku získal další roh.
     
    34
    Po rohovém kopu zůstává před brankou ležet jeden z domácích fotbalistů! Suning se dožadoval penalty, ale hlavní arbitr nechal pokračovat ve hře.
     
    35
    Zraněný fotbalista musí být ošetřován. Podle všeho schytal nějaký úder do hlavy. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    36
    Pokračuje se ve hře. Domácí fotbalisté tentokrát zaútočili po pravé straně. Ramires si ale netroufl na centr a raději otočil hru na obránce.
     
    37
    Bořek Dočkal fauloval na polovině hrací plochy. Český fotbalista se hodně zlobí, ale hlavní arbitr měl souboj přímo před sebou. Suning bude rozehrávat.
     
    38
    Tentokrát se český fotbalista dokázal rychle vrátit na vlastní polovinu a zastavil postupný útok domácího celku. Henan může uklidnit hru.
     
    39
    Gao si zpracoval pěknou přihrávku, bleskově se otočil a vypálil ze střední vzdálenosti! Jeho rána prosvištěla těsně vedla zadní tyče!
     
    40
    Tým Jiangsu Sainty právě vstřelil branku! Domácí celek se dostává do vedení! Teixeira sklepl míč patičkou pro Ramirese, který ještě našel BENJAMINA MOUKANDJA, jež přesnou střelou na zadní tyč propálil bezmocného brankáře!
    40. Benjamin MOUKANDJO - 1:0
     
    42
    Henan měl k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice. Bořek Dočkal jej rozehrál do kombinace a hosté se nepřesnou přihrávkou zbavili míče.
     
    43
    Bassogog napadal rozehrávku domácího celku na hranici pokutového území, nicméně Tao si pěknou kličkou udělal prostor a odkopl míč do bezpečí.
     
    44
    Tým Henan Jianye právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Henan bleskově dotahuje náskok domácího celku! Na pěknou přihrávku do vápna si naběhl HU JINGHANG, který prudkou střelou nedal domácímu gólmanovi šanci!
    44. Jinghang HU - 1:1
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali spíše bojovný fotbal! Na úvodní šanci jsme museli dočkat až do závěru prvního poločasu. Gao ale těsně minul branku. Ve 40. minutě už ale Moukandjo otevřel skóre! Henan se rychle dokázal vzpamatovat a Hu ještě před přestávkou srovnal na 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Henanu obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Celek Bořka Dočkala se ihned vydal do útoku, jenže domácí obrana byla pozorná.
     
    47
    Domácí celek bude zahrávat pokutový kop! Teixeira se s míčem natlačil před brankáře a jeden z obránců jej poslal k zemi!
    47. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    48
    Tak nakonec ne! Hlavní rozhodčí se ještě poradil s asistentem na čáře, který situaci viděl lépe a nakonec ukázal pouze rohový kop.
     
    49
    Tým Henan Jianye právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Domácí přišli o penaltu a z následného protiútoku sami inkasovali! Suningu se nepovedla rozehrávka rohového kopu. K odraženému míči se dostal CHRISTIAN BASSOGOG, který si z domácích obránců udělal kužely a svůj slalom zakončil přesnou střelou k tyči!
    49. Christian BASSOGOG - 1:2
     
    51
    Domácí fotbalisté se ihned po inkasování druhé branky tlačí do útoku. Suning kombinuje na polovině soupeře, ale Ke stačil odkopnout balón do autu.
     
    52
    Almeida vystihl nepřesnou přihrávku na Ramirese, jenže v souboji na polovině hrací plochy to přehnal s agresivitou a fauloval.
     
    53
    Po dalším souboji zůstává jeden z domácích fotbalistů ležet na hrací ploše s bolestivou grimasou v obličeji. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    54
    Teixeira se na malém vápně pokusil vystřihnout nůžky! Domácí útočník sice netrefil branku, ale vzrušení bylo zbytečné, jelikož se pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    55
    Long si naskočil na míč mířící před hostující branku a hlavou jej prodloužil na rohový kop. Domácí fotbalisté se derou za vyrovnáním.
     
    56
    Tým Jiangsu Sainty právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Hosté sice dokázali odvrátit centr od rohového praporku, ale Suning se bleskově dostal zpátky k balónu. Na pěkný centr z pravé strany si navíc naběhl ALEX TEIXEIRA, který hlavou uklidil balón do sítě!
    56. Alex TEIXEIRA - 2:2
     
    58
    Henan si mohl vzít zpět ztracené vedení! Před domácí brankou několik sekund poskakoval odražený míč, ale ani Hu a ani dobíhající Bořek Dočkal jej nedokázali procpat za brankovou čáru!
     
    59
    Žlutou kartu dostává Tao (Jiangsu Suning FC).
    Žlutou kartu dostává Bassogog (Henan Jianye FC).
     
    60
    Po přestávce se hraje úplně rozdílný fotbal. Oba celky se tlačí do útoku a snaží se strhnout vedení na svou stranu.
     
    61
    Zhong si na levé straně pokutového území převzal odražený míč a okamžitě vyslal nadýchaný centr před branku. Na jeho pobídku ale nedosáhl nikdo v červeném.
     
    62
    Christian Bassogog se tlačil vpřed po pravé straně hrací plochy. Před hostujícího kanonýra se natlačil Yang, který se však dopustil faulu.
     
    63
    Z následného přímého kopu nebezpečí pro domácí branku nepřišlo. Bořek Dočkal prudkým centrem trefil jen prvního obránce. Suning může zaútočit.
     
    64
    Střídání v týmu Jiangsu Suning FC: ze hřiště odchází Gao, přichází Jianye.
     
    65
    Hu se na pravé straně hřiště dostal k odraženému míči a měl před sebou moře volného prostoru. Autor úvodní branky Henanu neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    66
    A právě Hu si znovu nabíhal na vysokou přihrávku na hranici pokutového území. Hostující úmysl přečetl obránce Zhang, který balón nekompromisně odpálil do bezpečí.
     
    67
    Na druhé straně si dělal prostor Wang, jenže akci domácího celku znovu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    68
    Henan měl k dispozici přímý kop. Vysoký centr z levé strany přiletěl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval obránce Zhou.
     
    69
    Domácí fotbalisté se nyní usadili v blízkosti pokutového území Henanu. Nikdo z hráčů v modrých dresech si zatím netroufl na odcentrování.
     
    70
    Suning zahrával další rohový kop. Na malé vápno tentokrát přiletěl prudký přízemní centr, který odvrátil pozorný Long. V posledních minutách tempo hry poněkud opadlo.
     
    71
    Wang sprintoval za přihrávkou do pokutového území, kam směřovala prudká přihrávka, ale brankář Wu byl u míče o něco dříve.
     
    72
    Feng se v souboji na polovině Henanu dopustil útočného faulu a Henan bude rozehrávat. Domácí fotbalisté přesto v posledních minutách zařadili vyšší rychlostní stupeň.
     
    73
    Obránce Ke vystoupil na levé straně proti Teixeirovi a bez váhání zakopl balón do zámezí. Suning bude vhazovat v blízkosti pokutového území.
     
    74
    Obránce Ke tentokrát fauloval v blízkosti pokutového území a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval druhou žlutou kartu, po které by musel do sprch.
     
    75
    Po následném přímém kopu se do zakončení tlačil obránce Zhou, ale před domácím stoperem zasáhl parádní rybičkou Feng.
     
    76
    Pro další centr před hostující branku si vyběhl brankář Wu, který vysoký centr schoval do svých rukavic. Henan se znovu dokázal ubránit.
     
    77
    Wang se na pravé straně natáhl po dlouhé přihrávce za obranu, jenže jeho centr už opustil hrací plochu. Wu bude znovu rozehrávat.
     
    79
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů totiž zůstává po hlavičkovém souboji ležet na trávníku. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    80
    Hu se vydal napadat statickou rozehrávku domácího celku, jenže pozorného Zhanga o balón nepřipravil. Suning pokračuje v kombinaci.
     
    81
    Alex Teixeira se na malém vápně natahoval po centru z pravé strany, nicméně brankář Wu znovu vyrazil mezi hlavičkáře a došel si pro míč.
     
    82
    Střídání v týmu Jiangsu Suning FC: ze hřiště odchází Wang, přichází Pengfei.
     
    83
    Li fauloval rozběhnutého Bassogoga a za svůj prohřešek proti pravidlům vidí žlutou kartu.
     
    84
    Po pěkném centru z kopačky Bořka Dočkala si na míč brousil zuby Feng, který se v pádu natahoval po odraženém míči, ale chyběl mu krok.
     
    85
    Dočkal vymyslel parádní oblouček do pokutového území. Na jeho pobídku si nabíhal Hu, před kterým na poslední chvíli zasáhl Zhang.
     
    86
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Hu, přichází Zijie.
     
    87
    Teixeira si nabíhal na přízemní pobídku do pokutového území. Před střelcem domácího celku balón odkopl pozorný Gu.
     
    88
    Domácí prováhali velkou šanci! Na povedený centr z pravé strany si naběhl Moukandjo, jehož zakončení špičkou kopačky zastavil Wu na brankové čáře!
     
    89
    Ramires zahodil velkou šanci! Domácí fotbalista si naběhl na centr mířený na přední tyč a levou nohou poslal balón těsně vedle levé tyče!
     
    90
    Teixeira dýchal na záda Longovi. Zkušený stoper hostujícího celku se nenechal přetlačit a pohotově odkopl balón do zámezí.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Jeho exekuce se ujal Bořek Dočkal, který poslal vysoký centr na zadní tyč, nicméně Gu si bez problémů došel pro balón.
     
    90+3
    Feng to přehnal s agresivitou při napadání domácího stopera na hranici pokutového území a dopustil se faulu. Suning má poslední možnost k útoku.
     
    90+4
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Feng, přichází Luo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Jiangsu Suning nakonec doma remizoval s Henan Jianye 2:2! Domácí fotbalisté se přitom ve 40. minutě dostali do vedení zásluhou Moukandja. Ještě do přestávky však Hu dokázal vyrovnat. Těsně po přestávce nařídil rozhodčí penaltu pro domácí celek, ale po poradě s asistentem ukázal na rohový kop. Jeho exekuce se domácím vůbec nepovedla a Bassogog z rychlého protiútoku poslal Henan do vedení. V 56. minutě ale domácí přetavili svůj tlak ve vyrovnávací branku, kterou vstřelil Teixeira. Poté byli domácí fotbalisté mnohem lepší a v závěru si vypracovali dvě šance. Moukandjo nechal vyniknout hostujícího brankáře a Ramires netrefil branku!
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (15:33:32)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 40. Moukandjo (Ramires), 56. Teixeira (Yang) – 44. Hu, 49. Bassogog

    Karty:   59. Tao (JSA), 83. Li (JSA) – 31. Ke (HNN), 59. Bassogog (HNN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:13.
    Jiangsu Suning FC: Gu – Tao, Zhang, Zhou, Li, Yang – Wang (82. Pengfei), Ramires, Gao (64. Jianye) – Teixeira, Moukandjo
    Náhradníci: Cao, Wei, Chen, Xiang, Jianye, Pengfei, Sipeng

    Henan Jianye FC: Wu – Yang, Long, Almeida, Gu, Ke – Feng (90+4. Luo), Dočkal, Zhong (78. Du) – Hu (86. Zijie), Bassogog
    Náhradníci: Abduwal, Du, Gang, Zijie, Long, Luo, Guoming