Lok. Moskva – Arsenal Tula 1:0 (kon.) | FK Dinamo Moskva – S. Moskva 2:2 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
2:2 (0:2)
Spartak Moskva
cz Utorok 18.07.2017, 18:30 • Arena Chimki, Chimki • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, děkuji za pozornost a někdy příště se s Vámi zase budu těšit na počtenou. (20:38:28)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
     
    Je dobojováno, v Areně Chimki se budou body nakonec dělit, Dinamo Moskva totiž se Spartakem remizovalo 2:2! Na to, že se jednalo o první kolo nového ročníku, jsme sledovali velice atraktivní utkání, které bylo plné krásných fotbalových momentů. První poločas se odehrával v režii favorizovaných hostů, kteří od začátku diktovali tempo hry. Po dvou spálených příležitostech se v devětadvacáté minutě hlavou prosadil Quincy Promes, nedlouho nato pak na 2:0 zvýšil Luiz Adriano.

    Vše nasvědčovalo klidnému vítězství loňského šampiona, domácí ale do druhého poločasu, v němž byli lepším mužstvem, vstoupili velmi odhodlaně. Velmi důležitým momentem se ukázal být kontaktní gól, který devět minut po začátku druhé půle vstřelil Kirill Pančenko. V závěrečné desetiminutovce nejprve Wándersona skvěle vychytal Rebrov, poté těsně vedle mířil Ionov. Ve druhé minutě nastavení však fanoušky Dinama rozjásal střídající Alexandr Tašajev, nováček ruské nejvyšší soutěže si tak na úvod připsal velmi cenný bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Alexandr TAŠAJEV - 2:2
     
    90+2
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, domácím se v druhé nastavené minutě podařilo srovnat skóre dnešního utkání, které pro ně po první půli vypadalo zcela ztracené! Lví podíl na této trefě mají dva střídající hráči, na Wándersonův zakroucený centr si totiž v šestnáctce naběhl ALEXANDR TAŠAJEV, jenž balon nejprve netrefil, poté jej ale v pádu stačil propasírovat za brankovou čáru.
     
    90+1
    Domácí mají na vyrovnání k dispozici ještě poměrně dost času, hlavní sudí se totiž nad rámec základní hrací doby rozhodl nastavit hned čtyři minuty. Dočkáme se vyrovnání?
     
    90
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Zé Luís, přichází Arťom Timofejev.
    89.
     
    89
    Málem bylo srovnáno! Po patičce od Pančenka se na levé straně ocitl zcela osamocený Sergej Těrechov, na jehož přízemní centr si ideálně naběhl Ionov, ve velké šanci ale Rebrovovu branku o pár decimetrů netrefil.
     
    88
    Tentokráte si pro faul došel Salvatore Bocchetti, proti pravidlům se naopak provinil marně stíhající Wandérson. Hosté ale poté míč v podstatě jen odevzdali svému soupeři, který rozjíždí další ofenzivní snažení.
     
    87
    Promes se po dlouhé době objevil v držení míče a nutno poznamenat, že to udělal velice šikovně, když si jej pokryl tělem a doslova si tak došel pro faul od napadajícího Těrechova. Spartak tak získal několik cenných vteřinek.
     
    85
    A byl to právě Fernando, kdo si neodpustil zbytečný zákrok v souboji se Zotovem. Z následného přímého kopu, jehož exekuce se ujal Ionov, ale nevzešlo zhola nic, a obrana Spartaku tak stále úspěšně odolává nájezdům ze strany domácích.
     
    84
    Celá situace si ještě vyžádala zásah hostujících zdravotníků. Ošetřen musel být záložník Fernando, zřejmě se ale nejednalo o nic vážného, brazilský fotbalista byl ihned po zahájení hry znovu vpuštěn na trávník.
    83.
     
    83
    Obrovský závar před Rebrovem! Po centru z kopačky Těrechova se k zakončení ve vápně dostal Wanderson, jeden z obětavě hrajících obránců ale přispěchal s parádním zásahem. Následně ještě pálil Alexej Kozlov, prostřelit hráz těl před brankou soupeře se mu ale nepodařilo.
     
    82
    Znovu Wánderson. Brazilský útočník od míče odtlačil Glušakova a nahrál na hranici vápna číhajícímu Pančenkovi, který se klidně mohl odvážit ke střele, místo toho ale nepřesně nahrával pro Ionova.
     
    81
    Ou, to je pro domácí velká škoda! Wánderson ukázal, že technicky je na tom opravdu velmi solidně, když si ze soupeřových beků udělal tréninkové kužely, konec akce ale pokazil nepřesnou přihrávkou, která Tašajevovi přistála na patách.
     
    80
    Dinamo se, zdá se, začíná nadechovat k poslednímu tlaku, podniká totiž jeden útočný výpad za druhým. Naopak Spartak se už věnuje výhradně defenzivní činnosti, Bocchetti teď balon po získání okamžitě odkopl na soupeřovu polovinu.
     
    78
    Domácí teď hezkou kombinací vyšachovali obranu soupeře. Těrechov nahrál na hranici šestnáctky čekajícímu Pančenkovi, který sklepával pro Wándersona. Ten se šikovně uvolnil a stačil i vypálit, branka mu ale byla malá.
     
    77
    Samba Sow čekal tak dlouho, až nakonec zcela prováhal ideální moment pro přihrávku Ionovovi. Ten se k míči sice zvládl dostat, přijímal jej ale v naprosto jasném ofsajdu, který zraku pomezního sudího nemohl uniknout.
     
    76
    Dmitrij Kombarov si opět naběhl pro balon, který mu tentokráte předal Glušakov. Na přízemní centr od levého obránce Spartaku si naběhl Zé Luís, míč však těsně před zakončením hostujícího útočníka nepříjemně poskočil, Luís jej na to konto poslal vysoko nad branku.
     
    75
    Poprvé po svém příchodu na hřiště o sobě dal vědět Wandérson, čerstvá posila domácího celku z Krasnodaru. Brazilský útočník udržel míč a zvládl jej i předat na Ionova, jeho centr ale žádného ze spoluhráčů neoslovil.
     
    74
    Hosté trpělivě kombinovali na obranné polovině svého soka a čekali na chybu v jeho obranné formaci. Ta však nepřišla, pas od Popova tedy nedoputoval k nabíhajícímu Fernandovi, místo toho míč pro sebe uzmul brankář Šunin.
     
    73
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Fatos Bećiraj, přichází Francisco Wánderson.
     
    72
    Popov ve snaze zastavit rodící se brejk Dinama musel faulovat o únik se snažícího Pančenka, sudí mu na to konto zcela správně udělil napomenutí v podobě žluté karty.
     
    71
    Velmi aktivní Dmitrij Kombarov si opět sběhl pro míč, načež jej naservíroval v malém vápně bojujícímu Popovovi, ten však nezvládl zpracování, což byla voda na mlýn ve prospěch brankáře Antona Šunina.
     
    70
    Domácí ale rozhodně nechtějí zůstat pozadu. Ionov pořádně zabojoval a dostihl téměř ztracený balon, načež zvedl hlavu a našel na penaltovém puntíku čekajícího Bećiraje, jeho hlavička však zacílila doprostřed branky, kde číhal Rebrov.
     
    69
    Nápor červených ale ještě pokračoval a vyústil v parádní fotbalový moment! Ješčneko nacentroval přesně do míst, kde číhal Zé Luís, který si balon zpracoval na prsa a poté vyslal směrem k Šuninovi parádní nůžky, branku ale o kousek netrefil.
     
    68
    Pěkná a hlavně jednoduchá akce Spartaku! Glušakov nalezl střídajícího Popova, jenž se parádně zbavil Sowa a nahrál zleva si nabíhajícímu Kombarovovi. Na jeho pas si nabíhalo několik spoluhráčů, všem ale vypálil rybník srdnatě bránící Holmén.
     
    67
    Kozlovův centr byl odhlavičkován mimo šestnáctku Spartaku, za níž se balonu ujal obránce Těrechov. Ten ale předvedl, že žádným obávaným střelcem není, když kulatý nesmysl jako pozdrav poslal divákům sedícím nad hostující pokladnicí.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Anatolij Katrič, přichází Alexandr Tašajev.
     
    65
    Ze hřiště odchází Luiz Adriano, střelec druhé branky Spartaku, jenž dnes předvedl opravdu velmi solidní výkon. Na zbývající průběh utkání jej nahradí Ivelin Popov.
     
    64
    Spartak kombinuje na útočné polovině, co se týče aktivity, tak nám toho v dosavadním průběhu druhého poločasu ale nepředvedl. Snažení hostí vyústilo v Adrianův pas na Zé Luíse, jenž se ve vápně poroučel k zemi po souboji s Holménem, sudí ale penaltu neodpískal.
     
    63
    Katrič se nyní dopustil obrovské chyby na útočné polovině, když si vůbec nevšiml za sebou běžícího Promese, jenž jej o balon velmi hravě připravil. Protiakce Spartaku ale ztroskotala na nepřesné přihrávce nizozemského šikuly.
     
    62
    Po faulu na Glušakova zahrávali hosté přímý kop. Fernando našel na levé straně číhajícího Kombarova, který nahrál na hranici šestnáctky čekajícímu Melgarejovi, jeho rána ale byla zablokována.
     
    61
    Z druhé strany se exekuce rohového kopu ujal Katrič, jehož centrovaný balon se velmi nepříjemně stáčel do malého vápna. Brankář Rebrov ale zachoval chladnou hlavu a ze vzduchu jej uzmul do své moci.
     
    60
    Z další akce se ale Dinamu podařilo vybojovat rohový kop. Po Ionovově centru a několika tečích míč proskákal až k Luizi Adrianovi, jenž poněkud zazmatkoval a balon pouze odkopl na další roh pro domácí celek.
     
    59
    Sergej Těrechov se umně zbavil napadajícího Promese, poté balon poslal pro Ionova. Tomu ale absolutně nevyšel první kontakt s míčem, čehož okamžitě využil dobře bránící Andrej Ješčenko.
     
    58
    Fotbalisté Spartaku se v posledních minutách možná až příliš zatáhli do defenzivy, což by se jim rozhodně nemuselo vyplatit, inkasovaná branka budiž jasným důkazem. Jak si Dinamo povede v následujících minutách?
     
    57
    Luís s Fernandem na levém křídle dokázala umotat hned trojici protihráčů, načež druhý jmenovaný poslal balon do běhu obránci Kombarovovi. Jeho centr ale úspěšný nebyl, Luiz Adriano k hlavičce nebyl puštěn.
     
    56
    Dinamo je na koni. Sow roztáhl hru na obránce Kozlova, na jehož centr si seběhl Ionov, který ještě patičkou míč přenechával lépe postavenému Bećirajovi, toho ale k zakončení nepustil dobře vystoupivší Bocchetti.
    54. Kirill PANČENKO - 1:2
     
    54
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    No vida, Dinamo, které do druhého poločasu vstoupilo v naprosto odlišném herním rozpoložení, se prosazuje, a svému soupeři se tak dotahuje na rozdíl jediné branky! Bećiraj, ač tísněn jedním z obránců Spartaku, balon udržel a posléze jej navíc zvládl předat pro KIRILLA PANČENKA, na jehož povedenou ránu k tyči už Rebrov nezvládl dosáhnout.
     
    53
    Samba Sow byl dalším zákrokem na hranici pravidel připraven o balon, domácí tak znovu měli právo na to se na hlavního sudího zlobit. Rodící se brejk Spartaku včas zažehnal Šunjić, který ve vzduchu přehlavičkoval Luize Adriana.
     
    52
    Spartak ještě chvíli zůstal na obranné polovině svého oponenta. Melgarejo zasekl těsně před Těrechovem, čímž jej dokonale zmátl a posléze i odcentroval. V šestnáctce se o možnost zakončení pral Luís, proti přesile ale neuspěl.
     
    51
    Exekuce přímého kopu se ujal Quincy Promes. Poněkud odvážně se z uctivé vzdálenosti rozhodl pro přímé zakončení, jeho rána však postrádala razanci, a pozorně číhajícího Šunina tak opravdu příliš neprověřila.
     
    50
    Na druhém konci hrací plochy centroval Promes na zadní tyč, kde si sbíhal Luiz Adriano, ten byl ale ve vzduchu předčen Kozlovem. Následně se ale Sow dopustil nedovoleného zákroku, hosté tak budou zahrávat přímý kop.
    49.
     
    49
    Dinamo bylo blizoučko kontaktní brance! Po pravém křídle se bravurně protáhl Bećiraj, na jehož nabídku si v šestnáctce z druhé vlny naběhl zcela osamocený Samba Sow, Rebrov se ale proti jeho ráně vyznamenal, následná dorážka už skončila mimo.
     
    48
    Hráči Spartaku se ve zbytku zápasu nemusí nikam bezhlavě hnát, dvoubrankové vedení je pro ně poměrně komfortním náskokem. Nyní to potvrdil i Promes, jenž vycítil, že na útočné polovině se sám prosadit nedokáže, proto zvolil přihrávku směrem vzad.
     
    47
    Úvodní nákop od obránce Kozlova našel jen protihráče Ješčenka, jenž se okamžitě vrhl kupředu s odpovědí. Po jeho pasu se snažil prosadit Glušakov, byl ale odzbrojen Béćirajem, načež se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    46
    Do druhé půle vstupují domácí s jednou změnou sestavu. Nevýrazného Sapetu nahrazuje Samba Sow, jedna z letních akvizic moskevského Dinama.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas moskevského derby je za námi, daleko spokojenější zatím mohou být fotbalisté Spartaku, kteří vedou o dvě branky! Úvodních půle jim zcela patřila, v sedmnácté minutě v jasné šanci selhal Adriano, o pár okamžiků později jej napodobil Zé Luis. Vedoucí branky se Carrerovi svěřenci dočkali v devětadvacáté minutě, když se trefil Promes, tři minuty nato pak na rozdíl dvou branek zvýšil Luiz Adriano.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se sudí rozhodl nastavit jednu minutu.
     
    44
    Kalitvincevovi svěřenci se na konci první půle drží u balonu. Nyní se dostali i do velmi zajímavé šance, když se balon i s trochou štěstí odrazil do míst, kde číhal Pančenko. Ten naznačil střelu, poté si ale míč ještě přehodil na svou silnější pravačku, přesně ale nemířil.
     
    43
    Dinamo se o to určitě bude pokoušet. Sapeta roztáhl hru na nehlídaného Katriče, jenž si míč přehodil na pravačku a poslal do vápna přetažený centr, pro něj si ale vyšplhal Arťom Rebrov, a nepřipustil tak sebemenší komplikace.
     
    42
    Do konce poločasu už mnoho času nezbývá, Spartak na hrací ploše v naprostém klidu kontroluje své vedení. Dočkáme se před odchodem do šaten ještě nějaké trefy?
     
    41
    Fatos Bećiraj se nyní dopustil zcela zbytečného zákroku ve vzdušném souboji s Adrianem, kterého nevybíravě přistrčil zezadu, za což byl hlavním sudím odměněn žlutou kartou.
     
    40
    Ješčenko se rozhodl kombinovat s Rebrovem, jeho odkop od branky ale rozhodně nepatřil mezi ty povedené. Balon totiž doputoval k Zotovovi, ten si ale v kombinaci vůbec neporozuměl s Katričem.
     
    39
    Promes nahrál Glušakovovi, ten balon ještě přenechal pro Luize Adriano. Brazilský útočník se ale neodvážil postupovat vpřed vstříc přesile, proto se rozhodl pro přihrávku až na vlastní polovinu, kde další akci rozjede Ješčenko.
     
    38
    Carrerova družina dostala k dispozici další kop od rohového praporku. Fernando svůj centr směřoval někam k přední tyči, tam ale nejvýše ze všech vyskočil Šunjić, který balon rezolutně odhlavičkoval do bezpečí.
     
    37
    Kirill Pančenko se rozhlédl kolem sebe a poté nalezl v šestnáctce si sbíhajícího Ionova. Tomu se podařilo utancovat napadajícího Kombarova, následný centr domácího záložníka do druhé vlny však zůstal jeho kolegy nevyslyšen.
     
    36
    Každé působení Spartaku na útočné polovině znamená pro tým soupeře velké nebezpečí. Nyní se o něj postaral Kombarov, na jehož krásný centr si ve vápně naskakoval Melgarejo, k zasažení míče mu však přeci jen ještě pár decimetrů scházelo.
     
    35
    Změnit něco se pokusil Alexej Kozlov, jeho dlouhatánský pas byl však pro Bećiraje nezpracovatelný, načež balon doskákal až do náruče připraveného Arťoma Rebrova, jenž se rozehrávkou rozhodně spěchat nehodlá.
     
    34
    A vývoj utkání se okamžitě podepisuje na předváděné hře Dinama. Ionov měl před sebou hodně volného prostoru, poněkud nešťastně ale celou akci zpomalil a později i zazdil, za což si od svých spoluhráčů vysloužil hromadu výčitek.
     
    33
    No, takovýto první poločas si domácí po svém návratu do ruské nejvyšší soutěže asi nepředstavovali. Nutno ale poznamenat, že oba góly svému soupeři doslova darovali po hrubých individuálních chybách ve vlastních řadách.
    32. Luiz ADRIANO - 0:2
     
    32
    Spartak právě vstřelil branku!
    Utkání se rozhodně nevyvíjí podle představ domácího celku, Spartak se totiž díky dalšímu přesnému zásahu dostává do dvougólového vedení! Hráči Dinama opět zaváhali při přechodu do útočné fáze, jejich ztráty využil Promes, na jehož krásnou uličku si mezi obránci soupeře naběhl na hranici ofsajdu číhající LUIZ ADRIANO a v souboji tváří v tvář překonal vybíhajícího Šunina.
     
    30
    A hosté jsou i nadále hladoví. Znovu se zkoušel prosadit rychlonohý Promes, tentokráte si ale balon až příliš předkopl, čehož ideálně načasovaným obranným skluzem využil zadák Těrechov.
    29. Quincy PROMES - 0:1
     
    29
    Spartak právě vstřelil branku!
    Z něj se hostům ještě udeřit nepodařilo, jejich snažení ovšem pokračovalo a za pár chvil už se Spartak přeci jen ujal vedení v tomto utkání! Rodící se brejk soupeře byl zastaven zákrokem na hraně pravidel, načež se míče v šestnáctce zmocnil Melgarejo a po svém centru jej posadil přesně na hlavu QUINCYHO PROMESE, který už se z bezprostřední blízkosti nezmýlil.
     
    28
    Fernando roztáhl hru na vpravo číhajícího Ješčenka, po jehož centru se ve vápně rozpoutal pořádný závar. Balon z něj nakonec doputoval znovu k Fernandovi, po jehož tečovaném pokusu uvidíme další roh Spartaku.
     
    26
    Nyní se však domácí hráči zlobí oprávněně. Do zajímavé palebné pozice se snažil propracovat Fatos Bećiraj, byl ale zcela očividně přidržován Ješčenkem. Sudí stál kousek opodál, ovšem ani po pádu útočníka Dinama faul neodpískal.
     
    25
    Hosté se dožadovali alespoň rohového kopu, dle jejich názoru totiž proti Luísově zakončení zasáhl Anton Šunin. Opakovaný záběr ale dal hlavnímu sudímu za pravdu, bude se tedy odkopávat od svatyně moskevského Dinama.
    24. Quincy Promes (SPM)
     
    24
    Nakonec Šunjić poslal na soupeřovu polovinu dlouhý nákop, jeho nabídka ale zůstala nevyslyšena. Z odpovědí přispěchal Promes, jenž se krásně zbavil Těrechova a odcentroval do míst, kam si sbíhal Zé Luís, ten ale spálil další šanci Spartaku.
     
    23
    Po poměrně hektické pasáži utkání se obránci Dinama rozhodli pro lehké uklidnění hracího tempa a proto nyní s balonem v klidu operují na vlastní polovině travnaté plochy.
     
    22
    Podobná situace byla k vidění i na druhé straně, také Arťom Rebrov ale své spoluhráče dokázal zachránit. Spartak se pak vrhl do rychlé protiakce, na jejímž konci Luiz Adriano jakýmsi stříleným centrem hledal někoho ze svých kolegů, Šunin ale jeho záměr přečetl.
     
    21
    Teď si museli domácí fanoušci i hráči oddechnout. Kozlov totiž podcenil situaci a nechal se předskočit Melgarejem, jenž vyslal do samostatného úniku Luíse, jeho příliš prudký pas však pro sebe stačil ukořistit Šunin.
     
    20
    Z něj se svěřencům trenéra Carrery nepovedlo zahrozit. Adriano nejprve na letící balon je o vlásek nedosáhl, o pár vteřinek později přilétl do šestnáctky míč znova, Glušakov ale hlavičkoval v záklonu a nepřesně.
     
    19
    Obrana Dinama si v posledních okamžicích nepočíná vůbec dobře. Teď nechala na ose hřiště zcela nehlídaného Promese, což je pokaždé známka nebezpečí. Rána nizozemského šikuly byla ale zblokována na roh.
    17. Luiz Adriano (SPM)
     
    17
    Tady opravdu mnoho nescházelo! Spartak se málem ujal vedení, když Kombarov na levém kraji šestnáctky utancoval Kozlova a poslal balon přesně na hlavu Luize Adriano, ten ale v jasné příležitosti o kousek minul.
     
    16
    Spartak opět výborně obrátil hru, před Ješčenkem se tak znovu na pravé straně otevřelo moře volného prostoru. Pravý obránce hostujícího celku se ale rozhodl zbytečně neriskovat.
     
    15
    Nyní na obou stranách sledujeme hodně nepřesností. Hosté se teď dožadovali odpískání pokutového kopu, dle jejich názoru totiž Sapeta zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, sudí byl však odlišného názoru.
     
    14
    Dinamo se nyní po několikaminutové pauze dostalo k balonu, s nímž kombinovali v bezprostřední blízkosti soupeřova brankáře. Rebrov ale nakonec ohrožen nebyl, Zotovův pas totiž vystihl pozorný Kutěpov.
     
    13
    Adriano si opět velmi aktivně řekl o přihrávku, by ale nepříjemně faulován napadajícím Fernandem. Za tento zákrok se klidně dala udělit žlutá karta, sudí se však vše rozhodl řešit formou domluvy.
     
    12
    Luís si pro balon seběhl až téměř na polovinu hřiště, poté se rozhlédl a našel na pravé straně úplně zapomenutého Jerčenka. Ten se vydal směrem vpřed, na jeho centr si poté naběhl Luiz Adriano, jeho pokus ale skončil nad brankou.
     
    10
    Hosté se navíc na to konto mohli vrhnout do zajímavé protiakce. Na jejím konci byl však faulován Quincy Promes. Spartak nařízenou standardní situaci rozehrál opravdu svižně, vše ale zhatilo Melgarejovo špatné zpracování.
     
    9
    Glušakovova zpětná přihrávka na Bocchettiho byla opravdu prachmizerná. Využít se toho jal Pančenko, počínal si ale příliš sobecky, když místo přihrávky na některého ze spoluhráčů postupoval sám, což se neukázalo jako dobrá varianta.
     
    8
    Svěřenci kouče Kalitvinceva se ale znovu nevyvarovali zbytečné chyby, načež právě Adriano sklepl pro Zé Luíse, jehož rána nebyla vůbec špatná, troška přesnosti navíc jí ale přeci jen scházela.
     
    7
    Po nedorazech v rozehrávce domácího celku se balonu ujal Promes, jenž jej předal volnému Adrianovi. Ten se kolem svého strážce protáhl až na kraj pokutového území, jeho přízemní rána byla ale zastavena.
     
    6
    Domácí jsou zatím překvapivě aktivnějším mužstvem. Nyní se jim podařilo dostat balon do soupeřovy svatyně, celé situaci ale předcházel ofsajd útočníka Bećiraje, gól tedy nemohl být uznán.
     
    5
    Po pasáži hry, v níž se míč zdržoval ve středu pole, se jej ujal Ionov, jenž jej ihned posunul na lépe postaveného Pančenka. Ten se nijak nerozmýšlel a zkusil své štěstí z velké vzdálenosti, branku o pořádný kus přestřelil.
     
    4
    Obrovská šance Dinama, tohle mělo skončit gólem! Hosté se dopustili velké chyby v rozehrávce, načež se po přihrávce jednoho ze svých spoluhráčů v tutové příležitosti ocitl Ionov, jeho technický pokus ale mířil těsně vedle tyče.
     
    3
    Hosté znovu zkusili zahrozit po pravém křídle, když si na Glušakovu nahrávku naběhl Quincy Promes, jenž si šikovně obhodil napadajícího Těrechova. V následném sprinterském souboji byl však pomalejší, navíc si pomohl faulem.
     
    2
    Jako první se vpřed vrhl obhájce ligového titulu. Pravý obránce Spartaku Ješčenko vyslal na útočnou polovinu dlouhý nákop, Luís byl ale ve vzduchu přetlačen Holménem.
     
    1
    Hlavní sudí právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi Dinamem a Spartakem je tak odstartováno! Výkopu se ujali v červených dresech hrající hosté, domácí naopak nastupují v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu, hráči právě nastupují na travnatou plochu moskevského stadionu, za malou chvíli tedy budeme moci začít.
     
    Poslední vzájemné utkání

    8.5. 2016 – FK Spartak Moskva:FK Dinamo Moskva 3:0

    Branky: 44. Promes (Rômulo), 56. Luís (Ananidze), 87. Promes (Luís)

    FK Spartak Moskva: Pesjakov – Bryzgalov, Kutěpov, Bocchetti, Makejev – Rômulo, Glušakov – Promes (88. Melgarejo), Ananidze (69. Zotov), I. Popov (73. Zujev) – Luís.

    FK Dinamo Moskva: Šunin – Ješčenko, Samba (72. Holmén), Djakov, Morozov (79. Živogljadov) – Igor Denisov, Sosnin (67. Drahun) – Ionov, Zobnin, Tašajev – Bećiraj.
    Po vítězství v Superpohráu se fotbalisté moskevského Spartaku mohli radovat z druhé získané trofeje během dvou měsíců.

     
    FK Spartak Moskva

    Svou asi nejslavnější éru zažil Spartak na přelomu tisíciletí, když mezi lety 1997 a 2001 získal pět ligových titulů za sebou. Od té doby moskevský celek jen jednou uspěl v poháru, na významnější trofej ale čekal. Dočkal se na jaře tohoto roku, když za sebou v tabulce překvapivě nechal Zenit a CSKA, a po šestnácti letech tak dokráčel k v pořadí dvaadvacátému ligovému prvenství v klubové historii. Spartak ve třiceti kolech prohrál pouze pětkrát, před již zmíněným městským rivalem měl nakonec poměrně klidný náskok sedmi bodů, kromě jiného si navíc zajistil účast v základní skupině Ligy mistrů.

    Spokojené vedení klubu se po úspěšném ročníku dohodlo na nové smlouvě s trenérem Carrerou, jenž se červeno-bílým upsal až do konce května roku 2019. Taktéž kádr se zatím podařilo udržet pohromadě, moskevský celek může být spokojen díky setrvání Quincyho Promese, klíčového hráče, který se v loňské sezoně prosadil hned dvanáctkrát. V pátek se Spartak v rámci ruského Superpoháru utkal s Lokomotivem Moskva. Po bezbrankové základní části přišlo na řadu prodloužení, v němž se obhájce ligového titulu ujal dvoubrankového vedení, soupeř se pak zmohl už jen na úpravu konečného skóre.
     
    FK Dinamo Moskva

    Po poměrně nečekaném sestupu do druhé nejvyšší soutěže z před dvou let a krizové situaci, která klub málem přivedla k bankrotu, se nakonec vše obrátilo ve prospěch Dinama. Moskevský celek našel nového sponzora, zbavil se většiny ze svých nemalých dluhů a v nejkratším možném čase se vrátil zpět mezi tuzemskou fotbalovou elitu. Nutno poznamenat, že v ruské FNL celek z hlavního města Ruska dominoval, když z osmatřiceti mačů ztratil jen tři, jeho náskok na druhé Tosno pak čítal komfortních dvanáct bodů.

    Přes léto vedení klubu nezahálelo a přivedlo hned několik zajímavých posil, které by Dinamu měli pomoci k udržení prvoligové příslušnosti. Z hostování v CSKA se vrátil záložník Ionov, spolu s ním od městského rivala Dinamiki přetáhli i útočníka Pančenka. Z tureckého Kayserisporu do Moskvy zamířil maliský záložník Sow, ve Stuttgartu si zase trenér Kalitvincev vyhlédl obránce Šunjiće. Tou vůbec nejzvučnější akvizicí se stal Brazilec Wánderson, jenž za posledních pět ročníku v Krasnodaru nastřílel téměř čtyřicet branek.
     
    Příjemný úterní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Jako první z významnějších evropských soutěží se rozjíždí ta ruská, úvodní zápasy sezony byly odehrány o víkendu, dnes jsou na pořadu dvě dohrávky prvního kola. My se v tomto online přenosu zaměříme na městské derby, v němž FK Dinamo Moskva vyzve FK Spartak Moskva. Začínáme v 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 54. Pančenko (Bećiraj), 90+2. Tašajev (Wánderson) – 29. Promes (Melgarejo), 32. L. Adriano (Promes)

    Karty:   41. Bećiraj (DMO) – 72. I. Popov (SPM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Kozlov, Holmén, T. Šunjić, S. Těrechov – Sapeta (46. S. Sow), Zotov – Katrič (66. Tašajev), Pančenko, Ionov – Bećiraj (73. Wánderson).
    Náhradníci: Narubin – Bělorukov, Rykov, N. Kalugin, Sosnin, Temnikov, Tašajev, M. Kuzmin, S. Sow, Lucenko, Pogrebňak, Wánderson.

    Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, Kutěpov, Bocchetti, D. Kombarov – Promes, Fernando, Glušakov (C), Melgarejo – L. Adriano (65. I. Popov), Luís (90. Timofejev).
    Náhradníci: Selichov – Tigijev, Petković, Ananidze, I. Popov, Bakajev, Ščerbakov, Leontěv, S. Samsonov, Timofejev, Davydov, Nimely.

    Rozhodca: Sergej Karasjov – Anton Averjanov, Tihon Kalugin