Košice – Poprad 1:2 (kon.) | Vítkovice – Havířov 8:2 (kon.) | Olomouc – Jihlava 2:1 (kon.)
Třebíč – Kometa Brno 2:3 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Ústí n/L 6:3 (kon.)
koniec
HC Košice
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
HK Poprad
Utorok 01.08.2017, 17:00 • Crow aréna, Košice • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa prvé prípravné stretnutie Košic a Popradu pred novou sezónou Tipsport ligy, po výsledku 1:2 sa z výhry tešia hráči spod Tatier.

    S týmto konštatovaním vám už ďakujem za pozornosť a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:03:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Rusina – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    59:10
    Habal je na striedačke, Košice skúšajú hru bez brankára.
    V závere zápasu sa vhadzuje pred košickou bránkou
     
    59:08
    Oddychový čas hostí.
     
    59:01
    Prebieha záverečných 60 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    58:37
    Poprad je v absolútnej psychickej pohode, čo teraz demonštroval Bondra. Ten to skúšal strelou nad úrovňou ľadovej ploche, tento puk ale do siete cez Habala neprepadol.
     
    58:15
    Nastrelený puk z ľavej strany radšej Habal ukryl medzi svojimi betónmi a hru tak prerušil. Z podobnej pozície už padol v hokeji nejeden gól.
     
    57:30
    Posledných 150 sekúnd riadnej hracej doby, Košičania už pokračujú s piatimi korčuliarmi.
     
    56:35
    Hostia sú si vedomí svojho vedenia, a tak sa do riskantných útočných akcií zbytočne nepúšťajú. Vzhľadom na zostávajúci čas je tento fakt pochopiteľný.
     
    55:37
    Poprad sa usadil pred Habalom a okamžite to skúšal strelou po ľade. Český gólman nemal puk pod kontrolou, Kazíci ho ale do siete napriek veľkej snahe nedotlačili.
     
    55:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., podrazenie + 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    55:00
    Posledných päť minút nás delí od záverečnej sirény, Poprad opäť vedie. Navyše bude hrať pri najbližšom prerušení presilovú hru.
     
    53:35
    Poprad dal gól!
    Hráči spod Tatier sa opätovne ujímajú vedenia v zápase. Popradu sa podarilo využiť výhodu presilovej hry, keď puk za Habala prepasíroval RICHARD RAPÁČ. Asistencie: Ľubomír Dinda, Lukáš Hamráček.
     
    52:53
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    52:12
    Kafka si stredom klziska nakorčuľoval do veľkej gólovej šance, keď stál sám zoči-voči Gavalierovi. Strela švihom ale gólmana neprekvapila.
     
    51:47
    Píska sa prihrávka rukou, hra sa presťahuje do stredného pásma. Oba celky majú na ľade čerstvé sily, a tak striedať nemuseli.
     
    51:15
    Fabian predviedol skvelú defenzívnu hru, keď si súpera skúsene odstrčil telom a puk zaviezol do jeho protipohybu. Poprad teraz bude môcť striedať počas hry.
     
    50:44
    Bondra a Dudáš sú už na ľade, pokračovať tak budeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách. Uvidíme, ktorému celku bude tento fakt vyhovovať viac.
     
    50:30
    Súboj Heizera a Koyša je dnej pomerne častým obrázkom, tentokrát z neho vyšiel lepšie mladý útočník Košíc. Jeho spoluhráči však už v pásme presnejšie nekombunovali.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 10 minút, stav je stále nerozhodný. Oba celky sa teraz púšťajú do útočných akcií, avšak defenzívy mužstiev sú pozorné a prípadné zakončenia blokujú.
     
    48:41
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., sekanie).
     
    48:41
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Bondra – 2 min., sekanie).
     
    48:40
    Košičania medzičasom už s päticou korčuliarov. Táto presilová hra celku spod Tatier tak ostane nevyužitá.
     
    48:18
    Poprad so snahou o založenie útočnej akcie, Abdul však na pravej strane nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov. Hra tak opätovne stráca na svojom tempe.
     
    47:37
    Hostia si v rozohrávke príliš nerozumeli a dopustili sa zakázaného uvoľnenia. Lukáš Gavalier teraz puk posúva postrannému arbitrovi, ktorý bude vhadzovať pred jeho bránkou.
     
    47:12
    Ignatov zachytával vyhodený košický puk v strednom pásme, odtiaľ Poprad pre signalizované postavenie mimo hry pokračovať nemohol. Kamzíci tak budú musieť ostať v strede klziska.
     
    46:30
    Poprad sa teraz dlhší čas drží pred Vladislavom Habalom, navyše bude mať k dispozícii presilovú hru. To je zaujímavá pozícia na strelenie druhého gólu do košickej siete.
     
    46:22
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vrábeľ – 2 min., hákovanie).
     
    45:55
    Problémy mal ale aj Gavalier. Konkrétne to bolo po zakončení Jenčíka, ktorý to skúšal bekhendom, avšak puk ponad padajúceho gólmana nenadvihol.
     
    45:40
    Veľmi dobre to teraz svojou krížnou prihrávkou cez celé klzisko myslel Bjalončík, puk však adresáta nenašiel. Ak by sa tak stalo, Habal mohol mať poriadne problémy.
     
    44:40
    Zakončenie Klímu z pravej strany klziska Gavalierovi vypadlo, našťastie pre Poprad sa už košický útočník k následnej dorážke nedostal. Pokračovať tak budeme za stavu 1:1.
     
    44:04
    Popradčania sa teraz zbytočne nechali vytlačiť do rohu klziska, odtkiaľ strieľať nemohli. To všetko aj napriek tomu, že na útočnej modrej čakali na prihrávku hneď dvaja hráči.
     
    43:25
    Košičania sú od vyrovnávajúceho gólu aktívnejší a tlačia sa do zakončenia častejšie, väčšina z ich striel však gólové parametre nemá.
     
    41:48
    Košice dali gól!
    A je vyrovnané. Košičania využili presilovú hru piatich proti štyrom a po prvýkrát v zápase prekonali Gavaliera. Postaral sa o to PATRIK KOCH, ktorý nedal gólmanovi šancu na zákrok.
     
    41:01
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ježek – 2 min., sekanie).
     
    40:40
    Nagy miešal puk príliš dlho a napokon poslal len veľmi čitateľnú prihrávku. Poprad sa tak poľahky oslobodil.
     
    40:08
    Úvodné buly nám odštartovalo záverečnú časť riadnej hracej doby. Budeme zvedaví na to, či sa ešte domácim podarí minimálne vyrovnať, alebo si Poprad pripíše prvé víťazstvo už vo svojom prvom prípravnom zápase.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa druhá tretina prípravného zápasu medzi Košicami a Popradom, po 40 minútach platí stav 0:1. Po 15 minútach odštartujeme záverečnú časť riadnej hracej doby.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:25.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:32
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Bdžoch – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    39:04
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:12
    Heizer bol v súboji s Koyšom úspešnejší, svojou prihrávkou však našiel len čepeľ iného z košických hráčov. Domáci sa tak budú môcť presunúť do útočného pásma.
     
    37:50
    Poprad si v tejto chvíli vypracoval viacero dobrých šancí, väčšina jeho striel ale smerovala po ľade, pričom tento priestor si dnes Habal dobre vykrýva.
    Aktuálny pohľad na ľadovú plochu
     
    37:15
    Jenčík naštartoval útočnú akciu Košíc, ktroré sa dostali k zakončeniu z bezprostrednej blízkosti Gavaliera. Popradský gólman ale tlaku súpera odolal.
     
    36:08
    Košičania sa natlačili do útočnej tretine s vyšším počtom korčuliarov, z čoho chcel ťažiť Koch. Jeho strela však vyrovnávajúci gól nepriniesla.
     
    34:44
    Bača čakal s rozohrávkou za košickou bránkou do poslednej možnej chvíle, jeho spoluhráči totiž potrebovali prestriedať.Striedať bude aj Poprad.
     
    33:08
    Kafka bojoval v rohu klziska o puk proti trojici súperov, aby sa k nemu napokon predsa len dostal. Zo všezkého však bola len nepresná kombinácia a nutnosť Habalovho zákroku.
     
    32:32
    Dobrý strelecký pokus spoza ľavého kruhu, puk ale letel príliš nízko, a tak ho gólman celku spod Tatier dokázal pohotovo prikryť.
     
    31:38
    Košičania sa okamžite natlačili pred popradskú bránku, zatiaľ ale recept na prekonanie pozorného Gavaliera nenašli.
     
    30:24
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti využili fakt, že im patrili ostatné sekundy v útočnom pásme a ujali sa vedenia. Pred Habalom bolo poriadne rušno, čo napokon DÁVID BONDRA pretavil v gól.
     
    29:42
    Jimmy McDowell sa natlačil do zakončenia z pozície pravého krídla, jeho strela však Habala nijako neprekvapila. Puk tak skončil na pozornom českom gólmanovi v služách HC Košice.
     
    27:36
    Dobrá prihrávka Piataka medzi kruhy prepadla na zadný mantinel. To môže byť pre Poprad škoda, na malý moment sa tam totiž ocitol osamotený útočník štvrtej popradskej formácie.
     
    26:47
    Pokračujeme s päticou hráčov na oboch stranách, uvidíme, ktorý z celkov si dokáže vypracovať šancu.
     
    26:08
    Poprad puk poslal cez všetky čiary, pred Habalom ho zachytil Dávid Šoltés. Hostia sa už pripravujú na hru s piatimi korčuliarmi.
     
    25:42
    Bača naštartoval v obrannom pásme Koyša, ktorý chcel následne kombinovať s Boltunom. Všetko to ale bolo v pohybe, a tak sa Košičania do streleckého zakončenia nedostali.
     
    25:20
    Košičania sa natlačili do zakončenia z ľavej strany, na strelu z bezprostrednej blízkosti si však dal Lukáš Gavalier dostatočný pozor.
     
    24:32
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ježek – 2 min., hákovanie).
     
    24:25
    Prihrávka Paločka medzi kruhy mala nájsť Vašaša, ten bol však z oboch strán prikrytý. Takáto pozícia pritom nie je pre strelca vôbec výhodná.
     
    23:05
    Hra sa teraz presúvala zo strany na stranu, k zakončeniu sa po dlhšom čase dostal aj Poprad. Pred bránkou sa ešte snažil puk tečovať Rapáč, Habal sa však prezentoval dobrým zákrokom.
     
    22:29
    Suja naháňal puk na ľavej strane klziska, avšak nedostal sa k nemu. Popradskí hokejisti ho totiž aktívne napádali a do pásma nepustili.
     
    21:40
    Domácim hokejistom sa v prechode stredným pásmom vôbec nedarí, Popradčania sa totiž dobre bránia a súpera k lepšej kombinácii nepúšťajú.
     
    20:49
    Košičania boli vykázaní z útočného pásma, pokračovať sa tak bude vhadzovaním po pravici Habala. Štvorici korčuliarov Popradu to bude vyhovovať.
     
    20:25
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (2 min. – sekanie).
     
    20:18
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Aj tentokrát boli na vhadzovaní úspešnejšie Košice, ktoré sa pokúsia o založenie prvej útočnej akcie v prostrednom dejstve.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina prípravného stretnutia medzi Košicami a Popradom, po úvodnom dejstve platí priebežný stav 0:0. Skóre mohli otvoriť predovšetkým Košice, ktoré si vytvorili azda tri gólové príležitosti, vždy však stroskotali na pozornom Gavalierovi. Pokračovať budeme po 15-minútovej prestávke.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:38.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:20
    Jimmy McDowell miešal puk na svojej čepeli a v obrannom pásme čakal na svojich spoluhráčov. Tí sa však v závere tretiny neponáhľajú.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:22
    Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu, ani jeden z celkov sa nedostal k lepšiemu streleckému pokusu. Nasledovať bude striedanie počas hry.
     
    17:50
    Mladík Koyš naháňal v rohu klziska dvojicu protihráčov, napokon bol ale na nich prikrátky. Popradčania sa tak pokúsia o založenie novej útočnej akcie.
     
    17:09
    Habal kontroloval svojou lapačkou letiaci puk, napokon však zasahovať nemusel. Strela totiž bola nepresná a zasiahla len plexisklo za bránkou.
     
    16:47
    Domáci medzičasom hrajú v plnom počte.
     
    16:15
    Hostia sa konečne usadili v pásme, kde boli Košičania nútení ich puk zblokovať na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude po ľavici Habala.
     
    15:48
    Nič sa na tom nemení ani po prvej minúte početnej výhody Kamzíkov, ktorí sa trápia s rozohrávkou, a tak sa im snaží pomôcť aj gólman Lukáš Gavalier.
     
    15:15
    Košičania držia puk ďaleko od bránky Vladislava Habala, Poprad sa počas presilovej hry k zakončeniu zatiaľ nedostal.
     
    14:43
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šoltés – 2 min., podrazenie).
     
    14:20
    Paločko strážil priestor obrannej modrej čiary a robil to tak dobre, že sa cez neho nedostal ani jeden z troch útočiacich Košičanov. Poprad tak bude môcť striedať počas hry.
     
    13:29
    Sympatická postupná akcia Popradu vyzerala sľubne, puk sa však odrazil do rohu klziska, pričom tento priestor si už domáci korčuliari postrážiť dokázali.
     
    12:28
    Nagy stál sám pred bránkoviskom, kam napokon dopadla zrazená strela jeho spoluhráča, puk však bekhendom za Gavaliera neprepasíroval. Na opačnej strane bránkoviska ešte stál rovnako voľný Hovorka, košický kapitán ho ale nevidel.
     
    12:01
    Poprad sa dopustil zakázaného uvoľnenia a v tejto chvíli tak nebude môcť striedať. Vhadzovať sa bude po pravici Gavaliera.
     
    11:22
    Michalčin sa snažil zachrániť útočné pásmo pre Košice, puk mu ale na čepeľ ideálne nesadol a domáci sa tak museli brániť protiútoku Popradu. Strela z neho napokon nebola.
     
    10:23
    Paločko zachytil rozohrávku Košíc a puk okamžite posúval do stredného pásma, kde sme videli viacero osobných súbojov. Puk sa po nich odrazil k domácim korčuliarom.
     
    09:40
    Strela Kafku z ľavej strany bola zrazená posledným popradským obrancom, puk napokon po bránkovisku prepadol až k vzdialenejšiemu mantinelu. Gavalier si ho však po celý čas strážil.
     
    08:38
    Gavalier vykorčuľoval z bránky a zahral svojou čepeľou, snaha o rýchlu rozohrávku sa však skončila len nepresvedčivým vyhodením puku do stredného pásma.
     
    08:04
    Štefan Fabian teraz veľmi skúsene vypichol puk pri zadnom mantineli a poslal ho do stredného pásma, kde si jeho spoluhráči nerozumeli. Opäť sa tak bude striedať počas hry.
     
    07:02
    Po dlhšom čase sa do útočného pásma pozrel aj Poprad, jeho hráči to ale nevyriešili vôbec dobre a puk popri manntineli poslali len na čepele svojich rivalov.
     
    06:27
    Navrátilec v košickom drese Marek Hovorka sa dostal do veľkej šance, keď mu spoluhráč poslal odrazený puk priamo medzi kruhy. Odtiaľ to skúšal center prvej košickej formácie strelou príklepom, trafil však len plexisklo.
     
    06:20
    Oba celky sa teraz rozhodli prestriedať počas hry, tá tak na malý moment stratila na svojom tempe. Pokračovať budeme rozohrávkou spoza košickej svätyne.
     
    05:08
    Suja hľadal za bránkou Jenčíka, ten takýto ťah spoluhráča nečakal a puk nechal prepadnúť až na vzdialenejší mantinel. V tomto priestore to pritom bolo prehustené, a tak sa Košice do šance nedostali.
     
    04:20
    Pred Gavalierom teraz nastala menšia neprehľadná situácia, v ktorej sa najlepšie zorientoval Bdžoch. Ten puk pohotovo odpálil k mantinelu.
     
    03:35
    Vylúčený Aleš Ježek sa už vrátil na ľafovú plochu, pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    02:41
    Priestor pravého krídla patril Kafkovi, ktorý si nakorčuľoval na prihrávku spoluhráča a skúsil to ranou švihom. Gavalier puk telom vytesnil, domáci ale svojho súpera poriadne zvierajú v obrannej tretine.
     
    02:03
    Bicek hľadal ideálnou prihrávkou popred bránkovisko vystúpeného obrancu Matejku, ku ktorému na poslednú chvíľu prikorčuľoval jeden z hostí a znemožnil mu tak strieľať.
     
    01:30
    Košičania sa usadili v pásme, kde pomaly roztáčajú svoj presilovkový kolotoč. Zatiaľ z toho ale presnejšie strelecké zakončenie nebolo.
     
    01:19
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ježek – 2 min.).
     
    00:32
    Boltun nastrelil puk do rohu klziska, odtiaľ sa odrazil ku korčuliarom Popradu. Tí sa teraz budú chcieť rozostaviť a presunúť sa pred košickú svätyňu.
     
    00:13
    Úvodné buly patrilo Košiciam, ktoré sa s pukom stiahli do vlastného obranného pásma. Odtiaľ sa pritom domáci hokejisti pokúsia založiť prvú útočnú akciu zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Predzápasové rozkorčuľovanie
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Čížek, Dudáš, Koch, Bača, Matejka, Šedivý, Stríž, Michalčin – Kafka, Hovorka (A), Nagy (C) – Klíma, Boltun, Koyš – Bicek (A), Suja, Jenčík – Petráš, Vrábeľ, Šoltés

    HK Poprad: Gavalier (Kostenko) – McDowell, König, Bdžoch, Ježek, Fabian (C), Ignatov, Rusina, Dinda – Rapáč (A), Heizer, Mašlonka (A) – Bondra, Matej Paločko, Vašaš – Matúš Paločko, Piatak, Bogoslovskij – Abdul, Bjalončík, Hamráček

    Rozhodca: Lauff – M. Korba, Bogdaň.

     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, vítam vás pri priamom prenose z prípravného zápasu medzi pred novou sezónou Tipsport ligy, v ktorom si sily zmerajú hokejisti Košíc a Popradu. Zápas sa odohrá v košickej Crow aréne, počet fanúšikov preto bude výrazne limitovaný jej celkovou kapacitou 1100 miest na sedenie.

    Pre HC Košice pôjde o prvý prípravný zápas pred novým súťažným ročníkom. Košičania si celkovo naplánovali osem prípravných stretnutí. Prvé tri odohrajú na klziskách v Crow, respektíve Steel aréne, nasledovať budú štyri prípravné zápasy v rámci Tatranského pohára. Košičania ukončia šnúru prípravných stretnutí opäť doma, a to 31. augusta. Oceliari vo svojej príprave postupne preveria súperov z Tipsport ligy, sily si ale zmerajú aj s celkami z Bieloruska, Maďarska a Poľska.

    Aj HK Poprad odohrá v Crow aréne svoj prvý prípravný zápas pred novou sezónou. U svojho odvekého rivala pritom odštartuje podobný preverovací kolotoč, ako je tomu v prípade Košíc. Hokejistov spod Tatier čakajú súperi z domácej Tipsport ligy a Budiš ligy, ale aj z Maďarska. Program prípravných zápasov hovorí aj o účasti na domácom Tatranskom pohári, kde by si mal sily zmerať s celkami z Nemecka a Francúzska.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 42. Koch – 31. Bondra, 54. Rapáč (Dinda, Hamráček.)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Čížek, Dudáš, Koch, Bača, Matejka, Šedivý, Stríž, Michalčin – Kafka, Hovorka (A), Nagy (C) – Klíma, Boltun, Koyš – Bicek (A), Suja, Jenčík – Petráš, Vrábeľ, Šoltés
    HK Poprad: Gavalier (Kostenko) – McDowell, König, Bdžoch, Ježek, Fabian (C), Ignatov, Rusina, Dinda – Rapáč (A), Heizer, Mašlonka (A) – Bondra, Matej Paločko, Vašaš – Matúš Paločko, Piatak, Bogoslovskij – Abdul, Bjalončík, Hamráček

    Rozhodca: Lauff – M. Korba, Bogdaň