15. etapa: Laissac-Sévérac-l'Église - Le Puy Bauke Mollema (Trek-Segrafredo) (kon.)
koniec udalosti
15. etapa: Laissac-Sévérac-l'Église - Le Puy-en-Velay

Bauke Mollema (Trek-Segrafredo)

Nedeľa 16.07.2017, 13:10Tour de France
     
    cieľ
    Daniel Martin doviedol svoj miniúnik do úspešného konca. Ír získal v záverečnom klesaní na konkurentov v boji o žltý dres približne trinásť sekúnd.
     
    cieľ
    Bauke Mollema zaútočil v zjazde tridsať kilometrov pred cieľom a prekvapil svojich kolegov v úniku. Holanďan využil váhanie konkurentov a dosiahol cenné etapové víťazstvo.
     
    1 km
    Posledný kilometer dnešnej etapy. Bauke Mollema je stále na prvom mieste a má k dispozícii komfortný náskok, ktorý mu bude stačiť na víťazstvo.
     
    32 km
    Warren Barguil vyhral horskú prémiu prvej kategórie na Col de Peyra Taillade. Francúz získal ďalších desať bodov.
     
    62 km
    Tony Martin zaútočil v klesaní a vytvoril si mierny náskok. Momentálne má pred početnou skupinou k dobru viac ako dvadsať sekúnd.
     
    93 km
    Michael Matthews podľa očakávania triumfoval na rýchlostnej prémii v Saint-Alban-Sur-Limagnole. Austrálčan si pripísal plný počet dvadsiatich bodov.
     
    130 km
    Vedúca pätica spomalila a počkala na skupinu prenasledovateľov. Na čele pretekov sa teraz sformoval únik, ktorý má 28 členov.
     
    146 km
    Warren Barguil vyhrala aj druhú horskú prémiu dnešného dňa, tentoraz tretej kategórie. Na vrchole Côte de Vieurals získal dva body a zase zvýšil svoj náskok v boji o bodkovaný dres.
     
    161 km
    Warren Barguil vyhral horskú prémiu prvej kategórie na Montée de Naves d'Aubrac a pripísal si desať bodov do vrchárskej súťaže. Jeho náskok na čele bodkovanej súťaže sa teraz zvýšil na priepastných 68 bodov.

    Tomáš Lengyel