HC Slovan – S.Moskva sk 3:2 (3:0 po s.n.)
po s.n. (3:0)
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Spartak Moskva
Utorok 25.07.2017, 18:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    HC Slovan v príprave na nadchádzajúcu sezónu čaká prvý domáci prípravný zápas a súperom mu bude účastník KHL z Moskvy, miestny Spartak, ktorý v Bratislave v rámci prípravy jeden zápas už odohral, no písal sa rok 2013 a prvého augusta zvíťazil Slovan po góloch Kukumberga a Bližňáka 2:0.

    HC Slovan Bratislava v rámci prípravy na novú sezónu dva zápasy už odohral, v Pardubiciach v uplynulom týždni dvakrát zviedol súboj s domácim Dynamom, v tom prvom po nerozhodnom výsledku zvíťazilo Dynamo 2:1 po realizácii samostatných nájazdov, v tom druhom belasí ťahali za kratší koniec a z ľadu odchádzali po výsledku 5:2 so sklonenými hlavami. Tréner Říha však nemal k dispozícii hráčov, s ktorými klub počíta pre nadchádzajúcu sezónu KHL. Nové, resp. „staronové“ tváre si bude bratislavský divák môcť pozrieť snáď už v utorok podvečer, keď bude krásna a moderná Aréna Ondreja Nepelu svedkom zaujímavého duelu. Treba podotknúť, že súper belasých bude na tom obdobne a pre Spartak je bratislavský duel prvým prípravným zápasom pred sezónou.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu prvého domáceho prípravného zápasu HC Slovan, Aréna Ondreja Nepelu v Bratislave privíta klub z edície KHL Spartak Moskva a my vám z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Štepánek (Kožiak) – Bačík, Voráček, Taimi, Švarný (C), Černý, Kozák, Sloboda, Boldižár – Kašpar (A), Smoleňák, Řepík – Hrnka, Mikúš, Buchtele – Skalický, Sádecký, Šťastný – M. Hlinka, Hecl, Liška

    Spartak Moskva:

    Svensson (Bespalov) – Papeliajev, Lajunen, Kalinin (C), Judin, Kulik, Bondarev (A), Provolnev, Sorokin – Leščenko, Stoa, Čistov – Mirnov, Maxwell, Radil – Šmeľov, Bobrov, Komaristý – Nikoncev, Voronin (A), Tolpeko

    Rozhodca:

    D. Konc, J. Konc – Výleta, Orolín.
     
    Príjemný podvečer vám želám z Bratislavy, na ľadovej ploche akurát skončilo rozkorčuľovanie oboch tímov, domáci nastúpia na duel v modrých farbách, hostia v klubových červeno-bielych dresoch. Zápas povedie rozhodcovská štvorka zo Slovenska, v aréne divákov zatiaľ poskromne.
    rozkorčuľovanie oboch tímov
     
    Po dohode trénerov oboch tímov, bez ohľadu na dnešný výsledok, bude po riadnom hracom čase nasledovať predĺženie a oba tímy sa dohodli aj na realizácii samostatných nájazdov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:44
    Prvá strela domácich v pásme hostí končí po teči na ochrannej sieti, vhadzovať budeme po pravej ruke Svenssona.
     
    00:54
    Svensson opäť v akcii, keď v pokľaku medzi betónmi kryje puk domácich.
     
    01:13
    Radil bol s pukom v pásme belasých neskôr, ako jeho spoluhráč, Spartak vyrobil ofsajd.
     
    01:49
    Štepánek sa s nahodeným pukom po ľade na jeho bránku nenatrápil, hostia odišli striedať a Jakub pohodlne rozohral akciu domácich.
     
    03:05
    Hráč domácich s číslom 48 na chrbte, ktorého nemám na súpiske, vyrobil zlú prihrávku, spoza bránky nabil pred bránku na palicu Leščenkovi, ktorého puk Štepánek vyrazil, aby následne poslal späť do hry aj puk z dorážky.
     
    05:19
    Od modrej od mantinelu z pravej strany puk do priestoru domácej bránky poslal Kulik, Štepánek cez vyrážačku puk usmernil na ochrannú sieť.
     
    05:37
    Tolpeko vozil puk na hokejke, do pásma nakorčuľoval skôr Voronin a hostia sa prezentovali ďalším ofsajdom.
     
    06:15
    Lajunen vystrelil od modrej, pre bránkou domácich puk zblokoval ešte Tolpeko, no poslal ho za bránku domácich.
     
    06:32
    Leščenko sa dostal medzi kruhmi k teči, puk usmernil na bránku domácich, pozorný Štepánek ho však poslal späť do hry.
     
    08:18
    Šmeľov si našiel za kruhmi priestor na strelu, poslal zápästím pekný puk na bránku Slovana, Štepánek aj tentokrát na výbornú, puk vyrážačkou poslal na ochranné sklo.
     
    09:29
    Slovan vyrobil akciu po pravej strane, puk na bránku hostí však poslať nedokázal.
     
    10:40
    Nahodený puk na bránku domácich z ľavej strany pred bránkoviskom tečoval Mirnov, Štepánek puk poslal za svoju bránku a Spartak naďalej drží Slovan v pásme.
     
    11:02
    Mirnov sa prezentoval pekným pukom spoza kruhov, ten si našiel cez klbko hráčov cestu až k bránke, Štepánek ho zlikvidoval a po prvýkrát kotol skandoval jeho meno.
     
    11:15
    Bondarev a Skalický zviedli tuhý boj pri mantineli, puk sa rozhodcom stratil z dohľadu, hru prerušili, vhadzujeme pred Štepánkom.
     
    11:19
    Opäť v akcii gólman domácich Štepánek, ktorý sa veru v bránke nenudí, aj teraz puk poslaný na jeho bránku po ľade pohodlne zneškodnil.
     
    12:46
    Z pravého kruhu vystrelil Tolpeko, Štepánek puk vyrazil na ľavý kruh, tam ho netrafil Nikoncev a gólman domácich tak bol v tejto sekunde bez práce.
     
    13:05
    Spartak Moskva dal gól!
    Spartak dokonale pomotal defenzíve domácich hlavy, z pravého kruhu po ľade vystrelil Lajunen a pred bránkou čakajúci RYAN STOA puk usmernil do siete belasých. Asistencie: Ville Lajunen a Viačeslav Leščenko.
    Hráči Spartaka sa radujú z úvodného gólu duelu
     
    15:11
    Obrovská šanca hostí, z medzikružia švihom vystrelil Nikoncev a za chrbtom Štepánka zazvonilo brvno, od ktorého sa puk odrazil na ochrannú sieť.
     
    15:43
    Štepánek pri ľavej žrdi puk odrazený spoza bránky k bránkovisku radšej schoval pod svoju rukavicu.
     
    15:56
    Kašpar potiahol puk do pásma po pravej strane, od kruhu vystrelil, mieril však len na ochranné sklo.
     
    17:38
    Od modrej sa strelou prezentoval Kulik, Štepánek cez vyrážačku poslal puk na pravú stranu klziska, Slovan sa pozerá, čo to hrá jeho dnešný súper.
     
    19:34
    Lajunen od modrej nahodil puk pred bránku, Stoa ho však poslal za bránku domácich, Slovan sa bráni akcii súpera.
     
    19:43
    Hra prerušená pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, arbitri hru vykázali do stredného pásma.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli hru v podaní Spartaka a naháňanie duchov v podaní domáceho klubu. Pomer striel medzi žrde hrozivých 2:17, kým sa Svensson v bránke hostí nudil, Štepánek bol po celý čas v permanencii. Hostia otvorili účet duelu a v jednom prípade domácim pomohla konštrukcia bránky. Uvidíme, aký scenár nám pripraví druhá časť duelu.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Spartak začal druhú tretinu ako sa patrí a v akcii bol opäť Štepánek, ktorý puk usmernil za svoju bránku.
     
    20:41
    Buchtele poslal z ľavého kruhu pekný puk na bránku súpera, Svensson v pokľaku puk schoval vo svojom náručí.
     
    21:36
    Smoleňák chyboval v prihrávke v pásme hostí, Spartak vyrobil brejk, ktorý zakončil Radil, Lukášov puk defenzíva domácich zblokovala na ochrannú sieť.
     
    22:15
    Slovan Bratislava dal gól!
    Domáci fans sa radujú, PAVOL SKALICKÝ potiahol puk do pásma po ľavej strane, nakorčuľoval pred bránku a po ľade pomedzi betóny Svenssona puk poslal za jeho chrbát. Asistencia: Andrej Šťastný.
    Skalický oslavuje svoj úspešný puk spolu so svojimi spoluhráčmi
     
    24:12
    Puk sa od zadného mantinelu odrazil k bránkovisku, Štepánek ho pohotovo prikryl pod svoje rukavice, menšia výmena názorov hráčov oboch tímov vylúčenie nepriniesla.
     
    24:45
    Smoleňák poslal pekný puk spoza bránky pred bránkovisko, Řepík bol pokrytý a k zakončeniu sa nedostal, hostia vybojovali puk na svoje hokejky a vyviezli ho von z pásma.
     
    26:16
    Hra nabrala tempo a vidíme aj pekné osobné súboje, v tejto fáze hry bez strely do priestoru tej ktorej bránky.
     
    27:20
    Spartak Moskva dal gól!
    Krásna akcia hostí, na modrej nikým nestrážený VIAČESLAV LEŠČENKO dostal puk na palicu, korčuľoval sám na bránku a pomedzi betóny Štepánka zasunul. Asistencia: Alexej Pepeliajev.
     
    28:19
    Kašpar z pravej strany poslal po ľade puk pred bránku súpera, Svensson ho v poslednej chvíli vyrazil pravým betónom späť do hry.
     
    28:35
    Šanca hostí na druhej strane, v dorážke neuspel z vnútornej strany pravého kruhu jeden z hráčov v bielom drese, Štepánek podržal tím belasých a puk vyrazil späť do hry.
     
    31:31
    Dlho sme hrali bez prerušenia hry, na trestnú za podrazenie odišiel Taimi, presilovka pre Spartak.
     
    32:16
    Príklepom sa z ľavého kruhu prezentoval Judin, Štepánek dobre kontroloval hru, v pokľaku puk schoval vo svojom náručí.
     
    32:45
    Z pravého kruhu z jeho vrcholu vystrelil švihom Leščenko, len to tak zazvonilo na betónoch Štepánka, Spartak posadil domácich na kolotoč.
     
    33:31
    Domáci v plnom počte, Spartak ponuku na gól neprijal.
     
    34:10
    Pekná akcia domácich, Buchtele posielal puk z pravej strany na ľavú Šťastnému, Andrej puk vracal späť pred bránku, správneho adresáta však už nenašiel a zo sľubnej akcie domácich napokon nič nebolo.
     
    35:35
    Tolpeko minul z pravej strany spoza kruhu priestor domácej bránky, Spartak však naďalej pri puku.
     
    35:48
    Nikoncev bol osamotený pred bránkou belasých, puk však za chrbát Štepánka nedostal, nedokázal ho efektne spracovať svojou palicou.
     
    38:25
    Do voľného priestoru na ľavej strane s pukom na hokejke nakorčuľoval Komaristý, ktorý sa pekne oprel do puku, jeho príklep z ľavého kruhu skončil v náručí Štepánka.
     
    38:54
    Slovan chyboval pri prechode do útočného pásma a vyrobil ofsajd, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    39:34
    V závere druhej tretiny zakázané uvoľnenie domácich, hra sa vráti pred Štepánka.
     
    39:59
    Spolu so sirénou sa k zakončeniu pred bránkoviskom dostal Smoleňák, keď peknú akciu domácich vyrobil Kašpar, Svensson puk poslal za svoju bránku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine domáci vyrovnali po peknej individuálnej akcii Skalického, ktorý rozveselil tribúny. Hostia však zakrátko opäť začali hrať svoju hru a odmenou im bol puk v sieti Štepánka. Videli sme aj jedno vylúčenie na strane domácich, Spartak hral presilovku na výbornú a Štepánek mal plné ruky práce. Skóre sa však nemenilo a pred záverečným dejstvom je tak všetko otvorené. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 9:16, celkom 11:33.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:02
    Opatrný úvod tretej tretiny prerušili arbitri, hostia vyrobili nepresnou prihrávkou zakázané uvoľnenie.
     
    42:51
    Rovnaký priestupok vyrobili aj belasí a hra sa tak vráti pred Štepánka.
     
    43:46
    Řepík nahadzoval puk na bránku spoza kruhov, Svensson bol v akcii a tak si pozrieme vhadzovanie po jeho pravej ruke.
     
    43:49
    Ihneď po buly smeroval pekný puk na bránku hostí, až na druhú stranu klziska boli počuť betóny Svenssona.
     
    44:41
    Zakázané uvoľnenie Spartak, v tretej tretine hostia akoby začali predvádzať defenzívny hokej.
     
    45:54
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan zamiešal kartami v pásme hostí, Skalický z ľavého kruhu poslal puk za kruhy, strelu v podaní Šťastného Svensson vyrazil na pravý kruh a tam pohotovo do odkrytej časti bránky puk poslal TOMMI TAIMI. Asistencie: Andrej Šťastný a Pavol Skalický.
     
    46:25
    Nikoncev sa dostal k zakončeniu na vrchole kruhov, Štepánek letiaci puk dobre videl a vyrážačkou zmenil jeho trajektóriu.
    Cestu do arény si dnes našlo 4.246 divákov
     
    49:37
    Nedovolené bránenie v podaní Kulika, presilovú hru si po reklamnej prestávke zahrá Slovan.
     
    50:00
    Řepík v ideálnej palebnej pozícii na ľavej strane puk dobre netrafil, zakrátko ho vybojovali hostia a poslali von z pásma, Slovan sa bude ponáhľať s pukom pred Svenssona.
     
    51:14
    Ďalší puk poslal Spartak von z pásma a hráči odišli striedať, čas z presilovky domácich sa kráti.
     
    51:37
    Hostia v plnom počte, ani Slovan svoju dnešnú početnú výhodu nevyužil.
     
    51:52
    Puk v lapačke Štepánka, ktorý upokojil hru na ľadovej ploche.
     
    52:06
    Nahodený puk na bránku hostí Svensson vyrazil pred seba, Hlinka v dorážke však úspešný nebol.
     
    52:35
    Na druhej strane z pravej strany puk k bránkovisku doviezol Mirnov, ani Štepánek zmenu skóre nepripustil a belasí puk dostali pod svoju kontrolu.
     
    53:28
    Svensson na konci útočného snaženia domácich, Slovan vybojoval pásmo na vhadzovanie.
     
    53:58
    Kašpar od modrej nahodil puk pred bránku hostí, z malej skrumáže pred bránkoviskom však Slovan nič nevyťažil.
     
    54:35
    Hostia mali gól na palici, puk však jeden z hráčov v bielom drese trestuhodne pred bránkou belasých poslal za bránku Štepánka.
     
    55:08
    Švarný od modrej z ľavej strany a jeho príklep vyvolal na tribúnach potlesk, ktorý patrí aj Svenssonovi, Markus v pokľaku Ivanov puk zlikvidoval vo svojom náručí.
     
    55:43
    Leščenko predviedol svoje hokejové umenie, spoza obrancu z medzikružia švihom vystrelil, aj Štepánek v pokľaku puk likviduje vo svojom náručí.
     
    56:05
    Bačíkov tečovaný puk od modrej urobil vrásky na čele Svenssona, ani neviem, ako ten puk gólman hostí poslal v páde na ľad cez hokejku či vyrážačku do bezpečia.
     
    56:36
    Bobrov a jeho strela z ľavého kruhu spoza obrancu, Štepánek v pohotovosti a puk skončil v jeho moci, pekné šance vidia diváci v závere tretej tretiny dnešnej partie.
     
    57:03
    Domáci striedať nemôžu, pravidlá to pri zakázanom uvoľnení nepovoľujú, vhadzujeme po ľavej ruke Štepánka.
     
    57:38
    Lajunen priviezol puk do pásma domácich, skáckajúci puk len nahodil na Štepánka, Spartak bude mať pásmo na vhadzovanie.
     
    59:03
    Spoza bránky puk do bránkoviska poslal Komaristý, ten len preletel bránkoviskom Štepánka, ktorý zasahovať nemusel.
     
    59:27
    Z pravej strany nahodený puk do priestoru bránky Štepánek poslal na ochrannú sieť.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sme videli hokej a rad pekných šancí na oboch stranách, jediný gól diváci videli po akcii domácich a tak si po krátkej prestávke pozrú aj tak vopred dohodnuté bez ohľadu na výsledok predĺženie a samostatné nájazdy. Pomer striel medzi žrde po tretej tretine 26:42.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    61:00
    Minúta z predĺženia minulosťou, akciu bez strely do priestoru bránky vyrobil zatiaľ len Slovan.
     
    61:54
    Radil vystrelil spoza kruhov, puk podvihol príliš vysoko a poslal ho nad bránku na ochranné sklo.
     
    62:23
    Bačík už nemal na efektné zakončenie dostatok priestoru, bol predsa len tiesnený a s pukom po ľade si Svensson hravo poradil.
     
    62:41
    Lajunen pekne vystrelil z pravého kruhu, Štepánek puk poslal späť do hry a aj s trochou šťastia ho domáci napokon dostali pod svoju kontrolu.
     
    63:42
    Leščenko s Tolpekom chceli predviesť peknú akciu, bez strely na bránku to však nemalo ten patričný a žiadaný efekt.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie sme hrali traja proti trom, diváci však gól nevideli a tak si po krátkej úprave ľadu pozrieme tu v aréne divákmi obľúbené samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy bude začínať domáci HC Slovan.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:0
    Mirnov puk poslal medzi betóny Štepánka.
     
    1. séria
    1:0
    Kašpar po blafáku poslal puk pod brvno!
     
    2. séria
    1:0
    Čistov to chcel na kľučku, Štepánek ho vychytal.
     
    2. séria
    2:0
    Buchtele prestrelil Svenssona v bránke Spartaka!
     
    3. séria
    2:0
    Šmeľov to chcel rovnako na kľučku, neuspel.
     
    3. séria
    3:0
    Řepík si položil Svenssona na ľad a puk poslal pod brvno jeho bránky.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Rozhodujúci nájazd premenil Lukáš Kašpar.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tak napokon sa z víťazstva raduje domáci tím, keď Kašpar chcel začať sériu nájazdov a hlavní zmenili poradie. Za domácich premenili svoje pokusy všetci aktéri a diváci vyprevádzajú svoj tím do šatne v Bratislave obľúbenou a tradičnou ďakovačkou. Pekný večer priaznivcom hokeja z Arény Ondreja Nepelu želá Vladimír Korduliak. (20:26:59)
    Podanie rúk po dnešnom predstavení

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 23. Skalický (Šťastný), 46. Taimi (Šťastný, Skalický), rozh. náj. Kašpar – 14. Stoa (Lajunen, Leščenko), 28. Leščenko (Pepeliajev)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Mirnov (SPM)
    1:0   Kašpar (SBA)
    2. séria:
    1:0   Čistov (SPM)
    2:0   Buchtele (SBA)
    3. séria:
    2:0   Šmeľov (SPM)
    3:0   Řepík (SBA)


    HC Slovan Bratislava: Štepánek (Kožiak) – Bačík, Voráček, Taimi, Švarný (C), Černý, Kozák, Sloboda, Boldižár – Kašpar (A), Smoleňák, Řepík – Hrnka, Mikúš, Buchtele – Skalický, Sádecký, Šťastný – M. Hlinka, Hecl, Liška
    Spartak Moskva: Svensson (Bespalov) – Papeliajev, Lajunen, Kalinin (C), Judin, Kulik, Bondarev (A), Provolnev, Sorokin – Leščenko, Stoa, Čistov – Mirnov, Maxwell, Radil – Šmeľov, Bobrov, Komaristý – Nikoncev, Voronin (A), Tolpeko

    Rozhodca: D. Konc, J. Konc – Výleta, Orolín

    Diváci: 4.246